Regisztráció Blogot indítok
Adatok
screpes

0 bejegyzést írt és 1330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Üdv. Az Illyés tegnapi kiáltványának első mondataiban mindjárt ott volt a lényeg. "Az oktatás nemzeti ügy, a nemzet ügye. Nincs olyan ország, amely az oktatási rendszerének versenyképessége, a benne dolgozó tanárok nevelő és oktató munkája nélkül sikeressé tudott volna válni. A szülők a…..
screpes 2024.01.05 04:13:52
@ricardo:
Irni kell a törzsszurkolóknak, különben nem tudunk a változásról.
screpes 2024.01.05 04:20:59
@Rodney_2:
Tapsikolsz, hogy londonországban minden mégúgyabbul van?!
Néhány rendszerhazugság, amivel az ellenzék nem hajlandó foglalkozni, ehelyett úszkál (és fuldoklik) e hazugságok farvizén: -- Magyarország keresztény ország, amelynek keresztény kormánya van. (Nem, Magyarország nem keresztény ország, és kiváltképp nem keresztény a kormánya. Magyarország…..
screpes 2024.01.04 18:48:18
@Gery87:
Ez honnan jön, ez a 400 eves dimenzió?
2 éves következtetésed a nemzEti nagysagról nincsen?@
Kipróbált és mindig rossz véget ért (nemzeti) reálszocialista-argentín típusú forgatókönyvet pörget az ország: a közép- és felsőrétegek nagy részét az adópolitikájával és antikommunizmusával kezdetben maga mellé állító, majd a kormányzati inkompetenciája, erkölcstelensége és az útszéli arroganciája…..
screpes 2024.01.04 18:40:09
@Laptop7712:
Ugyanazokat irod., mint évekkel korábban.
screpes 2024.01.04 18:42:05
@screpes:
A tévedéshányados magas.
Pl melyik nagypapa ver unokát?
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
screpes 2021.07.23 13:15:27
Az idő múlásával választ kaptam fenti kérdésemre, mert a HVG nél valaki megírta, mennyit költött az MLSZ a csapat EB-szereplései "kapcsán", és kiderítette azt is, hogy ezen összegek egy része az európai labdarúgó-szervezettől származott. Ebben a listában vannak tételek, (Például a 8,5 milliósak), amelyek felkeltették gyanakvásomat, hogy a három-ötezer (?) fekete trikó kerülhetett ennyibe. (ennyire saccoltam az uniformisba öltöztetetett szurkolói csoport létszámát). Ez így elég egy komplett konteora, mert egy pillanatig sem a trikó érdekelt. Eredetileg az illúzióink táplálásáról leveleztünk itt, én pedig a hamis illúziók megtagadásában vagyok érdekelt.
Mindent elárul a kínosan egyforma trikók kiosztásának módja, és az, hogy miféle érdekeltség lehet ebben: egyforma ingyentrikósok sokezres blokkban, az ültetési renddel egyetemben... Ha aktív újságíró lennék, három telefonálással utána mennék, de nem vagyok az. Tán nem tudjuk anélkül is, mi van a háttérben?! Mi legitimálhatja 35 celsius fokban a fekete trikókat?
Szalay Ádám mondja hogy a miénk (övék) a legjobb szurkolótábor, a német kapu mögött, az ő gólja után... Ezek azok, akiket előtte a német rendőrség inzultált.. a fekete trikósak.

Ennyi ízlésterror csak jegyráusítással /osztogatással együtt bonyolítható le, és nálunk az MLSZ-Kubatov-Csányi is fidesz, Kormányközeli foci. A propagandaérdekeknél és technikáknál vannak összeláncolva, ezért van az, hogy csak szelektíven osztozhatunk a nemzeti összetartozás érzésén.

Na most azzal kerek a történet, hogy ez a trikópénzt küldő szervezet (az UEFA ) utóbb 100 ezer eurora büntette a magyar szövetséget, mert rájöttek hogy a trikókból a jellegzetes magyar propaganda szivárgott (erről is egyszer már le kéne szokni: ez nem PR, (public relations), hanem direkt hatalmi játszma, mivel megfélemlítésre alkalmasak az ilyen felvonulások... ők az erőszak hiteles látszata) Ezért oly disszonáns, ha az EU-tól jött pénzeken vett trikóban európaellenes magatartásokat s viselkedést pénzeltek kormányhű fideszes fradisták...

------------
@ricardo:
Én nagyon kedvelem a laikus véleményeket.
Az nem lehet baj, hogy nem értesz valamihez, és ennek ellenére véleményt alakítasz ki róla. Az még érdekes is lehet, és a maga módján mindig érvényes: kiderül, hogy mi az amit ilyen esetekben NEM látott a laikus?
Viszont a tévelygés nem óv meg attól, hogy hatalmasat tévedj. De most ezzel sincs baj. Gondolatmeneted lényege: "minden frusztrációnk abból az illúzióból fakad, hogy futballnemzet vagyunk".
Kölcsey sem értett a focihoz, mégis azt irta:

" Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?"

Valóban focinép voltunk, de nem vagyunk már azok. A sikeresség mantrájához a futball csak egy fentmaradt zászló. Nem lobog, csak lóg, a nacionalista rángatás nem helyettesíti a friss szeleket., de akik sikeres nemzetben gondolkodnak, nem tudnak lemondani róla. Nacionalistáknak oké a semmi is, hazaárulóknak pedig mi mindazok, akiknek nem megy a foci!
Csakhogy a frusztrációnak van egy másik ősforrása is: annak látványa, hogy valamit nem tudunk megcsinálni. Nem olyan jól, mint a mindenkori rivális másikak. Ennek viszont oka van. Kevesebb tehetség, rossz kiválasztás, elavult edzői tudás az utánpótlás berkeiben ... talán ilyesmi. És csak ezután jön az állami rangra emelt illúziókeltetés.
Piaci kofa: szembejön veled egy ügy és rászállsz. Elmegy, rászállsz a következőre. Eladnád magad és az ócska portékádat, de csak nem megy. Nem akartam durvábbat írni, pl. a légy meg az anyag kapcsán, mert nem. Az az olcsó örömködés, ami nemcsak a FB-társadalomban, hanem az ország vezetésére magukat…..
screpes 2021.03.16 08:13:29
@varsoigyros:

a lankadás oka Béndek úgymond "hibás" döntése, és/vagy a blogvilág jellegezetességei, benne a menedzselésben rejlő, lefelé korlátlan lehetőségekkel, avagy a HVG kontra Index (részben "rejtett, be nem látott) uralkodó(i) viszonyok.
ez a három lehetséges, én a két fontosat nem állítanám szembe, azaz Béndek döntése e az ok, vagy azok a körülmények, amik itt főszerepet játszanak. (legfőképpen: mi korlátozza a blogok-posztok nevesíthető látogatását...)
ha már logiikára hivatkozol, kisajátítva az okságok egyféleségét az általadi sikerült felderítettségében.

