Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inteligencs elenzeki

0 bejegyzést írt és 955 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarján András blogja Bringa 2020.10.04 12:14:05
        Nagyon későn, 1962-ben, huszonkét éves koromban tanultam meg biciklizni. Történt ugyanis, hogy az egyetem terepgyakorlatot szervezett a Mátrában, ahol vagy gyalog, vagy kerékpárral lehetett közlekedni. Indulás előtti nap kimentem a Városligetbe a kölcsönzőhöz, gondolván nem lesz ez olyan…..
A magyar történelem egyik legismertebb alakja, Horthy Miklós épp 100 évvel ezelőtt, 1919 november 16-án vonult be fehér lován és nemzeti hadserege élén Budapestre, hogy átvegye a hatalmat és egy teljesen új berendezkedés létrehozásával konszolidálja az országot, megteremtve a háború poklát "megjárt"…..
inteligencs elenzeki 2019.11.17 20:29:45
@Józan :):(:
"Ha olyan felkészült lett volna a korabeli magyar diplomácia, benne ez a Horthy, az akkori arisztokrácia, akkor vajon ezen a zsebkendőnyi méretű földön élnén-e most, ez e a bizonyíték arra hogy impotens volt egytől egyig mind, tekintélyelvű senkik, hisz seggére vágta úgy az országnak hogy híre hamva sem maradt..."

Lehetett volna akár egy diplomata zsenink is, akkor sem lehetett volna ennél jobb pozíciót kiharcolni. A baj, Wekerle lemondásával, és Károlyi hatalomra kerülésével kezdődött. És azzal, hogy elhittük, hogy a Wilsoni pontok ránk is vonatkozni fognak.
Nem egy álomvilágban élő Károlyira volt akkor szüksége az országnak. Hadi állapotok voltak, ennek megfelelő intézkedéseket kellett volna hozni, akárki is volt hatalmon. (Sajtószabadság korlátozása, a hadkötelezettség fenntartása stb. ) Csak katonai úton lehetett volna egy kedvezőbb pozíciót kikényszeríteni, diplomáciai úton semmiképp. Épp a tanácskormány kezdeti katonai sikerei jelzik, hogy mi lett volna a helyes út.
Az Antant magasról sz.rt ránk, nekik csak az volt a fontos, hogy a kegyeltjeiket kiszolgálják. Csak egy balek kellett nekik, aki aláírja azt a sz.rt.
A jó félrevezetés alapja, hogy féligazságokkal operáljunk. A hazug ember és a sánta kutya esete ismert, a féligazságokkal manipulálókra viszont nem érvényes a közmondás, amit ők mondanak/írnak, az valamennyire hihető, elsősorban azért, mert részben igazat is állítanak. Azt azonban nem mindig könnyű…..
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
inteligencs elenzeki 2019.10.29 15:00:42
@E.T.A.:

Nem, az átlag magyar nem ilyen.
A baj viszont az, hogy demográfiai értelemben egyre több lesz a "nem átlag" magyar, (tudod, akik kalauzokra támadnak,) és előbb utóbb ők lesznek az "átlag magyar".

Aláírás: Egy "régi típusú átlag magyar"
    Csaknem minden vallás azt hirdeti, hogy ismeri és felkínálja az egyetlen lehetséges ösvényt Istenhez. Kevés dolog létezik, mely annyira gyanús, mint ez a fajta kizárólagosság. Persze, nincsenek könnyű helyzetben. A Colgate-nek elég, ha csak annyit mond: jobban védi és hatékonyabban fehéríti a…..
inteligencs elenzeki 2019.10.28 19:39:34
@csakférfi:

"Az ember jó."

Az ember egy gondolkodó, és igen, érző vagy érezni tudó állat.
Egy sorozatgyilkosról viszont nem állíthatod, hogy jó.
Az ember tud jó is lenni, de ahhoz sokszor le kell győznie a benne lakó állatot. Ha egyáltalán akarja. Vagy tudja.

