Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nietzsche__

9 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már két éve annak, hogy 2022 február 24 az orosz hadsereg megtámadta Ukrajnát és megkezdte máig tartó háborúját különleges hadműveletét Kijev és az őt támogató nyugati hatalmak ellen. A harc több fejezetből állt eddig: volt az, amikor több irányból támadtak az oroszok és közvetlenül Kijevet is el…..
A magyar politikai palettán üstökösként tűnt fel a NER-ből megszökött Magyar Péter, aki hetek leforgása alatt épített hatalmas szimpátia-tábort az országban. A közös nevezőt ezúttal nem csak az jelenti, hogy az Fidesz-rendszer legyőzése a célja, amihez mindenkit csatlakozásra hív (mint előtte…..
Nietzsche__ 2024.04.12 11:15:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ahogy a mondás tartja "farkast farkassal lehet legyőzni". Magyar Péter annyira hiteles, mint egy olyan ember, aki csalódott pártjában és tudja hogyn kell velük harcolni.
Nietzsche__ 2024.04.12 12:12:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A visszásságok sora maga a politika. Nincsenek már gáncstalan lovagok. Gyurcsán sem az. Vagy te ismersz feddhetetlen politikust? :)))
Nietzsche__ 2024.04.12 13:08:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Maga a világ képmutató amiben élünk. A NER haszonélvezői holdudvarában pedig ezrek (tízezrek) "haszonélvezői" a rendszernek.
Nem kell biztonságpolitikai szakértőnek lenni ahhoz, hogy felfigyeljünk arra, hogy Vlagyimir Putyin többször is kifejezte már szándékát a hajdani szovjet érdekszféra visszaállítására. A Szovjetunió 1922 és 1991 között állt fenn, 15 tagköztársaság összefogásában, az oroszországi föderáció irányítása…..
Nietzsche Értékrendek napjainkban 2024.02.04 09:49:04
Sajátos világot élünk napjainkban, melyben ezernyi értékrend tapasztalható. Ott vannak a vallásos emberek, akik egész életükben (többnyire neveltetésük okán) kötődnek a keresztény vallásos értékrendhez. Utána következnek azok a karrieristák, akiknél az első helyen nem a vallás, hanem a pénz istene…..
Nagyon sok a krónikusan (vagyis hosszú ideje) szomorú ember, akiknek egy része hozzátartozóját elveszítve lett magányos vagy egyszerűen egy reménytelen helyzetbe kerülve vált elkeseredetté. (Esetleg "elkopnak" a barátai, elveszti a párját, meghal minden rokona és tökéletesen magára marad [like me]).…..
Tény, hogy Oroszország hatalmas; a magyar országméretekhez képest főleg felfoghatatlanul óriási: épp 17 millió négyzetkilométerrel nagyobb nálunk. (Oroszország területe: 17 098 240 km2, a mienk: 93 036 km2) Amellett erősnek is tűnik: a nyugati országok is elismerik, hogy a második legerősebb katonai…..
Nietzsche__ 2023.07.03 10:38:20
@IdomitottFoka: Részben lehet valami abban, amit írsz. Bár én még nem találkoztam olyan fideszessel, aki ne lett volna oroszbarát. Szerintem minden Fidesz-szavazó Putyinista.
Az ukrajnai háborúban is érvényesülni látszik az az elv, hogy az előző háborúk domináns fegyvernemei már nem annyira képesek a jelenkori csatákat eldönteni, hiszen másfajta haditechnikákkal már jól felkészültek velük szemben. Az egyik első közismertnek mondható, erős fegyveres alakulat a görög…..
Nietzsche__ 2023.07.02 16:46:35
@vilagnezet.blog.hu: Nyílt harcmezei ütközetekben azért az nem úgy megy ez, ahogyan leírod. Csak BIZONYOS körülmények között olyan sima ügy a modern harckocsik kiiktatása.
Ami biztos: a harckocsik ideje még messze nem járt le. Nem véletlen, hogy a harcoló felek minden páncélosukat bevetik Ukrajnában, az oroszok még a muzeális régiségeiket is (T-55). Zelenszkij pedig szintén nem véletlenül könyörög nyugati harckocsikért
Nietzsche__ 2023.07.02 16:49:23
@larvar0: Te is ruszomán vagy ahogyan olvasom. Te tudod erre a választ?
nietzsche.blog.hu/2023/07/02/miert_ez_a_nagy_ruszomania
Az ember kalandvágyó természet, így szeret lehetetlen dolgokra vállalkozni és életét is kockára tenni bizonyos célokért (és kicsit a hírnévért is). Míg egyesek oxigénpalack és kísérő-serpák nélkül másznak fel 8 ezer méter magas hegyekre, addig mások 4 ezer méter mélyre merülnek le az óceán mélyére.…..
