Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr utcai arcos

0 bejegyzést írt és 159 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
A fizikumok hierarchiájában számos szintet különböztethetünk meg atletikustól, az átlagoson és a skinnyfat-en át a túlsúlyosig. A tápláléklánc legalján viszont kétségtelenül azok állnak, akik 20-30+ kilós súlyfelesleget cipelnek magukon. Az állatvilágban a hierarchiában elfoglalt pozíció a túlélési…..
dr utcai arcos 2020.07.19 11:08:23
@Első mohikán: Igen, erre szokták mondani, hogy kövér maradtál de q fitt :D . Én is hiába csinálok néha elmebeteg dolgokat a konditeremben, ha 2 nap alatt elmegy egy 90 dekás jégkrém :D :D :D ...
dr utcai arcos 2020.07.19 19:25:22
@kellys: Kérdezd meg anyádat, miért nem pofázunk bele a felnőttek beszélgetésébe, aztán ehhez tartsd magad.

Itt egy példa a bicaj hasznosságáról. Racemachine mai teljesítménye: 112 km, 3 óra 54 perc, 2000 kalória.

(Itt kérdezném a kellys nevű buzit, hogy szerinted ezt hány napon keresztül tudod fenntartani, hogy ellensúlyozd az 5000 kalóriás zabálásod? Gondolkodjál rajta.)
forrás: hu.pinterest.com A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Meg a hazai is. Fogynak a népek a világban, miközben arat a kaszás. A koronavírus lett a halál és a rettegés szinonimája. Talán soha nem volt még ennyire fontos, hogy megőrizzük az egészségünket, a nyugalmunkat és a józan eszünket.…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre A saját tapasztalat oda vitt,  hogy írjak néhány sort a munkakeresés nehézségeiről. Ha valakinek megszűnik a munkahelye, vagy magától vált, igen furcsa helyzetbe kerülhet. Ezt már szociális ügyintézőként is…..
dr utcai arcos 2020.02.19 19:16:12
@Los Alamuszi: Uh, megnyugodtam, hogy nem én vagyok egyedül, aki a fele után már csak legörgettem.
"Jogi tempó, látott elvárt minimum az nem megtartott. " He?
"Én már hasonló levelekkel értem el Pénzügyminisztérium támogatta kapcsolódó levelekkel mintaprojekteket, eus támogatást. Illetve a Novák Katalin államtitkársággal egy 70 központos családsegítés is létrejött. " Mit csináltál a kivel miért?
1899. Az utolsó fojtószékes (garrote) kivégzés egyike az Egyesült Államok által elfoglalt Puerto Ricóban. 1898-ban Spanyolország a spanyol-amerikai háború veszteseként kénytelen volt megválni a szigettől. Azóta az Egyesült Államok birtoka. A szigetlakók 1917-ben, az első világháború idején kapták…..
dr utcai arcos 2020.01.12 23:08:07
@bratya: Igen, egy "gallért raktak a nyakukra, amit aztán hátulról megtekertek. Mint egy satut.
Akik pedig annyira ráizgulna, itt Kriszta néni tényleg még csak 11 éves volt ;).
Matt Weber - aki taxisofőrként kezdte pályafutását az éjszakában - és az ukrán származású Miron Tsovnir fotóit láthatjátok a Big Apple, azaz New York egykori sötét oldaláról. A fotósok - akiket munkájuk során többször megvertek, letartóztattak és rájuk is lőttek - a nyolcvanas évek világvárosi…..
A munkahelyünk a mindennapi életünk egyik legfontosabb szocializációs tere, ahol számtalan kollégával, ismerőssel és ismeretlennel, jó esetben baráttal vagyunk összezárva. Mondhatjuk egyfajta játszótérnek, de egyesek inkább állatkertként tekintenek rá, ahol a legkülönfélébb irodai "fajokat" lehet…..
dr utcai arcos 2019.10.19 20:21:17
@gabardin: Elég komoly baj, ha a bejegyzés szerzőjének fogalma sincs arról, amiről ír :/. Keverni a munkavégzés közben kötelezően kiadandó szünetet, a számítógép előtt előírt óránkénti 10 perces MÁS irányú munkavégzéssel -nem, az NEM munkaszünet-, hááát....
