Regisztráció Blogot indítok
Adatok
funfun

0 bejegyzést írt és 1168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pierre Kóstolgat Jó a rizsa 2022.06.17 12:00:00
Amúgy tényleg. Ideális lokáció: a Bécsi kapu előtt, a várfal tövében, tágas parkolóval, letisztult modernista épületben, többszintes kerttel, terasszal, buja növényzet takarásában rejtőzik a Riso étterem. Barátságos, csalogató helyszín. Egy nyári estén kevés jobb célpontot van Budán. Nagyon menő…..
    Magához tért az albérleti piac, olvasható az ingatlanértékesítéssel, ingatlanpiaccal foglalkozó internetes oldalakon. Magam is azt tapasztalom, hogy amennyiben egy ingatlan kiadásra vonatkozó megbízást kapok, gyorsan, viszonylag sok érdeklődő keres meg és jön el ingatlan megtekintésre.  A…..
MovieCops CSILLAGOSOK, KATONÁK 2022.02.21 06:00:00
Jancsó Miklós Csillagosok, katonák című filmje volt az első magyar–szovjet koprodukció, amely az 1917-es orosz bolsevik forradalom (akkori nevén: nagy októberi szocialista forradalom) ötvenedik évfordulójára készült. Kis híján meghiúsult, akárcsak a korábban tervezett koprodukciók, mivel a szovjet…..
Nekünk még mindig hidegrázásunk van a szomorúfűzfát két oldalról átölelő ifjú pár látványától és vörös csokrot sem szeretnénk többet látni, ahogy vörös karmok szorongatják. Hogy soha többé ne legyen részünk hasonló élményben, körbenéztünk a neten egy kis extra, átadható inspirációért. Ha…..
Gourmetchef  Haltepertő 2022.01.30 17:47:51
   Haltepertő Kedves Látogatók! A tegnap vacsorára csináltunk egy igazi Csongrádi különlegességet. Annyira finom lett, hogy azonnal megosztom. Elkészítése egyszerű és gyerekek is ehetik, hiszen szálkamentes!     A recept Hozzávalók 4 személyre 1 kg ponty / filé vagy egyéb hal filé esetleg…..
funfun 2022.01.31 11:32:22
@Gazz: Pontosan. Ez olyan fogalmi zavar, mint a vegán kolbász, vegán sajt. Kolbászt húsból, sajtot tejből lehet készíteni, töpörtyűt pedig szalonnából, hájból, zsíros, bőrös részekből. Lásd még libatöpörtyű, az sem a mellhúsból készül.

Amúgy a recept nem lehet rossz.
A vatikáni közéletben, 2021-re visszatekintve, a Ferenc pápa lemondásával kapcsolatos találgatások felerősödése volt az egyik legfontosabb jelenség. Jó ideje nem foglalkozott ezzel senki, ám a nyár folyamán Ferenc pápa komoly műtéten esett át.[i] A kórházi kezelés közben azonnal felmerült a kérdés,…..
  Dübörög a használt lakások piaca is, viszont a kínálat egyre nehezebben tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet. Ennek következményeképpen megnőtt a vásárlók kompromisszumkészsége is. Tényleg szürreális, hogy egy ingatlanos szól, hogy mikor kellene hátralépni, elengedni, de ebben az évben,…..
funfun 2022.01.22 04:25:05
@bordon: Pontosan erről van szó. Szóvirágok, modoroskodó panelszövegek, érdemi információ nélkül. Ráadásul a legtöbb ingatlan remek közlekedésű helyen van, iskola, óvoda, üzletek a közelben.

@I Love Buda: a rossz tapasztalatom az, alig tud valamit az ingatlanos az ingatlanról azon kívül, ami a hirdetésben szerepel. Olyan is előfordult, e-mailen kértem számomra fontos infót, válaszul írta, hívjam fel, aztán telefonban kiderült, igazából fogalma sincs, csak hadovált és nézzem meg az ingatlant. Neki az a lényeg, a tulaj lássa, ő hozza a vevőket. Aztán a helyszínen kiderült, nem is úgy van, ahogy ő telefonban mondta, teljesen fölöslegesen néztem meg, mentem el vidékre. Ingatlanosoknál az is gond, nem véletlenül nem akarnak írásban választ adni, szó leszáll, írás megmarad...
Posztolónk vitapartnereket keres ahhoz a megosztó kérdéshez, hogy mikor is indokolt a félrelépés? Szerinte minden párkapcsolatban vannak olyan szakaszok, amik egy férfi számára csak így vészelhetőek át.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal,…..
funfun 2022.01.21 19:19:31
@Sztravinszka:
"És itt láttam a szemében, hogy azt akarja mondani, hogy: Igen. De közbe rájött, hogy ez teljesen abszurd kérés lenne.
-Hát nem tudom."

