Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alalala

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük fel, hogy sikeres volt a CV-írás, megbeszéltük az állásinterjúra híváskor, hogy milyen céghez megyünk, milyen munkabér-nagyságrendben gondolkodunk, és egyezik minden. De mégsem tudunk eleget a cégről... és meg is történhet, hogy jól melléválasztunk, mert minden szépnek, jónak tűnik, de pár…..
alalala 2020.07.15 16:43:49
@Túl sok felhasználó: "amire senki nem jön rá, ha még nem dolgozott a cégnél"

Mikor meglátok egy érdekes állásajánlatot, akkor van, hogy rákeresek a cégre, hogy mit mondanak róla, de kb. csak arra jók ezek az értékelések, hogy megtudjam, hogy milyen juttatásokat ad a cég (ami amúgy az álláshirdetésben is benne van).
Ha kevés értékelés van, akkor ugye adja magát, hogy nem lesz reprezentatív az eredmény, de sok értékelésnél is súlyozni, ill. rendszerezni kell a hozzászólásokat, mert mást mondanak a kül. részlegek, illetve a személyes problémák sem feltétlen érdekelnek és a régi értékelések sem biztos, hogy aktuálisak még. De ezekre többnyire senki nem jön rá, ha még nem dolgozott a cégnél :)

Ha nagyon sok értéklés van és azok régóta ugyan azt a dolgot szidják, akkor lehet, hogy nincs kedvem személyesen is meggyőzödni róla, szóval azért megéri utánanézni a dolgoknak, de azért ehhez is tegyük hozzá, hogy - gondolom - nem én vagyok az egyetlen, aki csak akkor ír értékelést, amíg nagyon fel nem bosszantotta valami :D

Ránéztem most kiváncsiságképp az én munkahelyemre és itt is teljesen áll ez: van aki lehúzza (igaza van), van aki magasztalja (neki is igaza van), a fizetés is kb stimmelhet, rám mégsem passzol egyik sem.

Bónusz: rákattintottam egy számomra ismeretlen cég egyik utolsó értékelésére, ahol hosszan dicsérik a céget, amire a cég is válaszolt: köszönjük, ha valamin még változtatnál, akkor nyugodtan beszélj a feletteseddel, vagy fordulj a "Feel-Good-Manager"-hez.
Ezek alapján ez most egy jó cég vagy sem? :D
JobAngel HR-es állást keres 2020.06.24 12:00:00
Ahogy nézegetem a statisztikáimat, és az évek során egyre több álláskeresőt ismerek meg, egyre könnyebben azonosítok olyan álláskereső csoportokat, akiknek igazán problémás az álláskeresés. A HR-esek, azon belül is a toborzók egy ilyen csoport… hozzám fordulnak álláskeresési tanácsokért, ami…..
alalala 2020.06.29 14:41:27
@jobangel: "Mert ugye a CV-t szabjuk az emberhez, meg a megpályázott álláshoz, és a Europass ezt nem tudja."

Ugyan én nem vagyok hr-es, lehet ezért is gondolkozok ilyen egyszerűen, de egy állásra jelentkezésnél két dolog szokott kelleni:
- a személyes része, ami valami írás, legyen az akár egy motivációs levél vagy egy bevezető a megszólítás után, hogy ne csak a csatolt önéletrajz álljon ott egy üres emailben
- meg a szakmai része, ami lényegretörően összefoglalja, hogy kicsoda a jelentkező. Ezen mindenki átfut aki bemegy az interjúra. Ez lehetne akár egy táblázat is, de minél szebb, annál jobb, ugye :P. Ezen mit lehet személyre szabni (amit az Europassban nem lehet)?

"tele van fölös karakterrel. "Munkahely:" 5 munkahelynél 5x10 fölös karakter, nulla információértékkel."

Na bumm. Ebben a fórumban sem olvasom el minden hozzászólás után, hogy "válasz erre", mint ahogy Excel-ben sem zavar, hogy minden sor egy betűvel kezdődik. Ezeket igazából észre sem veszem, amíg nem konkrétan ezeket keresem.
Lehet ennek a szelektív látásnak köszönhetően nem zavar az sem, hogy minden munkahely elé oda van írva, hogy munkahely. Legalább tudom, hogy nem az iskola van ott és gyorsabb megtalálom, amit keresek.

