Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Háy Béla

81 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
[ 115,5 kiló ] Ez... egy nagyon szomorú poszt. Ahhoz képest, 2020 nyarán azzal küzdöttem, hogy lemenjek 100 kiló alá; és most 2022. Újévre átléptem a 115 kilót. Mi történt? Nem is tudom. Az étkezésre még mindig odafigyelek, de már nem annyira. Mozogni mostanában nem mozogtam. Lelkileg megint…..
[ 110 kiló ] Úgy néz ki, egy ideig felhagyok a kocogással. Amíg tudtam úgy menni, hogy itthonról indultam, és hazáig szaladtam, addig úgy éreztem, minden klappol. Viszont a körömgombász mondta, hogy a körmöm alatt sérül a bőr, ha betonon futok, és ez ebből a szempontból nem jó; ami megnehezítette a…..
[ 108 kiló ] Kivettem egy hét szabadságot a munkahelyemről, hogy legyen idő csak magamra figyelni, és pár célomat teljesíteni. Az volt a terv, hogy mivel nincs semmi dolgom másfél héten át (hétvégéket is beleszámítva), lefogyok gyorsan 105 kg alá, és utána úgy élem az életem, hogy efölé soha többet…..
[ 108 kiló ] Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy hogyan araszolt fel a súlyom 108 kilóig. De ez a helyzet, 108 kiló vagyok. Biztosan nem segített, hogy képletesen szólva idén a tél május elejéig tartott. Ráadásul a mindennapokban rengeteg stresszt éltem át. Nem úgy fogalmazok, hogy rengeteg…..
[ 106 kiló ] A fene se érti, hogy miért híztam(?), vagy legalábbis miért növekedett az utóbbi napokban a súlyom. Meg úgy éreztem, hogy mintha a hasam is nagyobb lenne, és feszülne, mint egy lufi.     A szűkebb nadrágjaimba sem férek bele, amibe korábban sikerült belefogynom. Pedig azt hittem,…..
Háy Béla 2021.03.01 17:12:09
[ 105 kiló ] Igazából nem tudom most a súlyomat pontosan, nem nézem minden nap. Igyekszem legalább kétnaponta sétálni, vagy legalább lépcsőzni, vagy ilyesmi. Heti egyszer kocogni. Igyekszem mérsékelni az evést, bár mostanában az édes valahogy jobban lecsúszik. Igyekszem nem inni alkoholt, de azért…..
[ 105 kiló ] Igyekeztem vigyázni az evéssel az ünnepek alatt. Igyekeztem rendszeresen mozogni az ünnepek alatt. Végül mégis valahogy felmászott rám pár kiló. Megtalálták az útjukat, mint a hangyák a lakásomban, amikor már azt gondoltam, hogy minden bemeneti rést lehangyairtóztam, és egyszercsak…..
[ 103,0 kiló ] 103 kiló vagyok. Ennyivel zárom most mentálisan az évet. Önáltatás lenne azt mondani, hogy bármi is biztos az ünnepek alatt. Jövőre "új aktát nyitok".Sok felhő gyülekezik, sok megoldandó problémát látok a jövő évre. Ezért is lett volna olyan jó idén a bűvös 100 alá menni, és onnantól…..
[ 102,5 kiló ] Közelednek az ünnepek, és ez rettegéssel tölt el. Mozgok rendszeresen, odafigyelek az étkezésre, ahogyan eddig is, mégsem fogyok. A heti -0,1 kiló sem jött össze, sőt, volt, hogy emelkedett a súlyom. Viszont az ünnepek alatt még ezeket a dolgokat sem leszek képes tartani. De az…..
[ 102,5 kiló ] Mit lehetne mondani? Nem jött be. Hetekig próbáltam lejjebb és lejjebb menni, de nem sikerült, 100,8 kilónál nem sikerült alább menni. Nem mondanám, hogy nagyon elhagytam volna magam, de tudtam volna jobban vigyázni, az tény. Aztán jött egy bulizós hétvége, ahol szerettem volna…..
[ 101 kiló ] Egyrészt nagyon igyekszem kitartani a célom mellett, és hogy betartsam a fogyást elősegítő életmódot. Másrészt viszont folyamatosan bele kerülök / bele kergetem magamat olyan szituációkba, amik pont ellentétesek ezzel a törekvésemmel. Nem beszélve arról, hogy tipikus "people pleaser"…..
[ 101 kiló ] Azt hiszem, most van az a pont, amikor nagyon belefáradtam a törekvésbe, hogy tovább fogyjak. Többször éreztem már olyat az életemben, hogy nagyon vágytam a kisebb súlyra, rengeteg energiát fektettem bele, de aztán lehangolt lettem; aminek persze az lett a vége, hogy lazítottam,…..
