Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakab_Lini

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb trnd tesztelésen vagyok/vagyunk túl, ami ezúttal az Omniának köszönhetően a kávé volt.  A projektben három héten keresztül 550 résztvevő kóstolta meg az Omnia Barista Editions Arabica és Cremoso Intenso kávékülönlegességeket.  A kissé citrusos Arabica és a fás, füstös Cremoso lassú pörkölésű…..
Kell egy hobby Húsvéti dísz 2020.04.11 14:18:22
Már a húsvéti ünnep kellős közepén vagyunk, Nagyszombat van. Ez a Húsvét más, mint az eddigiek, hiszen a koronavírus miatt a legtöbben otthon maradnak. Mi is így teszünk. Hogy hiányozni fog-e Tóni bácsi füstölt sonkája, vagy anyukám kétszínű keksze? Persze, de azt hiszem mindenki érdekében, ez most…..
Kell egy hobby Gömbfa készítése 2019.11.15 11:53:37
Karácsonyi dekorációk között igazi különlegesség lehet egy gömbfa.  Hozzávalók: cserép száraz oázis hurkapálca (kb. 10 db) csipke, szalag hungarocell gömb (közepes méretű) gömb díszek különböző méretben zuzmó fa díszek ragasztópisztoly cellux festék 1. lépés Az alap elkészítése:…..
Biztos sokan vannak, akik egy irodában, kollégiumi szobában szeretnének ünnepi hangulatot varázsolni, de élő fenyő vásárlására nem szeretnének pénzt áldozni, hiszen az ünnepek alatt nem tartózkodnak ezekben a helyiségekben.  Hasonló megfontolásból készítettem én is hungarocell kúpokból mini…..
Grafomán vagyok, szeretek írni, jegyzetelni, listákat gyártani, mindezt, ha lehet, akkor papírra. Nem tudom miért, de ellenállhatatlan érzés fog el egy-egy szép notesz láttán. Amikor már ügyesen bántam a szalvéta-technikával, vásároltam egy natúr noteszt és belevágtam egy saját könyvecske…..
Jakab_Lini 2019.10.13 13:35:00
@luca anna demény: Köszönöm szépen, és nagyon örülök a visszajelzésnek :) Remélem elkészíted a saját noteszed. Ha kérdésed lenne, írj bátran!
Kell egy hobby Korunk Tony Starkja 2019.09.29 16:30:01
Zseni, látnok, munkamániás, őrült, hajcsár stb. Sok jelzővel illetik egykori és jelenlegi munkatársai Elon Muskot, akit a média korunk Tony Starkjaként emleget. Őszintén szólva, nem sok háttérinformációm volt arról, ki is ez az ember valójában, honnan jött, mit csinál. Csupán csak annyi, hogy Ő a…..
Kell egy hobby Hygge 2019.09.26 18:31:05
Meik Wiking: Hygge. A dán életérzés, amely boldoggá tesz. (Kossuth Kiadó, 2016.)   Pár éve elkezdték elárasztani a könyvesboltokat a furcsa elnevezésű skandináv életmódkönyvek, először jött a dán hygge, majd a svéd lagom és fika. Bár utóbbi szónak nálunk éppen teljesen más értelmezése van,…..
Rengeteg virágunk van itthon, mindig törekszünk arra, hogy mindenhol legyen egy kis zöld. Arra gondoltam, hogy kipróbálom a mostanában népszerű zuzmókép készítést megmaradt alapanyagok felhasználásával. A karácsonyi dekorációk készítéséhez használtam zuzmót, ezért volt itthon. Mostanában virágládák…..
Kell egy hobby Madarak és fák 2019.05.10 19:34:21
Ma van a madarak és fák napja, ezért készítettem egy összeállítást azokból az alkotásaimból, amelyek fákat és madarakat ábrázolnak.  Baglyos vászontáska, kézzel festve  Kislány póló az ikertesók érkezésére, kézzel festve Klasszikus minta, fekete-fehér. Imádom ezt a fa szalvétamintát…..
Rend a lelke mindennek. Nemcsak Marie Kondo könyvének a címe ez a mondat, hanem egy olyan "hitvallás", amit - fogalmazzunk úgy - igyekszem betartani. Egyik sarkallatos pont minden háztartásban a gyógyszerek, kötszerek stb. tárolása. A zacskókat, a régi cipős dobozokat úgy döntöttem, hogy egy…..
