Regisztráció Blogot indítok
Adatok
staropramen

0 bejegyzést írt és 3758 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Citromdisznó Babkonzerv 2019.04.10 08:30:00
Amikor száraz hüvelyeseket (különféle babokat, lencséket, csicseriborsót) főzünk, akkor általában nagyobb mennyiséggel dolgozunk, hiszen az elkészítésük kissé időigényes. Egy részt mindig sterilizált üvegekbe szedünk még forrón, így hűtőben tárolva hosszú heteken…..
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
staropramen 2019.04.05 17:23:26
A hét közéleti eseménye volt egy vita. Egyetemisták eresztettek össze két politikust, Novák Katalint a Fideszből és Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből. Mindegyik tudósításból a családokkal foglalkozó államtitkár győzelmét olvastam ki. A Népszava például, amelynek legalábbis elvileg az ellenzéki…..
Sőt, nem hogy késő nincs, most van az ideje, annak ellenére, hogy már a csapból is ez folyik jópár hete. Palántázással minden évben megpróbálkozom, de általában viszonylag kis sikerrátával dolgozom: tízből nagyjából egy-két kísérletem szokott bejönni. Az idei viszont egyelőre egy szerencsés…..
A gépek a kerteket is meghódítják, persze nem a Skynet fenyegeti a veteményest, csupán arról van szó, hogy a gépesített eszközök egyre nagyobb teret kapnak a hobbiszintű kertgondozásban is. Ez eddig nem nagy újdonság, hiszen fűnyírót, láncfűrészt például évtizedek óta használunk a kertekben, és a…..
Évekig teljesen hanyagolták Budapestről a francia útvonalakat a szolgáltatók, most meg hirtelen olyan boom lett, hogy csak pislogunk, mint hal a szatyorban. Nantes után Toulouse is közvetlenül elérhető lesz olcsón. Már az is öröm volt pár éve, hogy a sokáig egyetlen Párizs mellett befigyelt Nizza a…..
staropramen 2019.02.25 09:22:17
Előrebocsátom: mivel egy HR-szolgáltató cégcsoportnak írok szövegeket, kivételes alkalom, hogy munkáról, HR-es kérdésekről írok a saját blogomban. Ez a felület továbbra is megmarad az egyéb témájú szövegírás, a nyelvoktatás és a kommunikáció "ügyeinek"; azaz mindennek, amiről beszéljünk mégis.…..
Személyes vallomással kezdem: aldis törzsvásárló vagyok. Szuperek a tisztítószereiket, imádom az zacskóban árul  magos korongjaikat és a mákos-szezámos kenyérlapocskákat, tök hasznos a fehét téglalszerű tisztító szivacs, ami bevizezve bármi koszt leradíroz bárhonnan, a végzetem a fahéjas csiga, team…..
staropramen 2019.01.17 21:53:26
Az éj leple alatt lerombolták Nagy Imre, a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát a budapesti Vértanúk (azelőtt Ságvári Endre) téren. Nagy Imre több okból is útjában áll az Orbán rezsimnek. Egyrészt, mert most azt kell hazudni, hogy a forradalmat a „pesti srácok” csinálták, (A mindig…..
Varsóban az Ismeretlen Katona Sírja (Grób Nieznanego Żołnierza) a Lengyelország szabadságáért meghalt katonák emlékműve, most a Szász Kertnek azon részén áll, amely a Pilsudski tér nevet viseli. Ez a nagy, kopár, néhány fával ellátott terület valaha (részben) a Szász Palota helye volt, amely II. és…..
Stanik István alapember. Ha valaki megírja az erdélyi magyar sajtó történetét, a vállalkozásainak külön fejezetet kell majd szentelnie. Tegnap egy szösszenetet írt föl a nyilvánosság üzenőfalára: a szemközti kávéházból okostelefonjával lefényképezte a Cafe Frei homlokzatát. Ez az a hely, ahová soha…..
staropramen 2018.11.25 14:52:57
@martineden:
Burgenlanban szinte minden üzletben és vendéglőben és benzinkúton van magyar eladó, pincér vagy kutas.
Ha az osztrák pincér nem érti, szól a magyarnak és az fölveszi a rendelést.
A síterepeken sem nehéz magyar vendégmunkásba botlani.
