Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÚtonÚtfélen

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magával söprő a szenvedély, ami a szicíliai temperamentumot illeti. Főleg, ha a felkeressük Savocát, a szicíliai települések legszebbikét. Ez az a hely, amely még a gyönyörű szicíliai városok közül is kiemelkedik természeti szépségével. Nem csoda, hogy Francis Ford Coppolát is azonnal rabul ejtette,…..
Bor, mámor, Eger minden mennyiségben! A pünkösdi hosszú hétvége kitűnő választás ahhoz, hogy Egerbe gyertek finom borokat kóstolni, felfedezni a népi mesterségek minden csínját-bínját, jókat enni, sokat beszélgetni, remek koncerteket hallgatni. Most hoztam 6 szuper programot, hogy kedvetekre…..
“Semmi sem olyan meglepő egész Spanyolországban, mint ez a vad város.” Rainer Marie Rilke. Hogy igaza van e Rilkének azt nem tudom, de látva a város történelmét, én azt mondanám, hogy szenvedélyes. Olyan mintha Európa tüzes szívébe érkeznénk, amikor Spanyolország forró tájain rátalálunk Ronda…..
#Veszprém #királynők #királyok #virágok #turisták #programok #templomok #vár #Fricska #ebéd #patakcsobogás. Egy modern körkép, egy ősi király város, ezerévnyi történelem a turisták és egyetemisták zsongásában. Ha kíváncsi vagy gyere velünk, hiszen Veszprémben megyünk megtudni, hogy Géza fejedelemtől…..
Mutatok egy helyet, ahol ma is mozog a Föld, ahol sárkányok élnek, ahol a színek élénkek, az illatok édesek, ahol rózsaszín a tengerpart, ahol izgalmas az élet. Indonéziába „hajózunk”, hogy gyermekkorunk kalandregényei nyomán mi is utazó hősökké váljunk. Riportbeszélgetést hoztam, amiben Kiss…..
Klasszikus időutazásra hívlak titeket egy magasztos épületbe. Az Egri Érseki Palota titokzatos világába, amely magában hordozza Eger történelmét, amely megmutatja régmúlt idők legendás méltóságát. Egy hely, amelynek falai között eggyé válhatunk az ezer éves egri egyházmegye lüktető, élettel teli…..
Budapest egy kis szigetén tobzódik a romantika, a történelem és a művészet. A Széchenyi-szigeten áll egy épületegyüttes, ami már szinte tökéletesen beépült az őt körülvevő budapesti környezetbe. Egy vár, amely a zöld lombok között és a Városligeti-tó ölelésében büszkén mutatja be hazánk történelmi…..
Templomok, óratornyok, macskakövek, belga csoki, belga sör, bor, utcák, nevetések, víz, csatorna, étterem, csipkét nézni, sétakocsikázni, édeset kóstolni, ámulatba esni Brugesben vagy Bruggeben? S ha sokáig tanakodnál, elárulom, hogy mindkettő helyes. De igazából ez annyira nem is fontos, ha belga…..
Az Egri Tavaszi Fesztivál az a rendezvény, amely az új évben először dobogtatja meg a város, a benne élők és az ide látogató vendégek szívét. Egy programsorozat, amely élettel, tűzzel tölti meg az emberek lelkét. Egy eseménylavina, amelynek fővédnöke a bor, a gasztronómia, a művészet és a kultúra.…..
Úton és Útfélen Alföldi mesék 2018.02.26 13:39:31
Kezembe akadtak a nyári fényképek, köztük a hely, ahol felnőttem. Alföldi lány voltam mielőtt egrivé lettem, de a nyírségi temperamentum, az Alföld szeretete, az otthoni erdők és mezők illata bennem élnek. Szeretném megmutatni nektek azt a helyet, ami sok száz kirándulásom színhelye volt és ma is…..
Egy francia tartomány Auvergne és egy kis francia város Le Puy-en-Velay, amely már a X. század óta lenyűgözi az itt élőket és erre utazókat. Vulkánok, sajtok, zarándokhelyek birodalma, ahol a természet szerelmesei, a kulináris élményekért rajongók, a történelmet szeretők és a lelki megújulást…..
Egy nagy utazás részesei leszünk, ha elkezdjük olvasni a Szentírás lapjait. Különös módon keveset beszélünk arról, hogy milyen nagy távolságokat járt be Jézus, jártak be az apostolok és az első keresztények a Szentföldtől, Rómáig, Izraeltől a mai Franciaországig. Életünk nagy kalandja is lehet, ha…..
