Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betanított magfizikus

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
labdabiztos A sírásó-válogatott 2013.10.13 14:16:27
„Olyan pénzköltős a hangulatom máma” – életérzéssel indultam neki a vasárnap délelőtti sétának, amelynek eredménye ilyenkor az esetek többségében az szokott lenni, hogy valami felesleges dolgot veszek – például lottószelvényt vagy Nemzeti Sportot. Ma ez utóbbi volt…..
betanított magfizikus 2013.10.20 09:03:21
sziasztok! sajnos csak most láttam meg a posztot, de nagyon örülök, hogy megszületett. előrebocsátom, fiatalnak számítok, tehát a megadott neveket ennek fényében értékeljétek :).

elsőként: nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy a foci leképezi a társadalmat. pl. a bosnyák társadalom aligha jár előttünk bármilyen téren is, most ők mégis vb-re készülhetnek. nehéz elhinni, hogy ott vérprofi körülmények, holland (spanyol, német, whatever) utánpótlás-edzők meg ilyesmik lennének.

ha csak egy mikrokorszakként fogjuk fel, az eSanyi-féle szerethető válogatott kudarcáért (ami végül is csak a 0-3 és az 1-8 fényében kudarc, maga a 3. hely nem az), szerintem leginkább az orbáni vezetés a hibás. azzal, hogy milliárdokat öntöttek bizonyos klubok kasszájába (Vidi, Diósgyőr, Fradi pl.), elérték, hogy ezek a klubok már olyan fizetéseket tudnak adni, mint egy Bundesliga 2-es vagy holland első osztályú csapat. na most ez meg azt eredményezi, hogy - Torghellével kezdődően - megindult az aranylábúink tömeges hazaáramlása, nem kell magyaráznom ugye, Rudolf, Juhász, Kádár, stb., akik megkapják ugyanazt a pénzt, mint külföldön, csakhogy cserébe ők itt "sztárok", nincs konkurencia, nem kell hajtani, edzésen lehet lötyögni, a diszkó előtt meg eléggé hasít a német rendszámos Porsche.

ez a jelenség azért óriási nagy baj, mert elfogyott az utánpótlásunk, gyakorlatilag nincs piacképes 20 év körüli focistánk, tehát eladni nem tudunk senkit, hazahozni viszont haza tudjuk azokat, akik ha nem ebből a miliőből jöttek volna, talán hajtanának is. mint ahogy volt, aki hajtott, pl. Dárdai, őt én nem venném bele a névsorba.

ha megnézitek a Péniszgrafika mester csapatát, hogy mennyire elfogyott a végére, ez a jelenség magyarázza is. Juhász és Kádár a védelem fele, Rudolf elvileg az egyik jobb csatárunk (állítólag), ők vagy teljesen eltűntek, vagy Jura-kori fosszíliákig zuhant a formájuk, és olyan emberek kerülhettek a helyükre, mint pl. Guzmics.

oké, ennyit a szerethetőekről. legyen 11+7 név, a kezdő természetesen 1-2-5-2-ben, irányítóval, ahogy a jugóktól kikaptunk.

a kapuban Csank mester, aki megkérdezte Sir Alex Ferguson előadása után, hogy "te Berci, tudott ez nekünk újat mondani?". pökhendi, arrogáns, eredménytelen. ezúttal a védelembe tenném Bognár Gyurit, úgyismint a hazai szakma védelmezőjét, a "védekezés majd összeáll magától" és a "Sousával nem fejlődött a Vidi" tárgykörben előadott munkásságáért, plusz azért, hogy kaszinóügy ide vagy oda, még mindig szakértő lehet. Szőke Szikla lesz a söprögetőnk, ki más, a büdösúristenit? a harmadik védő legyen Szöllősi, már azért, amit a Puskás-örökséggel művel, megérdemelné, de a munkásságában sajnos sokkal több van annál.

a középpályára kerüljön be Filipovics Vladan, aki többet tud a válogatott összeállításáról, mint a kapitány. Kenesei Zoltán, játékosként max. középszer, bundában ikon, aligha kell magyarázni. sokat gondolkodtam, hogy Szívós vagy Furulyás, végül az utóbbi mellett döntöttem, mert előbbi is rengeteget költött baromságokra, de utóbbi kifejezetten simlisen és sokáig vitte a boltot.

irányítóban csakis doktor Tésztát tudom elképzelni, az ő személye kb. egyedül lefedi a korszakot Irapuatótól Amszterdamig. pro licenc, óriási arc, nulla eredmény.

legyen Orbán a kilences, a "támadófutball a magyar néplélekben van"-hülyeségekért, a klubok államosításáért és mert biztos ezt a posztot adná magának is. csatártársa pedig ezúttal Kisteleki "nem akarok MLSZ-elnök lenni" István lesz.

