Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Control_

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenleg a magyar mozikban megtekinthető, Denis Villeneuve rendezte, 2021-es látvány-scifi-drmáma, a Dűne, komoly műfaji előzményekkel bír: Frank Herbert 1965-ös, Nebula-díjas fantasy-regénye és David Linch 1984-es kísérlete képében. Ami a regényt, vagy regény-sorozatot illeti (mely nálunk először…..
Filmbook Dűne - Első rész 2021.10.21 08:00:00
Már nagyon régóta nem tudtam úgy igazán lelkesedni egyetlenegy trailerért, vagy egyetlen közelgő mozifilmért sem.  Aztán jött a Dűne előzetese. Számomra hipnotikus élményt jelentett, a gyönyörű képekkel, az áthangszerelt Pink Floyd zenével. Végre újra azt érezhettem, hogy ÉN EZT LÁTNI AKAROM.…..
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
Az amerikai csapatkivonás kapcsán a hírekben folyamatosan szereplő Afganisztán etnikai szempontból sajátos képet mutat, ugyanis a legkevésbé sem tekinthető homogén országnak. Olyan, hogy "afgán nép" igazából nincs is, helyette pastuk, hazarák, tadzsikok, üzbégek, türkmének és kirgizek (illetve egyéb…..
Control_ 2021.08.23 20:47:21
@chrisred: Konkrétan elárulták a kurdokat. Az Iszlám Állam elleni harcban felhasználták őket és önálló hazát ígértek nekik, majd mikor már nem kellettek sorsukra hagyták őket és Erdogannak szabad kezet adtak velük szemben. A török diktátor meg ezrével ölte őket a török határok mentén (és azóta is tart a dolog, a sajtó távoltartásával). De a kurdok a keresztesek kora óta tudnak magukra vigyázni. (ott a nők is teljes értékű harcosok). Megvédik magukat és Észak-Irakban erősen birtokolnak egy parányi (egyharmad Magyarországnyi) kis autonóm területet.

Most a tádzsikokon a sor. Az amcsik 1996 óta "használják" őket a tálibok ellen. Most újra szükségük van rájuk. A tádzsikoknak annyi előnyük azért van, hogy az afgán határ túloldalán létezik egy szuverén Tádzsik állam (másfél Magyarországnyi területen), ahová visszavonulhatnak és ahonnan kaphatnak támogatást.
A világtörténelem kriminalisztikájának sajátos fejezetét jelentette az amerikai Ted Bundy és az orosz Andrej Csikatilo gyilkosság-sorozata a 70-es illetve 80-as években. Mindketten azonos időszakban követték el bűntetteiket (a hidegháború végén, 1974 és 1990 között), mindketten egy - egy akkori…..
A május 23-án földre kényszerített Ryanair gép kapcsán a "három nagy keleti diktatúra" - Oroszország, Törökország és Fehéroroszország - vezetőinek sajátos gondolkodásáról már nem csak azokból az esetekből kaphatunk képet, melyek például Putyin politikai ellenfeleinek (Voronyenkov, Magnyitszkij,…..
Eremita Adolf Hitler ellenségképe 2021.05.24 19:21:22
Adolf Hitler (1889-1945) a világtörténelem egyik legismertebb alakja, hiszen az emberiség krónikájának eddigi legpusztítóbb világégésében játszott kulcsszerepet, amikor Lengyelország 1939-es lerohanásával kirobbantotta a második világháborút. A történelem legnagyobb fegyveres küzdelme körülbelül…..
Meglehetősen friss hír, hogy május 14-én befejeződött végre a La casa de papel (A nagy pénzrablás) ötödik évadának forgatása. A spanyol sorozat jelenleg a Netflixen 4 évaddal, azaz 38 epizóddal tekinthető meg, de most itt az újabb adag szövevényes izgalom: számlálhatjuk a napokat, mert rövidesen…..
A világ két pontján is nagyon komoly háborús konfliktus van kialakulóban: az egyik Kína partjainál, Tajvan szigete közelében, a másik pedig Ukrajnában a Donyeck-Luhanszk szakadár területek mentén. Mindkét helyzet súlyos nemzetközi válságot, sőt háborús veszélyt hordoz, mert a Föld három legerősebb…..
Control_ 2021.04.13 20:36:20
@György Attila Révai: És az oroszoknak sincs keresnivójuk Ukrajnában. Kínaiknak Tajvanban.
A "háborús filmek" meghatározás meglehetősen tág kategóriát jelent, hiszen az ókori, középkori filmektől (Trója, Rettenthetetlen) egészen napjainkig terjedően ölelheti fel a különböző fegyveres konfliktusokat. Jelen poszt azonban kifejezetten csak a világháborúkra fókuszál, így kiesnek a XX. század…..
Előző posztunkban, mely nektek hála közel 15 ezres olvasottságot ért el, a történelem 4 legnagyobb vezetőjéről írtunk. Cikkünkben ígéretet tettünk arra, hogy következő írásunkban majd a 4 legnagyobb hadvezér listáját közöljük így most erről olvashattok a négyes blogon. Közkívánatra most is lesz egy…..
A súlyosan traumatizált Klara (Olga Kurylenko) egy katasztrófába torkolló bombamerénylet után tér haza édesanyjához és izgága kishúgához. Épphogy képes túlélni a mindennapjait, persze azt is csak töméntelen mennyiségű nyugtató segítségével. Egy napon húga ráveszi, hogy kísérje el őt egy buliba,…..