Béndek, saját indoklásában (elhatározás !) hivatkozik utal a HVG illetve indexnél meglévő uralkodási viszonyokra, isméátlem őt: " így nem kell megalkudnom egy helyzettel" .... azokat hasonlítva össze.

A marketingben és itt a politikai marketingben is, általad, indokként jelenik meg a "rossz" menedzselés, amely indok elhatározás és eszközrenszer függvényeként tünteti fel ami történik, egy ellenzékies bloggal.
Kvázi történhetne minden másképp amennyiben vezetője-szerzője másként menedzseli.. (klasszikus egyszerű példával: a büdös szappan eladásában a sikertelenségnek a büz az oka, vagy a rossz eladási módszerek?)
Ha így vesszük kilúgoztad a menedzs MÖGÖTT rejlő felfogásbeli, uralkodó képességet: azt hogy valaki MIÉRT ÍR, hogy mely változást hozzon létre)
Esetünkben az az ellenmondásos, hogy az olvasói létszám gyarapítása immanens jegy kell hogy legyen, noha az újindex ilyetén gyarapítása már nem lehet e bloggazda szándéka, ha mögéképzeled a tulajváltást. Morális és tisztán látó elvi alapú elhatározás.
Szemben a te büszkén vállalt logikáddal: az is tiszta (logika) szemben értetlenül a morállal.
Ha (aki) indokokat keresel a megszűnésre, ezeket ne felejtsd ki.

ha primitíven vesszük, egy "rossz" döntés áll v/s áldatlan viszonyokkal.
Ha rossz- nak mondható egy ilyen döntés, akkor nincs szükség áldatllan viszonyokról szóló beszédre.
Ez a te logikád, kispajtás.

----------
screpes 2021.03.21 06:47:25
@varsoigyros:

Olvasd el a "MI a baj a liberalizmussal" című december elsejei HAFR blogposztot. És benne főleg Reding Roli hozzászólását

idegenül mozogsz a morális döntések birodalmában
screpes 2021.03.23 08:56:29
@varsoigyros:

mind gyakoribb egy-egy olyan cikk, amely egy másik cikkről szól.
Az is egy megnyilvánulás, ha nem is szónoki, miért kellene köré egy koholt
sajtótájékoztató? A fontosságát pedig számos körülmény mérsékli vagy fokozza.
Az egyes híroldalak így onanizálnak,, így dúsíthatják (higíthatják) fel saját, szegényes hírtermésüket, hogy elemzik az elemzést . Tényhozama a harmadik "fokozatnak" már alig van, vagy nulla, magukkal hurcolják az halmozódó kételyt is.

Ezekkel a másodérésű cikkekkel nem érdemes foglalkozni mivel zeek kósza véleménycikkek, és ellentmondásos a tény (hír) hozamuk. Erre jön rá, ha egyes kommentelők a keletkező ellentmondásokból próbálnak igazságot csiholni. Hogy nnna lám... ezt vagy ezt írta az megez, és reagálta ke így meg amúgy..

A hozzászólók követik ezt a logikát, te is azt fejtegeted, hogy egyesek miről képesek írni...
Elhive azt, (lehet, hogy hosszú "Í" ) vagy legfontosabb ténnyé emelve, hogy a másodlagos közreadók már elfelejtenek ellentmondani. Ezekből a fej - tegetésekből azonban nem jön "tej", az állítás morális, relatív természetű, azaz hitekkel bástyázott vélemény. ami fontosabb rangosabb.
Összegezve például csak annyi, hogy neked elviselhető e egy Kósa, aki tegnap azt mondja, hogy minden rendelkezésre áll, (anyagok, eszközök és humán erőforrás IS) noha járvány ELŐTT, eleve létszámhiányos VOLT az egészségügy, vagy "másik" figura, aki szerint "szerinte" nem lesz nyitás egy hét múlva... Senki nem várja, senki nem hiszi, hogy lesz nyitás, ha egy kicsit is tájékozott. Vagy nap mint nap hallani mainstream, hogy a "baloldal" oltásellenes.... Ettől hitelesebb lesz valaki talán? vagy autentikus az információja?

----------
Szokásomtól eltérően nem az ellenzéki pártok iránti szkepszisemnek akarok hangot adni. Ezt a kérdést már többször körbejártam kezdve az objektív tényezőktől (a magyar nép történelmi múltból örökölt közösségi inkompetenciáitól -- nem elválaszthatóan a függetlenségi etnicizmus nemzetromboló politikai…..
screpes 2020.12.06 12:19:26
@abdul hackeem:

Törököt fogtam, nem ereszt

--------------
screpes 2021.01.14 05:58:39
@Rodney_2:

....és mégis mocorog a Föld"
Ha elég felelőtlen demagóg idióta,
el fog hódítani egy raklapnyi fidesz szavazót.