a cserék: Tornyi "ötvenötmilliós" Barna, Sebők "Porschés" Vili (nálam se feltétlenül a személyével van baj, hanem azzal, amit képvisel), Bodnár "Szaknévsor" György, Sinkovics Gábor (rá már jelzőt se merek írni), Buzgó József, Laczkó Mihály és Horn Gyula; biztonsági tartalék: Deutsch "beléptetőkapu" Tamás.
betanított magfizikus 2013.10.20 09:08:14
@szárnyas hópárduc: vupszi, valamiért eltűnt egy emberem, hát akkor a balszélre benevezem Tóth Norbit, róla már mindent elmondtak itt: fass.blog.nepsport.hu/archives/2011/04/22/Nem_lesz_FASS_a_magyar_Totti/
Újabb jó hír az Apple-rajongóknak: az iPlastic segítségével ezután elég lesz egy kütyü. Nem kell tovább szomorkodniuk azoknak, akik iPadjük miatt mondtak le iPhone készülékükről. Az Apple ugyanis bejelentette: augusztus közepén piacra dobják azt az eszközt, amellyel…..
 Örök mutogatás egyik oldalról a másikra: "Divat drukker!" És mivel az összes divatdrukker jelenleg Barca szurkoló, ezért összeállítottam egy kis "pakkot", hogy meg tudd igazi drukker vagy-e, vagy csak divat. Tudod a tagadás a legbiztosabb jele a…..
betanított magfizikus 2012.04.18 21:54:49
ubisalikám, ha már az egész népsport blogot szénné spammelted a gyökér oldaladdal, legalább ahhoz vehetted volna a fáradságot, hogy a neveknek utánanézz, amiket leírsz. Joan Gaspart az, akire te gondolsz, a Laporta előtti elnök. segítek, wiki a barátnőd: en.wikipedia.org/wiki/Joan_Gaspart

a többi is, amit írtál, szinten aluli, izzadságszagú, rosszindulatú és helyesírási hibáktól hemzsegő bénaság. fura, hogy ma már másodszor mondom ezt, de jogos: attól még, hogy blogot írni lehet, nem kötelező. aki nem tehetséges benne, az is csinálhatja, csak hát minek, ugye? szerintem mindig, amikor eszedbe jut, hogy írj egy ilyen izét, amiben saját magad szerint "sziporkázol", inkább menj és igyál egy sört a haverokkal, jobban jár a világ.

ja, és ne spammeld a népsportot, az végképp alja dolog!
betanított magfizikus 2012.04.19 20:08:56
@Dexxter182: kevés vagy öreg, mint lakatlan szigeten a gruppenszex. erre a válaszra futja csak, miután felhívták a figyelmedet többen is arra, hogy a fikázódásnak szánt posztod (valójában vergődésed) is tele van súlyos tévesztésekkel ill. helyesírási hibákkal? figyu, tanulj meg normálisan magyarul, ne spammelj komoly oldalakat a kis büfijeiddel és én se foglak oltogatni többet. mit szólsz?
betanított magfizikus 2012.04.19 21:40:05
@Dexxter182: igen, az egyszerűség az látszik. én is hibáztam, amikor belementem ebbe a fejtegetésbe, pont azért, amit írtál. nem is a poszt bosszant egyébként, hanem a spammelés.

nade, nem célom az, hogy mindenáron sértegesselek, a sörteszt pl. tetszett a blogodról, utána is nézek a tescós erős sörnek. :) legfeljebb a fociról nagyon különbözőképpen gondolkodunk. písz! (egy 1997 óta divatbarcás)
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
betanított magfizikus 2012.04.09 15:45:20
nem bírtam ki, hogy ne szóljak hozzá:). elsőként leszögezném, hogy én egy mérhetetlenül békés, pesti ember vagyok. csak a miheztartás végett.

tehát abszolút elítélem ezt a stílust, hogy fölmegy a "mivan, mivan, mivan?!"-csávó és pofán vágja az illetőt.

de. ez a nyilatkozat valami mérhetetlenül alpári. 1) eddig azt se tudtam, mi ez a Kolin (tehát reklámnak jó volt). most belehallgattam, tényleg nem más, mint egy scissor sisters koppintás. ehhez képest a bonanza az eredetiség csúcsa volt, hagyjuk már.

2) mi ez a nagy produkció, sőt, Produkció, kedves Márk, amit nem ért a mocsári közönség? az, hogy fölrángatsz egy lányt a színpadra és lesmárolod (ha meg nem akarja, akkor rálépsz)? bravúr. ezzel tényleg újítók vagytok a popzene történetében, nem is szólva arról, hogy egy ilyen "produkciónak" a dekódolásához mérhetetlen művészi érzékenységre és ismeretanyagra van szükség. NOT.

3) a vidékizést hagyjuk is, kifejtették már előttem. szánalmas dolog, pontosan olyan elkényeztetettnek látszol tőle, amilyen valójában lehetsz. a Digép vagy a Csermanek Lakótelep sokszor "vidéken", pl. Miskolcon lép fel, és az ő zenéjük tényleg elborult, nem egy ilyen klisés, rádióbarát koppintás.