Ez szerepel a kommentben. Az én szövegértelmezésem szerint ez minden, csak nem ritka őszinteség a feleség részéről.

Sajnálom a srácot, de nem egyedi az esete. Nem véletlenül született ez a vicc sem:

Melyik étel csökkenti a nők libidóját 95%-ban? Az esküvői torta.
Életemben csak néhányszor kerültem ingatlanközvetítővel kapcsolatba, a munkájukat azonban évek óta nyomon követem. Szeretek ingatlanhirdetéseket nézegetni ugyanis... Szóval úgy gondoltam leírom mi a véleményem erről az életpályamodellről... mert szakmának azért nem nevezném. Szóval házat, lakást…..
Ünnepi Töltött káposzta  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.   A recept 6 adagra : Hozzávalók: A töltelék : 1 kg sertés darált hús  0,5 kg rizs  4 gerezd fokhagyma  1 fej vöröshagyma  só és bors,…..
funfun 2021.12.29 18:53:19
1 kg húshoz fél kiló rizs??? Én sokkal kevesebbel csinálom. Ez az én receptem, fél kiló húshoz, értelemszerűen duplázható, triplázható. Fűszerezés nagyjából értendő, mindenki másképp szereti. Paprika mennyisége például a minőségétől is függ, jó fajtából kevesebb kell.

Fél kiló zsírosabb darált sertéshúst a keverőtálba teszek. Tetején nagyjából elosztva 2-3 gerezd fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, 1 mokkáskanál csípős pirospaprikát, 1 púpos teáskanál édes paprikát, 1 mokkáskanál őrölt köményt, fél mokkáskanál őrölt borsot, 2 teáskanál sót teszek, majd kézzel, "markolászva" nagyon alaposan összekeverem. A mennyiségek ízlés alapján, mindenből lehet több, kevesebb. Aki bírja, nyersen megkóstolhatja, kell-e még bele valami fűszer. A lényeg: egy nagyobb, jól záródó tálban 1 napra a hűtőbe vagy hideg helyre) teszem, hogy tényleg összeérjenek az ízek. Ha jól záródik a tál, a fűszeres illat sem terjeng a hűtőben. Ha áll egy napot, a paprika színe is jobban kijön, a sóé is és többi fűszeré is. sokkal aromásabb lesz, tapasztalat. Ez a keverék olyan, mint a kolbászhús - hagyma abban sincs, ebbe sem szoktam tenni.

Másnap leforrázok 5-6 dkg rizst kb. 3 dl vízzel (vízforralóból), átkeverem, lefedem. Kb. 10-15 perc után leöntöm a vizet, újra ráöntök kb. 3 dl forró vizet, megint állni hagyom 10-15 percig. Kicsit meg is dagadnak a rizsszemek (B rizs egyébként). Ezalatt kb 1 kg savanyú káposztát átmosok. Abban a fazékban szoktam, amiben majd főni fog: bőven engedek rá vizet, fakanállal (vagy kézzel) átforgatom, hogy a szálak nagyjából szétjöjjenek (igen, én csak szálas káposztát használok, fejest nem, sem savanyítottan, sem édesen). Kb. 5-10 perc után kézzel nagyobb káposzta halmokat veszek ki a vízből és jól kinyomkodom, egy tálba félreteszem. Mikor már csak az alján van némi káposzta, a vizet leöntöm a fazékból (valamennyit fel is foghatunk, ha savanyítani akarnánk főzés közben), hogy csak az alja maradjon a nem kiszedett káposztákkal.

Aztán leszűröm a rizst és a fűszeres húshoz adom, nem baj, ha nedves. Ha elég nagy tálba tettük előző nap a húst, mehet abba a rizs. Még a rizs hozzáadása előtt érdemes kóstolni, hiányzik-e valami. Ha picit sós, nem baj, a rizs fel fogja venni. Tehát a húst összekeverem alaposan a rizzsel. Ezután gombócokat formázok, nem túl nagyokat, kb. 5-6 centi átmérőjűeket. A rizstől eleve meg fognak dagadni.