Az utazásnak sokféle módja létezik, ahogy a poggyászoknak is sokféle típusa van. Ma már sokan csak felkapják a sarokban heverő hátizsákot és nekivágnak a világnak. Pár évtizeddel ezelőtt azonban súlyos ládákkal és bőröndökkel kezdték meg utazásaikat az emberek. Egy új élet születése egy új és hosszú…..
Kell egy hobby Illik tudni 2019.01.29 18:59:41
Biztos mindenkinek megfordult már a fejében legalább egyszer, hogy helyesen viselkedett-e egy bizonyos helyszínen vagy szituációban. Nemrégiben egy igen elegáns étteremben jártam, ahol bizony voltak olyan plusz villák, amit nem tudtam, hogy mire is használhatnék. Eszembe is jutott a Micsoda nőből…..
Kell egy hobby Matatókocka 2018.08.20 16:27:56
Régebbi (saját) Facebook albumomban az időrendben feltöltött képek alapján szépen végig lehetett követni, hogyan fejlődött a technikám, hogyan alakult a stílusom, mondhatni, hogyan éreztem rá a saját ízlésemre.  Az elmúlt napokban albumokba szedtem számos "alkotásomat" a Kell egy hobby Facebook…..
Ha problémát okoz, hogy hová tedd a kulcsaidat, akkor készíts egy ilyen táblát. Krétával üdvözlő feliratot is írhatsz az érkező vendégek részére.  Alapanyagok: 1 db fa tábla 1 db "üzenetek" lézer vágott felirat 1 szalvéta táblafesték (Pentart - chalkboard paint) elefántcsont színű akril…..
Amikor a Létai Levendulásban jártunk, hazafelé úton megnéztük a Vekeri tavat, amely Debrecentől mintegy 8 km-re fekszik. A szép környezet, a számos sütögető hely fellelkesítette kicsiny csapatunkat, és úgy határoztunk, hogy következő hétvégén kijövünk ide, és grillezünk egy jót.  Az esős hetet…..
Nemrégiben olvastam egy interjút Cecelia Ahernnel, aki az Ünnepi Könyvhét alkalmából Magyarországra érkezett, hogy legújabb, Lantmadár című regényét népszerűsítse. Sokak számára ismerős lehet az U.I.: Szeretlek című munkája, amelyet Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével meg is filmesítettek.…..
Év elején megláttam, hogy Debrecenben is nyitott egy Alkotásutca. Végignézve a választható festményeket, elhatároztam, hogy hamarosan bejelentkezem az egyik alkalomra. Sikerült megcsípnem egy év indító akciót, így nem is tétlenkedtem, rögvest regisztráltam a Bazsarózsa című képre.  Vasárnap…..
Nagyon szeretek olvasni, olykor-olykor több könyvet is olvasok párhuzamosan, és a kedvemnek megfelelőt veszem a kezembe. Nálam könyvjelzőként már egy papírfecni is tökéletesen eleget tesz a kijelölt feladatának, ugyanakkor nem mondhatom, hogy ne szeretném a stílusos könyvjelzőket. Amikor a zsugorkát…..
Ha hazai viszonylatban a levenduláról beszélünk, akkor elsőre Tihany és a híres-neves levendula fesztivál jut mindenkinek az eszébe. Azonban az ország keleti felén sem kell már nélkülöznünk ezt a káprázatos élményt.  Debrecentől mintegy 30 km-re Létavértesen immáron hatodik alkalommal nyitotta…..
Minden úgy kezdődött, hogy nagyon szerettem volna kipróbálni valami újat. Google a mi barátunk ‒ gondoltam ‒, és azon nyomban rá is kerestem a terméktesztelés kifejezésre. Ahogy akkor, most is ‒ ellenőriztem ‒ a trnd jött fel első találatra. Elkezdtem böngészni az oldalt, hogy mi is ez, miket lehet…..
Adott egy natúr fa doboz, amit használhatunk szabadon bármire: ékszerek, hajcsatok, emlékek, apróságok, kisautók, stb. tárolására. Akármit is rejtsen, a fanatikus DC rajongók imádni fogják ezt a kézzel festett dobozkát. Ideális ajándéknak is.  Alapanyagok: 1 fa doboz 1 Pentart sárga akril…..