Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadi4

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
vadi4 2020.11.15 11:06:18
@Baluman: Értem én, hogy működik Nálad komposztálás. Arra kérlek, hogy gondold át, hogy a felsorolt kiegészítők nélkül is működne-e?.
Robotfűnyíró, ágdaráló, komposztrosta, komposzthalom beszenzorozása... Szerinted életszerű, hogy minden kertes házban legyen ilyen felszerelés? Mi a helyzet, ha 3-4 ezer m2-ed van, akkor is működni fog a komposzthalom átforgatása? Lesz rá időd?
Nekem 4 m3 a komposzthalmom. Minden évben visszaforgatom a kertbe. Komposztálok mindent amit lehet, de amit nem lehet (pl. tuja ág) azt elégetem. Ja, és nincs rá időm, hogy a 4m3 komposztot akár csak egyszer is átforgassam.
vadi4 2020.11.15 11:09:57
@Robiekin: Tudok erre egy jó példát.
A tnaárnő egyik évben összehívta a szülőket, hogy fel kéne ásni az udvar egyik sarkát, hogy legyen a gyerekenek egy kis kertje ahol láthatják, hogy hogyan is nő a paradicsom.
A következő évben ott volt a tanárok parkolója....
Így is lehet, lehet így is! 54.   Kedves kollégák! Az alábbi írás a félelmeinkről szól. Súlyos téma! Különösen, ha a félelem tárgya nem mi magunk vagyunk, hanem a szeretteink, hozzátartozóink, a családunk. Azt gondolom a történet főszereplője kellő empátiával, odafigyeléssel és szakmai…..
vadi4 2020.08.29 14:47:39
@arthurthedent: Tönkretenni egy ember életét, nincs szükség fejszére, vagy pisztolyra. Elég a családsegítő szolgálatnál tett "bejelentés" és évekre megbélyegezett ember leszel. Elég erőszak és rosszindulat van már így is a társadalomban, nem kell noszogatás, hogy valahol le is legyen vezetve...
vadi4 2020.08.29 22:02:04
@Nekoashi2005: "akkor tudják, hogy rosszindulatból történt.... " Gondolj bele abba, hogy ha tudják, hogy rosszindulatból történt, de ennek ellenére végigcsinálják velem a as közel fél éves hercehurcát, majd még bocsánatot sem kérnek.... Ja és még csak azt sem hajlandók elárulni, hogy ki volt a "jóakaróm". Még a rendőrségnek sem, mert ők nem hajlandók senkiek sem adatot szolgáltatni....
vadi4 2020.08.29 22:03:52
@CoolKoon: "Hát az előzetes letartóztatásról hallottál már?" Igen hallottam! Ismered a szabályait? Könnyű alkalmazni egy körözött gyilkos esetén, de meglehetősen nehéz egy lakossági bejelentés esetén.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
vadi4 2020.02.28 19:19:48
@rallus: Azt látom ,hogy sikeresen megbuknál szövegértésből.
Két lehetőség van:
-Kúrmányuink jó törvényeket hozott és ezeket be kell tartani. Ebben az esetben a törvények alapján ítéletet hozó bíróság helyesen jár el és az ítéletet végre kell hajtani (fizetni kell).
-Kúrmányunk nem kjó törvényeket hozott és utólag, visszamenőlegesen akar törvényt módosítani. Ha ez igaz, akkor nem kell fizetni, mármint adót sem, mert nincs olyan, hogy az egyik törvény jó a másik meg nem.
Hogy értsed: Törvény van, végre kell hajtani! Ez az egyetlen remény arra, hogy ne anarchia legyen. A törványek korlátoznak és védenek is egyben. Lehet vitatkozni, hogy egy törvény inkább korlátoz, mint véd, de attól még be kell tartni és nem utólag belemagyarázni.
