Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A jövő munkahelye

78 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan vélekednek a dolgozók cégük befogadó kultúrájáról és milyen élmények, benyomások érik őket ezzel kapcsolatban nap mint nap. A tanulmány emellett azt is bemutatja, hogy a szervezeti kultúra miként járulhat…..
Úgy tűnhet, hogy manapság a munkahelyi sokszínűségről, méltányosságról és befogadásról beszél mindenki, de sokkal kevésbé világos, hogy a vezetők mit tehetnek és ténylegesen mit tesznek ezzel kapcsolatban. Számtalan ok húzódik meg e mögött, de a tétlenség legalább egy része abból fakad, hogy nem…..
Öt sorsfordító tanács, amelyben kódolva a siker kulcsa   A munkaerőpiac egy folyamatosan változó környezet, ahol a szervezeteknek világosan látniuk kell, hogy a jövő tehetségeinek megszerzéséhez és a jelenlegiek megtartásához milyen szükséges képességeket, készségeket és gondolkodásmódot kell…..
Mi kell ahhoz, hogy egy cég tanuló szervezetté váljon? Manapság gyakran halljuk a „tanulási kultúra” kifejezést. A megfogalmazás arra a fajta nyitottságra utal, amikor meghallgatjuk a másikat, tanulunk egymástól, merészek és kísérletezőek vagyunk. Maga a filozófia az egyéneken túl a vezetőkre és…..
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző cégeket arra kényszerítették, hogy újraértelmezzék korábbi működési alapelveiket. A szervezeteknek újra kell gondolniuk, milyen típusú céges kultúrát akarnak kialakítani, beleértve a közös értékek…..
Miért nem sikerül szignifikáns változást elérni egy munkavállalói véleményfelmérést követően? Nem a kérdezési technológia a bűnös, az csak egy támogató eszköz. A legfontosabb, hogyan kérdezünk és mit kezdünk a válaszokkal. A szervezetek továbbra is keresik a választ, hogyan tudják a…..
A Legjobb Munkahely Program az elmúlt 20 év egyik legfontosabb HR-kezdeményezése volt Magyarországon. Számos vállalat értékelte át működését és sok munkavállaló hozta meg fontos karrierrel kapcsolatos döntését a Program eredményei alapján. Viszont, mint minden, a munka világa is változik. Az elmúlt…..
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névre keresztelt jelenség korábban nem látott elvárásokat támaszt a munkavállalók részéről a munkahelyük felé. Ezért a vezetőknek minden eddiginél fontosabb, hogy az alkalmazottjaik elkötelezettségi…..
Mostanra már biztosan szembejött valahol a „The Great Resignation”, azaz a „Nagy felmondás” kifejezés. Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint csak 2021. augusztusában rekordszámú, 4,3 millió alkalmazott hagyta ott munkahelyét saját döntéséből, miközben a betöltetlen állások…..
Tehetségfókusz, magas elkötelezettség és fejlett szervezeti kultúra – ez a közös abban a hat cégben, akik elnyerték a Kincentric Legjobb Munkahely díját. A Kincentric szakemberei arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók elvárásai megváltoztak a munkahelyükkel kapcsolatban, a legjobb vállalatok…..
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba taszította a munkaerőpiacot. Számos munkáltató, aki a pandémia előtti működési modellhez szándékozik visszatérni, szembesül a kollégák megváltozott munkavégzési igényeivel. Az erőviszonyokban…..
15 éves nemzetközi HR tapasztalattal erősíti a Kincentric-et Kiss Éva szenior tanácsadó, akivel a belső vállalati HR-ben, valamint a tanácsadói oldalon szerzett tapasztalatáról beszélgettünk. Pályám első állomása Brüsszel volt – kezdi a beszélgetést Éva, aki elsőként az Európai Bizottságnál…..
Hogyan élik meg szerepüket és felelősségeiket a magyarországi vezetők a mostani, „poszt-karantén” időszakban? Miként hatott rájuk a járványhelyzettel kapcsolatos kiégés, mennyire elkötelezettek, milyen támogatást kapnak és hogyan élik meg a vezetői feladataikat? A Kincentric Leadership eXperience…..