"Ha sok önéletrajzot kell átnézni, pont a Europass a legrosszabb, az egyformaságával. Voltam nem egy olyan értekezleten, ahol az állásinterjúra behívandókat válogattuk ki a tömegből a szakmai vezetővel. 5 pozíció, pozíciónként 100-200 CV, már előszűrve 20-20 lehetségesre, akikből ki kell választani 5 behívandót meg 2 tartalékot, ha az 5-ből valaki nem jönne. Mindegyiknek passzol a pályája, tapasztalata, nyelvtudása, Kis-Nagy-Tóth-Kovács néven futnak, lehetetlen megjegyezni őket."

Szerencsére nekem egyedi nevem van, így nem kell azon aggódnom, hogy milyen önéletrajzot küldök el :P Sosem gondoltam volna, hogy van ahol tényleg csak ennyin múlik egy ember szakmai jövője.

20 teljesen passzoló életpályát (és motivációs levelet) ritkán látni, de nálunk több múlik azon, hogy ki mennyire illik a csapatba, minthogy a sokadik "Kovács" jelentkezik a céghez, ezért plusz faktornak ott van a személyisége, amit döntés előtt szeretünk megnézni. Név (életkor, nem, nemzetiség, stb..) alapján nem dobunk senkit, aki amúgy alkalmasnak tűnik. Ha a 20 jelentkezőt tényleg sehogy sem tudjuk sorrendbe tenni, akkor ha személyesen nem is hívjuk be mind a 20at, de legalább telefonon beszélünk velük. (Nem, még abc sorrendbe sem tesszük őket, legfeljebb a hívási sorrendhez :P)

"Europassban meg sem találom elsőre, mi a hobbija, meg honnan jön át, mert tele van fölös karakterrel."

Más emberek, más szokások. Van akinek a matek megy jobban, van akinek meg az éneklés. Eddig minden interjúmon megtalálták a hobbimat, de biztos van olyan, akinek nehezebben ment, mint másoknak. De ha saját magam állítottam volna össze a word önéletrajzomat, akkor is a végén lett volna a hobbim a hobbi címszó alatt, szóval nem értem az Europass mit rontott el ¯\_(ツ)_/¯

De nem az Europass mellett akarok kampányolni, csak nem értettem mi a baj vele. De a kommentek segítettek megérteni, úgyhogy mostmár minden tiszta :)
alalala 2020.06.30 10:48:48
@jobangel: "Táblázat ne legyen, mert a robotok rosszul olvassák"

Lehet, hogy sokszor kuli munkát végeznek, de én ennyire azért nem minősíteném le a hr-eseket:P
Na de viccet félretéve, eddig azt hittem, hogy az állásra jelentkezésről van szó, nem pedig a portálokra regisztrációról.
A robotokat amúgy nem érdekli, hogy hányszor van odaírva, hogy munkahely, sőt! Minél jobban fel van cimkézve egy sor, annál jobban tudják miről van szó.

"Az, hogy ki mennyire illik a csapatba, szintén nem fog kiderülni a Europassból, mert egyszerűen nincs semmi, amiből kiderülhetne. Pl. igényes strukturáltság, kronológiai sorrend helyett lényegi sorrend, jól használt szövegszerkesztő"

Ezt lehetne indirekt is bizonyítani. Amiket látni szoktam word önéletrajzok, azok nagy átlagban igénytelen tákolmányok és a szembemben inkább leminősitik azt, aki készíti. Akkor már inkább egy automatikusan kiköpött, átlátható önéletrajz legyen, mint pl. az Europass.
Másfelől meg nem mindenkinek a word-ben önéletrajz készítés a szakmája. A karrierváltónak talán van ideje megtanulni, de pl. aki egy "magasabb" pozícióra jelentkezik és amúgy soha nem kell a word-öt megnyitnia sem, az miért szenvedjen vele? Inkább megcsináltatja valakivel (ha igazán belevaló, akkor valamelyik aktuális beosztottjával :D) vagy összekattintgatja egy erre kitalált programban, mint pl. az Europass, minthogy azt számolgassa, hogy hány space kell, hogy nagyjából egymás alá kerüljenek az adatai. Személyes egyik esetben sem lesz (az interneten található tíszezer sablonok valamelyikét használva sem!). Ezért szoktuk beszélni is az illetővel.
A kronológiai sorrend nekem amúgy tetszik. Elvégre az mutatja a fejlődést. Engem személy szerint felbosszant, ha ide oda kell ugrálnom az önéletrajzban és keresnem kell, hogy most akkor honnan ment hova és miért? Na meg így egyből látszanak a lukak is.