summa: nem a pofán vágás a megoldás, de az biztos, hogy a figura ettől a horogtól nem szállt le a földre, továbbra se érti, ami itt történik körülötte. előadni a sértődött művészurat meg játszani a "nagy produkciót", miközben az egész egy másolat és hót provinciális, hát, még engem is felidegesít, pedig mint említettem, békeszerető ember vagyok.
Miután kiderült, hogy a bálnákkal foglalkozó tudomány, a balneológia oktatása fizetős lesz, szerkesztőségünk mindent megtett a teljes lista megszerzése érdekében, és sikerült. A hozzánk került tervezetben szerepeltek a beterjesztő Pokorni Zoltán személyes megjegyzési is, így…..
A vizsgalehetőségek száma ne csökkenjen, csak a HÖK hatalma. Sőt, teljesen számolják fel és szervezzék újra a hallgatói érdekképviseletet. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most a héten a legtöbb Facebook-megosztást elérő írásunk…..
betanított magfizikus 2010.11.05 08:56:40
bocs, hogy csak most válaszolok, de más elfoglaltságaim voltak. és remélem lehet így keresztbe is hivatkozni, mert a korábbi poszthoz már nem akartam írni. szóval:

@andthensome:
szerintem kicsit félreértetted, amit írtam. a hasonlatom, hogy a hök olyan, mintha egy munkahelyi kollektíva egyenlő tagjai közül X vagy Y osztaná el az összes prémiumot, amit kapnak, tartalmazta azt a feltételezést, hogy ezeket szabályosan kell(ene) csinálni. ha viszont szabályosan csinálnák, és nem lennének olyan sztorik, hogy valaki is "személyes okból" nem kap pl. szoctámot, márpedig ilyenek vannak, lehetne mesélni. épp ezért, a _lehetőséget_ is abszurdnak tartom, hogy sima hallgatók (mert bár egyes hökösök ezt nem látják, sőt) szabhatják meg a hallgatótársaiknak járó juttatásokat. ez nem érdekképviselet, ez a 19. századi urambátyámizmus nettó továbbélése. és hangsúlyozom, biztos van olyan is, aki ezt korrektül csinálja, de túl sok a rossz tapasztalat ahhoz, hogy ne merüljön fel valamiféle igény a rendszer megváltoztatására.

@durato:
kösz, hogy ezeket leírtad, látszik a jó szándék a kommenteden, épp ezért normálisan fogok válaszolni :). szóval: az urnákkal járkálás jó dolog, szavazzanak minél többen.
azonban ettől még rosszak azok a hasonlatok, amelyek szerint "ha a hök jogkörét nyirbáljuk, az olyan, mintha az "igazi" önkormányzatokéval tennénk". ugyanis: az igazi önkormányzatok megválasztásához "érvényes és eredményes" voksolás kell, ami azt is jelenti, hogy az első fordulóban legalább 50%-nak, a másodikban pedig 25-nek szavaznia kell. és ez azért van így, hogy aztán joggal mondhassák, hogy ők minket, a Zembereket képviselnek, hiszen érvényesen megszavaztuk őket.
ez viszont nincs meg a hökök esetében, ahol huszonharminc szavazattal már be lehet kerülni. így a hök mögött nincsen "társadalmi felhatalmazás", tehát nem összehasonlítható a helyzetük az önkormányzatokéval vagy a parlamentével.

ha az én véleményem számítana (mint ahogy nem), akkor először is rögzíteném ezt a - szakonkénti - 25%-ot, mint részvételi minimum. kötelezném a hököt az egyetem részéről arra, hogy a választásairól minden eszközzel tájékoztassa a hallgatókat (körlevelek, falragaszok már jó előre, stb.) és arra, hogy a jelölteket bemutassák, pl, a honlapjukon, hogy Eccerü Hallgató tudja is, hogy kire szavaz, ha nem ismeri, pl. egy ELTE-BTK méretű kar esetében.

ezenkívül törvénnyel kötelezném az összes hököt arra, hogy a teljes költségvetését pakolja fel a netre, folyamatosan frissítve. legyenek rajta a tagok fizetései, DJ Langyos Pöcök gázsija az egyetemi buliról, a gólyatábor piaköltsége, stb., egyszóval minden.
és ugyancsak tegyék fel azoknak a pályázati pénzeknek az összegét, a sikeres pályázatok (kinek - mire) listáját, és a fennmaradó keretet, amik fölött a hök diszponál. egyszóval egy hökös üvegzseb-programot szeretnék, bár szerintem ez hülye megfogalmazás, mert ha az ember zsebe üvegből lenne, az elég pocsék érzés lenne :). és ezekkel kapcsolatban nem lehetnek adatvédelmi aggályok, az országos pályázatoknál is nyilvános az eljárás, nehogymár a hökben ne legyen az.

a szoctám-, koleszhely-, ösztöndíjszámítást én egész egyszerűen kivenném a hök hatásköréből, lásd amit andthensome-nak írtam. mert az oké, hogy bizonyos kondíciók meghatározott pontszámot érnek, de az már az ezt elbírálókon múlik, hogy be is írja-e azokat. mint a torna vagy a műkorcsolya, érted? :) ha Oroszországban van a verseny, akkor fünf komma neun akkor is, ha háromszor esik seggre az orosz kislány.

