Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adamisg

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? 1975 vs. 2020 2020.08.22 13:33:29
       Pattognak itt a kedves kommentelők, hogy miért fogadta el a Szemerédi a díjat Orbán Viktortól, hiszen azzal csak fényezi a rezsimet. Bayer keménykedik, hogy 1975-ben Székely Gábor mondott valami  beszédet az MSZMP XI. kongresszusán. Az a Székely Gábor, aki egy teljesen random nyolcvanas…..
adamisg 2020.08.24 13:49:37
HamPLÓ A prágai 23-as villamos 2019.11.04 07:00:00
Egy pozsonyi nosztalgiavillamosozás kapcsán már meséltem a Csehszlovákiában a hatvanas évektől gyártott Tatra T3-as villamosokról, melyek majdnem annyira hozzátartoztak a keleti blokk nagyvárosainak utcaképéhez, mint a kopott zakóban cigiző rosszkedvű emberek. Ez volt _a_ villamos a "béketábor" nagy…..
adamisg 2019.11.05 09:11:21
A múltkor eszpresszókat, bisztrókat (is) ábrázoló képeket válogattam össze Ab van Donselaar felvételei közül, a mostani apropó hasonló: boltok, üzletek portáljai - természetesen villamosos utcaképeken. Nagytétény, a 43-as villamos végállomása. Kopottság, füstös falak,…..
adamisg 2013.02.24 11:00:49
@Hamster: Nem tudom, hol volt még ilyen, de ez tuti sárga nagykocka keramitkő volt a 80-as évek elején. Keramit van még a piac parkolójában, de az a "szokásos" 2*1-es téglaforma.
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
Hopp, kizártam magam a fülkémből, hasított belém, amikor becsuktam kívülről az ajtaját. Pedig öt perccel ezelőtt még tudtam, hogy az a jópofa, lyukas műanyag kódlap szolgál kulcsként, sőt, a vécébe is azzal tudok bemenni. A vécébe, ahol zuhanyzó is van. A…..
Mától január 6-ig - Szenteste kivételével - minden este karácsonyi villamos közlekedik a budapesti 2-es vonalon. Eredetileg valamikor máskor akartam volna kimenni és megnézni, de Jazzcool barátom frissiben Youtube-ra pakolt videóját látva inkább mégis izibe' kirobogtam oda. Mert hát azért ez nem…..
Ez a történet aligha eshetett volna meg Magyarországon. Persze most nem arról akarok írni, hogy milyen rossz fejek vagyunk, rosszindulatúak, rossz szándékúak és egymásról rosszat feltételezőek (persze mindez általánosítás, tisztelet a mindenkori kivételnek). Mindenesetre ennek…..
Ezúttal egy olyan visszásságról lesz szó, amely nemsokára megszűnik, szóval akár ez is tekinthető egy pozitív posztnak. A téma ismét régi ismerősünk, a közvetlen Miskolc–Pécs-IC. Innen is látszik, milyen sokrétű az ügy, milyen sokféle utastájékoztatás létezik, milyen…..
A menetrendekben két vonatnak látszik, ami egy.Visszásságok vasutunk világából sorozatunkban itt és itt és itt is láttunk már példát arra, hogy a menetrendből nem vagy csak nehezen deríthető ki, hogy egy adott utazáshoz nem kell átszállni. Ez a műfaj ugye azért gyönyörű, mert…..
Négy és fél éve megszokott, kihasznált vonatokat húztak ki a 71-es vonal menetrendjéből. Sorozatunkban viszonylag régen foglalkoztunk konkrét vonalak szolgáltatásának konkrét változásával a menetrendváltás miatt. Ez pedig most nagyon aktuális téma, hiszen az elvileg december…..
adamisg 2008.12.24 07:48:07
@ben2: Azért egészen nincs igazad...
Nézd csak meg azon vonalak menetrendjét, amit mostanában vett át a GYSEV... Hasonlíts össze a MÁV korszakéval. Hasonlítsd össze a szerelvényeket. És valahogy ott nincs soha sztrájk. Ki tudja, miért?

De ugyanaz a helyzet a BKV és alvállalkozói viszonyban is: új buszok (jó, lehet elmélkedni az ALfa Localo tulajdonságairól, de akkor is...) És nincs sztrájk ott sem...

G.
És elérkezett az ideje az utolsó résznek, a napról, melyet eredetileg nem is a Tramwaje Slaskie területén akartunk tölteni. De végül ott töltöttük, és jó volt:  Hosszú hétvége Felső-Sziléziában V.Harmadik nap: amikor nem bírtuk otthagyni a helyet ..
Amikor végre megnyílt az M0 Ferihegy és M3 közti szakasza, Jazzcool kartárssal azonnal (még aznap) kipróbáltuk. Ugyan nem volt kiírva a vecsési kerülőúton, hogy hol kell ráhajtani, azért megtaláltuk: az üres táblatartót kellett követni :)Aztán nemrégiben Riannával a Megyeri…..
Atlantisz gazdag és rátarti ország volt. Az a fajta, amelyik csak azért is mindent másképp csinált, mint a környező birodalmak. Például amikor azoknál elterjedt az írástudás, ők elégették összes pergamenjüket. Amikor amazok is rájöttek - két évszázad késéssel -,…..