Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogicz

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RÉVAI SÁRI ösztönösen dolgozó tehetség, akinek a képeit a különleges nézőpontjuk és természetes érzelmességük teszi népszerűvé. Dömörkapun jártam nála, ahol férjével, Kollár-Klemencz Lászlóval és kétéves kisfiukkal élik a városi ember számára különösen vonzó életüket sok állat között, félig-meddig…..
Beszélgetés Müller Fannyval, az egyik legismertebb magyar művészi aktmodellel. Ha visszamehetnél az időben, a kiskamasz éned mit szólna ahhoz, hogy aktmodell vagy? Olyan csúnya voltam, hogy nem hinném el. Eredetileg színész szerettem volna lenni, sok színészmesterség-képzésen vettem részt,…..
Jeffrey L. Bennett egy esküvői fotós, aki igencsak ráérzett arra, hogy hogyan őrizheti meg vidám és szívmelengető formában egy pár nagy napját. Szinte látom magam előtt, ahogy 20 évvel később, egy nagy családi veszekedésnél a kamaszfiú előkapja a telefonját, és megmutatja a szüleinek: "Nézzétek,…..
Látássérült fotós. A kifejezés paradoxonnak tűnik, de csak első hallásra. Hiszen a fényképezés mostanra az egyik legalapvetőbb eljárássá vált, amellyel megpróbáljuk megragadni a világunkat. Aki látott már fényképeket, és ismeri a fényképezés élményét, abban meglehet az igény arra, hogy ezen a módon…..
Az okostelefonnal való fényképezés annyira elfogadottá vált, hogy ma már színvonalas fotópályázatokra várnak mobillal készült anyagot. Egy nemzetközi pályázatra hívnám fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, és belekukkantunk egy tavalyi, hatalmas mobilfotós verseny anyagába is. Ahogy befejeztem a…..
Folyton fényképezőgépekről beszélünk, közben mindenki a mobilját húzza elő, ha le akar fotózni valamit. Hol tart most a technika: jó telefonba vagy fényképezőgépbe érdemes egy amatőr fotósnak befektetnie? A téma kapcsán leültem beszélgetni egy fotótechnikai szakemberrel. Az ő meglátásaival kezdem…..
Tavaszi eufória, virágok, andalgás... Ez járhatott a szervezők fejében, amikor a 2017. április 22-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Tripont Fotómaraton egyik témájának a „Budapest – City of Love” címet adták. Az időjárás a verseny napján kevésbé volt szerelmes kedvében, ezért a…..
A fotócucc nem arra van, hogy a fiókban porosodjon!  Van olyan fényképezőgéped, objektíved, állványod, tokod, fényformálód stb., amit már nem használsz? Mi lenne, ha eladnád? Mondjuk most szombaton? Használt fotós felszerelést keresel? Vagy csak szívesen beszélgetnél más "fotóbolondokkal", és…..
Megjegyzés: Ez a bejegyzés kezdőknek szól. A nyelvtanulás hosszú évei is az „I am Jocó” mondattal kezdődnek, nem pedig egy akadémiai székfoglalóval. Attól még világos, hogy nem azért tanulunk angolul, hogy bárkivel közölhessük: „I am Jocó”, hanem hogy a legbonyolultabb témákban ki tudjuk majd…..
FEKETE ANTONIO 20 évig dolgozott szakácsként, majd bátor döntést hozott. 3 és fél évvel ezelőtt ételfotózással kezdett foglalkozni, és 2016 tavaszán ott is hagyta azt a jóhírű éttermet, ahol séfként dolgozott. Mára az lett a hivatása, hogy komplex vizuális szolgáltatással fejlessze az éttermek…..
„Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.” Biztos ismered ezt a Woody Allen-poént. Röviden én is összefoglalnám a mai bejegyzést: az expozíció, a blende, a záridő, a fényérzékenység mind-mind a fényről szól. Most, hogy…..
Kis lazítással folytatjuk a utcai fotós sorozatunkat: kutyákkal. De hiába kedvesek ezek a képek, többet mondanak annál, mint hogy "de helyesek ezek a szőrmókok". A városi állatokról készült fotók láttán valahogy rögtön máshogy nézünk az ember által teremtett környezetre és életmódra. A kutya, a…..
Folytatjuk inspirációs sorozatunkat a streetfotózás kapcsán, méghozzá annak örökzöld témájával: az emberábrázolással.  Guido Steenkamp kiváló képeiből válogattunk 25-öt, amelyek mind emberi helyzeteket, reakciókat, érzelmeket csípnek el. Guido Steenkamp 1973-ban született, és Berlinben…..
Három nap múlva, szombaton kerül megrendezésre az idei év egyik legpezsgőbb fotós eseménye, a TRIPONT FOTÓMARATON, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik utolsó programjaként. 4 óra, 4 téma és 4 fénykép: ezek a keretek. Hogy milyen színekkel és látvánnyal töltöd meg a keretet, az már a Te…..
Most járunk az év legszebb heteiben. Teljes erőbedobással virágoznak a fák, és színes foltocskák virítanak a földön. A téli szürkeség után elképesztő sebességgel megélénkült a természet, megélénkültünk mi is, és hatalmas kedvünk támadt arra, hogy megörökítsük mindazt a szépséget, amire napról napra…..