és tényleg, biztos vagyok benne, hogy van egy csomó korrekt (sőt, idealista) ember is a hökökben, nekem abszolút nem velük van a bajom, hanem a politikus-garnitúra pofátlan utánpóltásával és az egy korábbi hsz.-ben "hök-moguloknak" nevezett bagázzsal, akiket nem lehet kirúgni, nyolc szakon vannak egyszerre, és már az egyetem vezetősége sem meri őket megkerülni.
na mindegy, szóval a lényeg az lenne, hogy kellő nyilvánosságot és ellenőrzést kapjon a hök, mert ez így nagyon sok alkalmat ad a visszaélésre.
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
betanított magfizikus 2010.10.27 15:59:24
@P.O.E.: na ne, ez valami vicc, hogy sajnáljuk a hökösöket, mert "bulikat szerveznek és nem szórakoznak olyan jól közben"?! ezt te komolyan gondoltad? igazi roflmao, nehogymár a rét körözzön a sas fölött, ember!

a másik: olvastam hökös hozzászólókat, gyakorlatilag minden kommentben közös pont, hogy a hallgatók érdektelenek, a hök-választásokon nem vesznek részt, stb. ez alapvetően igaz, de: mit tesz a hök azért, hogy ezt a helyzetet megváltoztassa? eddigi tapasztalaim szerint semmit, hiszen a hallgatói érdektelenség nekik (nektek) jó, mivel minél kevesebb a szavazatok mennyisége, annál könnyebben szavaznak be a haverok.

ezen egy módon lehetne változtatni, de akkor ti meg lennétek lőve: ha érvénytelen lenne a hök-választás alsó hangon 25%-os részvétel alatt. akkor már nem lenne elég pár tucat haver a bejutáshoz, nagyobb nyilvánosságot kapna az egész szervezet működése és talán ez a nyilvánosság kontrollálná is valamelyest. egy ilyen korlátozást mondjuk szívesen elnéznék, és nem is 50%-ról beszéltem, én is egyetemista vagyok, nincsenek irreális elvárásaim.

a másik: a szoctám és mindenféle egyéb hallgatói juttatások. őszintén szólva nevetségesnek tartom, hogy ezek elbírálása a hök hatáskörében van. ez gyakorlatilag olyan, mintha egy munkahelyen, ahol van n db ember, aki ugyanazt a munkát végzi (pl. egy call center), közülük az egyiknek odaadnák az összes dolgozó összes prémiumát (kajajegyek, utalványok, stb.), majd azt mondanák neki, hogy oszd szét a többiek között, ugye bízhatunk benned? ha modoros lennék, azt mondanám, kecskére a káposztát :).

mindezek ellenére bármilyen tetsztetősen hangzik is, nem kívánom a hök sóval behintését, pusztán a jogköreik megnyirbálását és a már említett választási szisztéma megváltoztatását. a kolesz-elbírálásos, szoctámos, stb. részhez: egy hivatalnok, akinek nincsenek "barátai és üzletfelei" egyik évfolyamból sem, csak azt látja az igényéseken, hogy megfelelt-e vagy sem, nem fűződik anyagi vagy haveri érdeke ahhoz, hogy valakiket preferáljon mások kárára, ezért én egy ilyen emberre bíznám ezeknek az odaítélését.

a hök meg szervezzen bulikat, ahol "nem szórakozik olyan jól" (hát ettől továbbra is kész vagyok), az való neki. a cikknek egyébként teljesen igaza van, a tanulmányi ügyekbe való beleszólás gyakorlatilag a kapcsolatépítés-mutyi jegyében telik (legalábbis ahol én láttam). a mi karunkon pl. megváltoztatták egyik félévről a másikra, hogy nem csak akkor kell fizetni (államis vagyok), ha több kreditet végeztem el, mint a max. +10%, hanem akkor is, ha többet vettem fel, de nem teljesítettem. ezt a hök gond nélkül megszavazta, pedig nem egy embert ismerek, aki hosszú félévek óta fizet 30+ rugókat emiatt... és nem arról van szó, a szabályozás valahol jogos, ne vegyünk fel mindent összevissza, meg tudom érteni, de nem ilyen feltételek mellett kezdtük és elvileg ilyen módosításokat a felsőoktatásban visszamenőleges hatállyal nem lehetne alkalmazni (pl. ha most bevezetnék a tandíjat, én már nem lehetnék tandíjas, mert államin kezdtem). hol van ilyenkor az érdekképviselet?...
A 3. Labdabiztos Hattrick-kupa szabályzata és versenykiírása elérhető a szabályzatokat és versenykiírásokat tartalmazó oldalon. ..
betanított magfizikus 2010.07.19 13:37:06
@Black Lotus: kedves Lotus úr! a klubvezetés elnézését kéri, továbbá tudatják Önnel, hogy a kihívás elfogadására azért nem került sor, mert a lusta menedzser a Balatonnál meresztette a s*ggét, és ily módon kissé elfeledkezett a hattrickről (pedig még a negyedosztályban is bennmaradhat, bár ez nem tartozik ide.) a kihívást magát nagyon köszönöm, elfogadtam, bár így, hogy semleges - kisorsolt - helyszínen játszunk, fogalmam sincs, melyikünk számít pályaválasztónak, de az mindenesetre igaz, hogy amennyiben Ön nem hív ki, én ezt minden bizonnyal elmulasztottam volna. a jövőbeni békülékenyebb hangvétel elérése érdekében egy sörre meghívást szívesen felajánlok, ha lesz valami találkozó a kuparésztvevők között. tisztelettel: hóizé