Maradjunk inkább abban, hogy az ember tud jó is lenni. A vallásokra azért van szükség, hogy ösztönözze arra az embert, hogy jó akarjon lenni, segítve ezzel a közössége fejlődését is.
inteligencs elenzeki 2019.10.28 20:19:33
@Preemption:

Mátéról talán el is hiszem, mert Jézusnak a kereszten elhangzott szavai nagyon életszerűek.
Egy keresztre feszített ember pokoli kínokat élhetett át.
inteligencs elenzeki 2019.10.29 14:05:54
@csakférfi:

"Azaz gonosz is lehet, amennyiben így dönt."

A baj az, hogy ez nem csak döntés kérdése. Freud idejében még azt gondolták, hogy mindenki tisztán születik, csak az életkörülmények viszik el rossz irányba az illetőt.
A gond ezzel az, hogy most már kiderült, sajnos előfordul, hogy a kóros nárcizmus, a mások iránt érzett teljes közöny, ill. a részvét teljes hiánya, lehet veleszületett kóros agyi elváltozás eredménye is. Innentől az illető "beteg" embernek tekinthető. Ok, ezzel még mindig mondhatjuk, hogy az illető "csak" beteg.

Azonban van egy dolog, ami sajnos tény. Gondolkodó állatok vagyunk. Ha megnézünk egy nőt az utcán, ha tömjük az arcunkba a kaját, ha párt választunk, sőt, ha pénzt akarunk keresni. Valahol ott mozog ezekben az évmilliók állati öröksége.
Isten szerintem nem azt várja tőlünk, hogy szüntessük meg magunkban az állatot, hanem azt, hogy tartsuk kordában. Nem, nem vagyunk alapvetően jók, de ha igazán akarunk, akkor jók leszünk. Mint ahogy nem születik mindenki boldognak, de ha dolgozik rajta eleget, akkor az lehet. Lássuk már be, az élet kőkemény munka. Amelynek nagy részét önmagunkon kell elvégeznünk.
De attól, hogy beülsz naponta kétszer egy templomba, elmondasz x imát, nem leszel se jó ember, se boldog. Nem háríthatod át a munkát istenre, hanem azt magadnak kell elvégezni.
A vallásnak egy funkciója lehet szerintem, hogy utat mutasson arra vonatkozóan, hogy ezt a nem kis munkát milyen irányban kell elvégezned
Harminc évvel ezelőtt, 1989 január 24-én a floridai Bradford County állami fegyintézete előtt több száz újságíró és érdeklődő várta a világ leghíresebb sorozatgyilkosának, az akkor 42 éves Ted Bundy -nak a kivégzését. Ted Bundyt (születési nevén: Theodore Robert Cowell -t) azért kísérték aznap a…..
Lekvár és JAM Ki a zsidó? 2019.10.24 10:50:48
A fenti kérdés klasszikus, nem én találtam ki. Mint ahogy a dilemmát sem, hogy valójában mi is a zsidóság, kik is a zsidók. Nem csoda, hogy a világ népei nem igazán tudják hova tenni és mire vélni a zsidókat, hiszen a zsidók maguk is évezredek óta birkóznak a dilemmával: nép vagyunk vallás vagy…..
inteligencs elenzeki 2019.10.25 18:02:02
@gzeevi:

"És ha hagyod, kifejleszti nemzeti nyelvét a modern időkre is."

Ja, én már hallottam tőlük: :)) Idézem: " Járkálási bírósági" :)))))
inteligencs elenzeki 2019.10.25 18:11:00
@arncht:

"Gyanitom az sem veletlen, hogy budapest 20%a zsido volt a holokauszt elott."

A legújabb kutatások szerint meg Izrael után nálunk a legnagyobb arányú a populációban a zsidó vérvonal.
inteligencs elenzeki 2019.10.25 20:03:32
@gzeevi:

"Színes kultúra, nem unalmas."