Most tulok vagy nem tulok? ..
vadi4 2018.06.27 12:14:50
@Behaton: Nem a FIDESZ győzőtt! Egész egyszerűen a józan paraszti ésszel a vidéki emberek belátták, hogy ha nem a FIDESZ-re szavaznak elveszik az ország, elözönlik a migránsok és jön az armageddon. Józan belátásuk szerint a végpusztulás ellen szavaztak és ezért senki sem szólhatja meg őket. A FIDESZ semmi mást nem tett, mint bemutatta, hogy milyen lesz a végpusztulás, hogy a migránsok Soros támogatásával egész egyszerűen elüldözik a magyarokat saját hazájukból. Igennem?
vadi4 2018.06.27 13:12:59
@BiG74 Bodri: Az ép ész megőrzésének alapfeltétele a kellő mennyiségű irónia.
Mára azonban legyen elég, mert ha túlcsordulok még elhiszem azt ami írok
vadi4 2018.06.27 13:36:41
@Wéső: Tudod mit! Igazad van! Jönnek éspedig sokmilliónyian. Modernkori népvándorlásnak is lehetne nevezni. Az ilyen jellegű népvándorlást azonban nem lehet megállítani a határon, csak katonai fellépéssel. (Van kedved éles lőszerrel lőni a migránsokra? Mindegyikre, nem csak a huszonéves férfiakra!)
Amennyiben nem használsz katonai megoldást, úgy fel kell készülni, hogy nemsokára itt élnek majd közöttünk a migránsok, nem kevesen de sokan, illetve rengetegen. Lehet majd rettegni tőlük. Lehet majd leköpni őket az utcán. Zsebtolvajlásért lehet, hogy majd főbelövés jár (részükre legalábbis). De lehet másként is kezelni a dolgot. Pl. lesz aki leszedje a magyar epret, lesz a kórházban betegtologató.
Én inkább erre második eshetőségre szavaznék, inkább megpróbálnék velük békésen együtt élni, mert közéjük lőni (legalábbis nekem) nagyon nem akaródzik.
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
vadi4 2018.06.25 10:26:26
@lyken: "Megvolt a hatalom az előző garnitúra elszámoltatására és megvolt a lehetőség, hogy a legjobban szolgálják Magyarország választóit. Egyiket sem tették."

Fejezd is be a gondolatot: Felelősségük semmiben sem tér el az előzőktől, az általuk elkövetett bűnök is csak nevükben térnek el az előzőktől és sajnos a büntetésük sem fog eltérni az előzőktől.
A Tábornok-per megismételt eljárásában az ügyészek 2018 márciusában perbeszéddel fejezték be munkájukat, majd ezt követően – szokatlan módon – még írásban is végminősítettek, amelyet maguk küldtek ki postán a vádlottaknak. Így 7 év után a bíróság, a védőm és én is végre megtudhattuk, hogy az…..
vadi4 2018.05.20 10:04:33
@anyadmajma: A minap mondta a feleségem, hogy ugyan azokat a dolgokat követjük el, mint felmenőink (jelen esetben koncepciós per, de lehetne sorolni.) Úgy látszik minden 2-3 generációnak el kell követnie mindazt amit elődeik is megtettek már és hogy ez ne maradjon konkrétum nélkül, gondolok itt a fullba nyomatot populizmusra és az abból kinövekvő szervilizmusra és kontraszelekcióra. Csak az lehet felsőbb vezető aki végtelenül lojális, de önállóan cselekvésképtelen így nagyon jól irányítható és felhasználható bűnbaknak. Mintha láttunk volna már ilyet a 80-as években. Ja igen, és a SI-t (Sárga Irigységet) sem kéne kihagyni, mint a dolgok egyik fő mozgatóerejét.