"Ha a kiválasztó gyakorlatias, akkor olyan CV-k fogják meg, amiben pontosan benne van, ki az az ember, mit csinált eddigi munkái során és nem az, amit a végtelenségig eláltalánosítottak, elszemélytelenítettek, formanyomtatvánnyá silányítottak."

Ezzel egyetértek. Aki nem írja bele a CV-be az eddigi munkáit, az nem jut túl az első rostán nálunk sem :)
alalala 2020.06.30 13:09:49
@jobangel: Mindig tanul az ember. Viszonyítási alapom sajnos nincs, de megfogadom a hallottakat és ha egyszer arra adom a fejem, hogy beküldöm valahova a CV-m és nem hívnak be, akkor gondolok majd rá(d) és újrapróbálom egy saját kezűleg készített önéletrajzzal. Ha megtalálom ezt a postot még értesíteni is foglak a fejleményekről :)
Bár okosabbnak abban sem fogom magam beállítani, de ha a kronológiai sorrend helyett a lényeg "versbe foglalása" és a (szakmámat tekintve egyébként teljesen irreleváns) word tudásom villogtatása a nyerő stratégia, ám legyen. Kicsit most sajnálom is, hogy anno nem csináltam meg az ECDL vizsgát :P
A HR az nem az én területem, ezért elhiszem neked, hogy létezik olyan, hogy valaki mindenféle szubjektív (ill. a tankönyvekből vett egyéb) okok miatt képes nem továbbküldeni a szakmai felelőshöz az egyébként teljesen megfelelő, csak épp Europass logós önéletrajzot.
Ha azt gondoltad, hogy a programozás csak a kockáknak való, akik algoritmusokkal kelnek és fekszenek, meg fogsz lepődni, milyen eredményre jutott egy friss kutatás, melyben programozók agyát szkennelték. Ami arra is rávilágíthat, miért van annyi bug (hiba) a programokban...
alalala 2020.06.16 13:42:53
@igazi hős: "És a kliensen arányában több a CPU és a memória is. "

Mint a szerveren?
alalala 2020.06.17 13:19:46
@Bambano: "a kilenc évvel ezelőtt vásárolt desktopom meg a másfél éves desktopom között a cpubenchmark.net szerint nincs egy kettes szorzó se"

Az exponenciális növekedést én is megkérdőjelezem, de ezt nem arra alapoznám, hogy épp mit veszel, hanem inkább arra, hogy hol tartott az adott évben a technológia.

Egy felhasználónak amúgy nem mindegy, hogy a magok számának növelése vagy az adott mag teljesítményének növelése (vagy a memória, videokártya, stb..) miatt számol gyorsabban a számítógép? A teljesítmény szempontjából úgyis a végeredmény a lényeg.

Hogy valami érdekeset is mondjak. Igaz nem mai alkotás, de azért mutatja a tendenciát: www.cs.columbia.edu/~sedwards/classes/2012/3827-spring/advanced-arch-2011.pdf
Kacérkodsz a gondolattal, hogy egy új TV boldog tulajdonosa legyél? Nem tudod melyik modellt válaszd? Annyiféle-fajta létezik, hogy teljesen elveszetten álldogálsz a boltban, hogy mégis mi köztük a különbség és melyiket kellene hazavinned? Itt megtalálod a válaszokat!..
alalala 2020.06.10 13:41:21
@dilike_kommentelget: "a netre fel nem engedem. lehet, paranoiás vagyok, de vállalom."

