Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netta21

44 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyiunknak vannak álmai, vágyai: tevékenységek, amiket ki szeretnénk próbálni, tudás, amit el szeretnénk sajátítani, stb. Neked is biztosan rengeteg olyan „álom” van a bakancslistádon, amit még nem pipáltál…..
avagy edzeni otthon is lehet, csak pár egyszerű eszköz kell hozzá. Gumiszalag A pilates vagy fitnesz szalag néven is ismert eszközzel az egész testedet átmozgathatod és erősítheted. Mindezt kíméletes módon teheted, hiszen a lassú mozgásnak köszönhetően teljes fizikai és mentális koncentrációra…..
Avagy edzeni otthon is lehet, csak pár egyszerű eszköz kell hozzá és jó adag elszántság, kitartás. 1.Fitneszmatrac: szinte bármilyen típusú edzéshez alapeszköz. Egy jó minőségű fitneszmatrac versenybe sem szállhat a padlón vagy esetleg a szőnyegen végzett gyakorlatokkal. Utóbbiak nem számítanak…..
Netta's HealthStyle Spórolj időt! 2020.01.19 10:52:00
Az idő a legértékesebb. Sokszor hallhatod ezt a közhelyet, és nem véletlenül. Minden napot, órát, percet fontos megélned, hiszen ezek alkotják az életed. Éppen ezért nem mindegy, hogyan osztod be az időd, mennyire éled meg a…..
Ha jobban belegondolsz, nem is olyan egyszerű kiválasztani azt az edzőtermet, ahová nap mint nap szívesen jársz. Akik városban élnek és szívügyük a rendszeres testmozgás, biztosan tudják mire gondolok itt.   Na de lássuk, mire érdemes odafigyelni, amikor elkötelezzük magunkat és edzőtermi bérletet…..
Tegyük fel a kérdést magunknak: milyen gyakran mondunk igent valamire? Ha listáznunk kellene az életünk pillanatait, mi szerepelne többször az Igen vagy a Nem? Igent mondani az életre, a lehetőségekre, a kihívásokra közhelyesnek hangozhat, mégis nehéz teljesíteni. Sokan meg sem próbálják, félnek…..
Fittnek és egészségesnek lenni, sokunk álma ez. Sóvárogva nézzük a magazinokban, filmekben szereplő fitneszmodell alkatú embereket, így még inkább álomszerűvé, elérhetetlenné válik az elképzelésünk. Mindeközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a mi környezetünkben is vannak emberek,…..
Ha az egészségünk a tét, sok mindenre képesek vagyunk. Időt, energiát, pénzt nem sajnálva tesszük azt, amit gyógyulni vágyó emberként megtehetünk. A végtelen hit és remény hajt előre. Félretesszük korábbi meggyőződéseinket, elveinket, nincs több „Áhh, ennek semmi értelme!”, „Én nem hiszek az…..
A hétköznapok során gyakran találkozunk félreértelmezett gondolatokkal, téves jelentéssel elterjedt szavakkal, kifejezésekkel. A diétával kapcsolatban is több tévhit épült be a köztudatba, ezekre próbálok most rávilágítani, néhány aktuális példával.          Forrás: Pixabay A diéta nem egyenlő a…..
A hétvége fogalmához gyakran társítunk finomabbnál-finomabb falatokat. Ezek közül a legcsábítóbb a desszert, amitől a különböző ételérzékenységek sem tántoríthatnak el. Ha Te is hasonló problémával küzdesz, és ötleted sincs, milyen desszert kerüljön fel az asztalra, próbáld ki az alábbi…..
Egy könnyen elkészíthető finomság, amely tálalástól függően reggelire vagy desszertként is bátran fogyasztható. A hagyományos változatoktól eltérően ez a saját recept teljes mértékben mentes hozzávalókból lett összeállítva, így különféle ételérzékenységek esetében is érdemes…..
Ki mondta, hogy a szigorú diéta ideje alatt, mint amilyen az IBS diéta is, nélkülöznünk kell a kedvenc desszertjeinket? Ime egy egyszerűen elkészíthető fánk recept, amely ugyan "mentes" hozzávalókból készült, mégis rendkívül ízletes és laktató. Kb. 14 darabhoz Hozzávalók: 15dkg Schaer Mix B…..
A legtöbb 21. századi ember számára teljesen elképzelhetetlen mobil és internetkapcsolat nélkül eltölteni a napokat. Bevallom, számomra is az volt. Múlt hétig. Úgy alakult, hogy 1 teljes hetet kellett elektronikus kütyük használata nélkül töltenem. Mindez „szerencsés véletleneknek” köszönhetően.…..
