Regisztráció Blogot indítok
Adatok
staropramen

0 bejegyzést írt és 3173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A devecseri sorompón átkelve monumentálisnak tűnő hegyoldal látványa vonzza a tekintetet. Ráfordulunk a Somlóvásárhelyre vezető útra és jön felénk a hegy, nyílik a horizont, teljes szélességében kitölti a szélvédő keretezte látómezőt. Ráfordulva a földútra már csak a hegy van előttünk, a…..
      Az állampárti propagandaoldal interjút készített Orbán Viktorral.      Idézem  :     "Oxfordi évekről, az antikommunista előkészületekről és a magyar történelem lehetséges olvasatairól beszélgettünk a miniszterelnökkel." .     Orbán Viktor pár héttel később ment ki Angliába, mint én…..
      Amikor a féldebil Szilvay Gergely saját faji felsőbbrendűségétől és vallási fanatizmusától  megőrülve kioktatja a világot, amikor Apáti, Bayer, Megadja és a többi nyilaskeresztes szolga őrjöngve fenyegetőzik, emlékezzünk arra, hogy kb. mennyire baszarintotta el a centrális erőtér, a nemzeti…..
staropramen 2021.03.06 15:57:36
@white999:
2021. március. 06. 15:19 HVG
Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban.

Tegnap még zárva voltak, mostantól pedig csak nem lesz bábozás az óvodai Maci csoportban
staropramen 2021.03.07 14:47:41
@Bogomil:
Egyszer régen egyetemista koromban egy nyáron a helyi orvosegyetem konyháján voltam ebédkiszállító.
Addig nem kezdhettem el a munkát, amíg valami főhivatalnok előtt el nem mondtam a titoktartási esküt és alá nem írtam a papírt, pedig csak a központi konyháról a klinikák melegítőkonyháira vittük az ebédet.
Ez ma már nem működik?
.  ..
staropramen 2021.03.04 12:45:54
@Kettes:
A nagy éjjel-nappali járvány elleni küzdelemben amit családügyi Katalin olyan szívhez szólóan ecsetelt, azért szakítottak egy kis időt arra, hogy 19 milliárd forinttal megkínálják a nyíregyházi stadion építését.
Vakcinát azt nem veszünk, ha drága.
Egyébként pedig a hazai helyzetben semmi nem változik akár kint, akár bent van a fidesz a frakcióban, Magyarország jelenlegi vezetésének nemzetközi jóhírét meg már régen elvitte a cica.
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
       Eddig az történt, hogy az egykori reformkommunista Stumpf Istvánt, a Hazafias Népfront utolsó alelnökét, aki először alkotmánybíró majd egyetemi tanár lett a törvényes feltételek szelíd megkerülésével, Orbán Viktor nemdiktátor megbízta a magyar felsőoktatás maradék autonómiájának…..
    GFG egyik rímhingyója, bizonyos Bohár Dániel kezdte mocskolni az SZFE diákjait, a prostisrácok.hu-n. Az SZFE Facebook oldalát kezelő új egyetemi vezetés, végtelen konzervatív értékrendűsége okán, megosztotta ezt a primitív, aljas, gusztustalanságot. Mára már levették.    A Mandiner verőemberei…..
      Vajon akkor is a Sandhurst Akadémia növendéke lett volna Orbán Gáspár, ha a kedves papa nem az ország miniszterelnöke? Biztos, hogy játszott volna NB I-es meccsen? Biztos kapott volna X milliót a fura egyháza, Y milliót a diákszervezete?      Orbán Gáspárról még azt sem gondolom, hogy…..
  Csak arra figyelj, hogy miközben mászol lefelé az elefántcsont tornyodból a szűk csigalépcsőn és néha kényszerűségből kilesel az ablakon, vigyázz, hogy nehogy kiess. Szép volt, jó volt Miklós, de valljuk be őszintén, amit te műveltél az utóbbi 7-8 évben az minden volt, de értelmes és hasznos…..
staropramen 2020.12.26 17:56:00
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
staropramen 2020.12.04 20:12:43
@vörös meteor:
Lázár csak ostobán terel. Csinált már ilyet a dohányzás betiltására vonatkozó agymenésével is.
Szeretnék hogy erről menjen a vita, nem az ő kisded dolgaikról
A puli , pumi de még a pásztorok keverék kutyái is ügyesebben terelnek mint a Jani.
       Szilvay Ph.D írt egy elemzést az amerikai elnökválasztásról, ahol az Indian-American Usha Chilukurit egyszerűen indiánnak nevezte. Azt is írta, hogy Nyugat-Virginiában a demokraták biztosan nyernek. Nem nagyon van poll Nyugat-Virginiában, de Trump ott több mint negyven százalékkal verte meg…..
Chile az ezredfordulót követően egészen nagyszerű gazdasági teljesítményt nyújtott, az egyik legjobbat Dél-Amerikában, emellett végleg maga mögött hagyta a Pinochet-féle diktatúrát és stabil demokráciát épített ki. A társadalmi egyenlőtlenségek megmaradtak és ez nem minden veszély nélkül való, de…..
staropramen 2020.09.25 21:05:51
      Szerettem Csurka színdarabjait. A Házmestersiratókat, a Deficitet, az Eredeti helyszínt és a Döglött aknákat láttam, volt amit élőben, volt amit tévében.  Dörner "a Színművészetin nem magyarok tanítanak" György azonban a Hatodik koporsó című darabot akarta bemutatni az Új Színházban, de a…..
       Neumann János/John von Neumann 1929-ben, huszonhat éves korában írta meg Zur allgemeinen Theorie des Maßes című cikkét.  Számomra ez von Neumann legizgalmasabb munkája. Ebben definiálta az amenábilis csoportokat.       1924-ben jelent meg Stefan Banach és Alfred Tarski híres cikke, amelyben…..
staropramen 2020.09.16 22:00:11
@aronsatie: Láttam egy hülye reklámot. Nem gondoltam, hogy bármi hasznát veszem, de most tessék, megtörtént.