vadi4 2018.05.20 10:05:13
@anyadmajma: A minap mondta a feleségem, hogy ugyan azokat a dolgokat követjük el, mint felmenőink (jelen esetben koncepciós per, de lehetne sorolni.) Úgy látszik minden 2-3 generációnak el kell követnie mindazt amit elődeik is megtettek már és hogy ez ne maradjon konkrétum nélkül, gondolok itt a fullba nyomatot populizmusra és az abból kinövekvő szervilizmusra és kontraszelekcióra. Csak az lehet felsőbb vezető aki végtelenül lojális, de önállóan cselekvésképtelen így nagyon jól irányítható és felhasználható bűnbaknak. Mintha láttunk volna már ilyet a 80-as években. Ja igen, és a SI-t (Sárga Irigységet) sem kéne kihagyni, mint a dolgok egyik fő mozgatóerejét.
Noha mindent igyekezett elkövetni Szájer Józsefné, hogy megakadályozza az őt felügyelő szervezet működését, kudarcot vallott. Kimondatott: a hatalom kinevezettje a bíróságok élén sorozatosan megsérti a törvényt. Eközben Szájer Józsefnek sem sikerüt megállítani Brüsszelt...
vadi4 2018.05.04 09:28:24
@Halál kamionja mindenkit elgázol: Tudod, egyszervolt-régenvolt, a hatalmi ágak szétválasztása. Amikor is úgy döntöttek, hogy a parlament hozzon törvényt, az államfő tartassa be a törvényt, a bíró pedig büntessen a törvény megszegésért. (eddig ált. isk. 6. osztályos tananyag). Szó sincs arról, hogy Moszkva, vagy Brüsszel, vagy Habsburgok törvényeit, hiszen van az országnak saját törvényhozói testülete. Na pont azoktól kell távol tartani a bíróságokat, hogy a törvények alapján azokat is büntetni lehessen akik éppen hogy a törvényeket hozzák.
Ha nem érted nem baj, csak addig juss el, hogy a saját magunk igazságára kíváncsi légy, ne csak a NER előírásaira.
Az ügyészség ki tudja milyen megfontolásokból, a Tábornok-perben visszavonulót fújt. Volt ennek előszele. Először a Honvédelmi Minisztérium vonta vissza a büntetőperben bejelentett polgári jogi igényét, majd az ügyészek a vádbeszédben elismerték, hogy a pénzzel kitömött viszkis doboz tényállásnál…..
vadi4 2018.04.07 11:52:52
@CyberPunK: Nem tisztem védeni, de ez a blog nem arról, szól, hogy tett-e valami büntetendőt, hanem arról, hogy a szügyészség minden elkövet, hogy bizonyítani tudjon olyat amire nincs bizonyíték. Ha lenne bármi amit bizonyítani tudnának, már meg kellett volna találni 8 év alatt. Ez nem mutat semmi mást, mint a teljes szakmai inkompetenciát, vagy az elvakult, tényekkel is szembe menő akaratot.
Egyébként meg álmodik a nyomor? kéne a pénz? Dolgozz meg érte....
vadi4 2018.04.07 11:53:59
@Kunhallmi Agnes.: Ez az új pártházi mantra? Gyorsan böfögd még ide párszor, meg a lehető legtöbb helyre. Csinálj magadból hülyét minél gyorsabban, minél jobban.
vadi4 2018.04.07 12:03:07
@CyberPunK: Ha lopott, mint azt Te állítod, akkor azt nagyon ügyesen csinálta, mert nem igazán tudják bizonyítani. Ilyenkor nem kéne elgondolkodnod, hogy felmerülhet az is, hogy nem lopott?
"nekem még nem volt se rendőrségi se bírósági ügyem" De még lehet! Elég hozzá egy ember, aki szorult helyzetében megemlít a vallomásában és máris járhatsz a bíróságra.