u.i. azért egy kérdést engedjen meg! mi olyan extra egy andalúz csapaton? régen nagy hóbort volt a hattrickben a zászlógyűjtés, ha mondjuk egy thaiföldi hívta volna ki, azt még megérteném, hogy bosszantó elmulasztani, nade spanyolokkal Guadalquivirt lehetne rekeszteni.
betanított magfizikus 2010.07.21 11:48:05
@Black Lotus: Kedves Lotus úr! a lecseszés jogosságát a múltkor sem kifogásoltam, esetleg a mértékét gondoltam kicsit túlzónak, de mint már említettem, abszolút igaza volt.
namármost: megtörtént az, amitől a kupa kezdete óta tartottam, elfelejtettem beállítani a csapatot, és a teljes A-kerettel jöttem Önök ellen. ezt természetesen nem így terveztem, és újfent elnézést kell kérnem, úgy látszik mindig erre szorulok. cserébe megígérem, hogy ha egy csoportba kerülünk a következő LB-kupán, ha nem, egy _rendes_ barátságos mérkőzésre ellátogatnak a Pumák az Önök stadionjába, hogy ezúttal tényleg a két B-csapat mérhesse össze erejét. ezenfelül kifejezetten sajnálom jónevű Roccójának sérülését, talán csak annyi vigasztalót tudnék felhozni, hogy mivel 19 éves, nagyon gyorsan ki fogja heverni.
mégegyszer elnézést, és bízom elfogadó válaszában, ami a meccset illeti!
hóakármi
betanított magfizikus 2010.07.21 11:55:41
@Black Lotus: ja még az andalúz csapat kérdésében akartam röviden válaszolni, de az előzőről ez lemaradt.
nos, egy pár éve, amikor még én is aktívabban hattrickeztem, óriási hóbort volt a támogatók körében az ún. zászlógyűjtés. ez most nem tudom hogy van, annak idején volt egy menüpontjuk, ahol látszott, hogy a ht-ban résztvevő országok közül melyikbe látogatott már el csapatuk egy barátságos mérkőzés keretein belül, és melyikbe még nem. csak azért említettem Thaiföldet, mert egy, a puhos német turisták körében végzett 2007-es felmérés szerint ott a legszebbek a 12 éves kislányok - NOT. hanem azért, mert a hattrick alapvetően európai játék (svédek készítették ugye), és Európában jóval könnyebb megszerezni az ellenfelek zászlajait, mint mondjuk Ázsiában, ahol előfordulhat, hogy csak néhány százan játszanak egy adott országban. (az említett spanyolok adják a ht egyik legnépesebb kolóniáját, ha jól tudom.)
N3vermore és a tesója kórosan lusták, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy igazi agyzsibbasztót küldjenek a postaládánkba. Ez speciel az a fajta, amelyiknél, bár az egész BORZALMAS, mégis érdemes megállni egy pillanatra, és agyalni kicsit a megoldáson. Megvolt? Szóval akkor…..
Négyszer gyorshajtott egy edzésen a depóban a Massát, illetve Schumachert helyettesítő tesztpilóta az Európa GP-n, pénteken. Másfélmillió forintnyi bírságot kapott, 18.lett, de elégedett. "A körülményeket tekintve,hogy nyolc hónapja nem vezetettem, ezen a pályán meg…..
betanított magfizikus 2009.08.22 16:55:00
@Bambano: már ne haragudj, de te úgy alapvetően mit néztél? Kimi nem volt gyorsabb nála? a finn a Q2-ben 1.38.7-et ment, egy körrel előbb Luca 1.41.4-ig jutott. ez +2,7 s, akárhogy is nézem.
és nem akarom én őket összehasonlítani, egyetértek scuderiával: Luca tesztelni ült be az autót, reméljük tényleg meglesz az eredménye. de azt mondani, hogy Kimi nem volt gyorsabb, nettó hülyeség.
Hellóka! Hogy Vagytok? :-) Az utóbbi időben sok ágas-bogas tennivalóm akadt, ezért nem jutott időm szösszeneteket írni. Na de most! Kezdjük is in medias res. :-) Az Arany Farmermellény 2008 harmadik helyezettje két pók a magyar médiából: Boros Lajos és Bochkor Gábor. Egy átlagos…..
Modorosblog A modoros egyetemista 2009.01.07 08:14:00
Örülünk, hogy vagytok, ugye mindenki szavazott már? ;-) Ismét köszönjük a nemes viaskodáson túl közzétett kiválóan modoros MLM-es idézeteiteket - ígérem, hogy lesz még 2. rész is! Mai témánkat a magyar felsőoktatás világába becsöppenő gólyáknak köszönhetitek. Előre is…..
betanított magfizikus 2009.01.16 02:15:45
nem azért [a húsz fillérért, ha már modoros blog...] de szerintem a legfeljebb a felsőoktatás modorosságáról lehetne szólni, mert ezeket a fogalmakat, mint szeminárium, kollokvium stb. veszitek "górcső alá".
azért, mert jóformán csak így használják őket, nem arról van szó, hogy az egyetemisták erőltetetten arcoskodnának vele, egyszerűen ezeket alkalmazza mindenki, a tanároktól a to-n át a felsőbb évesekig, amikor odakerülsz, elsajátítod. mint a középiskolában a doga (egyeseknek tz, bár ezt én sose mondtam ki). szerintem ez a felsőoktatás rétegnyelve, lehet modoros, de nem az egyetemisták hibájából, inkább így próbálnak utalni arra, hogy valaha rang volt egyetemre járni, és a puccos kifejezések megmaradtak belőle...

