Regisztráció Blogot indítok
Adatok
willson

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Stephan Ackermann, a németországi Trier püspöke bejelentette, hogy az egyházmegyéje bezárja majdnem az összes plébániáját. Ahogy a Gloria.tv beszámol róla: a trier-i egyházmegye, ami a legrégebbi egyházmegye Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát. Az intézkedést…..
willson 2017.06.19 19:12:13
@Mikrobi: Hozzáfűzném: Jézus nem vallást alapított (u.m. kereszténység), hanem Egyházat (..."te Péter vagy... és én erre a sziklára építem Egyházamat...)!!! Aki a katolikus egyház "szerelvényéből" valaha is kiszállt, Jézus csapatából iratkozott ki. Nevezze magát bárminek! Az ökumánia a párbeszédről szól, de nincs miről dialogizálni... -Csak egy helyes irány van, visszafordulni, visszaszállni! Vagy ha nem, hát lehet végleg eltévedni... :(
Trump elnök Amerikában régóta nem tapasztalt reflektorfénybe helyezte a katolikus egyházat, amikor a szólás- és vallásszabadságról szóló elnöki rendeletének kapcsán adott sajtótájékoztatón spontán kihívta a pódiumra maga mellé a Little Sisters of the Poor szegényeket szolgáló női szerzetesrend…..
willson 2017.05.22 11:58:40
@Szerdahelyi Miklós: Ha a "katolikus média" valóban katolikus lenne, akkor a Gondviselő Isten gondoskodna a fenntartásáról!
És még egy: A II. Vatikáni zsinat egyik legnagyobb tévtana a "vallásszabadság"... Nem gondolom, hogy érdemes ennyire körbegyalogolni egy tévedést! ...
A nyilatkozatok alapján azt is értjük, miért váltak haldoklóvá. Hasonló, kihalófélben lévő egyházmegyékre láss példát még itt és itt. Virágzó egyházmegyékre és püspökeikre pedig láss példát itt, itt, itt, itt, és itt. Portugáliában egyre gyakoribb, hogy a vasárnapi liturgián a papok helyét nők…..
Éles kontraszt fedezhető fel a következő, a Crux katolikus híroldalról származó tudósítás tartalma, és az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa, Robert Sarah bíboros egy héttel ezelőtti interjújában megfogalmazottak között. Az alábbi cikk elolvasása előtt mindenképpen ajánljuk a Sarah…..
willson 2017.05.05 17:55:53
@Mária Orlay: Nagy fába vágtad a fejszédet, ha megkísérled meghatározni, hogy (itt) ki vagy mi katolikus... Ez az oldal, meglátásom szerint, a modern egyház agóniájáról szól. A valódi katolikusok 99%-a a szenvedő- és a megdicsőült egyházban van, ott találsz pápát, akinek a szándékára imádkozva teljes búcsút nyerhetsz, szent teológusokat, kiknek "kommentjeik"-ből tudsz tájékozódni az isteni igazságok felől, példaadó szenteket, akiknek élete formálhatja a tiédet... stb.
Ezek az oldalak itt a harcról szólnak!
"Forr a bor" ... Tudjuk, Ki győz, de addig szenvedünk egy keveset a békétlenség miatt.
KV BLOG Mennyit keres Ferenc pápa? 2017.04.21 17:07:37
Egy pápa valójában nem kap fizetséget a szolgálatáért - legalábbis nem ezen a földön. A pápák hagyományosan minden szolgálatban eltöltött évben három pénzérmét kapnak: egy arany-, egy ezüst-, és egy rézérmét. A halálukkor a koporsójukba három kis zsákot helyeznek, amelyek a pápai szolgálatuk alatt…..
willson 2017.04.23 00:10:15
@Tisztességes Természettudomány:
Az Egyház (tk. a Kúria) abból a pénzből gazdálkodik, amit a világ katolikus családjai összeadnak ( perselypénz, adományok, stb.)...
Ezek után hogyan várhatná el egy "átlag család", hogy majd a többi "átlag család" őt eltartsa? ...
A hit nem a pénzről szól!
Az Egyház pedig nem gazdálkodási egység, nem önsegélyező egylet...
willson 2017.05.05 11:55:57
@georgenius: Szamár vagy fiam, leülhetsz!
1. Istent, Egyházat nagybetűvel írjuk! ...
2. A virágok illatával sem fogtál még kezet, mégis létezik... számtalan érzéken túli dolog van, és ezek mind sokkal jelentéktelenebbek Isten valóságosságánál.
Pontosabban: csak Isten az, Aki Van (Kiv.3,14)! Minden más az Ö alkotása, ami lett... ha érted!
Az Új Egyenlőség interjút készített Perintfalvi Ritával és Török Csaba atyával, melyben többek között az Amoris Laetitia (AL) kérdését is érintették. Török Csaba atya nem csak hallgatásával nyugtázza, hanem rá is tesz a teológusnő hamis állításaira a polgárilag elvált újraházasodottakkal…..