Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GerillAnya

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GerillaGasztro Túrós pogácsa 2019.04.20 20:55:46
Rég jelentkeztünk, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk a nyáron, most pedig már lassan itt a tél... Legutóbb pozitív meglepetés ért minket: Pilisszentkeresztre mentünk a Vaskapu sziklához. Remek kis séta, gyönyörű időben, gyönyörű erdőben. A sziklától…..
"Közeleg a várva várt nap: a Föld világnapja. Az osztályommal szuper ötlettel álltunk elő: -Szedjünk szemetet! Hát felkerekedtünk, és vittünk magunkkal szemetes zsákokat. Találtunk mindenféle furcsánál furcsább szemetet: sörös és energia italos dobozokat, műanyagzacskó darabokat, cigaretta…..
Ismét a szokásos Húsvéthétfős kirándulásunkra mentünk a barátainkkal. Az útvonal Pilisszentiván - Nagyszénás - Zsíroshegy - Antónia-árok szokott lenni, most újításként visszafelé a Hosszú-árok - Borbás-gerinc - Magaskő - Jági útvonalon mentünk. Szép 14 km-es túra, olykor meredek, de a 11 gyerek…..
GerillaGasztro Egy édes, egy sós 2018.04.01 19:58:54
Rég jelentkeztünk, de nem azért mert nem jártunk erdőben, hanem mert mostanában vagy este, sötétben, vagy hóban kirándultunk, így elmaradt a szemétszedés. Tervezünk idén több alkalmat, amikor majd lehet csatlakozni hozzánk, hogy egy-egy erdőrészt közösen megtisztítsunk, majd figyeljétek a Facebook…..
GerillAnya 2018.03.15 13:45:26
@KaktuszMan: az azóta tapasztaltakhoz képest sajnos igen :(
Tiszta erdőt! Itt a tavasz... 2018.03.13 21:41:57
Végre jó idő volt, a hó is nyomokban elolvadt, így nyakunkba vettük ismét az erdőt. A lassan szokásosnak mondható Hosszú-árok - Nagyszénás - Muflon Itató - Antónia-árok útvonalat jártuk be az összes gyerekünkkel (5,10, 14 évesek), kb. 9 km összesen, szép kis szintemelkedéssel (225 méterről mentünk…..
Tiszta erdőt! Bakonyi barangolás 2017.11.06 13:07:08
Az őszi szünetet kihasználva elutaztunk ismét a Bakony szívébe, Bakonybélbe. 11 éve járunk ide évente 2szer kirándulni, feltöltődni, megpihenni, lelassulni. Mindig ugyanott szállunk meg, a Békaváros Házikóban Áginéninél.  A bakonyi erdők meglepően tiszták a pilisi erdőkhöz képest, de sajnos itt is…..
GerillAnya 2017.10.22 13:15:37
@xyyyxyxyyxyxyyx:
1. Köszi, javítottuk
2. Több és jobb képek a Tállya BBQ Facebook oldalán
3. Köszönjük
4. Akkor jó étvágyat!
Hosszú kihagyás után végre ismét eljutottunk kirándulni. Pilisszentiván felett barangoltunk a Természetvédelmi övezet turistaútjain. Alighogy beléptünk a védett részre, szörnyű zajra lettünk figyelmesek, majd ugrottunk félre az útról, hogy utat engedjünk a crossmotorosoknak. A csapatnyi motoros…..
Sétálgattunk kettecskén a férjemmel, az egyik közeli erdőben. Ugyan csak kiszaladtunk pár percre, magammal vittem a szokásos gumikesztyű-szemeteszsák kombót. Hamar meg is telt a zsák. Egy kollégának is elege lehetett a sok eldobált szemétből, mert az egyik fára akasztva találtunk egy zacskónyi…..
Ismét a a szokásos Jegenye-völgy felé vettük az irányt, de most balra letérve a Mária úton kerültünk vissza a Solymári Vár tövébe. Eleinte úgy tűnt, hogy talán kevesebb lesz a tennivaló, de sajnos mégsem :-(  Alig 1 órás kis sétánk alatt ismét megtelt a zsák:  ..
Nyaralni voltunk, de a hőség sem rettentett el bennünket egy kis kirándulástól. Tihanyban vannak kedvenc útvonalaink, most a gejziritekhez vezető utat választottuk. Ez az útvonal lényegében a Lóczy Lajos tanösvény egy szakasza. Mi most a Belső-tó mellől indultunk, majd az Aranyházat érintve mentünk…..
Tiszta erdőt! Vasárnapi akció 2017.06.18 22:35:25
Könnyed vasárnap esti utunk ismét Solymár felé vezetett. Most a rét fölötti Z+ és Z jelzésen sétálgattunk egy jó 3 km-t. Természetesen most sem maradt otthon a szemeteszsák és a gumikesztyű.     Eleinte úgy tűnt, nem lesz sok dolgom, de tévedtem. Hamar megtelt a zsák. Legnagyobb…..
GerillAnya 2017.06.21 08:30:01
@Pápu nem sárga tetű: szerintem kvázi mindegy, minek hívjuk. A Parkerdőnél gondolom erdészek (is) dolgoznak, akik a fakitermelési munkáért felelnek. Szerintem beleférhetne, hogy elvitessék a munkásaikkal a szemetet, akármilyen formában is kerülnek foglalkoztatásra. Ha már a kirándulók szemeteléséről meg van a véleményük...
Felnyaláboltuk a gyerkőcöket és elmentünk gyermekvasutazni. Az összekészített túracuccok közül most se hiányozhatott a szemeteszsák és a gumikesztyű. Vadaspark megállóhelytől elsétáltunk a Vadasparkba, ott eltöltöttünk egy kellemes délutánt – kis asszisztenseim nagyon élvezték – majd visszafelé…..
A mostani akciónál egy kiadós séta volt az apropó. Rövid, alig 40 perces kis sétánk - túrának nem mondanám sem a táv, sem az időtartam miatt - során kis asszisztenseimmel (4 és 9 évesek, és nagyon büszkén adták magunknak ezt a címet) találtunk többek között: fokhagymakrémes tubust PET…..
Na erről regényt is lehetne írni. De Gerilla már jól összeszedte a túrázás írott és íratlan szabályait :-) Olvassátok itt!    ..
Tiszta erdőt! Az első... 2017.06.01 10:16:29
Sokat kirándulunk. Sokat mérgelődöm, hogy tele van szeméttel az erdő. Bárhol, bármelyik. Nagyon. Réka kolléganőm által botlottam bele egy videóba, amiben egy hölgy a tengerparti strandokon található szeméthegyektől sokallt be és elkezdte összegyűjteni. Mára szinte mozgalommá vált, rengeteg követője…..
A következő posztot Anya jegyzi. Mindig is szerettünk kirándulni. Amikor gyerekeink lettek, kicsit vissza kellett venni a tempóból és a távokból, de egyre többet merünk már bevállalni, hogy a legkisebb is elmúlt már 4. A húsvéthétfőslocsolókelőlelszökős kirándulásoknak évtizedes hagyománya van…..