A cég szerint nyáron többek közt ezt a terméket sem forgalmazzák, mert a meleg miatt romolhat a minősége.
Örülök, hogy segíthettem,
    És mikor közeledtek Jeruzsálemhez, és elérének az Biloás folyóhoz, megpihentek és mondá nékik Jézus - van közöttetek egy pásztor ki nem cselekszik hatalommal, de az sokasághoz szóla.    És hallgatá rá az sokaság. És  ő nem akará elsőnek lenni, de mondják elsőkből lesznek az utolsók és…..
staropramen 2020.08.15 19:25:57
@balmoral:
Navarrai Henrik ezt frappánsan megoldotta.
Július 12. óta újabb határvillongásokra került sor Örményország és Azerbajdzsán határán. A két állam kapcsolata már a Szovjetunió felbomlása óta viharos, de a mostani konfliktus több szempontból is egészen újszerű. Ezért ebben az írásban a jelenlegi határvillongások kiújulásának okait és…..
staropramen 2020.08.01 07:21:06
@Wacunao:
Van értelme. Példának itt egy első világháború idejéből származó vicc:

A faluban a kisbíró a szokásos dobpergetés után elmondja az új háborús híreket. Hős csapataink sikeres támadással 51 kilométert haladtak előre Galíciában. Az ellenség 1000 katonáját megölték és 500-at ejtettek foglyul.
Egy idős bácsi, aki látott már háborút, megkérdezi: és a mi veszteségeink?
Mire a kisbíró: Azt Józsi bácsi odaát hirdetik.
A nézők nem szeretik és megvetik, a csapatok viszont időnként kénytelen-kelletlen alkalmazzák a csapatutasításokat. Egy jó időben meglépett helycsere a csapattársak között olykor győzelemről, bajnoki címről dönthet és ilyenkor a cél szentesítheti az eszközt. Egy-egy visszás döntés viszont nagy port…..
Szörényi és Bródy elhíresült demeterszilárdos képét követően -- amelyet sokan, e sorok írója is, csalódással vegyes viszolygással fogadott -- most a Válasz Online jelentetett meg velük egy "tisztázó" interjút, amely azonban csak még szomorúbbá tette a képet. Bródy szerint -- nem fogok sokat…..
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
1962 októberének végén, miközben a világ nagyobb része éppen azzal volt elfoglalva, hogy az Egyesült Államok és a Szovjetunió a kubai rakétaválság kapcsán megvívja-e az emberiség utolsó háborúját, a Föld túlsó felén, Ázsia közepén két regionális hatalom elérkezettnek látta az időt a vitás kérdések…..