[ 101 kiló ] Ha csak arra törekednék, hogy megtartsam a súlyom, akkor is egy szimpla kocogás után 100 alatt láthatom a súlyomat mérlegen. Fantasztikus, mennyi erőt tud adni, amikor érzem, hogy elérhető messzeségben van a célom. Azért szeretnék venni egy új szobamérleget, hogy megbizonyosodjak…..
[ 101 kiló ] Most, hogy hívnak ide-oda, találkozgatok régen nem látott ismerősökkel, egyszerűen nem tudom tartani, hogy ne igyak alkoholt, és elmaradnak a napi séták is. Szerencsére azért vannak még eszközök, amikkel mozgásban tudom magam tartani. Lehet, hogy már írtam, de egy 8 emeletes házban…..
[ 102 kiló ] Eljutottam arra a pontra, hogy a fogyásomat már nem tudom sem étkezés, sem mozgás terén elősegíteni. Ha ennél kevesebbet eszem, akkor a szervezetem azt hiszi, hogy éheztetem, és elkezdi jobban raktározni az energiát. Ha többet mozgok, abból túledzés lesz, és nagyon kifáradok, esetleg…..
[ 101,5 kiló ] Mint írtam korábban, a múlt hétvége egyáltalán nem úgy sült el, ahogy szerettem volna. Ami öröm az ürömben, hogy egyszer s mindenkorra bebizonyítottam magamnak, hogy a koplalás nem megoldás, még 1-2 nap hosszú távon sem; szóval a jövőben nem fogom magam feleslegesen kínozni…..
[ 103 kiló ] Sajnos úgy néz ki, a hétvégi "mutatványom" teljesen rossz irányba sült el. Most eléggé kétségek közt vagyok. Vár rám a több teendő, a szorosabb időbeosztás, a stresszesebb élet, és mindezt úgy, hogy egy nagyon fontos célt nem sikerült letudnom. Próbálok megnyugodni, és arra gondolni,…..
[ 102 kiló ] Sajnos nem jött be a trükköm. Volt már olyan, amikor bevált; de az nem most történt. Meg kellett próbálnom, mert türelmetlen voltam. Szerettem volna lezárni az életemnek ezt a szakaszát, és nyitni egy új fejezetet; de nincs más választásom, meg kell várnom, hogy mit hoz a július.…..
[ 102 kiló ] Megijedtem. Megfutamodtam. Az evéstől elég jól megtartóztattam magam, de egy idő után elkezdtem félni attól, hogy csak a vizet tartom magamtól távol, és az talán nem túl egészséges ötlet. Szóval egy idő után nem néztem többet a mérleget, csak ittam, amennyi jól esett. Aztán a mérleg…..
[ ??? ] Nem alakulnak tökéletesen a dolgok, de azért nagy gond sincs. Ételből még merek keveset fogyasztani, folyadékból már nem. Volt már olyan tünetem, ami a kevés folyadék fogyasztásának hosszú távú következménye volt, és nincs kedvem újra átélni ezt. Kiszámoltam, hogy mennyit vagyok hajlandó ma…..
[ 102 kiló ] Felderengett egy régi-régi emlék. 102 kiló voltam akkor. A hűtőmön ott volt egy kinyomtatott fénykép, amin egy betegesen kövér nő habos tortát habzsolt. Mellette egy felirat, ami arra emlékeztetett, hogy nem kell nagy dolgokra vágynom, először csak le kell mennem 101 kilóra, és ha az…..
[ 102,5 kiló ] Izgatott vagyok, rettenetesen izgatott. Régóta nem voltam ilyen közel a mágikus 100-as számhoz. Jó lenne, ha nem lenne most még egy darabig semmi dolgom. Ha nem kellene dolgozni, ha nem kellene utazgatni, ilyesmi. Valahogy az az elképzelésem, hogy ha már csak megtartani kellene a…..
[ 103,5 kiló ] A melegben jobban olvad a zsír. Bár a fogyás tekintetében, biokémiai szempontból nincs ennek jelentősége, most mégis sokkal gyorsabban jönnek le rólam a dekák, mint korábban. Aminek természetesen rettentően örülök. Egyébként hiszek abban, hogy hideg télen az emberi szervezet jobban…..
[ 104,5 kiló ] Megtartani könnyebb. Könnyebb úgy fogyni, hogy az ember csak a súlya megtartására törekszik, mintha fogyni szeretne. (Esetleg nem olyan hatékony, de könnyebb.) A stressz ugyanis hízlal. A bizonytalanság pedig táplálja a stresszt. A fogyásban (főleg, ha valaki sokat próbálkozott már,…..
[ 105 kiló ] Igazából a mérleg nem 105 kilót mutatott ma reggel, hanem többet, de most kivételesen megengedem magamnak ezt a "költői szabadságot". Valamelyik nap mértem ennyit; de ami sokkal fontosabb, hogy most ennyinek ézem magam, és száz százalékig biztos vagyok benne, hogy hamarosan fogok újra…..