A címben elhangzó állítás nem cinizmus, nincs benne semmiféle kikacsintás. E sorok írója komolyan úgy gondolja, hogy a Fidesz és annak összes kisebb-nagyobb ura vagy épp szolgája és szolgálója kőkeményen dolgozik. Ki a pénzért, ki kényszerből, ki a legfőbb jót látva lelki szeme előtt. Parlamenttől a…..
vadi4 2018.02.06 08:50:05
@sinus67: "ellenzék kalapjából még mindig nem kerültek elő hiteles személyek "

Ismét látható a fityisz fáradságos munkája, amit úgy hívnak, hogy karaktergyilkosság. Hogy kerülhetne elő egy hiteles alak, amikor kiderítik róla, hogy az óvodában lopott a Pistikétől és különben is a Sorosnak a bérence.
"Antall József szavaival élve: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"" Ebből nem forradalom lesz, csak szimpla lincselés, amikor még egy-két milliónyi ember rájön, hogy fáradságos munkával kilopták a szemét.
Az első döccenő a NER rendszerében akkor lesz, amikor az EU-ból nem jön több pénz, mert vagy kívül leszünk, vagy megunják, hogy fáradságos munkával ellopjuk. Akkor majd sokan rájönnek ,hogy nincs több kórház, iskola, óvoda, a stadionokban meg nem lehet gyógyítani,tanítani, de mér a búza sem nő meg a fűtött gyepen. Akkor majd látszani fog a fáradságos munka eredménye a szépen bokázó pártfunkcionáriusokon
A világ legjobb országában élünk. Személyesen Szűz Mária védelmezi országunkat a nehézségektől. És hála Isten kegyelme csodálatos megnyilvánulásának, Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll. Ez a krisztusi értékeknek elkötelezett kormány fontos feladatának érzi, hogy a keresztények az…..
vadi4 2018.01.28 10:05:58
@sefatias: Pedig jobban tennéd! Az Index blogjaira járók között nem találsz olyat akivel értelmes módon lehet vitatkozni. Aki osztja a nézeteidet, azzal nem kell vitatkozni, a többi pedig nem érdemes, mert csak a saját vagy PÁRTJA meggyőződését nyomja. És ez így van már évek óta
vadi4 2018.01.28 10:21:10
@sefatias: Bármi mást, mint a droidokkal vasló vitatkozást. Csak felhúzod magad, hogy ezek a hülyék képtelenek megérteni amit vetítesz nekik, másrészt itt töltöd az időd ahelyett ,hogy valami értelmes csinálnál, mert ezek a hülyék képtelenek megérteni amit vetítesz nekik, harmadrész csak lejáratod a nicked, mert ez a hülyék képtelenek megérteni amit vetítesz nekik. Kizáólag csak azt tudják amit pártutasításban megkaptak és folyamatosan azt az egye tudják mantrázni. Orbán az Ennél már az is jobb, ha iszol (szigorúan alkoholmenteset), mert legalább nem ártasz magadnak.
Zord idők Háttérzay 2018.01.15 15:46:57
Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános egy szentmise után, melyet nem ő tartott, a templomban fullban tolta a pártpropagandát, de e tekintetben semmiben sem maradt le a kritikájának céltáblájától, Márky-Zay Pétertől, aki viszont egy modern ellenzéki-vallási szentélyben, a Hír Tv Egyenesen…..
vadi4 2018.01.16 14:42:57
@eßemfaßom meg áll: "de mivel szerinted sincs gond így nincs mit lemeccselniük. "

Gond van! Az én esetemben 2002 óta, másnál máskortól lesz gond, de az biztos, hogy gond az van. A mérték a lényeg. Egy ember kiesése nem igazán észrevehető, 100 emberé pedig már biztosan. A főnöknek és az alkalmazottnak pedig nem akkor kell meccselniük amikor kiürül a templom, hanem amikor kiürül egy padsor. Az én esetemben még csak egy széknél tartunk.
vadi4 2018.01.16 14:53:06
@eßemfaßom meg áll: Valóban, igazad van. Ezt talán úgy lehetne hívni, hogy intő jel.
