Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Equinox_LLL

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország leggizdább spanyol foci bloggerei vették a fáradtságot és leadták tippjeiket a pénteken rajtoló 2018/2019-es La Liga-szezonra. A bajnoki címet egyhangúan megszavazták a Barcelonának, az Atléticóval BL-t nyerettek, a Valenciával megelőzték a Ronaldót és Zidane-t elveszítő Real Madridot.…..
Equinox_LLL 2018.08.17 19:14:58
@RipleyHD: Mindenki egy nagy trófeát vár a klubtól, azért egyszerre a kettő valóban sok lenne.
Három rangadónk is volt a bajnokság 24. fordulójában, ebből az egyik a legnagyobb derbi volt, a másik kettőn pedig a bajnokság sokéves minta szerinti élcsapatai mérkőztek egymással. Érdekesség, hogy mind a 3 meccsen vendéggyőzelem született. Az összes mérkőzésről szó lesz, mivel minden meccsen…..
A tizennegyedik körre készülünk Hispánföldön, amelynek a legfőbb kérdése, hogy eldőlhet-e a bajnokság idejekorán egy esetleges Madrid-párti forgatókönyvvel? Egyéb nagy rangadót nem tartogat…..
Rendszeres olvasóink tudják, időről időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy felevenítsük a spanyol labdarúgás egy-egy szimbolikus pillanatát. Ezen alkalommal 1990 szeptemberébe…..
Az elsőosztály újoncait bemutató sorozatunk utolsó darabjában a baszk Deportivo Alavést fogjuk bemutatni. A kék-fehér klub nem ismeretlen vendég a La Ligában, még Európában is letette a…..
 1992, Sevilla. Adott egy 23 éves cserekapus, a keret (egyik) legjelentéktelenebb tagja, egy olyan csapatban, amely épp most igazolta le Diego Maradonát, akivel hősünk csapattárs volt az argentin legenda pályájának…..
La Liga Loca A csodálatos kanárik 2016.06.07 16:53:09
Amikor a Las Palmas visszajutott az elsőosztályba, az első reakciónk az volt, hogy na mostmár a Villarreal számára is van értelme az idegenbeli szerelésnek. A második az, hogy mindig jó, ha ilyen festői…..
7 körrel a vége előtt már szoktak lenni olyan csapatok, amelyek szinte akármit csinálnak, a szezonjuk már megmérettetett, és jelentős előre- vagy hátralépést sem láthatunk tőlük. Az idei La…..
A spanyol liga kétpólusúsága a múlté, évek óta mindenki a három nagyról beszél, és ha ez így megy tovább, a jól építkező többiek is felzárkózhatnak majd.…..
Nagyon érdekes sztori látott napvilágot tegnap Juan Calatayud jóvoltából, aki hétfő este az Área Málaguista című műsorban vendégszerepelt. A Fehérváron is nagy favoritnak…..
Lassan lejár két tucat forduló, és ismét körvonalazódik egy edzőváltási hullám az elsőosztályban. Jövő héten bizonyos csapatok számára kezdődnek az európai küzdelmek,…..
A hétvégén lejár a La Liga első fele, így már egész teljes képet kaptunk a csapatokról. Ugyanakkor a kupával terhelt naptárat elnézve, aki eléri a hónap végén rendezendő…..
Lejárt a kupa első olyan fordulója, ahol a nagyok is bekapcsolódnak, az európai kupák csoportköre is a végéhez közelít, nagyjából mindenki hozta, amit elvártunk, nézzük át azért,…..
A vasárnapi nap csupa Európában szereplő csapatot tartogat számunkra, amelyek közül a nagyrésze sikeres hétközi szereplés után igyekszik teljesíteni a bajnokságban is. Pályára lép a…..
 A hétvégi fordulóban végül az élmezőny állása nem sokat válzotott, időközben pedig történt egy s más. Lássuk sorban!   Celta Vigo - Getafe 0-0 Tényleg nem szakadt meg a…..
A HETES számot mindig nagy becsben tartották mióta világ a világ. „A hetedik te magad légy”, írta József Attila néhány évtizede, az Iron Maiden legjobb lemeze a konceptuális Seventh Son of a Seventh Son…..
Volt olyan előrejelzésünk ami nagyon bejött, olyan is, ami nagyon nem, lássuk mi történt Hispániában a hétvégén!   Péntek: Getafe-Málaga 1-0 Sosem ígérkezik jónak a péntek…..
Rövid, reflexiószerű, rendhagyó beharang következik! Szokás szerint péntek este indul a banzáj, hétfő este viszont nem kapunk meccset, hétvégén tehát dömping, a java vasárnap kerül sorra.…..
Induljunk el a kályhától, mivel bonyolult szituációt fogok leírni. Adva van 1995 késő nyara/ősze. Első filmkocka: Magyarország kirakatcsapata a tavalyi év BL-csoportos Anderlechtjét kiverve a főtáblára jutott (évekig magyar csapattól egyedülálló módon, ráadásul az egy 16 csapatos nehezebb…..
Hétközben az Európában még versenyben levő három csapatból kettő fölényes győzelmet aratott, és nagy lépést tett a döntő felé, és a harmadiknak is várhatóan egy hazai…..
A tavalyi szezon minden fronton felülmúlta a várakozásunkat, házidöntőt rendezett a bajnokság a BL-ben, az EL házi elődöntőt és spanyol győzelmet hozott, tehát teljes volt a tarolás nemzetközi fronton. A bajnokság és a kupa sorsa hallatlan izgalmak során dőlt el, így nem hogy panaszkodni nem volt…..
Nem, nem a tojásos párhuzam következik, mert azt már lehet, hogy unjátok, hanem a hétközi forduló zárónapja. Amerikai sportos szófordulattal élve a mai játéknap három meccset tartogat…..
Hasonlóan a tegnapihoz, a mai napon is elkészítjük a menüt, amely négy tojás helyett négy mérkőzésből fog állni. 2 időpontban meccselnek a bajnokságban, este 8 és 10 órás…..
Így húsvét táján adja magát, hogy az ember hús, sonka, tojás, evészet, ivászat bűvkörében kezdjen gondolkodni. Ráadásul, ha az ember húsvétra új…..
Az első tizenpár forduló után tömegesen temettük a Córdobát, hogy semmi esélyük bent maradni, se játék, se eredmények, az edző személye se sok jóval kecsegtetett. Aztán a dolgok egy csapásra megváltozni látszottak, ebben pedig egy 21 éves csatár is fontos szerepet játszott. Fókuszban Florin Andone,…..