A külföldi turisztikai keresletünkben nehogy már csak a görög Sarti jelenjen meg! Ilyen könnyen ne hagyjuk magunkat befolyásolni! A cikk célja, hogy látókörünket szélesítsük, hétköznapi vágyaink közt szerepeljen egy ismeretlen lengyel város is, ami egy napon majd valóra válhat! Aki tüzetesen nem…..
staropramen 2018.11.24 10:15:16
staropramen 2018.11.24 20:02:54
@Publikus Team:
Pontosan ezért írtam be ezt a két városkát.Ha már a tengermelléken jártatok, mindkettő útba esett.
Szerintem Malbork keresztes vára és Frombork városkája a Kopernikusz emlékekkel ,planetáriumával
kihagyhatatlan. Arrafelé a bigos is más ízű mint délen.
Persze ízlések és pofonok......
Egyébként egyedül szoktam utazni így akkor és ott állok meg mikor én akarok, azt nézem meg amit akarok és egy-egy múzeumban, várban városban addig maradok amig leköt, ezért nem ajánlok fel a gyűjtésre semmit.
A hideg ágy ősi ellensége az emberiségnek, így aztán elég régóta próbálkozik mindenféle módszerekkel előmelegíteni azt a lefekvéshez. Parazsas ágymelegítőt állítólag már a rómaiak is használtak, de aztán évszázadok alatt előmegített téglák, forró vasat tartalmazó edények, parázstartók és…..
staropramen 2018.11.13 13:25:21
staropramen 2018.11.13 13:36:12
@LKerekes:
Fazekat csak a fazékboltból !
Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe…..
Azt tudni kell, hogy a francia szokások merőben eltérőek az otthonitól. Természetesen megpróbálom mindet megosztani, de a mai téma fő elemei a főleg számunkra, egy nem mindennapi ízvilág. Sajnos ez nem a pörköltek, rántotthusik ♥, nokedlik és gulyáslevesek világa. Mégis mikor belecsöppensz egy új…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
staropramen 2018.10.17 17:06:14
@SZIGMA: Így történt, ráadásul alanyi jogon.
staropramen 2018.10.21 09:31:55
Kecskecsöcsű mustjával köszöntötték a szüret királyát és királynőjét, miközben a pántlikás dudás versenyt zenélt a vándorcigánnyal. Szüreti megemlékezés az egykori nagybirtokok szőlőtermesztési hagyományairól! Forrás: Fortepan, Székely Márton..
Az LMP 2014-ben nagyot kockáztatott azzal, hogy  nem csatlakozott az Összefogáshoz, de hosszabb távon így jártak jól, önállóan bejutottak a parlamentbe és folytathatták külön utas politikájukat. A következő ciklusban a közvélemény kutatások alapján a parlamenti bejutási küszöb környékén stagnált a…..
Az elmúlt évek alatt magamra szedtem némi gyakorlatot a sütisütés terén. Tudom például, hogy milyen sorrendben keverjem össze az összetevőket a különböző típusú tésztáknál, vagy hogy meddig süssek egy zabkekszet, hogy ne keményedjen meg, ami gyakran előfordult korábban. A húsok elkészítése viszont…..
Itt az új #naezkafa poszt, az oldtime rokkendroller Kiss Ákos billentyűzetéből. Nekem csorog a nyálam, szerintem nektek is fog, olvassátok csak: Az elmúlt években (évtizedekben) a hazai vendéglátást egyre nagyobb mértékben érték el a különböző nemzeti konyhák, és a trendi fúziós gasztro. Ez…..
Tíz napig folyamatosan részeg táborvezetők és kocsmából begyűjtött fiatalok. Ilyenek voltak az építőtáborok a nyolcvanas években. Pedig eleinte jó ötletnek látszott a rendszer.  ..
staropramen 2018.09.16 19:22:57
@Audianer:
Az őszi mg munka nem építőtábor volt!
Ha azt mondom mustár, te azt mondod kolbász - ez akár valamilyen mondóka része is lehetne, hiszen a mustárról mi más jutna eszünkbe, mint egy jó kis balatoni (az év többi szakában piaci) kolbász, bőséges mustár adaggal, meg egy nagy karéj házi kenyérrel persze. A mustár azonban ennél sokkal többet…..
Történészeink jelentős része némileg rosszallóan szokta megjegyezni, hogy nemzeti tragédiánk úgy háromszáz évig keveseket érdekelt. Valami számukra érthetetlen módon a korabeli forrásokból nem köszön vissza az a keserűség, amelyet úgy elvárna az ember. Nem értik, hát segítsünk nekik. Az első ok,…..