Pár napja írtunk arról, hogy milyen válogatott eszközökkel képes szívatni az ELMÜ egy-egy pénzzavarral küszködő ügyfelet. DE ne gondoljuk azt, hogy csak azokkal szemét, akik nem tudnak fizetni, azokkal is keményen bánik a cég, aki esetleg áramot termel és többlete keletkezik. Mondhatjuk lassan már,…..
vadi4 2018.01.08 13:59:36
Napelemes rendszerem van, szóval a tapasztalatok első kézből valók.
1. Az ELMÜ tényleg próbálkozik a szivatással, most már 5-ik éve. Volt, hogy 11 hónap után jöttek éves fogyasztást elszámolni. Persze közvetlenül fűtési szezon után, amikor az egyenlegem tényleg a vételezés felé hajlott. Következő évben 12+1 hónap után jöttek elszámolni, amikor a +1 hónap miatt sikerült átbillennem a nettó termelői oldalra (természetesen a +termelést nem fizetik ki). Volt úgy hogy év közben november hónapban csináltak elszámolást becsült termelés adatokkal, mondanom sem kell, hogy a valóságnak közelében sem jártak.
2. Azt is meg kell jegyezni, hogy ha esetleg van adószámod és akarsz is számlázni az ELMÜ felé a visszatáplált energia után, akkor is csak az energia díjának 80%-át számlázhatod le, a rendelkezésre állásért, illetve a rendszer használatáért továbbra is Te fizetsz mint felhasználó. Ezek után a visszatáplált energiáért számlázhatsz kb 17Ft-ot kWh-ként. Nem éri meg.
3. Kissé sántít ez az itt megtermelem, ott felhasználom szöveg. Ha a posztoló csak egy percet is foglalkozott a dolog adminisztratív részével, akkor tudja, hogy ez mennyire nem életszerű. Az ELMÜ már az ad-vesz óra megigénylésekor kiköti, hogy csak és kizárólag egy mérőóra vehet részt az elszámolásban, nincs lehetőség még bármilyen más mérőórát figyelembe venni.

Szóval lehet utálni az ELMÜ-t, mert tényleg nem fogyasztóbarát, de a fenti poszt kicsit hajánál fogva rángatott.
Gulyás Gergely utalt rá, hogy a pártvezetésben vita van a politikai ellenfelek adminisztratív-hatósági levadászásáról is...
vadi4 2018.01.02 17:09:04
@FCUK13: " ha lehet választani, inkább legyen 2//3 mint anarchia"
Kössz! A 2/3-ot már ismerem, ha lehet inkább az anarchiát kérném, abból egy idő után még lehet valami jó is, a 2/3-ból meg csak az intézményesített lopás mértéke nőhet.
vadi4 2018.01.02 17:11:06
@dare: "Talán lehetnek a párton belūl mérsékeltebbek"
Párton belül nincsenek mérsékeltek. Azokat úgy hívják, hogy megalkuvók és rosszabbak mint a radikálisok, mert nincs véleményük, csak elviselik mások véleményét, olyanok mint a nádszál. Igaz, hogy a nád sem törik el a szélben, de mindig arra fog hajlani amerre a szél fúj...
vadi4 2018.01.02 17:49:28
@Jakab.gipsz: "Hahó ez itt Magyarország hamarabb utolérjük a hazug embert mint a sánta kutyát. "
Oszt ha utolértük mit fogunk vele csinálni. Ez a nagy kérdés, mert ez itt Magyarország.
1. Ha a mi kutyánk kölyke, akkor bevesszük a brancsba és hazudhat amíg csak bír.
2. Ha másé akkor karaktergyilkosságnak vetjük alá.
3. Soros.
A propaganda elmeroggyant, háborús pszichózisával már ott tart, hogy az állítólagos, permanens háborúk "győztes csatáiról" sem beszél. Pedig ha akkora volt a veszély, ahogy ezt mondták, akkor a siker is hatalmas. Most látszik igazán, mennyit is ér a "nemzeti konzultáció"...
vadi4 2017.12.24 10:50:27
@Európai téridő: Batyu! Úgy vagy, mint a strucc az oroszlánnal. Tudja, hogy közeledik, de inkább homokba dugja a fejét. Úgy látom a tények csak zavaróak számodra.