amennyire én ezeket használom:
# zéhá (zárthelyi dolgozat) -senki nem hívja simán dolgozatnak, így, zh-ként terjed el, kb. minden szakon és karon
# beadandó - ezt is általában így hívják, amúgy nem tudom, mi modoros rajta. házi dolgozat legfeljebb gimiben. de sok órán még van házi feladat is!
# szeminárium - nem simán óra, mondjuk, hogy gyakorlat, vagy -bölcsész-jellegű helyeken- kis létszámú óra, van némi különbség a jelentésben
# kollokvium, kollokvál - na ezt csak a to, az etr, meg a tanárok nevezik így, hallgatók (ez is modoros?) nem nagyon
# index - ellenőrző rofl, ennek sincs más neve, ha már itt tartunk, a leckekönyv szó, körülményessége miatt, simán modorosabb.

viszont a hök, aiesec, Fábry Sándor meghívása egyetemi napokra, latin estek, "partyk" megtartása, közös sangriázás, neadjisten halloween party, egyetemi bulik a living roomban vagy valami hasonló szar sznob helyen, az etr/neptun állandó ócsárlása az iwiw és hasonlók üzenőfalain, gólyatábor gt-nek hívása, na ezek tényleg az egyetemisták modorosságai. főként a höktől erednek amúgy.
mert hökösnek lenni ősi román szokás, ezeket minden normális ember messzire kerüli, ennek ellenére (vagy ezzel együtt) hatalmas egóval rendelkeznek, sokat lopnak, jól élnek belőle, és még a közösség oszlopának is tartják magukat, talán el is hiszik, hogy amit csinálnak, az jó és hasznos... blöee...
Modorosblog A modoros megjelenés 2008.11.19 21:21:00
Mitől lehet valakinek pusztán a megjelenése modoros? Ha színvonalas bejegyzéseinken felbuzdulva ismeretségi körünkben, munkahelyünkön egyre inkább sikerült lokalizálni a modorkirályokat, rájövünk, hogy többségük ruházkodása, hajviselete is egy karakteres irányt követ.Ez a…..
Tóta W. Árpád antiszemita. Legalábbis a MÚOSZ etikai bizottságának funkcionális analfabéta tagjai szerint. Először azt hittem, ez valami április 1-jei tréfa, de aztán a naptárra néztem, és láttam, hogy október van. A történet röviden a következő: Bayer Zsolt a Magyar Hírlap…..
Idd a kakaót, te impotens állat. Ez kell neked, nem a p*na. - ezekkel a szavakkal kínálta férjét reggelente egy ismerősöm szomszédja, amit a vékony falaknak köszönhetően az egész ház hallott. A luxuspanelről szóló bejegyzésünkhöz legtöbben arról kommenteztek, hogy mit is…..
betanított magfizikus 2008.10.06 02:25:02
jó ez a blog, és ez a post különösen :D. a lovas sztori nagyon kész... :D.
zajokat illetően nálunk csak a szokásos, amit el lehet kapni klasszik tízemeletes panelben.
oldalsó szomszéd süket, tévé megy ezerrel, öröm arra kelni másnaposan reggel fél hatkor :), de szerencsére ők olyan szigetelést csináltak (nem tudom miért, amikor a többiek nem igazán hangosak), hogy azóta sokkal kevésbé hallani. illetve felettünk lakótól jön a tüc-tüc, falrezgető hangerővel, erre általában Emerson Lake and Palmer-lemezekkel szoktunk felelni, azt nem bírja sokáig :)). továbbá kissé elmebetegek, jön onnan üvöltözés, veszekedés, valami beazonosíthatatlan duffanás és gördülés hangja, mintha egy ágyút tolnának egy kalózhajón, illetve a dugás, amit szerencsére hamar lezavarnak :). külön bónuszként a ház előtt lévő kocsmából totálisan idehallatszik az artikulálatlan hörgés, ordítás, esetleg verekedés, de életveszélyes fenyegések mindenképp. lásd: "mosmegöllekjózsiak**vaanyádterohadtállat!" "énmegszétb*szomaszádatteg*ciiii!" szerencsére ez ritka. ja és ami még jópofa: a lakás egyik része egy "átjáróra" néz, egy lyukra a két ház között, biztos ismeritek az ilyet. na az átjárós oldalsó szomszéd egy totálisan alkesz bácsi. ő általában reggel nyolckor már atomrészeg, ha jön a nyugdíj, akkor gondolom valami jobbat iszik péter-pál kevertnél, és olyankor nótákat hallgat, és valami elképesztő hamisan -de hangosan- énekel, sőt, megpróbál táncolni is hozzá, de ezt a szesz már nem engedi, úgyhogy csak dülöngélés lesz belőle :). ő amolyan rejtői figura :).
a tüc-tücön kívül amúgy egyik sem elviselhetetlen, együtt lehet ezekkel élni, ilyen a panelélet :).
Ahogy írtuk előre, Városálom2010 címmel urbanisztikai konferenciát szervezett a Fidelitas. Mivel ez egy ifjúsági szervezet, ezt úgy kívánta fiatalossá tenni, hogy szimpatikus módon meghívott egy csomó blogot, például közlekedőset (Buszos), kreatív zsidózót (Judapest),…..
betanított magfizikus 2008.10.06 01:50:00
krauttal teljes mértékben egyetértek. mind Tarlós "gumicsizma" (:D) Istvánt, mind pedig a "lemegyek az utcára, és képen lőnek könnygázzal" jellegű demagóg marhaságok elítélését illetően.