ugye nem felejted el, hogy a fidesz is "előnyökkel" kecsegteti a regisztrálókat?
Hátrányokkal az elmaradókat.
--------------
Nagyon nehezemre esik elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy Novák a rezsim egyik élharcosa, de a videója kapcsán most megerőltetem magam és ránézek elsőként a magyar reprodukciós rátára (egy szülőképes nőre jutó átlagos élveszületések száma). Induljunk ki tehát az érvelésben ebből a két grafikonból…..
screpes 2020.12.16 08:35:06
@Bambano:
mit hazudnak?
Mellesleg én midig azt gondolom, hogy "mi" vagyunk, az ellenzék, (mi is) akik itt írunk.. Ez a dilim, hogy én vagyok az értelmiségi.
Annál inkább kérdéses, hogy mi lehet az a hazugság?
És velünk szemben, akkor miként hangzik, és kié az igazság?
Igencsak klasszikus vita folyik Brüsszelben, amiben a civilizáció éppen meghátrálásban van. A jogállam és a politikai döntéseken alapuló jogelmélet vitája lassan százéves: fő figurái akkoriban a jog uralmának elsőbbségét és normatív megalapozását hirdető Hans Kelsen, vele szemben pedig a később náci…..
screpes 2020.12.13 09:41:16
Az aktuális vita keretében az álláspontok jellegzetesen kétfélék:
egyik azt hiszi (mert azt éli meg), hogy az állami (az ő közössége) alkalmas a közképviseletre, (és ennélfogva engedni kell az ő álláspontjának, amit ráadásul a hatalom képvisel), a másik, úgymond a miénk, azt állítja, hogy felszámolták hazai keretek közt e mechanizmust, (a jogállamiságot), és úgy hagyják választott figurák (figura) kezében a döntések jogát, hogy effektiv közösségi többség (pártoktól függetlenül) már nem áll mögötte, és az ellen vélemény korlátaival együtt szerveződik.. Amikor "ők" kimondják, hpgy nemzet nem lehet ellenzékben, akkor megvalósíitják, hogy ellenzékiség nem lehet a nemzetben.....
Ezt a nemzetközi uniós jogrend nem tudja feldolgozni. ( ajogrend, az OTTANI nem írhatja felül ( nem "marginalizálja") az itteni politikákat. Van der Leyen, nem rúghatja farba orbánt. weber sem, pedig kár.
Nem feladatuk feloldani, hogy a felhatalmazottság errefelé mást jelent, olyasmit, amibe ők nem is akarnak beleszólni. Ha törvénytől függetlenek akarunk lenni váálasztott képviselőink többsésge útján, akkor az "keleties" "balkáni"lesz, NOSZA!

-----------
Úgy illik, hogy egy keresett, sokak által járt polfilozófiai blogban tisztává tegyük, és rögzítsük, mit is jelent esetünkben a győzelem, és a vesztés,
Erre teszek kísérletet, kérem a blog prominens szerzőit, javítsanak ill. egészítsenek ki.

1. a téma (győzelem/vesztés) nem tárgyalható, nem említhető e kettőségétől függetlenül, tehát annak feldolgozása nélkül. Mi a győzelem, és mi vesztés.

Erről ír Hafr is: a jogállami fogalomkészlet európai akar lenni, a politikai aktuál pedig itt politikai hatalomformálsából adódik, ami kétes: többségi okokból, és eljárásjogi (ld választási törtvény) miatt is.

2. eredetileg a EU költségvetés elfogadásáról volt szó, együtt a Covid-helyreállítási pénzek kifizetésésvel, amelyek fele vissza nem térítendő plusz hitel. Emellé rendeltek volna jogállamisági feltételeket.
Ez ellentmondani látszott a szuverenitásunknak. Magyar vétó (belengetése) miatt folyamat megakadni látszott. (beakadt..)
Szuverenitás csak akkor van, ha NEM érvényesülnek eu -s kritériumok (?!)

3.
A magyar álláspont az lett : nem emelnek vétót, (A KIFIZETÉSEK ELLENÉBEN!)
Nincs azonnali jogállamisági alapú konzekvencia, jogalapok átszövegezése

4. vizsgálódás stb ... viszont VAN, (ez "normális" "szokásos", és "lassú"...) az sajnoshálisten "úgyis" évekig eltart ...
"nem is kell", de lesz, sőt VAN - januártól, jogi huzavona hosszas tárgya.

---------
a jogállamiság kritériumai közt EGZAKT módon említtetik:
- A bírói személyek és szervezetek pártatlansága,
- Pénzek lopása akadályokba ütközzön (átláthatósági- kifizetési, kontrollálási)
- Sajtó és választás környezete háborítatlan legyen (üzleti alapra már nem állítható, mert abban jelen a kormányzati (párt) erőfölénye.
-----
Véleméyn: a Praxis sérteni FOGJA, a normákat , most is sérti, és változásokról nincs szó... jóllehet bírósági dönrtések okozhatnak MAJD korrekciókat..
screpes 2020.12.14 08:53:42
@Gery87:

Itt egy katonaviselt ember megírhatná, (lehet képzett is), hogy a fegyverbeszerzésekből milyen hadviselés kell következzék?
Nyilván látszania kell, hogy a fegyvernem miként határozza meg az adott (adódó) ellenség karakterét, támadó- vagy védekező készségét.
Igyekszem sosem jósolni, mert az ember -- azokon felül, amik egyébként is adódnak -- nevetséges hibákba tud belefutni. De kérdezem, ki az, aki komolyan hiszi, hogy Orbán valaha is alá fogja vetni magát a tegnapi alkunak és valaha is meg fog valósulni Magyarországon a pénzek felhasználásának…..
screpes 2020.12.13 09:40:15
@Reding Roli:

Bogomil tatárfejű és Te is, meg Free Tibet jól látjátok a helyzetet

Egyetértek, és épp ezért segítségül hívlak benneteket: fogalmazzuk ugyanezt meg minimál-konfigurációban! Mi történt legutóbb Brüsszelben, azaz "ki győzött"?
A bővebb kifejtésre szükség van a meggyőzéshez, csakhogy napi szinten mindenórásan is kezelni kell a történéseket. Tudom, ahol valaki hazudik és/vagy manipulál, ott az egysuerűségeknek búcsút kell mondani, de mégse tesszük.
Tehát:

-----------
Úgy illik, hogy egy keresett, sokak által járt polfilozófiai blogban tisztává tegyük, és rögzítsük, mit is jelent esetünkben a győzelem, és a vesztés,
Erre teszek kísérletet, kérem a blog prominens szerzőit, javítsanak ill. egészítsenek ki.

1. a téma (győzelem/vesztés) nem tárgyalható, nem említhető e kettőségétől függetlenül, tehát annak feldolgozása nélkül. Mi a győzelem, és mi vesztés.

((Erről ír Hafr is: a jogállami fogalomkészlet európai akar lenni, a politikai aktuál pedig itt hatalomformálásból adódik, ami kétes, mint norma: többségi okokból, és eljárásjogi (ld választási törtvény) miatt is.))