"Vagy nem voltál díjhátralékos, vagy már elfeljtetted..." Képzeld, most is vannak díjhátralékosok, tavasszal pedig lesznek kilakoltatottak. Azt hiszed kúrmányod megoldotta a devizahitelt? A francokat, amint elég kevesen lettek a bajban lévők otthagyta őket az út szélén. Az MNB alapítványairól pedig inkább ne is akarj tudni, mert akkor észre kéne venni a devizahitelesektől ellopott milliárdokat....
vadi4 2017.12.25 09:40:11
@Európai téridő: Hozod a formád! Tereljünk csak, tereljünk! A közművekről nem írtam semmit, csak az olyan az út szélén hagyott devizahitelesekről, akiknek tavasszal lesz az árverezése. Nekik mit tudnak nyújtani az MNB alapítványok, vagy a 10Ft-os árfolyamemelés már elég volt egy életre? Ne írj, ha nem tudod, hogy miről kéne...
vadi4 2017.12.25 14:58:04
@Európai téridő: "Te már felelős egyedként fizettél akkoriban közüzemi számlákat? Nekem nem úgy tűnik."
Nem értem, hogy neked miért kell mindig önként és mosolyogva belemenned a pofonokba. És ha igen? No és ha nem? Nekem úgy tűnik, hogy Te meg most nem tudsz felelős egyénként megnyilvánulni. Elvárod, hogy igazad legyen? Hát legyen igazad! Attól még még a devizahitelesek pénzéből lettek kitömve az MNB alapítványok.
Ha meg már a rezsicsökkentéshez ragaszkodsz... Kúrmányunknak nem a fogyasztást kellett volna könnyebbé tenni, hanem a takarékoskodást. Mekkora lesz itt a pofára esés, ha gázárat kell emelni (ne adja Isten) és mindenki a pazarló fogyasztás után fizeti majd. Mennyire fognak örülni azok akiknek valami miatt sikerül addigra megtakarítaniuk 10-50% fogyasztást.
A CBA-nagytulajdonos Baldauf szerint jó, habár ennek némileg ellentmondva ugyanő most adja át üzememeltetésre a boltjait a Lidlnek. A kérdés tehát inkább az, hogy miért adja át és miért nem a tulajdonostársainak adja át a CBA-n belül. Nyilván, mert a Lidlt rátermettebb, biztosabb bérlőnek gondolja,…..
vadi4 2017.12.20 09:27:32
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mond, Te még mindig Bulgárióból nyomod?
Mondták már, hogy kibicnek kuss?
vadi4 2017.12.20 18:06:14
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Nem! Én azt mondom, hogy Te ne szólj bele a határon belüli ügyekbe...
Nem akarok helyből rakétát építeni, nekem elég lesz egyszerre egy lépés. Első lépésként Neked, mint kibicnek kuss...
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek A fenti címmel jelentetett meg 2017. szeptember 19.-én nyilatkozatot a Földművelésügyi Minisztérium, melyet alább szó szerint idézek azok kedvéért, akik nem akarják eredeti helyén elolvasni. Nem tudom a Minisztériumnak mi volt ezzel a nyilatkozattal a célja, ha az,…..
vadi4 2017.09.28 08:25:30
@Dorottya Veres RLDD: "Gondolom már rengetegen ettek vörös grapefruitot" Nem kételkedek hozzáértésedben és hozzáállásodban, de mindkettőből sokat levon, hogy a vörös grapefruit nem GMO-s növény, hanem mesterségesen generált mutációval, alapvetően természetes úton létrejött gyümölcs. A genomjába nem nyúltak bele, csak kivárták, amíg az eredeti gyümölcsből létre nem jön egy előnyös tulajdonságokkal rendelkező mutáció, ez pedig nem génmanipuláció.