Én is paranoiás vagyok, talán néha túlzottan is, mégis van smart tv-m és hiányozna, ha nem lenne.
Bármilyen programot ugyan valóban nem lehet rá telepíteni, de a hálózatodat cserébe úgy állítod be, ahogy akarod (kezdve a tűzfallal) és akkor nem kell ezekről a kényelmi szolgáltatásokról lemondani.
Főleg, hogy nem a tv az egyetlen hálózatra kötött háztartási eszköz manapság. Azok ugyan úgy (ha nem jobban) veszélyesek tudnak lenni (porszívó, nyomtató, világítás,... csak hogy a legáltalánosabbakat említsem).
Elérhető a neten egy csomó felmérés eredménye ebben a kérdéskörben. Vannak elfogultak, elfogulatlanok, különböző súlyok alapján mértek stb. Mégis amikor az embereket megkérdezik, hogy milyennek érzik a városuk közbiztonságát, mindenki a világ legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolgaira gondol. Itt az…..
alalala 2020.06.09 17:32:55
alalala 2020.06.10 07:45:43
@morph on deer: kétségtelen, hogy a kettő együtt még nagyobb csodára képes :P
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
alalala 2020.06.05 13:14:16
@midnightcoder2: "Ami a lehető legideálisabb állapot. Rohadtul utálok IRL kapcsolatban lenni a szűk családon és pár baráton kívül kb. mindenkivel."

Ezért is mondom, hogy mindenki más. Az irodai ellenérvekkel teljesen egyetértek, minél többet vagyok az irodában, annál jobban utálom, már csak az említett zavaró tényezők miatt is, viszont az emberekkel való kapcsolat azért hiányzik. Sokszor jól esne most az a 4 órakkor szisszenő sör a munkatársakkal (akiket amúgy kedvelek).
alalala 2020.06.05 20:05:31
@midnightcoder2: "dinoszauruszok vezetnek"

Ez érdekes mód nálunk is így volt. Pénzügyi területen dolgozok, a vezetők és az ügyfelek is a régi iskolából jöttek, hagyománytisztelő bankárok meg befektetők. Nemrég még a managerek kiváltsága volt a laptop meg a céges telefon (szakálluk még nekik sem lehetett, de pár éve már ez is lazult. Felvilágosulás, na.. :D), alatta nem járt senkinek, mivel azt ki kellett érdemelni :D Persze a "való életben" mindenki nevetett ezen, mert még a kisiskolások és a nyugdíjas mamák is azzal játszanak otthon. Ma már nem pénz és főleg nem kiváltság egy laptop, ezért bárki aki jött a céghez interjúra csak nézett ki a fejéből, mikor meglátta az asztali gépet az interjúztató teremben. :D
De jó sok idővel eljutottunk oda, hogy heti 1 (max 2) napot már lehetett bizonyos embereknek home office-ban dolgozni. A ranglétrán felülről indulva persze. Aztán jött a karantén és egyik napról a másikra felszereltek mindenkit laptoppal és még a recepciós is tudott otthonról dolgozni és megváltozott teljesen a felfogás, mert látják, hogy home office-ban is dolgoznak az emberek. Mostmár azon tanakodnak, hogy a hétköznapokat is eltörlik és mindenki akkor dolgozik, amikor akar. De ehhez már lehet, hogy a második hullámnak kell jönnie :)
alalala 2020.06.08 09:40:12
@igazi hős: Elképzelhető. De most, hogy itthonról dolgozok nem lett több a fizetésem, csak a kiadásom, ergo nekem anyagilag nem éri meg jobban a home office ¯\_(ツ)_/¯
"Alig Tisztelt HR Osztály! Az ithuspiac.hu állásportálon meghirdetett pozíciójuk, miszerint Feketöves Java Jedi Nindzsát keresnek, felkeltette az érdeklődésemet. A cégüket ugyan különösebben nem találom szimpatikusnak, de jelenlegi munkahelyemen, amit már évek óta ki nem állhatok, múlt pénteken…..
alalala 2019.04.30 11:34:19
@Behajtó70: "Egy új titkárnő azért röppent 1 hét után, mert a közös konyhában az ingyen kávé mellé megkérdzte, hogy édeske miért nincs."