2. eredetileg a EU költségvetés elfogadásáról volt szó, együtt a Covid-helyreállítási pénzek kifizetésével, amelyek fele vissza nem térítendő plusz hitel. Emellé rendeltek volna jogállamisági feltételeket.
Ez ellentmondani látszott a szuverenitásunknak. Magyar vétó (belengetése) miatt a folyamat megakadni látszott. (beakadt..)
Szuverenitás csak akkor van, ha NEM érvényesülnek eu -s kritériumok (?!)

3.
A magyar álláspont az lett : nem emelünk vétót, (A KIFIZETÉSEK ELLENÉBEN!)
Nincs azonnali jogállamisági alapú konzekvencia, jogalapok átszövegezése

4. vizsgálódás stb ... viszont VAN, (ez "normális" szokásos, és "lassú"...) de az sajnoshálisten "úgyis" évekig eltart ...
"nem is kell", de lesz, sőt VAN - januártól, jogi huzavona tárgya.

---------
Kulcsfogalmak:

a jogállamiság kritériumai közt EGZAKT módon említtetik:
- A bírói személyek és szervezetek pártatlansága,
- Pénzek lopása akadályokba ütközzön (átláthatósági- kifizetési, -kontrollálásii)
(a lopás korrupció itt azt jelenti, hogy befolyással, SZÚK KÖRBEN magánzsebek felé terelni közösségi elosztású és közös tulajdonnak szánt összegeket)
- Sajtó és választás környezete háborítatlan legyen (üzleti alapra már nem állítható mert abban jelen van a kormányzati (párt) erőfölénye).
-----
Véleméyn: a Praxis sérteni FOGJA, a normákat , most is sérti, bírósági döntések okozhatnak MAJD korrekciókat..
SÉRTI ( de kinek szemében?) : ......"

...
Arra a fajta nevelődésre jó lehet az európai politika bárki számára, hogy lássa: milyen vegyesen nulla vagy amorális alakok irányítják a nemzetek és az unió sorsát Johnsontól von der Leyenen és Macronon át természetesen a minden szempontból kirívó Orbánig. Ez talán néhány honfitársunkat közelebb…..
screpes 2020.12.10 08:18:53
@ijontichy: @Hafr:

Miért lenne nulla, vagy amorális alak Van der Leyen, vagy a Mutti?
Vagy akár Weber?
Magyar szempontból mi lenne a német morális?

Odaküldjük Orbánt és hőzöngünk, hogy nem rugták még ki onnan (Európából..) Mintha azt várnánk, hogy európa szerezzen érvényt az Ő akaratuknak.. Vagyis szóval a miénknek.

------------
Itt van ez a Demeter nevű ember, a legújabb határátlépő. Nincs azonban egyedül a silányságában, gondoljunk csak a legutóbb bevetett -- ismertebb -- harcosok közül Parraghra, Káslerre, Vidnyánszkyra, Palkovicsra, Vargára, Deutschra, Kövérre. A silányság alapvetően erkölcsi kategória, de van szabad…..
screpes 2020.11.29 11:07:19
@Laptop7712:

Miért nem tudunk megegyezni? Mi ennek az oka?

A hiány az oka - minden értelemben.... Azt kéne "jobban" elosztani.
A kényszerű vetélkedés a javakért, amikből láthatóan kevesebb van a kelleténél, és a hozzájutás, az előynyök szerzése, a jó beágyazódásssal érhető el, vagy örökléssel. Nem a teljesítményekkel., mert azokkal nem érhető el.

A javak természete egy történetileg feudális országban, földalapú volt, mert ársványok nincsenek, tőkék felhalmozódása sem, vízenergia, 25 000 kilométernyi sípálya (ld Ausztria) satöbbiek nincsenek a Kárpát medencében.
A bányászat visszaépült.
A politikai hatalom nőtt be ezek helyébe, mivel azzal érhető el a gazdagodás, a befolyás nem okság, hanem mindennel csereszabatos.
Példa:
képzeljünk el egy kárpótlást, mondjuk oylan településen mint Kaposvár, vagy Sopron (szándékosan kitalált környezetet hozok példának, de mégis olyat ahol jobban elképzelhető, ami történik).

a rendszervűltás környékén kárpótlási jegyekkel váltották meg a jófekvésű földeket amit fel is vásárolhattak. mondjuk 70-700 ezer forintért darabját..
Ezekkel megváltható volt egy-egy értékes terület a város Rózsadombján, annak szélén. Ebben a képviselők több mint fele szeméylében, családjával érdekelt volt. Ha bármi városfejlesztési ügy felmerült, olyan ügyben szavazhattak, amiben személyes érdekeltségük volt...
Kialakitottak egy területet, annak fejlesztését képviselőként lobbizva alakítani tudták. Környnezetttanulmány is lehettett közpénzből, azt ők rendelték, ők instruálták.... (közösen felajánlhattak egy új óvodának- iskolának is (alapítványinak), területet a sajátjukból - emiatt lett aztán kellő minőségű közút a korábban szűz területen.
és aztán ezek a telkek mivel négyszáz négyszögölesek voltak, mára mindegyiken nagyértékű ingatlan áll, értéke a kezdeti területét követően, most akár SZÁZSZOROS.. a húsz év alett gyerekeik felnőnek és ma neves (jó) egyemeken vannak kint..
Ha eladják, vagy megosztják, napjainkra 50-70 milliós az tulajdonukban lévő érték, ami másnak sohasem lesz, mások gyerekei nem mennek neves egyetekre, és nem adhatnak el ingatlanokat 50-80 milllióért, amiben a hitelek építkezés stb vel is csak Törtrész a befektetésen belül. Abban a hozzáadott érték: a törzsanyag, amiként sorozatosan dönthettek a föld felértékelődéséről.