A GMO-s tulajdonságok terjedésével egyébként egyetértek, sőt csodálkozok, hogy még nem öntött el minket a rovarirtót termelő növények áradata.
Ha fent lopnak, csalnak a Mészáros Lőrincek, Orbán rokonok és más csókosok, akkor valóban lent is ez a jogos magatartás? A minap a facebook fiókomban beszámoltam arról, hogy egy nagyobb bevásárlást ejtettünk meg a feleségemmel a pécsi piacon. Íme, a bejegyzés fotón megörökítve:..
vadi4 2017.09.04 10:15:35
@eßemfaßom meg áll: Legyen Neked igazad.

Azonban légyszi mond meg, hogy mekkora az az összeg ami lopásnak minősül a lakosság körében és mekkora ami kormányzatilag. Megpróbálom betartani ,hogy csak kicsit lopjak, ha ők is betartják, hogy csak kicsit lopnak. Vagy még mindig nem értem? Ha egy forintot lopok az már lopás? Vajon nekik mennyit kell lopni ahhoz, hogy ők is lopjanak?
Vagy kormányzati szinten elég pusztán hülyének lenni és ezzel magyarázni mindent? Ebben az esetben én is a tudatlanságra és pillanatnyi elmezavarra apellálok ! :)
vadi4 2017.09.04 12:38:40
@eßemfaßom meg áll: "hint: az nem lopás, hogy X állami megrendelést nem Strabag építi hanem a Mészáros és Lőrinc RT "

A lopás az amikor a 100 egységbe kerülő munkát (állami megrendelést) úgy tendereztetik meg, hogy a legolcsóbb is 110 egység legyen, majd az győz aki 150 egységet kér. Ami a 100 egység felett van az lopás. Lehet hozzá nem értéssel magyarázni, meg hülyeséggel, de akkor miért ül ott abban a székben ahol dönteni kell?
Teljes törvényesen le lehet papírozni, hogy minden rendben legyen, de de facto a 100 egység feletti részt ellopják. Még akkor is ha látszólagosan adót (nyereségadó,TAO) fizetnek utána. Csak az a baj, hogy a befizetett adóval legalizálják is azt a részt amit ellopnak. Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem kéne csak annyit fizetni amiből valóban meg is lehet csinálni a munkát és a haverokat,strómanokat nem kéne kifizetni.
vadi4 2017.09.04 17:56:38
@eßemfaßom meg áll: "töled megdögölhet az akinek nem futja magánklinikán szívbillenytűbeültetésre. " Miért? Most nem így van?
Ma már egyre inkább beteljesülnek azok a jóslatok, hogy a politikai célból levezényelt rezsicsökkentéssel nem csupán az ott dolgozó melósok megélhetése, biztos munkája, hanem a víz, gáz, villanyáram, hulladék ágazat infrastruktúrájának jövője is ellehetetlenül. Az állam által mesterségesen, a…..
vadi4 2017.08.09 16:01:00
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
"Szóva, a haszon max x% lehet, mi? " Félreértetted. A haszon max X+-át viheti ki nyereségként, a többit idehaza kell felhasználnia.

"Miért kéne törvénybe fogllalni, hogy mennyit kell a hálózatfejlesztésre fordítani? Ez a cég belső ügye. Ezt kívülről ki és hogy tudja megmondani?"
Nem kell nekik évente beszámolót leadni a Cégbíróság felé? Ott nem látszik, hogy mire mennyit fordítanak? Egyáltalán nem céges belügy, hogy milyen állapotban van az ami után egyébként is adót kell fizetni.