A fazék aljára teszek az átmosott káposztából, fellazítva a kinyomkodott káposzta gombócokat, majd mehetnek a húsgombócok (amiket én nem csavarok bele semmibe). Majd megint káposzta, aztán húsgombóc, tetejére káposzta. 2-3 babérlevél kerülhet még menet közben a rétegek közé. A végén felengedem vízzel, megkóstolom. Sózom, ha kell, esetleg teszek hozzá keveset az átmosás után maradt káposztaléből, Jól lepje el, mert ahogy dagad a rizs, felszívja a folyadékot.

Lefedve kicsit erősebb lángra teszem fel, hogy rendesen átmelegedjen, majd amikor már jó meleg, visszaveszem a lángot majdnem tartalékra és a fedőt úgy teszem rá, hogy egy kis rés azért maradjon. Minimum 1 órát hagyom főni, de ha nagyobb a mennyiség, akár 1,5 órát is. Ezután teljesen ráteszem a fedőt és lekapcsolom a lángot, hagyom legalább 1 órát "pihenni".

Amíg fő a káposzta, egy evőkanál zsírt egy serpenyőben megolvasztok, egy nagyobb gerezd apróra vágott fokhagymát teszek teszek bele, és amit jön a fokhagyma illata, egy púpos evőkanál lisztet elkeverek. Takaréklángon kevergetem a rántást, amíg nem habzik, aztán még egy kis ideig, világos maradjon a rántás. Lekapcsolom a lángot, pár perc múlva egy mokkáskanál édes paprikát keverek bele. Hagyom az egészet kihűlni.

Mikor a megfőtt káposzta pihent kb. 1 órát, a levéből egy merőkanállal teszek a hideg rántásra, alaposan elkeverem, teszek még 1 merőkanál lét, hogy folyósabb legyen, majd a fazékba öntöm és óvatosan elkeverem, hogy a gombócok ne sérüljenek, de az aljára is kerüljön a rántásos léből. Ekkor felforralom a káposztát, hogy a rántás rendesen belefőjön. Lángot lekapcsolom, lefedem, kész.

Gyorsan én nem tudom elkészíteni, idő kell hozzá, mint olvasható.

Egyébként csináltam füstölt hússal is, kaporral is, víz helyett főtt csülök levével felengedve, tehát sokféleképpen. Ki lehet mindent próbálni, fantázia kell hozzá és legyetek "bátorak", Andi.
  Szokás szerint csak szörföztem a Napkút Kiadó honlapján, és úgy került elém ez a kötet. Semmit sem tudtam a beszélgetőpartnerekről, se pro, se kontra. Az előbbiről a címből kiderülhetők fogtak meg. Az utóbbiról még a honlapról kiderült, hogy író is. (Bár meg kell mondanom, hogy a könyve,…..
Az elmúlt poszt óta sokan szóltak sokfélét. Szerettem volna, ha politikamentes ez a sorozat, de úgy látszik, nem megy. Hozzá nőtt a magyarhoz, mint a népmesei kolbász a szegény ember orrához.  Már-már magamat vádolom, hogy néhány régi ár közlésével is elkövetem a politizálás bűnét. Egy barátom,…..
Halló, Nirvána, Vígmatróz. Testisértés, robbantás, lövöldözés, emberrablás és a külföldiek lehúzása pikáns showműsorral...
funfun 2021.11.29 16:29:45
@Fue: Így igaz, az orosz mellett kellett másik nyelvet is tanulni, sőt, lehetett 2 nyelvből is érettségizni. Ráadásul már akkor voltak nyelvtagozatos általános iskolák is.
Az október végén megjelent vendégposzt reflexiójaként nézzük meg a skót törvényt kicsit más szemmel. Skóciában elfogadtak egy új törvényt, melynek értelmében az iskoláskorú gyerekek szülői beleegyezés nélkül vallhatják magukat másneműnek az iskola területén - írja a Daily Mail. Szabadon…..
Kedves idetévedők! :-) Két nap múlva vizsgázom nőgyógyászatból, mi jobb dolgom lehetne most, mint írni egy blogbejegyzést.  Annak, aki először olvas: ötödéves orvostanhallgató vagyok a sotén.  Három éve kezdtem el írni ezt a blogot, 2018 nyarán, akkor született is három bejegyzés, azóta semmi.…..
funfun 2021.11.04 13:51:00
@hypochloride: "Nos, én egy egyetemen taníttok, már vagy 20 éve és amit írtál, azzal teljesen egyetértek. Jó ha az egyetemet végzett szakemberek nem csak SZAK, hanem EMBEREK is tudnak lenni."

