Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fürdőmánia

94 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állat- és növényvilág különböző formában a mindennapjaink részét képezi, nagyban függ ez attól, hogy városi környezetben vagy a természethez közel élünk.Természet „oázisok” szerencsére a nagyvárosokban is fellelhetőek, nem kivétel ez alól a főváros sem.Talán meglepő, de a budapesti fürdők,-…..
Visszatekintve az elmúlt 15 évre, a fürdőzési tradíciók és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások egyre inkább összefonódtak a modernitással. Míg korábban 4 és 5 csillagos szállodákban voltak elérhetőek a luxus körülmények és kezelések, mára már természetes, hogy a szépségipar gigantikus terjedésével a…..
A tél egyik legcsábítóbb szabadidős tevékenysége a szaunázás, balzsam tud lenni a testre és a lélekre, nem utolsó sorban kisimítja az idegeket is. Az ördög azonban mindig a részletekben bújik meg, így lényeges szem előtt tartani a szaunázásban rejlő lehetőségeket és esetleges veszélyeket is,…..
A hidegebb hónapokban talán nehezebben mozdulunk ki, a borús, nedves idő nem mindig kedvez a hangulatunknak. Energiaforrásainkról jó ilyenkor számot vetni, hogy mi segíthet jó kedvünk és életerőnk megtartásában. Egy jó masszázs nem csak a testet táplálja, de szellemi frissességünket is fokozza, a…..
Fürdőmánia Csússz be a jóba 2022.08.11 13:50:07
Tipikus nyári tevékenység a strandolás, amelyet számos verzióban élvezhetünk: passzívan és aktívan egyaránt. Van, akit az tölt fel, ha fekszik vagy csak megmártózik a vízben és kényelmesen eszik, iszik, sütkérezik. Az örökmozgókat az teszi boldoggá, ha folyton csinálhatnak valami. Számukra a nyár…..
Az idei tavasz meglehetősen ravasz módon érkezik, szeszélyesen viselkedik: hol megmutatja magát, hol pedig teljesen eltűnik. Egy biztos, a levegő folyamatosan telik a legcsábítóbb illatokkal.  Szerencsére a finom esszenciák nem évszakhoz kötöttek, üvegbe zárt formáik egész évben elérhetőek és így…..
Fürdőmánia Amikor a víz az úr 2022.03.21 11:20:55
 Életünk egyik legfontosabb eleme a víz, ezt nem is lehet elégszer hangsúlyozni. Nem számít, hogy élő vagy élettelen anyagról beszélünk, a víz szerepe majdnem minden esetben megkérdőjelezhetetlen. Mi magyarok szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen több ezer kút és forrás található országszerte, ennek…..
Bármennyire is egyszerűnek tűnhet ellátogatni egy fürdőbe, mégsem szabad megfeledkezni az írott, vagy netán íratlan szabályokról és érdemes tudni, hogy mit szabad és mit nem a fürdőkben. A fürdőkben az emberek akarva-akaratlanul közel kerülnek egymáshoz fizikailag. Együtt öltöznek, együtt úsznak…..
Az úszás az alapsportágak egyike, története alighanem az emberiség kezdetéig vezethető vissza. Nézzük, hogyan is vált a mai napig kedvelt sportággá és szabadidős tevékenységgé. Az ősemberek halászat során rákényszerültek, hogy megtanuljanak a vízzel bánni, benne mozogni, azaz úszni. Ezért nem…..
Budapest egyik leghíresebb épülete, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda 1913. június 13-án nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. A neobarokk stílusban épült gyógyfürdő mára Magyarország, valamint Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává nőtte ki magát. A fürdő története a XIX. század második…..
Legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a szaunázás kedvező hatással van a szervezetre, fokozza az anyagcserét, ezáltal kedvezően befolyásolja az immunrendszer működését, szépíti, tisztítja a bőrt, valamint kedvező hatása van a keringési rendszerre. De azt vajon tudják, hogy ezen felül milyen…..
A tengervíz és a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző és szépítő hatásai már régóta ismertek. Modern kori felhasználásuk azonban széleskörűbb, mint valaha.             A thalasso terápia fogalma a görög thalassa (tenger) és therapeia (gyógyítás) szavakból született. Szó szerint…..