Így van. Én csak arra szoktam így reagálni, ha valaki szidja a "magyarokat".
Egyáltalán kiket szid ? Az, aki kiszolgálóként udvariatlan volt vele, biztos hogy az "magyar" volt ? És nem szerb, vagy német, vagy akárki ?
Amúgy nekem a legjobb barátaim 50%-a zsidó felmenőkkel bír.
Még az sem kizárható, hogy bennem nincs ilyen vérvonal, honnan tudnám.
De attól még magyarnak érezhetem magam. Egyszerűen azért, mert ebben a kultúrában nevelkedtem fel. Radnóti festette ezt le szépen Nem Tudhatom című versében.
Maximálisan értem én, ha elszakad a cérna. Csak nem szeretem. Hadházy Ákos a mai politikusi garnitúra egyik legtiszteletreméltóbb tagja, szélmalomharca a narancsos korrupció felderítéséért megsüvegelendő, kis túlzással egyedül többet tett azért, hogy kiderüljenek a rendszer sötét ügyei, mint az…..
„Attól, hogy az egyházaknak, elsősorban a római katolikus egyháznak időről időre szembe kell nézni egyes tagjainak súlyos visszaéléseivel, ha tetszik világi törvényszegéseivel, ettől még az apostoli anyaszentegyháznak a hitbeli és evangelizációs legitimációját, az elmúlt kétezer évben betöltött…..
inteligencs elenzeki 2019.10.22 16:04:46
@nemecsekerno_007:

"A Soros hálózatok folytonos emlegetése például kontraproduktív, pedig a létezésük nem összeesküvés-elmélet, valós problémát jelentenek bármely szuverén országnak..."

Így van.
Soros egy fifikás üzletember. Ki ne gondolkozna el az ő helyében azon, hogy "vajon a piaci növekedést hogyan lehetne fokozni ?"
Nyilván, fogyasztókat importálni, (vagy exportálni mindegy) fogyatkozó lakosságú jóléti államokba.
Járulékos haszon: Potenciális ballibsi szavazókat importálni, (vagy exportálni mindegy) fogyatkozó lakosságú jóléti államokba.
Amúgy a gazdasági "előnyöket" az öreg már ecsetelte.
A robotizálódó modern gazdaságokban nem munkáskézre van már szükség, hanem fogyasztóra.
A Gyuribá-nak meg a piac növekedésére.
Q.va egyszerű.
Az hogy európában no go zónák alakulnak ki, ki nem sz.rja le ?
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
Morpheus Kipcsak volnék? [17.] 2019.10.17 10:12:32
Kipcsak volnék? Eddig ezt nem is tudtam. Bár igazság szerint egyetlen rokonom, szomszédom, barátom, munkatársam vagy ismerősöm sem tud arról, hogy akárcsak léteznének ilyen etnikumú emberek a környezetükben. Miniszterelnökünk mégis azt állította Bakuban, a Türk Tanács ülésén (mely a türk nyelvű…..
   Mintha újra tele tudnám tölteni levegővel a tüdőmet. Ti is éreztétek? Az önkormányzati választások estéjén egészen meglepődtem a rám törő örömtől.    A IX. kerület egyik választókörzetében voltam szavazatszámláló bizottsági tag, így elsők között értesültem a jó hírekről. Emlékezetes pillanat…..
inteligencs elenzeki 2019.10.16 13:19:12
@BéLóg:

"és eddig alkalmazott balliberális matek alapján a szavazásra jogosultak 74%-a NEM Karácsony Gergelyre voksolt."

Úgy van, és Karácsony monnyon le.
inteligencs elenzeki 2019.10.16 17:56:53
@midnightcoder2:

"Az az egy város a lakosság 20%-át és a GDP közel 40%-át jelenti, amiből a "narancsvidék" is jócskán profitál."

Ja. Annak kb a felét a vásárlóerő teszi ki. Már a kádári rendszerben is tudták, etetni kell a vízfejet, nehogy eldurranjon. Ez így is maradt.
inteligencs elenzeki 2019.10.16 18:03:26
@Cycmen:

"Az egész libsi szellemi ámokfutásból a legjobban az tetszett, hogy majd ezek fellépnek a korrupció ellen!!!!"

