Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iván Rábaszov

0 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
Iván Rábaszov 2020.08.17 13:15:24
@Secnir: Meg is lepődtem rajta. Ezek szerint még megvan az objektivitás. :)
Az Egyesült Államok a világ koronavírussal legfertőzöttebb országa jelenleg a statisztikák szerint. Jelenleg hivatalosan minden harmadik fertőzött amerikai, minden negyedik elhunyt amerikai. (Persze, tudjuk, a statisztikák félrevezetnek, más lehet a hivatalosan fertőzöttek és a valósan fertőzöttek…..
A 1910-es és 1920-as évek legnagyobb sztárjai a némafilm színészek és színésznők voltak, akik lába előtt rajongók százezrei hevertek. Legtöbbjük karrierje rövidnek bizonyult, főleg a hangosfilmek érkezése miatt, amelyekben már nem tudták megállni a helyüket. Ebben a bejegyzésben a 20 legszebb…..
James Bondnak nem csak veszedelmes küldetéseit kellett túlélnie, hanem az elmúlt félévszázad gyakori trendváltásait is.  007-es – a megfilmesített mesterkém – azzal kezdte, hogy lekésett a hidegháborúról. Mármint az igazi, Hruscsov-beszéd előtti kemény-változatról, amihez Hollywood is hozzátette a…..
Iván Rábaszov 2019.09.20 19:15:58
@midnightcoder2: Miért nem mindjárt 1 milliárd? :)))))))))
A Kojot vitán felül az egyik leghányatottabb sorsú filmipari drágakövünk, aminél jobb dolog aligha történt velünk az elmúlt évek során hazai mozis tekintetben. Már első megtekintése után felébredt bennem az érdeklődés az ember iránt, aki ezért a magyar földre importált vadnyugati hangulatért…..
Iván Rábaszov 2019.07.26 00:12:36
@JudgeBravo: Egész jó kis blogod van? De miért Judge Bravo a neve?
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Iván Rábaszov 2019.07.25 13:38:28
@acycloren: populizmus = elvtelenség = elitizmus
Iván Rábaszov 2019.07.25 13:40:46
@acycloren: mindkettő kis cuki.
Iván Rábaszov 2019.07.25 19:43:35
@Fermentátor: Szerintem ez nem elitizmus, bár tudom, hogy sokan az általad leirtakra használják ezt a kifejezést.

Ha egy politikai erő lekezeli és/vagy butának állítja be a vidékieket, esetleg az időseket, az szimpla lenézés vagy negatív diszkrimináció.