  Feneketlen panaszarchívumunkból előkeveredett egy nyár eleji eset, amit - mivel elég vérlázítóan hangzik, a honlap él, az árak sem változtak rajta - úgy döntöttünk, kitesszük. Egyúttal szeretnénk jelezni a repteritransfer.hu-nak, hogy nem azt hívják dinamikus árképzésnek, amit csinált, ha esetleg…..
dr utcai arcos 2019.10.19 20:02:09
@lcsaszar: Ja. Egyszer hívtam vezetékes helyett mobilról, bele is kerültünk a nyilvántartásba. Néven köszöntenek és elég ha csak annyit mondok, a szokásos fuvar (cég-reptér). Nevezzük őket mondjuk -hasraütéssel- 6x6-nak.
Amikor a legtöbb embernél beüt az isteni szikra és eldönti, hogy elkezd keményen edzeni és egészségesen táplálkozni, akkor a legfőbb motiváció a vonzó külső elérése. A csajok vegyék észre a kockahasat vagy a fiúk vegyék észre a darázsderekat és a kerek feneket. A férfiak emellett szeretnének nagyok…..
dr utcai arcos 2019.10.19 19:44:07
A xXx: Újra akcióban nem jó film. Nyugodtan ki lehet hagyni! Mégsem vagyok benne biztos, hogy érdemes. Elmondom miért! Nem valószínű, hogy láttatok már olyan filmet, amely ennyire szerelmes önmagába. D.J. Caruso mozija ugyanis a végletekig menőnek gondolja magát... És itt van a lényeg elásva: csak…..
Tegnap ismét megnéztük a Végjátékot, és egy film próbája a többszöri újranézhetőség. Két barátommal a film után azt vitattuk mit lehetett volna ebből kihagyni, hogy a bődületesen hosszú három órás játékidőt - amin a Gyűrűk Ura fanok csak mosolyognak - kicsit lefaragjuk.…..
Lépten-nyomon jól ismert arcokba botlunk a filmben...
dr utcai arcos 2019.05.01 18:23:24
@goodjohnwin: Melyik rész nem volt világos??
"FIGYELEM: A cikk spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték történéseire vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább, ha már láttad a filmet, vagy ha nem zavar, hogy megismered a cselekmény bizonyos pontjait!"
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
dr utcai arcos 2019.04.13 21:18:30
@Rézfánfütyülő fűzangyal: "de a svéd központi bank, Riksbank, vezetésében egyetlen Jörg nevű sincs. " Ugye ennek nekifutottál? Mert helyből, ekkora hülyeséget tuti nem lehet összehozni.
Azaz teltebb, kerekebb, egészséges keretek között. Korábban megvető szemekkel néztek az emberek ezekre a nőkre, leginkább a többi nő, de ebben a haladó korban ez is változni látszik. Valószínűleg a médiának köszönhetően, hiszen így olyan világhírű plus size nőket ismerhettünk meg, mint Ashley…..
dr utcai arcos 2019.03.31 16:33:21
@MPL firstlady: Gyönyörű! Én nem írtam volna ennyit, de tökéletes összefoglaló. Hogy MM miért is fogyott le nagyon durván, ha annnnnnyira jól érezte magát dagadtan. Nem, nem duci volt, dagadt. És AG ehhez a csatolt képhez képest 20 kilóval korábban volt duci jó nő. Azt gondolta, akkor adjunk neki és, gondolom, elkezdett válogatás nélkül zabálni, amikor egyszer csak rájött, hogy hoppá. Itt már egy zsíros bálna, akinek még helyes az arca -remélem, minden este imát mond a Mindenhatóhoz, hogy ilyen genetikát örökölt...
A füzéri várat sajnos megelőzte a rossz híre. Sokaktól, köztük régész kollégáktól már értesültem róla, hogy finoman szólva is vitatható eredményt hozott az a néhány évvel ezelőtti döntés, hogy nem csupán állagmegóvásra kerül sor e vár esetében, hanem a turizmus jegyében teljes körű visszaépítésére.…..