Ja. Odamegy a Gergőhöz a span, aztán mondja, "figyu Gergőkém lehetne úgy intézni hogy mi csináljuk a projektet ? Te sem járnál rosszul."
Erre a Geri, "Mit képzelsz ! Ez sértés. Én ilyet soha nem csinálok!!!" Én úgy gondolom, hogy a választói ezt vizionálták. :)))
Istenkém, de szép is a politika. Engem szórakoztat. (Már ha nem áll elő olyan szitu, mint 2006-2010 között.)
Így egy nappal, hogy nagyjából letisztult az országban, hogyan is folytatódik az élet, vessünk rá egy kis pillantást. A képlet nagyon bonyolult lett, egyik oldal se nevezheti magát győztesnek, azonban, ha azt kell nézni, hogy ki veszített nagyobbat, akkor egyértelműen a kormánypártok. Kicsit később…..
inteligencs elenzeki 2019.10.16 13:26:45
@Slejmi bá:

"4 évig azt fogja darálni, hogy a geci kormány direkt kibaszik velük, és ők azért nem tudnak a világon semmit megvalósítani."

Valószínű. Ezért kell a kormánynak, mostantól kínosan ügyelni arra, hogy a dolgok a megszokott rendben menjenek.
Harminc évet lehúzni egy munkahelyen marha sok idő. Egy zenekarban ennyit lehúzni sem kutya, és tutira megviseli az embert, akármennyire is szereti. Tizennégy albumot összehozni, amiből jó pár darab klasszikussá válik az évek alatt, szintén nem semmi dolog. Az új Tankcsapda album, a Liliput…..
Orbán Viktor tévedett, és ezt most már valószínűleg a saját tábora is érzékeli. A Fidesz és a kormány első embere ugyanis azt gondolta, hogy hatalmasra nőtt propagandagépezete rutinból levezényli az önkormányzati választásokat, és tovább erősíthetik az ország lakosságában a legyőzhetetlenség…..
inteligencs elenzeki 2019.10.15 18:12:48
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:

"A fidesz úgy tudott eddig nyerni, hogy elvette a kedvét az ellenzéki szavazóknak a politikától, "

Tévedsz, az ellenzéki szavazók kedvét az ellenzék vette el. A 2010-es mélyrepülésük vált stabilan korlátozóvá.
Nem akarnak még egyszer abba a hibába esni, hogy balf.sznak nézzék őket.
Ismerek pár embert, akik O1G-znek. Szavazni meg b.sznak elmenni. Persze tökéletesen értem őket, ki a t.kömre lehetne szavazni Orbánékon kívül ?

A masszív fidesz szavazók meg úgy vannak vele, hogy inkább a Fidesz, mint az elqro ballibák, vagy oldalhajtásaik. (Csak azok ne kerüljenek vissza) Most egy kicsit ellustultunk ebben a szép időben, nem mentünk el szavazni, de nézd csak meg majd a legközelebbi országgyűlési választást.
inteligencs elenzeki 2019.10.15 18:58:08
@nemecsekerno_007:

Ennyi :))))
Kikaptunk Horvátországban 3-0-ra, és arról beszélünk, hogy ez igazából papírforma, hiszen a horvát csapat sokkal jobb játékosokból áll, mint a miénk. Odaát Real, Barca, Bayern, Chelsea, Inter, Milan játékosok játszanak, nálunk pedig alig-alig akad olyan, aki egyáltalán top ligában játszana, de…..
inteligencs elenzeki 2019.10.12 13:00:09
@stim:

"Aki a pénzre hajt mehet külföldre"

Feltéve, ha ott kell bárkinek is.
inteligencs elenzeki 2019.10.12 18:01:44
@Jankove:

"Miért várja mindenki, hogy minden meccsnek nekimegyünk ugyanazzal a felállással, és majd más lesz az eredmény?"