Demszkáj (akiért nem rajongok, sőt), azért nyert 5 választást, mert nem az ellenkező oldalak nem voltak képesek nívós ellenfelet kiállítani ellene. akárcsak Tarlós győzelmei Óbudán, holott semmit sem fejlődött a kerület alatta, viszont legalább mindig mondott valami nagy tahóságot, amivel bekerült a médiába, és hát ez a lényeg, a szereplés.
szóval ők jól egymásra találtak így ketten. sajnos a számok azt mutatják, hogyha az mdf nem indít saját jelöltet, akkor már négy éve fideszes vezetésű lenne a főváros. de nekem a Tarlós által képviselt mentalitás az, amitől borsódzik a hátam. és egyébként legutóbb nem is szavaztam már a főpolgármester-jelöltekre, Demszkájtól meg hát tudjuk, mit várhatunk, a világ legdrágább Luca-metróját, és a legforgalmasabb villamos-útvonalra megvett sehogysejó elővárosi vasutat, ezt tudja ő.

amúgy a fidesznyikek szerint sikeres a nemzeti környéke? ez azért megdöbbentő. persze védik a mundér becsületét, de az a környék olyan undorító (oda járok suliba, a Duna másik partjára, szóval nap mint nap látom), hogy ha lenne egy ostromgépem, mint tomketnek, nem félnék használni, ha kell :). a színház önmagában egy okádék, az a mauzóleum-szerűség mellette kész röhej, és végül a lilában villogó, betegsége tüneteként tüskés kinövéseket felszedett panelházra hajazó MűPa, hát komolyan mondom, tiszta káeurópai giccsparádé.
nomega Kopaszi-gát, ha jól tudom, az Leisztinger (áron aluli) biznisze, tehát balos találmány. akkor csak csurran-cseppen nekik is valami onnan. szóval vonjuk le a következtetéseket: ha a fidesznek _ez_ a siker, akkor ők Demszkájnál egy fokkal sem lesznek jobbak :). uff, én szólottam :).
Ezt írtam a Fidesz "Mert én itt születtem" című Ben-Hur-hosszúságú születésnapi DVD-jéről az Indexen. Ennek a posztnak az az értelme, hogy lehessen kommentálni, amit ott - nem a Lendvay utcában, hanem az Indexen - egylőre nem lehet...
betanított magfizikus 2008.09.22 19:32:57
azért gonosz az index, mert _tudják_, hogy az átlag kommentezők többsége kőbuta (tisztelet a kivételnek, pl. belső elhárítás), és ennek ellenére is lehoznak egy olyan cikket, amit félre lehet magyarázni, pl. kellő szövegértési képesség hiányában, és ha már félre lehet magyarázni, akkor jön majd Átlag Kommentező, félre is fogja, és eljutunk addig, ami szerintem a magyar nyelvű internet alfája és omegája, hogy tudniillik _bármilyen_ random témából el lehet jutni a zsidózásig, nácizásig, cigányozásig, kommunistázásig, estébé. ezeket úgyis ismeri mindenki. kedvencem a comment:comon lévő Vitray benézte a kajakdöntőt c. cikk utáni hasonló kommentek özöne, zsidózás és nácizás rogyásig. ergo nálunk bármivel ki lehet váltani ezt az indulatot, még a sporttal is, nyilván, ha tudatosan rá is játszunk, akkor még durvább lesz a hatás. szóval az index az ilyen cikkeivel kvázi bátorítja Átlag Kommentezőt, hogy a "deamocskoskomenyistáknakakúvannyát" jellegő beszólásait igenis tegye közzé, kell az, mert kell a kattintás. és ez szerintem tisztességtelen, vagy legalábbis etikátlan, szvsz jobb lenne az ironikus hangvételt megtartva 1) előzetesen moderálni a kommenteket - ez az alap; 2) hogyismondjamcsak, "elitizálódni", hozzáértőbb közönségnek írni, mert itt a kommentküldők ~90%-a a legkevésbé sincs tisztában az irónia, szarkazmus stb. fogalmak jelentésével, így az ő véleményük termékeny vitára nem adhat alapot.