Ahelyett, hogy vettetek volna pár száz forintért édesítőt (vagy csak azt mondjátok, hogy nincs, vegyél magadnak) inkább kirugtatok valakit és költöttétek a sokszorosát, hogy egy új embert hozzatok a helyére? Ha ez igaz, akkor nem is tudom ki a hülyébb, a titkárnő vagy a cégvezetés :D
alalala 2019.04.30 13:29:24
@Zabalint: Valóban, bénán fogalmaztam. A titkárnőt nem akartam lehülyézni.
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
alalala 2019.03.26 14:55:37
@Fanka40: akkor az már rögtön eggyel (vagy inkább féllel) több, mint amennyit én Budapesten ismerek :) Amszterdamról konkrétan nem tudom, hogy hol vannak még, de sok másik városban szokott amúgy a metró aluljárokban nyilvános (sokszor ingyenes) wc lenni.
Nekem amúgy kifejezetten tetszik, hogy pesten pl. nem látni sehol nyilvános wc-t. Így mindig van indok beülni valahova :D
Egyre több magyar gyerek születik külföldön, azaz egyre több magyar nő szül külföldi kórházban. Ez történt Vandával is, aki a németországi Baden-Württemberg tartomány egyik kórházában adott életet kisfiának. Sokat elárul a jelenlegi helyzetről, hogy ott is volt magyar doktornő... (A fotókat köszönöm…..
alalala 2019.03.06 16:12:26
@Marty Mcfly: "nem olcso hus, hiszen kint nincsen ara, mert fedezve van minden költseg (!) a biztositasodbol"

Akkor csak van ára, ráadásul nem is kevés, mert sok pénzt fizetsz érte :P
Ha privát vagy, akkor meg van az előnye, hogy mindennek látod az árát is (cserébe mondjuk mindenért sokkal többet is szabad fizetned, de ez már megint politika.. :D)
Sokan fogadják meg az új év kezdetekor, hogy jobb munkát találnak. Egy milliomos vállalkozó elárulta az önéletrajzok négy plusz egy legfontosabb jellemzőjét...
alalala 2019.01.04 13:28:41
@werinter: ez milyen állás amúgy? Persze cége is válogatja, hogy kit hogy vesznek fel, de a 2x5 perc nekem még akkor is kevés lenne, ha az üdvözlést/elköszönést/jópofizást nem számoltad bele. Vagy tudtál már előre mindent, nem volt kérdésed meg semmi, csak aláírni mentél be?
Van biciklid, de félted a közös tárolóban vagy a ház előtt hagyni? A lakás falai között biztonságban éreznéd, de elképzelni se tudod, hogy lehetne ezt esztétikusan és praktikusan megoldani? Pedig nem lehetetlen!..
alalala 2018.11.21 13:47:05
@SarahConnor: nekem volt több ismerősöm is (na jó, csak kettő:D), akik így tárolták a bicajukat. Tavasztól őszig tekertek, majd mikor olyanra fordult az időjárás, akkor tisztára nyalták - kb. szó szerint - és felakasztották az ágy fölé télire. Tették mindezt azért, mert magyar átlagemberek voltak: több havi bérüket érte a bicaj és féltek a lopástól. Nekik azért érdekes lett volna ez a cikk.
Ezek a megoldások nem azoknak szólnak, akik naponta használják a bicajukat. Bár aki csak szép időben veszi elő a bringát, az simán fel tudja lógatni valahova, miután hazaért. Nem fog róla csöpögni semmi sem.
Ha már van autónk, akkor előbb vagy utóbb belénk bújik a kisördög, hogy vegyünk egy szebbet, jobbat, újabbat, kevesebbet futottabbat, kinek mi a fontos. Legtöbbünknek ez csak úgy kivitelezhető anyagilag, ha előtte eladjuk az addig dédelgetett autónkat. Mit kell ilyenkor tennünk? Legyünk tisztában…..
alalala 2018.11.21 09:48:53
@RHalacska: egy ideális világban nem is aggódnék ilyenek miatt, de sokszor rájön az ember, hogy nem abban élünk. Van valami reális esélye, hogy megtérüljön az ember kára, ha a próbasofőr magától nem hajlandó elismerni a felelősségét?
Na meg a biztosítóm is mondhatja, hogy nem én vezettem a kocsit, ezért nem fizet egy fityinget sem, elvégre ha nem úgy kötöttem a szerződést, hogy bárki vezethet, akkor még igaza is van benne.
Egy rokonom még nagyon régen (~20 éve) úgy adta el a kocsiját - állítása szerint - hogy aláíratott egy papírt próbavezetés előtt, hogy ha összetöri, akkor automatikusan megvette a kocsit. Annak idején lehet, hogy játszott ilyen (bár hogy jogilag ez mennyire állt erős lábakon, az más kérdés), de én azt sem tudom elképzelni, hogy létezik olyan ember, aki egy ilyet aláír.