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még mindenkit vitt előre az „együtt megcsináljuk” attitűd, év végére viszont elfogyott a lendület. A hibrid munkavégzésről, a korábbi válságból levont tapasztalatokról, és az új üzleti stratégiák HR…..
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett vagy épp destruktív vezetők irányítják, fogják össze a csapatokat. Ez még jobban igaz az válság idején. Az úgynevezett ripple effectet, vagyis hullámhatást úgy képzeljük el, mint a vízbe hajított…..
Itthon talán kevésbé ismert a cégnév, pedig a Partner in Pet Food piacvezető kisállateledel gyártó termékével biztosan mindenki találkozott, akinek kutyája vagy cicája van. A magyar központú, dinamikusan növekvő cégnek már tíz leányvállalata van Európában. Ezért is döntöttek úgy, hogy ideje felmérni…..
Mit jelent számotokra a díj? Nagyon felemelő érzés, örömmel tölt el bennünket, hogy a WHC munkatársai 2020-ban is ilyen visszajelzést adtak, illetve, hogy sorozatban a harmadik alkalommal sikerült elnyernünk ezt a díjat. Úgy gondolom, ez megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.   Milyen…..
Inspiráló közös beszélgetések és a folyamatos munkavállalói visszajelzés is alakította az évek során azt, hogy a Bonduelle-nél milyen elkötelezettség- és vezetőfejlesztési programot indítanak el a Kincentric csapatával közösen. A közös munka egyik eredménye: 24 százalékpontos emelkedés az…..
Negyedszer lett a Kincentric Legjobb Munkahelyek felmérésének egyik díjazottja a NUMIL Hungary Tápszerkereskedelmi Kft., amely egy csaknem egy évig tartó átalakulás és változáskezelés után is erős szinten tudta tartani a dolgozók elkötelezettségét. A cég ügyvezető igazgatója, Dr. Kralovánszky Gábor…..
Az EcoFamily minden helyzetben elsősorban azt veszi figyelembe, hogy a cég felelős a náluk dolgozó 1000 ember és családjaik biztonságáért. Ennek érdekében a koronavírus-korlátozások idején átmenetileg néhány üzletet is bezártak. Lükő Szilvia, a Kincentric Legjobb Munkahelyet díjat hatodszor elnyerő…..
Harmadszor nyerte el a Kincentric Legjobb Munkahelyek díjat a Cisco Systems Magyarország Kft.  A vállalat a koronavírus-járvány idején is mindent elkövetett azért, hogy senki se maradjon magára a gondjaival, és tovább építsék a közösséget. Az informatikai és telekommunikációs iparágban tevékenykedő…..
A járvány és a gazdasági válság hatása a munkavállalói elkötelezettségben is éreztette hatását: felértékelődött a munkahelyi biztonság érzése. Globálisan megugrott az elkötelezettség aránya, itthon pedig megállt a négy éve tartó csökkenő tendencia. A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program kutatása…..
2016-ban az egyik kereskedelmi tévé híradójában látta meg először a Liferay cég vezetése a Kincentric Legjobb Munkahelyek Programjának díjátadóját. Akkor eldöntötték, hogy csatlakoznak a programhoz. A közös munka a részvétel mellett idén egy izgalmas magyar és globális felméréssel gazdagodott, ahol…..
A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta. A cégek elbocsájtásokról és költségvetés-csökkentésről döntöttek. Hogyan befolyásolta a járvány a munkavállalói élményt? Erre kereste a választ 2020-ban a Kincentric Globális Munkavállalói Élmény…..
Amikor sok év után megfogalmazódik egy vezetőben, hogy új utakat keresne, akkor hozhat meg nyugodt szívvel egy ilyen döntést, ha tudja, hogy jó kezekben hagyja a hajó kormányát. Uzsák Éva Virág majd 15 évvel ezelőtt érkezett a Kincentric jogelődjéhez, ahol fantasztikus karriert futott be. A sikeres…..