"elintézte, hogy 20%-kal kevesebbet kelljen fizetni. "
Olvasd el a cikket. Nem az a baj, hogy olcsóbb lett a közműdíj, hanem az hogy hiába lett magyar a tulajdonos, a pazarlás nem szűnik meg, mert a pazarlás közben elfolyt hiányt majd a tulajdonos (önkormányzat vagy állam) úgyis fedezi. A rezsicsökkentés nem a takarékoskodásra ösztönöz, hanem pont a pazarlásra és pont azoknál akik eddig is megengedhették maguknak hogy sokat fogyasszanak.
vadi4 2017.08.09 16:25:53
@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
" senki nem nyomja fel a lámpát azért, mert 20%kal olcsóbb lett." Nem bizony, de le sem kapcsolja, had világítson, mert úgyis olcsóbb lett
" Mert a törvényhozó ebben nem szakember." Akkor kérdezzen meg egy szakembert. Nem ezért tartja és fizeti maga mellett a szakértőket? Nincs Mo-n egyetlen szakember sem aki segíthetne a kormánynak?
" Aztán ha csőtörés van, akkor mindenki hátradől," A csőtörés az nem hálózatfejlesztés. A hálózatfejlesztés az, ha az 50 éves csöveket kiássák és fektetnek helyette újat. Tudod ez egy előre tervezhető költség és alighanem van még olyan vízcső amit érdemes kicserélni.
" akármire költi a pénzért" Hát akármire nem költheti, de ha már elköltötte akkor az éves könyvvizsgálat majd segít kideríteni ,hogy mire.
A monopolhelyzetben lévő szolgáltató sosem korrekt, DE rá lehet szorítani, hogy korrekt legyen. Törvényileg, ellenőrzésekkel és átlátható módon. Igaz ez egy kicsit munkaigényesebb, mint államosítani .
ÁTLÁTHATÓ módon, nem úgy ahogy most bármi is működne. A zavarosban pedig bárki tud halászni.
Nem kell ahhoz született kremlinológusnak lennünk, hogy megvilágosodjunk: a Fidesz legújabb, plakátkampány-korlátozó javaslatával immár sokadszorra bizonyítja be, hogy nem az ősellenség MSZ(M)P-től, hanem Vona Gábortól és a Jobbiktól vannak momentán a legjobban betojva. Olyannyira, hogy már a…..
Kovács András Péter stand upos kisfilmjében Berci bácsi permetezőt kap ajándékba, de nem jön ki a házból. "Szóljunk neki, hogy jöjjön ki feltartott kézzel?" ..
vadi4 2017.05.08 15:46:16
@FCUK: "nézd, amíg én jobban élek, addig lehet Lőrincnek vagyona, leszarom" Teljes mérték osztom a véleményed, persze akad azért egy kis bökkenő. Ne már, hogy az állam támogassa a vagyonszerzést. Az enyémet miért nem támogatja ilyen mértékben, vagy rajtam kívül még sokakét. Miért csak a kiválasztott kevesekét.

"Mengyi meg bíróság elé áll. majd utána lesz tény, addig csak vélemények és gyanúk vannak, ártatlanság vélelmének hívják. " Nézd át az úgynevezett Tábornok per történetét. Mengyi pontosan akkora mértékben részesüljön az ártatlanság vélelmében, mint az ott perbe fogottak.
Tények??? Pontosan milyen tényeket ismersz Mengyi esetében? Mennyi tény megismerésére lesz lehetőséged? Csak annyira amennyit közölnek veled? No az nem lesz sok.
Tegnap szemléztem a híreket, a nyúl miatt vasárnap ezt felfüggesztettem. Olvasom, hogy Észak-Korea megint az Acme-tól rendelt bombát -lassan a prérifarkas lesz a hadügyminiszter, ha így haladnak-, aztán, hogy törökök bedobták az all-int a játékba azzal, hogy Erdogannak teljhatalmat adnak, és szemem…..