Miben érthetnek ezek egyyet szavazó honfitársaikkal? A magyar föld szerepében? A politikai hatalom lefarigcsálsában? Erdélyi honfotársaink szavazzanak e felőlük? Orosz befolyás? Jöhet! Gazdagok adói felől?
Abban, hogy ne lophassanak a pol.vezetők (és senki)
A honfoglaláskori vérszerződés alanynai azt mondták magukban: ugysincs itt lenn semmi, de úgyis kalandozni founk.

szóval talán nem kellett volna Vereckénél annyiban maradni, elégedettten végigpillantani a terméketlen Alföldön..
Felkapaszkodni a Fesztíy-körképre, vagy összedobni a festőnak a szponzorációt.. Nettó művészetpártolás.
A választói értelemszerűen jobbnak tartják Orbánt az ellenzékénél. Ez a súlyos rövidlátás a magyar nemzet mai rettenetes állapotának politikai kulcsa, ami nem egy Nobel-díjra méltó felfedezés. Sokkal elgondolkodtatóbb, hogy mi lesz ennek a vége. Orbán bármit -- aminek még csak egy részét…..
screpes 2020.11.25 08:28:28
@alöksz róz:

..." A szűken értelmezett jövőképszolgáltatás olyan várakozás, amit oktatlanság a jelentkezőkkel szembeszegezni, mert amit mondhatnának, az maga a vita tárgya: a nyílt(abb) társadalom, a konzultáció nálunk adósság, míg nem kezdődhet el. Csakhogy a másikaknál - gyalázat.
A legendás EGYSÉG és ÖSSZEFOGÁS valami, amit még senki sem látott. De hiszen olyasmi a fideszsnek sincsen: amit nemzeties cimkével kioszt a közbeszéd megevezetésére, mindaz jóideje maga a megosztottság, a dühös kétféfeséghez vezetett..
Ellenzéki oldalon a megjelenítést, médiabefolyást értékelve nem lehet elválasztani a csatornamentességet a vízhiánytól. Csakis elfertőződött mérgezett kutak vannak. A visszhangmentességre az a válasz, hogy nem is ordítottál eléggé."

----
screpes 2020.11.26 12:04:58
@HaFr: Pihenteted ezt a mértékadó hangot?
Nem látom a korábbi bejegyzését. Amúgy nem hiányzik.

-----------
Tamás Gáspár Miklósnál kevesen látják jobban, hogy a marxizmus nem összetévesztendő a politikai (státus-, jog-, elismerési és identitás-) egyenlőségért változatos erővel és felállásban nagyon régóta harcoló aktivisták, politikusok, mártírok, kultúrértelmiség, miegymás fluktuáló ideológiáival. Írt is…..
screpes 2020.11.19 07:47:14
@Moin Moin: @Gery87: @Khonsu:

Elérhető erőforrások?
lehet e evolutiv kiindulópontnak tekinteni, hogy a források nem mindenki számára egyformán elérhetőek?
Az evolúció innen kezdve kétféle küzdelmet prognosztizál: a javak megszezéséért vívandó küzdelmet, és ezzel párhuzamosan, az azokkal való küzdelmet, akik a forrásokat elszerethetik előlünk. Ugyanúgy
úgymond, harcban állnak érte. (csak nekik van belőle..)
A kérdés tehát: génjeiben hordozza e az ember önkorlátozásként, a mások által állított határokat?

Az önkorlátozás mennyiben létformája a különbözőségeknek?
Az önkorlátozó, növekedést korlátozó genetikus küzdelem nem ugyanolyan erős e mint az alapkésztetés, hogy szolgálatunkba állítsuk az elérhető forrásokat?.

Texasban a feltörő olaj a természet kincse, neked miért nincsen?
Jahh, mert az Ewing-család... Filmet is csináltak róla, még nem ért véget a sorozat.
Karácsony népszerű. Nem is lehet nagyon kikezdeni. Ráadásul úgy tűnik, flörtöl a közös ellenzéki kormányfőjelöltséggel. Mit lehet tennie Orbánnak, ha biztosra akar menni vele szemben? Én magam nem hiszem, hogy ez az ellenzék bármilyen felállásban, bárki vezetésével le tudná győzni a Fideszt az…..
screpes 2020.11.14 14:14:01
@HaFr:

Kíváncsian vártam, ki és hol írja le először, amitől tartottam.
Az összeesketés-elméletet. Ezútal nem elütés, nem összeesküvés, hanem összeESKETÉS..
Azt nevezem összeesketésnek, hogy a szavazói háttereket nyomja egymáshoz a fidesz (orbán), hogy kölcsönösen lejárassák egymást. Ez lesz az egység summája: a megbélyegezhetőség.
A gyurcsány-fóbia keretében sok igazat lehet írni, de igaz ugyanaz másokra is: pl en bloc az MSZP-re, és a jobbikra is. Ha hozzápróbálod őket a (közös) esélyleséshez, kidobja a gép az ellenszenveket. A fidesz csak előénekli ezeket, megvan készen a refrén az ellenzékiekben.
Hozományuk az X-százezer szavazó, és a közútálat, amit begyűjtöttek az évek soárn.

Személyileg tehát a legnagyobb kockázat a gyurcsány-szennyezés, szervezetileg az MSZP maradvány-hálózata, ideológiailag a jobbik ellenesség: ez mind olyan veszély, amihez kénytelen lesz hozzányúlni az egységesedő gondolat.

Moin Moin-nak meg csak annyit: mindegy, hogy Orbán nagy stratéga e, mert a lényeg az, ahogy hallgatni képes E G Y E S "külsős" tanácsadókra. Én is ezt, az összeesküdöztetést tanácsolnám neki, ha ki tudnék szállni a terepjárómból és hasba rughatnék jogerősen egy nyugdíjas nőt.
Ha ötven képviselőjelöltet kell állítani, akkor össze fog esküdni az, akinek harminc van, azzal, akiknek még van tíznél is több...

(Utóirat: A momentum pedig bizonyára az, amit HAFR ír róla 11:28-kor.
Giccs, amely a művészet egyes elemeit a lényeghez emel, átélés helyett a technikát rágja a szádba, morál is deficit...).

És a legnagyobb kérdés: legyen e ezekután gyurcsányos, MSZP-s, Jobbikos
momentummal is szennyezett lista?
screpes 2020.11.14 16:02:48
@F1őr:

El kéne valahogy választani az elvtelen, saját 20 % ában pancsikoló maradvány-ellenzéket azoktól a kormányzást vitató politikusoktól, akik komolyan gondolják a változást, annak szükségességét. Amikor elítéled egyben a kényelmes (szarházi) ellenzéket, akkor azt állítod, hogy nincsenek is őszinte, áldozatokra is képes harcosaik?