Az igazi elitizmus azoknak a folyamatos megjutalmazását és kiváltságokkal való elhalmozását jelenti, akiket egy adott rendszer az elitkörébe emel. A populista berendezkedések többnyire elitisták is. Nálunk a Fideszes kláncsaládok, oligarchák képviselik ma az elitet.
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
A kémekről alkotott kép örökre megváltozott, amikor James Bond feltűnt a mozivásznon. A popkultúrába is egyből beépült 007-es ügynök egy fényűző világban élt, ahol egyik karjában egy szexbombát, a másikban egy Walter PPK-t szorongatva nagystílűen hajtotta végre éppen aktuális küldetését. Tette…..
Iván Rábaszov 2019.05.26 19:27:51
@David Sumner: Azért te is felfoghatnàl pár dolgot. Például miért itogatsz posztokat, ha aztán kiosztod a kommentelőidet és nem birod a kritikát. És nem, nem ízlésről van szó, hanem arról, hogy minden JB rajongó számára világos módon gőzöd sincs a James Bond filmekről.
Rengeteg kritika érte szinte a kezdetektől a Star Wars filmek készítőit, producereit és rendezőit amiért egyértelmű politikai üzeneteket helyeztek/helyeznek el a franchise epizódjaiban, állást foglalva ezzel bizonyos politikai szemlélet (és világlátás) mellett. Egynémely részek kevésbé, mások…..
Iván Rábaszov 2019.05.26 17:51:36
@százados: A fideszes alapból gerinctelen. Ne várj tőle sportszerűséget.
      "Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a demokrácia nemcsak azt jelenti, hogy az emberek részt tudnak venni a választáson, és megadatik a lehetőség, hogy bevonódjanak a közös ügyek megvitatásába". A demokrácia a régi görög felfogás szerint kormányzati formát is jelent, "vagyis a…..
A világtörténelemben mindig is ritkaságnak számítottak a hosszabb békés időszakok, amikor épp nem zajlottak véres háborúk, felkelések, polgárháborúk vagy más harcok. Már a százéves háború feldúlta a középkori Európát 1337 és 1453 között, amikor Anglia és Franciaország vívta élet-halál küzdelmét…..
Iván Rábaszov 2019.04.26 06:18:40
@Boycie: Jeruzsálem elismerése a világ nagy populistáinak vezére, Trump műve. Amúgy az arab tavasz előtt minden fasza volt Afrikában es a Közel-Keleten ugyebár, hisz a diktátorok katonái titokban mészárolgattak. Az meg úgy mégiscsak jobb, nem? A népirtó Szaddam bácsit meg védeni kell, hisz vegyifegyverek ide vagy oda, de komplett falvakat irtott ki Észak-Irakban. Ukrajnában meg mi a lófaszt keresnek orosz katonák? Nem egy másik szuverén ország az, ahol kavarnak? Kína is jogosan épitget mesterséges szigeteket nemzetközi vizeken es neked az fáj, ha erre megjelenik ott egy amcsi hajó? Remek igazságérzeted van ember. Gratula.
Akadnak filmek melyek cselekményükön túl, csodálatos forgatási helyszíneikkel is elbűvölnek bennünket, lélegzet-elállítóan szép tájak felvonultatásával. Sőt, bizonyos alkotásokra szinte csak tájaik miatt emlékezünk. Érdekes csokorba szedni a legszebbeket, hiszen egy bakancslistához is kiváló…..
Mindig jelentős szubjektivitást tükröznek a "legjobb" kitétellel kezdődő kategorizálások, ám ezúttal valóban sokak véleményét tükrözi a "minden idők legjobb magyar filmje" megnevezés győztese: az 1965 -ös Tizedes meg a többiek.  ..
Iván Rábaszov 2019.04.02 05:39:53
@Kelemanus: Most akkor tudsz szöveget értelmezni vagy nem? Ilyeneket döntsél már el, mielőtt hozzászóldz egy poszthoz!
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Szerző: Harmat Árpád Péter Nem csupán a történészek, történelemtanárok, de a világhistória iránt érdeklődő laikusok, amatőr - félprofi kutatók, krónika-kedvelők számára is mindig érdekes téma a két nagy diktátor: Adolf Hitler és Joszif Sztálin viszonya - párharca 1933 és 1945 között. Bár…..
Pesti Visszhang Mert O nem 1 G... 2019.01.18 13:06:37
Az elmúlt egy hónap alatt valami - ha mozgásba még nem is lendült, de – csak-csak megmozdulni látszik a magyar közéletben. Ez vitán felül áll. Ha a történésekkel kapcsolatban megoszlik is a társadalom véleménye millióegy kérdés mentén, akkor is kijelenthetjük, hogy jelentős események zajlottak le a…..
Teljes médiaarzenálját mozgósította a Fidesz, hogy a porba tiporjon egy 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát. Nagy Blankának annyi a bűne, hogy kemény szavakkal ostorozta Orbán Viktor rendszerét egy kecskeméti kormányellenes tüntetésen. A fiatal lány azért keltett feltűnést kormánypárti és ellenzéki…..
Mélyen Tisztelt Bayer Úr! Tartózkodnék a blog által nyújtott névtelenség adta, pseudo-biztonságos fotelnácizmustól, ezért igen kúltúráltan igyekszem fogalmazni. Továbbá az is lehet, hogy vannak Önben rejtett értékek, melyeket azonban nem pazarol el a "köznek", megtartja magának, otthonra, mert…..
Iván Rábaszov 2019.01.18 06:40:41
@Orbán 1 GÉNIUSZ: .... lemondani (sajnos) tényleg nem fog, de a közérzetünk és kedvünk máris jobb lett a leányzó beszédétől.
Mióta a nemzetközi média megtelt az ukrajnai hadiállapot november 28 -án történt bevezetéséről és az orosz - ukrán kapcsolatok mélypontra zuhanásáról (ukrán hadihajók Krím közelében történt orosz feltartóztatása miatt), sokan gondolkodnak el azon, vajon hogyan is kezdődhetett az egész? A válasz…..
Denis Villeneuve 2015 -ös akciófilmje az amerikai - mexikói határon zajló drogharcokról szóló, a mexikói kartellek és a CIA küzdelmét bemutató realisztikus thriller nagy sikert aratott világszerte.  ..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Iván Rábaszov 2018.10.10 09:04:13
@Morpheus.: +1 Ott a pont!
Iván Rábaszov 2018.10.10 09:07:36
@molnibalage: ja persze mindenki troll, aki ellentmond, mi? Na, húzok.
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
Iván Rábaszov 2018.07.08 23:41:37
@Fritz Gerlich: Szerintem a műfaj nem érdekli a szélesebb kommentelői tömegeket túlzottan.
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
A botrányos sztoriról talán mindenki hallott már; a IX. században egy nő került a pápai trónra, miután átverve a bíborosokat férfinak adta ki magát, azonban egy körmenet alkalmával megszülte gyermekét és leleplezte önmagát. Johanna papissza története a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ez a…..
Iván Rábaszov 2018.07.08 23:35:13
@Thomas Dantes: Én eddig csak figyeltem a szájkaratét, de a sok vagdalkozás után sem látom, hogy "a női pápa hamis lenne" verzió mellett olyan nagyon perdöntő bizonyítékokat sorakoztattál volna fel. Az látszik, hogy marha magabiztos vagy, meg állítólag történész is (bár itt érzek némi problémát az ügyben) de azt nem látom, hogy néhány elpuffoktatott általánosságon kívül - mint például, hogy "ha lett volna női pápa, akkor arról írtak volna mások is" - leírtál volna valami meggyőző bizonyítékot. Azzal ugyan előjöttél, hogy nem neked kéne bizonyítani azt, hogy NEM volt ilyen, hanem annak aki szerint IGEN, de ez megint egy lufi. Szóval szerintem vegyél vissza, mert semmit nem tettél amiért annyira nagyon tudományos történészi kvalitásokkal csilloghatnál a konkrét ügyben.
Nagyjából 10-15 évvel ezelőtt, amikor Johnny Depp sem volt még ciki, akkor Tim Burtont is a korszak egyik legkreatívabb rendezőjeként tartották számon. Egyedi látásmódjával semmi máshoz nem hasonlítható hangulatvilágot tudott csempészni filmjeibe. Szakmai csúcspontját egy londoni sorozatgyilkos…..