Taníttasz? Tényleg? Az egyéb hibákat ne is nézzük. Még műszaki pályán is alap, hogy egyetemi oktató nem vét olyan hibát, amiért érettségin bukás jár.
Hetek, hónapok óta hangos a sajtó a Vadászati Világkiállítástól, amely szegről-végről egy kicsit a horgászathoz is kapcsolódik, ezért hivatali kötelességemnek éreztem, hogy ellátogassak a nagy csinn-bummal beharangozott rendezvényre. Ha hinni lehet a statisztikáknak – és hát miért ne hinnénk Kovács…..
Sok városi legenda övezi az 1968-as filmet, ám mi a valódi trükkökről rántjuk le a leplet. A rajongóknak is mondunk újat!..
funfun 2021.04.28 09:07:48
@Strelok93: Brühühü.
  A hájas sütemény készítése igazi tradicionális konyhai munka. A hájjal készült leveles tészta csodálatos alapjául szolgál sós és édes süteményeknek, krémeseknek, kifliknek, pogácsáknak, sós rudaknak. Elkészítése nem tartozik az egyszerű munkák közé, de nem is ördöngös, viszont igazi koncentrációt…..
Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal.  [Akik…..
funfun 2021.02.03 11:29:33
@TheRminator: Miért, nem egy népmesei hős? A szegény parasztgyerek elmegy szerencsét próbálni, aztán király lesz, de továbbra is szegény marad, mint a templom egere. Hát nem egy mese?
          Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság. Karikó Katalin az asszonyság (akinek valószínűleg csak azért bocsátják meg női…..
funfun 2021.01.05 12:24:14
@A Tengerész: Az asszonyállat nekem is eszembe jutott, a vászoncselédért köszönet.

Várom, hogy a családok évében pontosítsa Novák Katika miniszter asszonyság, a gyerek utáni kedvezmény lány után is jár-e.
A Compass-Plus Munkaerőpiaci Elemző és Ismeretterjesztő Alapítvány szervezésében került megrendezésre a “Reboot Itthon! – Ezért érdemes hazaköltözni Magyarországra” nevű online kerekasztal-beszélgetés múlt hét csütörtökön. De valóban a hazatérés a lényeg?..
funfun 2020.12.10 13:15:10
@AlexAston:
"Az álláskeresési járadék maximum összege: legfeljebb - a jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér napi összegének 100%-a - bruttó: 161.000,- Ft/hó vagy 5.367- Ft/nap."
nfsz.munka.hu/cikk/78/Ki_jogosult_allaskeresesi_jaradekra

Bruttó! Érted? Bruttó.

Ami nettóban, ha nincs kedvezményre jogosító tényező:
Havi összes nettó jövedelem: 107.065 Ft
www.hrportal.hu/berkalkulator-2020.html?edt_brutto=161000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_frisshazas=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40

Akkor most melyik érték van közelebb a havi 100-hoz?
funfun 2020.12.10 13:19:12
@AlexAston: Látom, később is ragaszkodsz az általad mondottakhoz.

A link, amit be is tettem, a hivatalos tájékoztatási oldal. Ahol egyértelműen szerepel, hogy bruttó. Akár havi, akár napi, mindenképpen bruttó módon számítják.
Na végre valami haszna származik a családnak is abból, hogy blogolok: bevallom, hogy egy átlagos szombaton ritkán eszünk háromféle finomat. Tegnap viszont megcsináltam az olcsó karácsonyi vacsora munkacímen futó, régóta tervezgetett menümet. Arra voltam kíváncsi, mit lehet kifőzdei kedvencem, egy…..
A mindennapi életünk része, hogy fizetjük a számláinkat. De ki gondolná, hogy egy olyan alapvető feladatot, mint a rezsi költségek kiegyenlítése is ennyi különböző módon oldunk meg...
funfun 2020.06.26 10:39:02
@Mankel: Hát igen. A posztolónak ez eszébe sem jut. Csoportos beszedés + e-számla, minden automatikusan történik. Évi 1-2 alkalommal letöltöm az e-számlákat, ennyi. A legkényelmesebb és leginkább erőforrás- és környezetkímélő mód.