Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chokdii

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vasárnapi választáson kiderült, hogy a demokrácia a magyarok többségét nem nagyon érdekli, ennélfogva nem sok értelme van már közéleti dolgokról beszélgetni vagy vitatkozni nyilvános fórumokon. A Fidesz fokozatosan elérte azt is, hogy az értelmiségi ember ne akarjon kitűnni, csupán belesimulni a…..
A jázmin teát nem ér besorolni az újkori huncutságok, Eperkrém,  Kaliforniai álom és egyéb teakoktélok közé. Van aki szimpla ízesített teának gondolja vagy fogyasztóit kis lenézéssel illeti, mert a teázásnak még nem "jutottak el" arra a szintjére, amikor az ember…..
hogyvolt VV5 - 1X75 2011.11.28 19:15:00
Eljött végre a várva várt nap, mikor Lilu decensebb a kis kékben, mint Dúró Dóra valaha volt és lesz, illetve vége az iskolai hétnek, vizsgáznak a kis felsősök. Őszinte megrökönyödésemre az osztályfőnök a szemekben nemcsak szorongást és feszültséget, de tudást is lát.…..
Meghívót kapott Bangkok Charlie: szombat, délután 16.00 óra a Siam Paragon előtt, remélem ráérsz? Ha megmutatom, kitől jött a meghívó, akkor már a válasz sem lesz kétséges. Nos tőle:Ő bizony Ploy Cherman, foglalkozását tekintve színésznő és modell, státusza pedig thai…..
Süveges Gergő, az m2 intendánsa ma kirakta a blogjára a gyerekcsatornává átkonvertált királyi tévéadó hétköznapokra tervezett műsorprogramját. "Hétfőtől péntekig ugyanabba a sávba ugyanazt a műsortípust képzeljük el" - írja Süveges, de sajnos büntető…..
Akinek már nagyon hiányzik Vágó István, most szombaton megnézheti magának ahogy a Szkeptikus Társaság tagjaival együtt túladagolja magát homeopátiás szerekkel az Országos Gyógyszerészeti Intézet előtt - tudta meg a Népszabadság. Vágó a tévéből távgyógyító mágusok után…..
Veszélyes dolog ez a vörös inges tüntetés a thai fővárosban, szó se róla. Bangkok Charlie, az egyszeri farang is kiment körbenézni, aztán egyszer csak a színpadon találta magát, ahogy a több százezres tömeget fényképezi. Amikor elindultam a szombati tüntetés helyszínére, az…..
Az NBT adása néhány perce megszakadt, először csak kimerevedett a kép, nyitva maradt a kissé zilált hajú bemondó szája, majd egy kis zenét kevertek alá, végül eltűnt a kép és valami bukolikus régi, thai vidéket bemutató kisfilm indul el. De nem tart sokáig a videóklip sem,…..
Mondja, maga tudta, hogy egy négy mérföld hosszú csőrendszer van a hasában? Újabb érdekes adatok következnek. A nyelvek közül a hawaii használja a legkevesebb betűt, mindössze 12 betűből áll az abc-jük. Szerencsére ők legalább román betűket használnak. A világon több mint…..
chokdii 2008.05.01 12:36:09
Sziasztok!

Röviden magamról: én is az ország szerelmese vagyok (párommal együtt) és többször volt alkalmunk néhány hetet eltölteni kinnt. Rengeteg helyre eljutottunk, de még sok helyre szeretnénk ezután is, illetve időskorban szeretnénk ott megöregedni, majd meglátjuk...

A nyelv miatt írok. Én 3 éve tanulom a nyelvet könyvekből és kazettákról és nagyon nem könnyű! (talán ez is a szépsége?)
Olvasni nagyjából tudok, írni egyátalán nem. Annak nagyon örülök, hogy engem megértenek, illetve el tudom mondani a mondanivalómat, én viszont sajnos nagyon nehezen értem őket. Viszont mindenkit arra bátorítanék, hogy vágjon bele a tanulásba, akár egyedül, mert bár fáradságos, de megéri.
Én a következő oldalról több könyvet is vettem, megbízhatóan kb. 2 héten belül Magyarországra is elszállítják:
www.dcothai.com
a vásárláshoz dombornyomott hitelkártya kell, a postaköltség viszonylag magas, de jó könyveik vannak angolul és németül is.
Kezdésnek az alábbit javaslom:

Thai for beginners (nyelv az alapoktól)
Thai phrase handbook (nyelvtan és különböző helyzetekre rengeteg jól alkalmazható mondat)
Thai without tears (angol-thai és thai-angol szótár, emellett rendszerezett minimálnyelvtan)

Későbbre:
Thai for intermediate learners
Thai for advanced readers
Essays on Thailand (angol-thai kétnyelvű érdekességek az országról)
Thai reference grammar (nagyon ínyenceknek, alapos nyelvtani leírásokkal)

A kinti éleről a nálam szakavatottabbak nyilván többet tudnak, én csak annyit szeretnék tanácsolni mindenkinek, hogy tanuljon bátran egyedül is és próbálkozzon, mindenki nagyon fogja ezt értékelni!