egyébként én jót röhögtem rajta, szerintem vicces írás volt, bár helyenként a pornós analógiák kissé erőltetettek, viszont a rendszerváltás jediszemmel, az elég korrekt :).
Legújabb kötetünk alapja az az Indexen 2006 októbere és 2008 augusztusa között megjelent cikksorozat, amelyért a szerző, Bodoky Tamás idén átvehette a Gőbölyös Soma-díjat, a talán legrangosabb magyar oknyomozói elismerést. A gyönyörű kivitelű könyvet a történteket…..
betanított magfizikus 2008.09.17 15:19:41
hááát, nézzétek: azért ennek az ügynek nemcsak ilyen kétbites nézőpontjai vannak, hogy "szemkilövető Gyurcsány-kormány" (árokásó besztof 2006 óta) versus "nyilas-fasiszta vandál csürhe", hanem azért ennél egy kicsit összetettebb. egyrészt ami szerintem súlyos hiba volt, sőt, demokráciában megengedhetetlen, az az, hogy a rendőrök közül kb. senkit nem ítéltek el, a brutális akciókat végrehajtók közül sem, a fejeseknél aztán meg végképp, sőt Gergényi még valami kitüntetést is kapott, ami aztán végképp cinikus. tehát összefoglalva: ha már ezt végrehajtották, legalább legyen retorzió, higgyék el az emberek, hogy demokráciában nem lehet csakúgy sz*rrá veretni párezer embert, de sajnos ez is elmaradt. így pedig elég szomorú az összkép.
még akkor is, ha a legkevésbé sem értek egyet a tüntetőkkel, készséggel elismerem, hogy egy csomóan csak a kukarugdosási hajlamaikat élték ki (az Andrássy úti telefonfülkékért pl. külön kár :S), és az sem jár messze az igazságtól, hogy ezeknek a tüntetőknek a nagy része szélsőjobbos hülyegyerek, amint az látszott is a képeken, Fradi-sál az arc elé tekerve, lonsdale-pulcsi, stb. lényegében nem különösebben őket magukat sajnálom, hanem a módszert, és a számonkérés teljes hiányát. ez így gáz, és demokráciából megbuktunk, már sokadszor a rendszerváltozás óta, de a leglátványosabban, az is biztos. ilyen szempontból jó lehet ez a könyv, legalább erre rámutat.
A 2008-as év legszívbemarkolóbb, egyben legmulatságosabb képernyős élménye volt, amikor Vitray "Rezignált" Tamás, Kossuth Lajos híres retorikai teljesítményeit überelve, a suttogástól az ordításig terjedő skálán leközvetítette Vajda Attila 1000 méteres kenuaranyát…..
Változások Budapest tömegközlekedésében Naponta kapok leveleket, amikben leírjátok, hogy a BKV weboldalán elérhető, és a pénztárakban meg is szerezhető az a kis füzet, melyben nagyoltan leírja a BKV, hogy milyen változások várhatóak, és mikor. A Paraméterkönyvet többszöri…..
betanított magfizikus 2008.08.05 01:38:06
@ CsAbU 2008.08.04. 23:34:28

tökéletesen egyetértek, reggel, de még mondjuk 10 körül is, a 86-os egy méter per perc sebességgel közlekedik azon a részen, viszont alapvetően gyorsabb, mint a 19-es vagy a 41-es. jó lenne, ha így lenne, majd nyújtsd be a bkv-nak az ötletedet, hátha. :)

illetve volt még egy jó észrevétel, az utolsó hév, hát az tényleg elég embertelen. nem lehetne akkor hat kocsisat küldeni, ha már nem is tolják ki éjfélig? csak mert ha véletlenül nem (fél)részegen alszom rajta (:D), akkor elég kemény, hogy nappali 4-6-os szinten összezsúfolódnak az emberek... :S

@ garamt 2008.08.05. 01:04:45

hát igen, III. kerület külső széléről járok be dél-budára, vicces néha... annyi idő alat jut be az ember a Petőfi híd pesti hídfőig, mintha százhalombattáról jönne busszal :D. egyszer meg kéne hosszabbítani az egyest, ahogy tervezték vagy 30 éve... :S

amúgy azt érti valaki, hogy az mi, hogy "A Szabadság híd 2008 végére várható átadásáig közlekedik" -> tehát onnantól pótlás nélkül megszüntetik? :o néhány helyen amúgy igen elcseszettül van fogalmazva ez a paraméter-bigyusz, de sokkal lightosabb, mint az eredeti terv, hál'Istennek. abban kiugró baromságok voltak, pl. a 86-os megszüntetése a Batyi után, tehát a hévvel párhuzamosan ment volna, de minek, sőt, ha jól emlékszem, a 19-est is össze akarták vonni a 41-essel, na ezeket kerestem, és szerencsére nem találtam :).
btw a 34-est nem értem, minek küldik ki az Árpád hídi metróig, most ugyanúgy megy majd, mint a 106-os, csak békástól, de békástól aquincumig úgyis gyorsabb a hév... na sebaj, ez még mindig kevésbé rossz, mint amire számítottam :).

ha ezt a lightosítást a vekének köszönhetjük, akkor köszönöm nekik! :)
Zsarufika Térdelni 2008.07.27 14:42:00
Na, majdnem kimaradtam a nyaralás miatt az év rendőri "bohózatából", de a végére azért visszatértem, nézzük is gyorsan, mi történt, köszönöm az összefoglalót Cixmax-nak. Törvénytelennek, szakszerűtlennek és emberi jogi szempontból is elfogadhatatlanak tartja a…..
Zsarufika Új ruha 2008.08.04 20:05:00
Ebben a percben kaptam egy hírt, kedves ismerősöm adta tovább a rendőrség döntését: az új egyenruha Náray Tamás keze munkája lesz. Állítólag a rendőrség belső fórumain már napok óta beszélnek róla, miszerint sötétkék egyenruha, hozzá SS-re hasonlító fejfedővel, a…..