Nietzsche__ 2023.06.24 13:18:06
@padlogaz: Kedves Padlógáz. Azért töröltem, mert minősítgettél és nem a poszthoz szóltál hozzá. Újra ezt teszem, ha megismétled. Aztán jön a kitiltás. Ilyen ez a filmszakma.
Átvett poszt: Dewertől Az orosz - ukrán háború egy éves évfordulóján Kína közzétette 12 pontos béketervét, mely a fegyveres konfliktus feloldására és a további harcok befejezésére irányul. A putyini Oroszországgal egyre szorosabb gazdasági - katonai kapcsolatokat kialakító Kína béketerve…..
A Szent István korától napjainkig terjedő, több mint ezer esztendős magyar történelem során számtalan pénzfajta fordult meg nálunk a Kárpát-medencében. A "vezérfonalat" természetesen a forint jelentette, melyet Károly Róbert (I. Károly) királyunk vezetett be először 1325-ben. Az első magyar…..
Nietzsche__ 2023.01.07 21:40:15
Jól érezhető napjainkban a legújabb-kori világrend felborulása, hiszen az egyre több nemzetközi konfliktus nyomán a háborúk és ideológiai harcok időszakába kezdünk elmerülni. A második világháború kétpólusú világrendet szült, melyben a nyugati kapitalizmus szállt szembe a keleti kommunizmussal. Így…..
"Ha le tudod írni helyesen Nietzsche nevét, akkor már egy bizonyos szellemi szintre eljutottál." /John Smith/ Nietzsche szerintem egy jelkép, annak a küzdelemnek szimbóluma, mely harcot hirdet a korlátoltság és tekintélyelvűség ellen az önálló, szabad véleményalkotás és a többségi, mainstream…..
Rejtő Jenő (1905-1943) a legnagyobbak egyike ha nevettetésről és különleges párbeszédekről van szó. Mivel is lehetne jobban vidám hangulatot teremteni illetve karácsonyt ünnepelni és óévet búcsúztatni, mint összegyűjtött legjobb párbeszédeivel. Nézzük a 30 legismertebb és legkacagtatóbb párbeszédét,…..
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
Nietzsche__ 2020.08.17 13:15:24
@Secnir: Meg is lepődtem rajta. Ezek szerint még megvan az objektivitás. :)
Az Egyesült Államok a világ koronavírussal legfertőzöttebb országa jelenleg a statisztikák szerint. Jelenleg hivatalosan minden harmadik fertőzött amerikai, minden negyedik elhunyt amerikai. (Persze, tudjuk, a statisztikák félrevezetnek, más lehet a hivatalosan fertőzöttek és a valósan fertőzöttek…..
A 1910-es és 1920-as évek legnagyobb sztárjai a némafilm színészek és színésznők voltak, akik lába előtt rajongók százezrei hevertek. Legtöbbjük karrierje rövidnek bizonyult, főleg a hangosfilmek érkezése miatt, amelyekben már nem tudták megállni a helyüket. Ebben a bejegyzésben a 20 legszebb…..
James Bondnak nem csak veszedelmes küldetéseit kellett túlélnie, hanem az elmúlt félévszázad gyakori trendváltásait is.  007-es – a megfilmesített mesterkém – azzal kezdte, hogy lekésett a hidegháborúról. Mármint az igazi, Hruscsov-beszéd előtti kemény-változatról, amihez Hollywood is hozzátette a…..
Nietzsche__ 2019.09.20 19:15:58
@midnightcoder2: Miért nem mindjárt 1 milliárd? :)))))))))
A Kojot vitán felül az egyik leghányatottabb sorsú filmipari drágakövünk, aminél jobb dolog aligha történt velünk az elmúlt évek során hazai mozis tekintetben. Már első megtekintése után felébredt bennem az érdeklődés az ember iránt, aki ezért a magyar földre importált vadnyugati hangulatért…..
Nietzsche__ 2019.07.26 00:12:36
@JudgeBravo: Egész jó kis blogod van? De miért Judge Bravo a neve?
Az 55 éves volt londoni főpolgármester, Boris Johnson, aki korábban külügyminiszterként és a Brexit fő támogatójaként szerzett magának világhírnevet, július 23-án kapta meg a jogot és az esélyt arra, hogy a brit konzervatívok jelöltjeként az Egyesült Királyság új miniszterelnöke legyen (Theresa Mayt…..