Hát ez az. Ezen a szinten, már simán lehetne fiatal újoncokkal is kísérletezni. Szarabbul akkor sem jártunk volna.
inteligencs elenzeki 2019.10.12 18:07:16
@apro_marosan_petergabor:

"1956-ban még mi is odatettük magunkat,"

Sajnos az a baj, hogy már 500 éve folyamatosan elpicsáznak bennünket. A nyuszi attitűd már a vérünkben van, mint szerzett tulajdonság, ami a génjeinkben rögzült.
„Miért pofázol?!” „Azt a k…rva anyádat!”, „Szét…szlak!”, „Adjál már neki!” – ilyen és ehhez hasonló szavakat hallhatunk egy kocsmai ökölpárbajban vagy egy brutális tömegverekedésen. Ezen a héten nem részeg, hőzöngő vandálok hallatták ezeket a trágár szavakat, hanem egy budapesti szakközépiskola…..
inteligencs elenzeki 2019.10.10 18:44:24
@Terézágyú:

"Azt te csak szeretnéd. De sajnos nem ilyen egyszerű. A nemcigányok között is terjed ez.

Tapasztalat."

Akkor még sz.rabb a helyzet, mint amire gondoltam. Szép lassan a mi gyerekeink is átveszik azt a kultúrát.
(Mondjuk az enyémek nem.) Olyan iskolába járnak, ahol számít még a viselkedés.
inteligencs elenzeki 2019.10.10 18:49:01
@midnight coder:

"Azért az lehet, hogy ha mondjuk Londonban egy indiait lecigányozol, az nem fog nagyon örülni neked :-)"

És jogosan.
Azért az megérne egy vizsgálatot, hogy figyelembe véve az ősi indiai dravida kultúra múltját, hogy a francba alakulhatott ki ez a populáció ?
inteligencs elenzeki 2019.10.10 19:17:13
@midnight coder:

"A dolog akkor kezdett el elszaródni, amikor az iskolák az önkormányzatokhoz kerültek."

Nem. A dolog akkor kezdett elszaródni, mikor a libsi nevelési, és oktatási elvek kezdtek kötelezővé válni.

Megdöbbenve hallottam nemrég, hogy pl. nem lehet büntetni. ???
Hogy a f.szomba tanulja úgy meg a gyerek, hogy az élet egy interakció, melynek során, nem biztos, hogy mindig + jelet kapunk. Ha olyan lépéseket teszünk, melyekkel másokat sértünk, vagy egyenesen veszélyeztetünk, akkor nem biztos, hogy + lesz a válasz. Alap dolog. Természetesen messze nem fizikai vagy verbális fenyítésre gondolok, csupán egy következményre, amely a gyermek számára világossá teszi, hogy másra is tekintettel kell lennie, különben negatív hatások érhetik. Egy mintát kell neki adni az életben várható kihívásokról, és próbatételekről.
A számnevek használatával nincs minden rendben. Egy nagyon tipikus helytelen példát minden nyelvtankönyv megemlít (tőszámnevet használunk sorszámnév helyett): Az öt kerületben lakom, öt kerületben lakni azt jelentené, hogy az illetőnek öt különböző kerületben lenne öt lakása. Pedig aki…..
Legalábbis addig nem, amíg Elon Musk nem kezd el a Marson kobaltot bányászni, és Jeff Bezos nem szállít ritkaföldfémeket a Plutóról, írta Robert Bryce a Manhattan Intézet főtanácsadója a Hill cikkében. Forrás: pinterest.com A vezető demokrata elnökjelöltek mindegyike szereti az elektromos autókat.…..
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
inteligencs elenzeki 2019.10.01 13:00:03
@Egyolvasó_:

"A zorbáni gazdaságpolitika már 10 éve megbukott, de egyrészt az átlagpógár túl buta ahhoz, hogy ezt felismerje"

Ja. Tényleg hülyék az emberek. Egyszerűen képtelenek belátni, hogy a ballibsik elkúrásos gazdaságpolitikája nyomán 2010-re csődközeli helyzetben lévő ország "sikeres" volt, most meg, hogy a válságból kilábalt, és már nem szorul IMF mankóra, ez meg kész bukás. Tényleg . De komolyan.
De a leghülyébbek a hitelminősítők. Basszus az utóbbi 8 évben folyton felminősítgetnek, mikor semmi okuk rá.