@TamasVirag: Motorikusan tönkretenni: még sosem próbáltam, de az automatáknak állitólag nem tesz jót, ha a gázt és a féket egyszerre nyomják. Aki nem szokott hozzá, az kuplung helyett simán befékez a bal lábával.

Lehet én vagyok csak túl pesszimista vagy rosszhiszemű, de az autóeladástól elég tartok. Legalábbis ha egy hibátlan és drágább (szubjektív) autóról van szó, amire én eddig vigyáztam. Egy 20 éves ütött-kopott fábiánál pont nem érdekelne, hogy ki és hova megy vele.
alalala 2018.11.21 12:18:27
@TamasVirag: na igen. Végül erre jutottam én is.
Pont most cserélünk autót és nem volt hangulatom a nyűglődéshez, ezért a régit inkább beszámíttattam a kereskedőnél, akitől az újat hozom. Annyit nem bukok rajta, mint amennyi időt és stresszt megspórolok vele.
Mivel amúgy gőzöm sincs az autókról, ezért eladóként tán legalább annyira le lehetne húzni engem, mint vevőként. :)
Egyes luxushotelekben olyan privát szobák is vannak, amelyeket nem hirdetnek online, és csak e-mailen keresztül lehet foglalni...
alalala 2018.11.20 11:10:51
@maxval balcán bircaman: Annyira titkosak ezek, hogy bárki lakhat bennük, aki tud róluk és van erre kidobandó pénze. ;)
Nem akármekkora összeget, 160 millió fontot (inkább nem váltjuk át forintba, kímélve mindenki idegeit) ér egy luxusotthon London egyik legfelkapottabb negyedében...
alalala 2018.10.18 14:02:42
@Csató: persze, hogy van. Ha egy politikus olyan pénzt költ, ami hivatalosan nincs neki, akkor azt elfogadott dolog kritizálni ;)
alalala 2018.11.20 06:16:20
@kisnagyember: meglepne, ha hallanád az utca zaját. Ahol nem a gazdaságosság a szempont, ott általában költenek a szigetelésre is ;)
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
alalala 2018.11.19 08:35:40
@CM2131: Nekem már 5 éves múlt és már másodszor cseréltem benne akksit. Korábban csak éjszaka töltöttem, aztán meg csak nap közben, hogy még 100% alatt le tudjam húzni a töltőről. Túl sok különbséget nem vettem észre, egy idő után így is - úgy is megbízhatatlanná válik és inkább cserélem, mint azon izguljak, hogy kibírja amíg szükségem van rá.
alalala 2018.11.19 15:23:27
@ételizésítő: tükörfordítás ide vagy oda: a "kényes adat" mennyivel jobb kifejezés? Tán finnyás valamire? :P
Van egy közös tároló, amit egyetlen szomszéd kisajátít? Bár jogod lenne betolni oda egy biciklit, de annyi helyet sem hagy neked, hogy egy gombostűt ott tárolhass? Nem vagy egyedül a problémával. Lássuk mit lehet ilyenkor tenni...
alalala 2018.11.08 08:48:25
@SQL: Szerintem is először normálisan kell megpróbálni. Akár a szomszéddal, akár a közös képviselővel.
A dolgok tönkretétele/önkényes kipakolása nem ajánlott, mert miután a saját cuccait rakta oda a panaszos, akkor esélyes, hogy azok is hasonlóan járnak majd. Még csak nagy harcokra sem kell gondolni, egy defektes kerékpár nem nagy kár, mégis elég bosszantó tud lenni.
A zár lecserélése sem sokat ér. Mivel a lakás ki van adva albérletbe, így a tárolóban valószínüleg a tulaj régi cuccai vannak, amikre eséllyel akár évekig rá sem néz majd. Amikor meg mégis, akkor feltöreti a zárat, pakolászik, majd újabb évekig rájuk sem néz. A helyseget ugyan úgy nem tudják mások használni.
Úgy általában nem ajánlott semmi olyat csinálni, amit nem szeretnénk majd viszont kapni. Elvégre a saját értékeinket szeretnénk ott tárolni.
alalala 2018.11.12 08:58:44
@a ribancok is kidobják a csikket:
"A bringa nem érték, hanem valamiféle eszköz, tehát nem kell neki tároló."