A "vezető" jelenthet államférfit, hadvezért, politikust és szellemi irány-mutatót is. Ebben a posztból ezúttal kihagyjuk a hadvezéreket, mert nekik egy külön posztot tervezünk szánni és szintén kimaradnak a nagy vallás-vezetők, próféták (Jézus, Buddha, Mohamed), mert nem fair a köztük történő…..
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Lassan minden magas tisztséget betöltő fideszes politikus megkapja a védőoltást, és többségük demonstratív módon a kínai vakcinát választja. Nem is lenne ezzel gond, hiszen saját akaratukból választották a Sinopharm-vakcinát, de az oltóanyag körüli vitáknak olyan politikai töltete van, ami messze…..
Noha valóban zajlanak Magyarországon vakcina-oltások és tényleg nagy mennyiségben érkezik hozzánk orosz illetve kínai oltóanyag (a csörgedező nyugati vakcinák [Pfizer, AstraZeneca, Moderna] mellé), a járvány harmadik hulláma óriási erővel csap le hazánkra. Az országos tisztifőorvos jelentése és az…..
Control_ 2021.02.28 20:27:43
@consul: Az első oltás utáni védettség minimális. A betegségen pedig a koronavirus.gov.hu szerint 319 691 fő esett át!!! Kurv@ra nem 4 millió. :))))))))))
Control_ 2021.03.01 00:47:44
@HARP3R: Az általános, országos IQ szintje szerintem nem éri el azt a szintet, hogy ezt a többség felfogja. :) Az észbontók országában be lehet adni például a többségnek, hogy a WC-n csak maszkban ücsöröghet. Lefogadom, hogy a lakosság 70% -a betartaná ezt, ha előírná a kormány. Mert elhinnék. Ennyi.
Control_ 2021.03.01 07:14:04
@HARP3R: Ja. Aztán elmennek a nagy bevásárlóközpontokba, ahol sorban álláskor megint egymás szájában vannak. De azért hazafelé az utcán felhúzzák a maszkot. Mert hogy ott leselkedik rájuk a koronavírus a levegőben repkedve. :)))
Kevéssé hangsúlyozott téma, de Európa a két világháború között a legkevésbé sem hasonlított egy demokratikus többségű kontinensre. Ami az egyes országokra jellemző politikai berendezkedéseket illeti, 4 típus volt jellemző: totális diktatúra, tekintélyuralmi rendszer, korlátozott parlamentarizmus és…..
Egy bizonyos kor felett már minden férfi emlékszik a Simsonokra, melyekkel a 70-es, 80-as és 90-es években is hasítottak az akkori tizenévesek. Jómagam sem voltam kivétel. Alig 17 évesen, 1990-ben kaptam meg életem első Simson kismotorját, rögtön egy Electronic típust. (Jó, bevallom, előtte volt egy…..
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Control_ 2020.11.13 10:09:36
@Lord_Valdez: @Túlélő_: A legtöbb szakértő szerint védőfelszerelés és szkafander nélkül egy ember 10-15 másodperc után leveszti az eszméletét és 60-120 másodperc után már nem hozható vissza az életbe. Azt viszont én sme értem, hogy miért ilyen tág a határ: 60 és 120 másodperc meghatározással. Gondolom a tüdőben lévő levegőmennyiségtől függ. A vérből nitrogén szabadul fel és a felfúvódik a test, miközben a belső szervek szinte szétrobbannak. A test persze egyben marad (mese hogy szétpukkadna).
Control_ 2020.11.13 10:11:27
@DarkFuture: Nagy gáz vagy ember. Inkább tologasd a csattogó lepkédet és folytasd a Micimackót, mert elfelejted hol tartottál. :)
Óriási várakozás előzte meg Christopher Nolan legújabb filmjét, a Tenet című akció-thrillert. A hazai mozikban jelenleg is futó különleges alkotás kicsit science fiction is, az alaptörténetben markánsan megjelenő "invertálás" és "entrópia" illetve "időugrás" fogalmak képbe hozásával. Ezek nem csupán…..
A hihetetlen és egyedi humorral megáldott „ponyvakirály” Rejtő Jenő élete sajnos nem nyúlt hosszúra, mindössze 37 év 9 hónapig tartott, ám ez a rövidke idő gazdag életutat és rengeteg élményt hozott számára. Fiatalon a foci, majd az ökölvívás és leginkább a színház érdekelte, felnőtt fejjel pedig…..
Control_ 2020.08.18 00:38:14
@ember100: Marha. Mi köze a megerőszakolt nők esetének ehhez. Semmi áldozathibáztatásról nincs szó, te selejt. Ha a cigőt rákot kapsz és kinyiffansz, akkor nem a te hibád? Az is "áldozathibáztatás"? :)))
Control_ 2020.08.18 00:39:11
Control_ 2020.08.18 13:14:46
@misimisi: Alultápláltság, vitaminhiány ... ne zavarjon meg, hogy 1942. november 27-én indították el a munkaszolgálatra a nagykátai állomásról és rá egy hónapra meghalt.
A Mars a hozzánk legközelebb keringő bolygók egyike, valójában egyik szomszédunk a Naprendszerben. A környező kőzetbolygók közül a Naphoz közelebbi szomszédunk a Vénusz (melynek felületén állandóan 500 fokos hőség tombol, ám mérete és tömege a Földéhez hasonló), másik "oldalon" pedig a Mars…..