Ha az egyes személyekkel nem is teheted meg a differenciálást, (nem is tőled várnám), azt elvárnám, hogy feltételezd: akadnak ott is tisztességes emberek.
Szanyit se firtassuk: ő nem Gyurcsánnyal, hanem a lemenő MSZP -vel nem vállalt közösséget.
Összegezve: nem áll meg a talpán, amit mondasz, mintha egy sort sem értenél abból, amit itt a többiek írnak.
screpes 2020.11.14 16:06:52
@HaFr:
F1őr-nek nincs igaza. Ld iménti bejegyzésemet. (16:02)
Olyan szót használ (orbán nem KÉNYSZERÍTI az ellenzéket) amivel nem tárgyalható a lehetséges ellenzéki szerep és logika.
Íme először is a világ hatékonysági (és az ezzel nagyjából szinkron jóléti) állapota történeti kitekintésben:       _________________________________________________ Aztán a kritikus differenciálódási időszak lebontva régiókra: Lehet itt mindenféle kifogást, magyarázatot és…..
screpes 2020.11.09 11:10:34
@Carmichael:

a boldogság témát a boldogtalanság felől közelíteném meg.
Egyéni értelmezésekre van szükség, a nőket, mint boldogtalanságforrást, távoltartanám a témától, de nem sikerül.

A pénz témától is el kéne választani a pénztelenséget: a GDP rossz helyen esik egy-egy főre. Egyéni a probléma, akkor is, amikor tömeges. Ezzel szemben nevén tudom nevezni azt az illatos kis GDP-t, aki melett nem érdekelne most sem, hogy mennyi esik a más fejére.
screpes 2020.11.10 09:05:31
screpes 2020.11.11 08:37:59
@Reding Roli:

egyetértek az elemzéseddel, de hiányolom, hogy a képletekből teljesen hiányzik az ÉRDEKELTSÉG, az érdek megjelenítése.
Az érdekeltségek bevezetése nem okozna változást a felosztásokban, a csoportok képződésében, különösen, mert az alanyok jelentős részében az érdekeltség "elvi" természetű: olyan, amire vágynak, törekednek, vagy odatartozónak mutatják magukat. (Tehát például, mint gazdagok esetében a sznoboknál látható...) Esetünkben mindazok, akik védettséget, védelmet remélnek attól, hogy a hatalomhoz tartozást válthatják meg a populizmushoz való "tartozással".
Erre tud rádolgozni egygszerű mechanizmusok keretében a félelemek keltése az állami propaganda által: Kimondhatjuk, hogy aki FÉL, az a hatalomhoz tartozással tüntetheti ki magát, és ebben a csoportképző magatrtásban elhanynagolható, hogy a kommunikáció szintjén keletkezett: olyasmi, amit "csak" mondanak eredetileg.
A hatalmi mainstream oldaláról hazugság plusz tényleges fenyegetettség, befogadó oldalról pedig az eddig leírtak demonstrálása.
Ha azt mondják neked, hogy félned kell, akkor azzal demonstrálhatod hovatartozásodat, ha erőszakot mutatsz kifejezetten az erősebbek oldalán persze.
-----
Az EU-pénzek túlárazott improduktív beruházásokba öntésének olajozott gyakorlata, amelynek során -- hogy, hogy nem -- feltűnően sok "hazai" követ kell felhasználni és aminek magas hányadát a notóriusan rosszul átlátható építőipari cégeknek egy szűk csoportja végzi, ismert az ország lakossága előtt,…..
screpes 2020.11.03 06:46:28
@cvsvrs:

kéthetente megismétled azt az "elméleted", hogy a főváros nem árutermelő, nem tudsz megbékélni azzal a gondolattal, hogy a nagy lakosságsűrűségű terükleten nem látható számodra az a fajta termék (kiáradás közben) ami nyersanyagigényes, területigényes, környezetet terhelő...
Szóval mindaz, amit egy sűrűnlakott város módszeresen kiköltöztetett a belsső területekről, többszáz éve. Ezzel párhozuzammosan a személyes szolgááltatások szaporodtak és koncentrálódnak: azokat az embereket el kell látni, (egymást is), és a folyamatokat gondozó adminisztráló emberanyag szeretett egyhelyen lakni, ahol találkozhattak épülhettek, és közel voltak jellegzetesen irodai típusú munkahelyeikhez...

Nna most eljön a te időd, mert otthonnról, home office is el tudják látni feladataikat monitorok előtt ülve, és a helyváltoztatásuk a környezetszennyező és költséges, valamint mostantól járványveszélyes is..
screpes 2020.11.03 06:46:49
------------
@cvsvrs:

Az unásig ismételt elméletedből hiányzik a vége: valakinek a végén fizetnie kell, a kiadott, vagyis "csak" nyomtatott pénzeknek és értékpapíroknak a tényleges teljesítések szabhatnának (időbeli) határt: a hitelgazdák mondhatják hogy nesze, itt a kölcsön, de aztán a hitelfelvevő egyszercsak, ha késve is, azt el kell költse: valaki a sor végén teljesít...
Négy forrása lehet ennek, mindegyik különleges:
Az egyik maga az inflálódás: annyival csökken minden pénz értéke amennyivel azok becsapták egymást.. de mások szívnak, mindazok akiknek kevesebbet ér ettől a pénze, egyszerűen TÖBBÉRT vesznek meg valamit, bármit.
A másik forrás a szerencsétlen kényszeredett munkás- és dolgozói gárda, aki megszívja mert kevesebbet kap mint kéne... (ezeket nehéz szétszálazni, mert egy része kevesebbet is termel, értékben, de akad egy láthatatlan hányad, aki nem termel kevesebbet mint amit kap érte: mondjuk pl egy jó programozó. Kreativitása kincs. (De vele egy szobában ott a takarító vállalkozó is, aki kétezerért per óra, port töröl, konkrétan.)
A következő tényleges érték a természet kifosztása, azaz a nyersanyagok rendsuerbe áramoltatása: ha van egy olajkutad, és ötven éve bólogat valahol, akkor nehezen lehetsz hülye: valakiknek kelleni fog az az olaj.
Végül pedig e (hiányzó) pénzek otthona, lelőhelye maga a HIÁNY, a veszteséges üzletmenetek és csődök: a veszteségek amiket "más" leír, de nem az akinek kéne. A körbetartozás pedig az átmenet: a késedelemben ott kering ami NINCS.
screpes 2020.11.06 10:15:56
@Laptop7712:
Mi az, hogy "nyugat?
Különösen, ha
... " nyugaton is ma már inkább a plutokráciába csomagolt feudálkapitalizmus létezik, mint rendszerformáló erő. Van egy vezető kaszt azt kiszolgálja a politikai kaszt..." stb
Mitől is keresztények a katolikus és a protestáns egyházaink? Nyilván ezzé teszi őket először is az alapításuk, aztán a hagyományuk, a liturgiájuk, továbbá mert annak mondják magukat. Mindezek a dolgok azonban már csak azoknak érdekesek, akik belül vannak az egyházon és ilyenként kielégítik őket a…..
screpes 2020.10.31 08:56:20
@cvsvrs:

Hamisan exponálod a kérdést. Ez már nem nyílt kérdés, eldőlt vastagon, hogy kié a Vár. az országos közintézmények. Az eredmény összképe a bennfenteseknek és érdekeleteknek tetszik.
Úgy állítják be (mint te is) mintha létezne ilyen kérdés: valójában zsarnoki módon eldőlt. A szavazáson (az elsőn) még nem volt zsarnoki, mert korábbi alapokon, az előzményeken nyugodott: az európai liberálisok orbánja sorosösztöndíjból jövet, oroszellenesen, a kommmunistaság bukása után, megkapta a többsésget, anno.

------------
screpes 2020.11.02 08:34:39
@Khonsu:

Nehéz lenne azt megválaszolni, hogy a hatalmak tapadnak fel a vallásra, a hit és egyházai kiterjedt világára, ( a vallásosságra), vagy fordítva: az egyházi szervezetek az államokra, hogy sokszorozzák mentális érvényességük helyett a társadalmi hatásukat, s végül részt vállalhassanak az osztozkodásokban.

mindegyik ellenszenves sokak szemében, és ez nem krisztusnak, vagy a hitnek szól, hanem ennek a z elkerülhetetlen állam/egyház kombónak. Most is, nálunk is ez ven. (Cívisen jól látszik a kártétel, a mechanizmus.).

Én például semjént utálom.. De miért ő a miniszterelnök-helyettese? Miért is?
A KDNP amúgy jelentéktelen párt (se) lenne. De mi az, hogy "amúgy"?
------------
A Fidesz szavazói a választókorú népesség egyharmadát teszik ki, ebből csinál parlamenti kétharmadot -- majd Orbán kormányzati rendszerének felépítése és informális hatalma révén abszolút hatalmat -- elsősorban a propaganda, a választási rendszer, a választások napján történő legális, féllegális és…..
screpes 2020.11.01 11:04:12
@cvsvrs:

nem látod, hogy az ellenzék képes lenne a kormányzásra?

Ezt elég könnyű tesztelni.
Mely tárgyban hoznál (hoznának) inézkedéseket?

Bejönne X mennyiségi plusz migráns? De hiszen vannak-voltak most is, és amúgy meg nem akarnak ide jönni, a klasszikusnak tekintett migrik... Egyetlen egy se...
Novák katika helyében más is parádézna látszatokkal, és/vagy a gazdagok további preferálása helyett (talán) jönnének szociálisan értékelhetőbb rétegeknek szóló intézkedések.
Lennének életfontos önálló(bb) minisztériumok... Kásler és Palkovics parttalan tudása más tárcák szervezeti létében oldódna fel.
Vidnyánszky visszamehetne vidékre rendezni, és ez a problémagóc egy pillanat alatt semmivé válna. Keresztény színjátszás is lehetne, de nem egy új országos, központi campusban.
Pénzügyekben, inflációban mi lehetne a rosszabb?
Külügyekben valszeg oroszellenesebb, és EU-hoz jobban illeszkedő vonalat lehet majd rajzolni, bár ez ellen hadakozna a majdani Jobbik, meg a maradványfidesz is... (?)
(bár, ki tudja, meglehet vissszaváltanának a régi hőbörgések tónusára...
2010 ben a fő ellenzéki szólamok Gyurcsány bevallott választási hazugságáról, és az MSZP-s polgármester-helyettes Hagyó 800 milliójáról, meg az oroszellenességről szóltak).
A változások után Orbán védelmet kérne az Amnesty Internationalektől, soros ösztöndíjra pályázhatna megint.)

De fordíthatsz a dolgon, és vizsgálhatod azokat az inézkedéseket, amelyeket a létező fidesz jelenleg is meghozott.
Azok talán olyan pótolhatatlan, helyettesíthetetlen értékek a szemedben? Propagandaügyben még több kéne, vagy kevesebb?
Nna és a vírusügyben?

Kétségtelen, hogy a konszenzushiányos új helyzetben, ami a kormányváltást követi majd, nehezebb lesz elhatározásokat hozni, érvényre juttatni. De ez csak annyit jelent, hogy jobbban kiforrnak a nézetek, nagyobb nyilvánosságot kapnak a részletek.Nem csak az elhatározások, hanem a mögöttük lévő motivumok harca is. Az ehhez rendelkezésre álló források például kevéssé jutnának a tolvajlás sorsára...
Nem lesz egy éjszakai döntéssel 49 ezer felszabadított kórházi ágy.

-----------------
Felemelő érzés lett úrrá az Uránia előtt demonstráló tömegen, amikor felcsendült Beethoven Egmont nyitánya. A zenemű gyakran hangzik fel az '56-os forradalomról készült archív felvételek kísérőzenéjeként (miután a forradalom idején is gyakran sugározta a rádió) és természetesen tegnap is azt az…..
screpes 2020.10.28 11:54:49
@cvsvrs:

ne röhögtess..
A választás előtt mentem csillaghegytől zugliget (Budakeszi )-ig, (anno), és egyetlen (!) Mesterházy plakátot, és egyetlen Jobbikost láttam ( utóbbit a HÉV mentén, a Goldbergernél, (rosszfelé fordítva!) az ÖSSZES TÖBBI kormányzati érdekű volt, (kb néhányszáz...).
Na most mesélj a szabad választásokról, meg arról hogy ezeknek nem volt egységes jövőképük...Te meg hivatkozol a debreceni eredményről, arrról, hogy hova vezett ez. Csakhogy a debreceni szaldóhoz azt a rengeteg állami pénzt is hozzá kell számolni, ami belefolyt e narancspspk ottani országlásába.
screpes 2020.10.28 14:10:19
@cvsvrs:

Nem budakeszin, hanem az odáig vezető +félórás budapesti utazáson....