Azt szokták mondani, hogy az életében egyszer mindenkinek el kell jutnia Velencébe. Ha ez így van, akkor az egyik legjobb időpont erre a karnevál ideje. Ilyenkor igazán láthatjuk, érezhetjük milyen az olasz nép temperamentuma, milyen lehet az igazi dolce vita. A kezdetek Talán meglepő lehet, de…..
Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység lábánál, a Bodrog folyó mentén vulkanikus lejtők és vizes élőhelyek együttese különleges módon, szinte érzékien gondoskodik a táj bőséges szőlő terméséről. Ezen a szerelemföldön jött létre a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék. A hegyek kőzeteiben…..
Te mennyire ismered a Balkán országainak, népeinek történetét? Most járatlan utakra léphetsz. A kultúrsokkra vágyóknak, a természet szerelmeseinek, a gasztronómiát kedvelőknek ajánljuk a magyarországi Experience Balkán (Balkán Calling Egyesület) interkulturális, tematikus programjait. Ők azok, akik…..
Talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy a nagy digitális forradalom ellenére még mindig nagyon szeretem a könyvek ropogósságát, a frissen nyomtatott kiadványok nyomdafesték illatát. Most hoztam nektek egy izgalmas témát, ugyanis találtam egy hiánypótló turisztikai kiadványt, ami mondandójával…..
Elsősegély újra gombolva. Egy kiugró téma, de azt gondolom, hogy érdemes róla tudni, főleg azért mert a hétköznapokban és utazásaink során is sajnos előfordulhat, hogy elsősegélyben kell részesítenünk másokat. És ha már úgy is annyit ülünk a telefon felett úton és útfélen és vagyunk online, akkor…..
Időutazásra hívok mindenkit. Több mint kétezer év távlatából nézünk vissza és éljük át a Szentföld hangulatát Barna Béla turisztikai újságíró és túravezető úti élményein keresztül. Látok a kezedben egy könyvet, dr. Gyürki László - Szentföldi útitárs. Ez rögtön elárulja, mi is a témánk. Jordánia,…..
"Olyan jó néha angyalt lesni,s angyalt lesve a csillagok köztIsten szekerét megkeresni.Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megfürödni.S a mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni." Ahány ország, annyi karácsonyi szokás, és én most szerettem volna megtudni, hogy a világ különböző…..
Ha lenne egy zsupsz-kulcsom…, vagy ha lenne három kívánságom, biztosan az lenne az egyik, hogy most azonnal, de rögtön Izlandon lehessek. Mit gondoltok, belevágjunk? Télen? Hidegben, hóban, szélben, mínusz 15 fokban? Persze hogy igen, még ha ezt egy riport erejéig is tesszük, de látogassunk el Cseh…..
Advent a várakozás időszaka, négy hét, amely során felkészíthetjük szívünket, lelkünket a legnagyobb szeretet befogadására. Ahány ország annyi szokás. Egy viszont közös, mindenki szeretné megízlelné, megkóstolni hogy milyen az advent szeretettel teli, édes íze. Ezért most nézzük meg Badacsonyiné…..
Miért vonz egy meghatározhatatlan, bonyolult város a maga hömpölygő áradatával emberek millióit? New York egy hangos szívdobbanás, az élet dzsungele. Hogyan lehet túlélni, szeretni, akarni ezt a várost? Erre keressük a választ Rakita Eszterrel az Eszterházy Károly Egyetem munkatársával. Többször…..
Nem tudod, hogy mit nézz meg, merre indulj, hol ebédelj, hol kóstolj finom borokat, hol kapcsolódj ki, ha Egerbe érkezel? Másfél vagy két napod van, hogy némi benyomást szerezz arról, hogy milyen lehet egri hősnek lenni? Gyertek, megmutatom a kedvenc, kipróbált helyeimet. Egri Vár Az Egri Vár…..
Már Szent István király is tudta, hogy az ország, amelyet kormányoz és féltő szeretettel óv, az Szűz Mária palástja alatt lesz a legnagyobb biztonságban. Számos vár őrzi a nagy király és utódai hős cselekedeteit, de számos székesegyház is nagy bölcsességgel mesél és tanúskodik arról, hogy az első…..
Mézeskalács házikót mentem keresni, de igazi kincset találtam, ott ahol a Laskó-patak csörgedezik, a Mátra és a Bükk ölelésében a Gyógyvizek Völgyében. Három település, Egerszalók, Demjén és Egerszólát érintette meg a szívemet gőzölgő gyógyvizeivel, gyümölcsös boraival, nagymamám főztjét idéző…..