Gyakran olvasni olyan történeteket, miszerint a testmozgás segített a gyógyulásban, vagy a betegség leküzdése után egészséges életmódra váltott. Persze, ideális esetben nincs szükség ilyen drasztikus okokra, hogy az ember kedvet kapjon a rendszeres edzéshez. Csakhogy az Élet…..
Ki korán kel, aranyat lel tartja a mindenki által ismert mondás. Lássuk be, sokunknak nem sikerül ezt a bölcs útravalót átültetni a hétköznapokba. Legalábbis nem minden egyes reggelre. A korán kelést általában szükséges rosszként éljük meg, ahelyett, hogy meglátnánk a benne…..
Nehezítő körülmények ellenére is indíthatod sikeresen a napod. Mi mással tehetnéd ezt, mint egy finom reggelivel? Az itt megosztott reggeli tippek akár IBS diéta esetén is segíthetnek változatosabbá tenni étrended. Bebizonyítom, hogy akkor sem kell lemondanod a nap legfontosabb étkezéséről, ha azt…..
A stresszhelyzetek elkerülése már-már abszurd gondolatnak számít, hiszen mindig is voltak, és sajnos továbbra is lesznek. Ami lehetséges, viszont az élet adta helyzetek megfelelő kezelése. A szorongás, nyugtalanság érzése kisebb-nagyobb mértékben minden ember életében jelen van.…..
Biztosan ismerős az érzés, amikor az alkalmas pillanatra várva elnapolsz egy-két teendőt. „Á, inkább még alszom rá egyet!“, „Erre ma nincs időm.“, „Nem is olyan fontos ez.“ Ha Te is gyakran mondogatod ezeket, még nem ismered a halogatás ellenszerét. Először is tisztázzuk, miért fontos kerülni a…..
Időről-időre „találkozunk“ sorsfordító gondolatokkal. Lehet ez részlet egy könyvből, filmből, de akár egy inspiráló idézet is. Egy olyan gondolat, ami megérint. Egyszerűen tudjuk, hogy nem véletlenül olvassuk/halljuk pont akkor és ott. „Nem kell hagynod, hogy ez az egyetlen dolog határozzon meg“,…..
Az utóbbi hetek legmerészebb vállalkozása volt részemről, hogy elkezdtem zumba órákra járni. Már egy ideje szemeztem a „hajmeresztő” gondolattal", de persze mindig találtam kifogást. Aki keres, az talál. Aztán egyik nap, amikor mit sem sejtve böngésztem a Facebookon, szembe jött egy videó. Az…..
A napokban komoly önelemzést végeztem, mi változott leginkább az elmúlt időszakban. Én magam is meglepődtem, de arra jutottam, hogy bizony a gondolkodásom, hozzáállásom. A sok nehéz döntés, kétségbeesett pillanat ellenére is azt kell mondjam: sokat köszönhetek az IBS-nek! Hogyan jutottam erre a…..
Napjainkban már-már elkerülhetetlen a közösségi oldalak használata. Mindenhol azt közvetítik felénk, hogy a siker és népszerűség titka bizony legalább egy közösségi oldalra való regisztráció. Másképp honnan tudják meg az ismerőseid, hogy milyen irigylésreméltó és fantasztikus életed van? Jobban…..
Manapság sokat vitatott kérdés a „mentes” termékek fogyasztása. Sokan mentőövként tekintenek rájuk, mellyel szinten tarthatják laktóz-, szója-, gluténérzékenységüket. Ezzel szemben mások igencsak kétkedve tekintgetnek a mentes termékek polcai felé. Ők azok, akik szerint humbuk az egész. Nem létezik…..
Tegnap újra eszembe jutott, milyen nehezen is indult az én gyógyulási folyamatom. Hányszor ütköztem falakba, kerültem zsákutcába, főleg a diétát illetően. Úgy érzem eljött az ideje ennek a bejegyzésnek, amikor is megosztom kellemes és kevésbé kellemes tapsztalataimat. Az IBS diéta jóval több, mint…..
Netta21 2017.07.24 07:42:20
@Haveravera: Akkor szerinted gluténmentes termékek sincsenek? Én határozottan éreztem a különbséget, mikor "normál" vagy laktózmentes tejterméket fogyasztottam, mármint nem puffadtam fel, stb.
Netta's HealthStyle Mit sportolj? 2017.07.17 09:24:13
Ha már a sport és edzés szavak hallatán is kiver a víz, valószínűleg Te sem vagy ezek megszállottja. Mit tehetsz, hogy változzon a helyzet? Válaszd a hozzád leginkább illő mozgásformát! Az alábbiakban bemutatok pár edzést, amit személyesen is próbáltam. Az általános tudnivalók mellett személyes…..