A bringa valamiféle eszköz, mint ahogy egy autó, tv, ruha, mosógép, meg kb. mindenem, amim van. A lakásomra talán lehetne mondani, hogy nem eszköz, de annak meg nem kell tároló. Mire való akkor egy tároló? :D
Egyébként meg érték a bringa. Máskülönben nem zavarna, ha ellopják, mivel nem kerül(t) pénzembe.

"Azért vetted a szaros bringádat, hogy tárold? Retardált vagy? Tekerjed inkább"
Ezzel egyetértek. Ha folyamatosan a bringán van, akkor sem tároló nem kell, sem pedig albérlet. Nemcsak a pénzen lehet így spórolni, hanem a hülye szomszédok sem idegesítenek. :)
Visszatérve a laktanyába kaptam két hét szabit, ez aztán szokatlanul gyakran megismétlődött a következő hónapokban. A szerződésem vége előtt el kellett használnom az összes megmaradt szabadságot, és jó sok volt belőlük. Két hónapra ebbe a vendée-i városkába települtem át..
alalala 2018.10.25 08:31:43
Én voltam az első, aki azt mondta, ez egy hülyeség: az Apple egyszerűen nem fog kiadni új SE-t a 4"-os telefon házában. Hittem, hogy az XR lesz majd lényegében az új SE és sokat nem is tévedtem. Az egyetlen és legfőbb különbség, ami miatt sokan panaszkodnak az idei felhozatalra, a méret. De lehet,…..
alalala 2018.10.10 08:43:30
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: "le lehet tenni anélkül hogy billegne, megáll az oldalán állítva és fektetve is. (...) nem esik ki a kezedből akkor sem, ha éppen csúszós a kezed, mert van éle."

Egyetértek. Meg hozzátenném még, hogy megfelelő a mérete is, ezért egy kézzel is tudom kezelni. Igaz ezzel a problémámmal valószínűleg egyedül vagyok, mert az összes ismerősöm váltig állítja, hogy az övét is lehet. Mindenesetre én bűvészkedés nélkül nem tudom a nagy telefonok felső részét tapogatni.
A mostani 5 éves telefonom kezd már használhatatlanná válni (üzletpolitika ugye...), jó lenne, ha megjelenne egy új kiadás ezzel a designnal.
Vajon tényleg joga volt a nemesúrnak elhálni a nászéjszakát a birtokán élő leányokkal? Miért nem lehetett a főnemesnek a köznemessel házasodni? Mit jelent a mágnás kifejezés? Apró-cseprő titkok a címeresek nemesi előjogairól, kiváltságairól! Forrás: Wikipedia, Eszterházy család címere..
alalala 2018.10.04 11:13:24
@FOUREY: "Ez több tekintetben sem igaz. Az alsó- és a felsőtáblán is voltak kivételek"
Ha nem lenne igaz, akkor kivételek sem lennének :P
Mivel lassan aktuális lesz a sörfesztivál téma, hiszen szeptember 22-én indul a buli, kérlek engedjetek meg egy kis kitérőt a Kuba-sztori folytatása előtt, és hadd kalauzoljalak el Benneteket az Oktoberfestre, a világ leghíresebb sörfesztiváljára, mely minden évben látogatók millióit vonzza a bajor…..
alalala 2018.09.10 17:45:46
@wanderlust13: nyílván nem magyarra gondoltam, hisz a többi kifejezést sem magyarra fordítottad. Szerintem nem kell magad megerőltetni, de amúgy sem bántásból írtam, csak egy kedves észrevétel lett volna.
alalala 2018.09.11 08:22:19
@gabroca: ahhoz képest elég sokan szoktak bent lenni :P
alalala 2018.09.12 08:08:48
@Ducasse: na akkor mégiscsak igaza van azoknak, akik azt mondják, hogy erősebb. A sima augustiner majd 1%-al kevesebb:
www.biershop-bayern.de/augustiner-lagerbier-hell-9-flaschen.html
De itt is ezt mondják: www.daswiesnzelt.de/oktoberfest-info/wie-viel-prozent-hat-das-wiesnbier/
Rendkívüli posztom, erős felindulásból elkövetve. Pedig még aludtam is rá egy éjszakát, de csak tombolok! Sokszor kikéri magának mindenféle cikkíró, hogy „hasznavehetetlennek” minősítem itt a jobb kockában az álláskeresés témakörében írt cikkecskéket, és milyen érdekes, a jó cikkek írói sosem kérik…..
alalala 2018.09.05 16:01:05
@FlybyWire: "Első HR-es bérre vonatkozó kérdésnél én egyszerűen elmondom, mennyit keresek jelenleg (+juttatások), és 15-20%-kal többért vagyok hajlandó váltani"