Nietzsche__ 2019.07.25 13:38:28
@acycloren: populizmus = elvtelenség = elitizmus
Nietzsche__ 2019.07.25 13:40:46
@acycloren: mindkettő kis cuki.
Nietzsche__ 2019.07.25 19:43:35
@Fermentátor: Szerintem ez nem elitizmus, bár tudom, hogy sokan az általad leirtakra használják ezt a kifejezést.

Ha egy politikai erő lekezeli és/vagy butának állítja be a vidékieket, esetleg az időseket, az szimpla lenézés vagy negatív diszkrimináció.

Az igazi elitizmus azoknak a folyamatos megjutalmazását és kiváltságokkal való elhalmozását jelenti, akiket egy adott rendszer az elitkörébe emel. A populista berendezkedések többnyire elitisták is. Nálunk a Fideszes kláncsaládok, oligarchák képviselik ma az elitet.
A tavaly és idén megjelent Marvel-produkciók -- A Fekete Párduc (2018), Venom (2018), A Hangya és a Darázs (2018), Marvel kapitány (2019), Bosszúállók Végtelen háború (2018) illetve Végjáték (2019) -- hatalmas sikereket arattak világszerte a mozikban sőt némelyik bevételi rekordokat is döntött a…..
A kémekről alkotott kép örökre megváltozott, amikor James Bond feltűnt a mozivásznon. A popkultúrába is egyből beépült 007-es ügynök egy fényűző világban élt, ahol egyik karjában egy szexbombát, a másikban egy Walter PPK-t szorongatva nagystílűen hajtotta végre éppen aktuális küldetését. Tette…..
Nietzsche__ 2019.05.26 19:27:51
@David Sumner: Azért te is felfoghatnàl pár dolgot. Például miért itogatsz posztokat, ha aztán kiosztod a kommentelőidet és nem birod a kritikát. És nem, nem ízlésről van szó, hanem arról, hogy minden JB rajongó számára világos módon gőzöd sincs a James Bond filmekről.
Rengeteg kritika érte szinte a kezdetektől a Star Wars filmek készítőit, producereit és rendezőit amiért egyértelmű politikai üzeneteket helyeztek/helyeznek el a franchise epizódjaiban, állást foglalva ezzel bizonyos politikai szemlélet (és világlátás) mellett. Egynémely részek kevésbé, mások…..
Nietzsche__ 2019.05.26 17:51:36
@százados: A fideszes alapból gerinctelen. Ne várj tőle sportszerűséget.
      "Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a demokrácia nemcsak azt jelenti, hogy az emberek részt tudnak venni a választáson, és megadatik a lehetőség, hogy bevonódjanak a közös ügyek megvitatásába". A demokrácia a régi görög felfogás szerint kormányzati formát is jelent, "vagyis a…..
A világtörténelemben mindig is ritkaságnak számítottak a hosszabb békés időszakok, amikor épp nem zajlottak véres háborúk, felkelések, polgárháborúk vagy más harcok. Már a százéves háború feldúlta a középkori Európát 1337 és 1453 között, amikor Anglia és Franciaország vívta élet-halál küzdelmét…..
Nietzsche__ 2019.04.26 06:18:40
@Boycie: Jeruzsálem elismerése a világ nagy populistáinak vezére, Trump műve. Amúgy az arab tavasz előtt minden fasza volt Afrikában es a Közel-Keleten ugyebár, hisz a diktátorok katonái titokban mészárolgattak. Az meg úgy mégiscsak jobb, nem? A népirtó Szaddam bácsit meg védeni kell, hisz vegyifegyverek ide vagy oda, de komplett falvakat irtott ki Észak-Irakban. Ukrajnában meg mi a lófaszt keresnek orosz katonák? Nem egy másik szuverén ország az, ahol kavarnak? Kína is jogosan épitget mesterséges szigeteket nemzetközi vizeken es neked az fáj, ha erre megjelenik ott egy amcsi hajó? Remek igazságérzeted van ember. Gratula.
Akadnak filmek melyek cselekményükön túl, csodálatos forgatási helyszíneikkel is elbűvölnek bennünket, lélegzet-elállítóan szép tájak felvonultatásával. Sőt, bizonyos alkotásokra szinte csak tájaik miatt emlékezünk. Érdekes csokorba szedni a legszebbeket, hiszen egy bakancslistához is kiváló…..