Az ilyen üzletek anyagi kockázatai jól ismertek. De mi a helyzet a társaságiakkal?Szerző: Laura Richards (szabadúszó bostoni újságíró)..
dr utcai arcos 2019.02.17 18:23:11
@nyelv-ész: Mondjuk Magyarországon kívül talán mindenhol egész jól elketyegnek. Már vagy 60 éve. Készen állt rá akkor a társadalom? Alig hiszem. De az nem az Amway hibáját, vagy a termékeik szarságát mutatja.
Már a kezdetektől fejlett képzelőerővel (és valószínűleg tudományos igényű jóslási technikával) próbálták a filmalkotók megkomponálni a jövő kommunikációs eszközeit és irányait - méghozzá egészen lenyűgöző pontossággal. Ezeket gyűjtöttük össze, a hiába várt találmányokkal együtt.  ..
dr utcai arcos 2019.01.27 10:42:30
@Rhiba: Húú, a legjobb. Az egyik legtanulságosabb része, amikor a vegai csaj elmondja, hogy milyen durva az emberiség, hogy a nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan mivoltunk ellenére, mindenre képesek vagyunk. Mert bármit találunk, ami nekünk rossz, arra ki tudunk találni valamit, hogy mégis életben maradjunk. Mondjuk a Vegára se most fogunk eljutni...
December végi történet, de azért elég sokkoló, főleg a horrorsérülést látva, amit csak a poszt legvégére mertem betenni, óvatosan scrollozzon, aki nem bírja az ilyesmit. Teljesen érthetetlen, hogy  miért nem adtak egy ragtapaszt meg egy kis Betadine-t a sérültnek a kincstáriból. Annyira abszurdnak…..
dr utcai arcos 2019.01.13 12:22:32
@KaTe: baszki, mit írjanak ki? "Vigyázz, ha 2.10 vagy bebszod a fejed? A metrókocsira láttad már kiírva? Érdekes, nem hallottam még olyan hülyéről, aki be vagy kilépéskor lefejelte volna a szemöldököt.
dr utcai arcos 2019.01.13 12:26:55
@TCrown: most volt a rádióban, hogy Angliában TILOS bármilyen sérülthöz nem szakképzett embernek nyúlnia. bíróság elé is kerülhet.
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
dr utcai arcos 2019.01.05 11:58:33
@Nancsibacsi: " Mégis kb 0 esetről tudok, ahol egy alkalmatlan középvezetőt azért raktak lapátra, mert a főnökei rájött, hogy rosszul bánik az embereivel." Sorban léptek le az emberek a csoportból és amikor megvolt a csodás "egzit" interjú, elmondták, hogy a munka jó, a cég király, a legjobb arcokkal dolgoznak együtt, de a jelenlegi főnökük tökéletesen alkalmatlan. A csoport 90%-a elment. A kisfőnök még mindig a cégnél dolgozik. Ja, hogy az egyik nagyfőnök valakije.
dr utcai arcos 2019.01.06 12:37:37
@Lord_Valdez: Néha a FB-n feltűnik, hol tanul/t a hozzászóló. Elborzasztó, hogy milyen mélyhülyéknél látom a BME-t, Közgázt. Amikor én fiatalabb voltam, elég durva felvételi kellett hozzá, hogy oda bekerüljön valaki, nem ez a középiskolai jegyekből kiszámított bohóckodás. Volt is értéke egy ott szerzett diplomának.
dr utcai arcos 2019.01.06 23:30:48
@Nancsibacsi: OK lenne az okfejtésed a közös kockázatviselésről, ha a cég beleállna, hogy rendben, akkor a próbaidő alatt kapsz x-et, utána, ha maradtál 3 hónapig plusz 30%-ot, és ha látják, hogy nem csak viszed a pénzt, erre még plusz 30%-at. Mi van ehelyett? Felvesznek, aztán a következő évi fizetésemelésnél, pláne ha még pozíciót is váltottál -felfelé- a HR őrjöngve sikít, hogy plusz 10% ????!!!! Háde céges poliszi, hogy max 5. Aztán csodálkozik, hogy az illető erre lelép a *csába.