Én a jelenlegi keresetemre annyit mondok, amennyiért hajlandó vagyok váltani és elmondom, hogy 15-20%-kal többért vagyok hajlandó váltani :D
Így legalább mindig az ingerküszöböm felett maradnak az alkudozással együtt is (vagy eleve kiesek a rostán).
alalala 2018.09.05 16:14:15
@FlybyWire: Minden munkahelyváltás - főleg azonos pozíciókban - nyílván nem járhat emeléssel. Máskülönben már a századik helyemen dolgoznék és csilliárdos lennék :D
Ezzel tisztában van mindenki, a hr-esek is, épp ezért sokszor bepróbálkoznak, hogy közelíteni akarnak az aktuális fizetésemhez. Nekik elvégre (a fejvadászoknak legalábbis) az a céljuk, hogy felvegyenek, nem az, hogy jól keressek. Hazudni én sem szeretek, de ha eleve azt mondom jelenlegi fizetésemnek, amennyiért váltanék, akkor egy csomó felesleges körtől megkímélem magam. Ahol nem fizetnek meg, ott egyből kiesek, ahol meg csak taktikázás van, ott időt spórolok. Ha meg "engedek" az igényeimből még örülnek is :D
alalala 2018.09.05 16:16:33
@FlybyWire: ha 15-20%-al többet mondanál és azért felvennének, akkor azt behazudni aktuális fizetés ugyan úgy reális lenne, nem? Max azt mondod, hogy az aktuális fizetésedért is hajlandó vagy váltani.
Japán hét év elteltével is küszködik a 2011. március 11-i hatalmas földrengés és cunami, s különösképpen a fukusimai nukleáris katasztrófa következményeivel. A súlyosan megsérült Fukusima Daiicsi atomerőmű és a körülötte lévő tiltott zóna sugármentesítése akár fél évszázadba is beletelhet. Majdnem…..
alalala 2018.08.28 14:41:06
@bandiras2: Annyira kiváncsi lennék, hogy a sok kutató erre miért nem jött még rá...
Pablo Escobar, a július végén mozikba kerülő spanyol film, az "Escobar" kapcsán került az érdeklődés középpontjába. Fernando León de Aranoa filmje minden elismerést megérdemel, mint ahogyan a főszereplők: Javier Bardam és Penélope Cruz játéka is. (Ajánlott kritika) Korábban, 2015 -ben egyébként a…..
alalala 2018.08.02 09:33:28
@blah: "nem az új stadionoktól várta a csodát"
Az a különbség, hogy Escobar focirajongó volt, irtó sok pénzt "lopott" össze magának drogkereskedelemből és ebből finanszírozta a focit, hogy legyen egy jó csapatuk. A másik meg focirajongó, irtó sok pénzt lop össze magának stadionépítésből, és ebből finanszírozza, hogy külföldre járhasson jó meccseket nézni :D