A Szent Gellért gyógyfürdő Budapest egyik leghíresebb gyógyfürdője, épülete a magyarországi szecesszió kiemelkedő alkotása. 1918. szeptember 26-án reggel 7 órakor nyitotta meg kapuit, a nyitást követő 3 órában már több, mint 200 fürdőző élvezte az újonnan átadott medencéket. A fürdő története…..
    Ha Budapest gazdag fürdőtörténetére gondolunk, lehet, hogy először fel sem merül bennünk, hogy még 1989-ben is épült új strand, ám a Paskál Fürdő mégis ekkor nyitotta meg kapuit. Ezzel a Paskál Gyógy- és Strandfürdő elnyerte a Budapest legfiatalabb strandfürdője címet.  Fiatal kora ellenére…..
          Már a régi görögök is az „ép testben ép lélek” elvét vallották. A medical wellness lehetőség arra, hogy orvosi asszisztencia mellett, irányított formában tegyünk a fizikai, és így a lelki egészségünkért is. A 2007-ben elfogadott, hivatalos nemzetközi definíció szerint a medical…..
            A 150 éves török megszállás nemcsak a kávézást és a szókincsünk kibővülését hozta el országunkba, hanem a törökfürdők megjelenését is. Ezek hatása ma is érződik, ugyanis a törökök által épített fürdők közül több is áll a mai napig és eredeti funkcióját szolgálva várja a kikapcsolódni és…..
            A boldog békeidőknek nevezett fél évszázad alatt nagy változásokon ment keresztül a város, ezzel együtt a lakosság szabadidős tevékenységei is megváltoztak, és felvirágzott Budapest fürdőkultúrája. Ebben az időszakban fürdőzés alatt nem csupán tisztálkodást, felfrissülést, testedzést,…..
              A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő a budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a legnagyobb. Tiszta, langyos vizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A strand területe jórészt déli, délkeleti lejtésű domboldalon fekszik, ahol fákkal…..
            Ahogy arról már korábban is írtunk, nagyon fontos, hogy a vízparton védjük a bőrünket, de most arról is beszámolunk, hogy strandolás előtt és után hogyan ápoljuk.             Strandolás előtt fontos, hogy felkészítsük a bőrünket arra, hogy huzamosabb ideig a napon leszünk. Jó, ha nem…..
Beköszöntött a nyár, és csak azon jár az eszünk, hogy hol és mikor csobbanhatunk legközelebb a felüdülést nyújtó hűs vízben. Ha fürdőzésre adnánk a fejünket, és azon gondolkozunk, hogy vajon strandra menjünk vagy természetes vizet válasszunk, itt van néhány szempont, amit fontos figyelembe…..
A napozás rengeteg pozitív hatással lehet a szervezetre, amennyiben megfelelő körülmények között történik. Fontos, hogy fokozatosan, mértékletesen szoktassuk hozzá a testünket a naphoz a hosszú hideg hónapok után. Ha minden óvintézkedést betartunk, a barnuláson kívül több egyéb, kellemes változást…..
A mai rohanó világban a legtöbb ember szinte természetesnek veszi a stressz jelenlétét az életében, hiszen sokszor nyomás alatt állunk, ám arra is fontos lenne odafigyelni, hogy valahogy kieresszük a gőzt. Ebben sokat segíthet, ha felkeresünk egy gyógyfürdőt, hogy engedjük magunkat ellazulni és…..
A legtöbb ember élete során valószínűleg már találkozott ivókutakkal, de nem biztos, hogy tisztában volt azzal, hogy milyen gyógyító hatásai lehetnek ezeknek a vizeknek. Lehet, hogy abba sem gondoltak bele, hogy ezek tartós fogyasztása ivókúra-szerűen mennyire jótékony hatással lehet…..
Fővárosunk természetes gyógyvízkészletének felhasználása fürdők formájában régóta bevett szokás, de a Pesterzsébeti Fürdő abból a szempontból különleges, hogy ez Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdője. A Pesterzsébeti Fürdő története egészen az 1900-as évek elejéig nyúlik vissza, amikor a…..
        A gyógytorna olyan típusú testmozgás, ami elsősorban a gyógyítást helyezi előtérbe. Ám fontos tudnivaló, hogy ugyan sok esetben egy adott probléma megoldására alkalmazzák, például hatékony lehet derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás, illetve egyéb…..