Régi hagyomány, egyben a dolgozó nők stressz szintjét az egekbe toló gyakorlatilag lehetetetlen küldetés a karácsonyi nagytakarítás. Hogy ezt a mutatványt, aki csak megteheti, igyekszik kiszervezni az ünnepi készülődés saját kezűleg kivitelezett feladatai közül, egyáltalán nem meglepő, sőt ez…..
dr utcai arcos 2018.12.25 09:50:15
@onlajnok: Te ma úgy szándékosan játszod a hülyét? Megrendeled NOVEMBERBEN a szarodat a pasidnak, hogy odaérjen karácsonyra. Érted, NOVEMBERBEN. Aztán dec 21-én kapsz egy email-t, hogy majd január végén tudják hozni. Erre te meg azt mondod, így jártál, olyan úgysincs, hogy karácsonyi ajándék.
Filmnéző 2018 sorozatai szerintem 2018.12.23 16:04:24
Véget ért egy újabb év és csomó új évaddal lettünk gazdagabbak. Az előző évhez hasonlóan nem egy toplistát csinálnék, hanem egy ilyen kis összegzőként megemlékeznék az említésre méltó sorozatokról. American Vandal 2. évad A zseniális első évada után visszatér a Vandal még egy körre, ám ezúttal a…..
Eredetileg egész másról szólt volna a mai poszt, de az egyik komment megihletett. Vajon hogyan lehet, hogy egy szoftverfrissítéstől megáll a telefonod? Van-e esélyed kifüggetleníteni a telefont, ha egy használt iPhone-ról kiderül, hogy szolgáltatóhoz kötött? Ilyen és egyéb kérdéseket szedek össze,…..
dr utcai arcos 2018.12.15 22:26:54
@parasztgyerek: dzsáj...megvettem az X2 Compactot és mikor felugrott, hogy frissítsem az oprendszert, rányomtam, hogy kösz nem. Hubaszki, képzeld el, még másnap is működött :O .....
Itt kell lenned, hogy elhidd, de ha itt vagy, elhiszed. Simán. Mert neked is megvolt, ezerszer. Átlagos ügyintézős nap itthon. T. Homár, Egy kis szösszenet, a mai napomról. Lennének unalmas fényképek és emailek, de minek ezzel még hosszabbá tenni a mai napi teljesítményem. Álljon itt a nyers…..
dr utcai arcos 2018.12.08 11:50:04
@Quuuziii: Ennyi.De a lényeg, hogy menő iPhonja van, ami még 1 milliárd másik embernek. Ő már egyéniség.
Az egyik legmagasabb presztízsű hazai teljesítménytúrán, a Piros 85-ön jártunk, hogy ellenőrizzük, igaz-e a legenda. A legenda pedig úgy szól, hogy van egy teljesítménytúra, ami 88 km hosszú, 3200 méternyi összmagasságot kell felfelé kapaszkodni rajta, mindezt 22 óra alatt legyalogolni, és mégis…..
dr utcai arcos 2018.12.02 18:01:28
@10czi: Ok :). El már nem olvastam még egyszer, hisz már akkor megvolt, ezért is tűnt fel egyből, hogy wtf :) ??
Stanik István alapember. Ha valaki megírja az erdélyi magyar sajtó történetét, a vállalkozásainak külön fejezetet kell majd szentelnie. Tegnap egy szösszenetet írt föl a nyilvánosság üzenőfalára: a szemközti kávéházból okostelefonjával lefényképezte a Cafe Frei homlokzatát. Ez az a hely, ahová soha…..
dr utcai arcos 2018.11.25 16:49:13
@törppicur: "egyébként Horvátországban, Görögországban de még Bulgáriában is tudhatsz magyarul rendelni az erősen idegenforgalmi területeken is" Csak figyelj oda, hogy JÓ HAN GO SAN ÉS LAS SAN KÉR JED MERT AK KOR MEG ÉR TIK.