A Bertelsmannak/ sorosnak ehhez semmi köze, akkoriban a kormányzati plakáthelyeket a fidesz/ CÖF sajátította ki. (A CÖF annak idején a kapott négyszázmilló forintból az ellenzéki, úgymond "bohóckodó" vezetőket lejárató plakátokat fémjelezte). Rajtad pedig az álláspontodat kérem számon...
Halandzsázol, vagy hazudsz?
A feltétel nélküli alapjövedelemmel (FNA) kampányoló Párbeszéd nevű mikropárt -- és a javaslata, hogy a balos ellenzék emelje be a 2022-es kampányába az FNA-t -- még a koncepció felvizezett formájában is a baloldali identitásradikalizmusok (tehát, meg kell adni, nem a marxizmus) tipikus hibáját…..
screpes 2020.10.23 12:57:09
@chrisred:

Még a hetvenes években egy svéd autógyárban bevezették egy olyan "szalagot", ahol minden gépkocsi egy külön mozgatható szerelőtalpon keletkezett. Ezt a talpat, járatható szerelőágyat, mindenki szabadon mozgathatta egy vezélrlő panellel . Elméletileg akár máshová , sőt visszafelé is navigálhatta, mint ahogy a szalagszerű alapelv (a "hagyomány") kívánta.
Ennek ellenére senki nem mozgatta a sorrendiséggel, építés logokájával, azaz a haladással ellentétesen az épp maga által vezérelt készülő komplett munkadarabot, vagyis azok sorrendja , haladása megfelelt a szalagszerű tempónak.
Optimalizált mindenki.
Aztán megszűnt ez a szisztéma, viszont jól látható, hogy minden eyges munkavállaló maga döntött a szerelvénye sorsáról, és ezt át is élte. Annak ellenére, hogy részlertetekig megfelelt a z optimalizált ismert rendnek, ütemnek.

-----
a FNA val szembeni minden érvelés sarkalatos pontja, hogy ha nincs feltétel nélküli pénzük, akkor mi van a megélhetés alapjaival, és másfelől, mi van a munkalehetőségekkel. Utóbbi kettő (megélhetés és lehetőség) miért nem ugyanaz?

Erre is készen van a kétféle válasz: aki keresi a munkát, rendszerint azzal vág vissza, hogy nincsenek ilyen lehetőségek, aki pedig nem áldozata a helyzetnek, azonnal azt válaszolja: jelenleg is 3000 hirdetés van, képzetleneknek IS.

Amit nem vizslatunk: kell e a munkavállalásokhoz eleve vátoztatni életkörnyezetükön ezeknek az embereknek? Képesek e rá?

El kell kerülni, hogy a munkavállaló vállalásával konzerválja, rögzítse nincstelen, lemaradott státuszát. Mert ez nem lehet embernek célja, és a következő posztot erről káne írni(olvasni), hogy miylen ember az, aki felkészül arra, hogy lemaradott lesz?
Az ilyenek nem esélytelenek, hanem olyanok, akik nem tudják, milyen is az az "esély". Vagyis, az a fajta népesség, akivel az FNA "csakjövedelem" esetében Hafr riogat.
joggal riogat - megfigyelése szociologiailag helyteálló, csak írása már nem szól ugyanazokról, - egy másik alapesetben..
screpes 2020.10.23 16:49:58
@cvsvrs:
de hát az istenért, az erőművet lölö nem dobta be a közösbe, hanem eladta - hatalmas haszonnal az államnak. És ezt a vételt befolyásolni tudhatta...
Mindjárt mondok szerintem releváns érveket, de előtte az írás apropója. Olvasom a Pálinkás József új pártjával és az ő ambícióival kapcsolatos (a baloldalhoz sorolt szerzőktől származó), többnyire lesújtó véleményeket. Megkülönböztetve egymástól a Szerencsen náci jelöltet indító balos pártokat és…..
screpes 2020.10.21 08:47:34
------
@ricardo:

Elméletileg igazad van.
Az ellenzéknek kellene "tematizálni".. (és egy csomó idézőjelet megspóroltam...)
Elképzelhető e ez?
Amíg nem tematizál, addig meggyanusítható azzal, hogy nincs témája....
Nem derül ki, hogy mi lenne, ha lényegi dolgokat vonna be a közbeszédbe...
De nem vonhat be, mert ehhez a témán kívül médiakörnynezet is kellene, valamint, hogy a beszédpartnere - a főhangos fidesz - ne szólhasson/tehessen ellene. Ne hamisíthasson, ne karaktergyilkolászhasson , és így tovább.

Orbán nem válaszolna akkor sem, ha igazi mondásokkal szembesíthetnék: azt mondaná, "kéne egy jó ügyvéd", (oszt jónapot), vagy azt, hogy kellemes karácsonyt.
Vagyis arcátlanul melléhordana, szándékosan, gáncstalanul.
Konkrét, szakpolitikai témákban is ezt teszi, mert a publikum (a szélesebb közönség) nem érti, nem követi a valós problémákat, csak azért hogy aztán kellemetlenül megütközhessen vele.

Az autonóm (ellenzéki) beszédmódnak 3 akadálya van: (1) nincs ilyen tartalom, (2)nem ltud belépni a hatalmi, (főáramú) beszéd sodrásába illetve (3) ehhez médiája sincsen elegendő.
Legutóbbi észrevételre az a válaszotok, hogy "de az interneten..." csakhogy a közbeszédnek lehetséges tartománya mellett KORLÁTJA is a digitális mezőkön cifrázható oda-odaugatás.
Hivatalos rangra csak a hivatal emelhet valamit, és ez akkor is így van, ha az a hatalom gyarló, sőt hazug. Mögötte terjednek a lehetséges cselekvés mezői.

Ha lenne - lett volna - Orbánéknak előzetesen kormányprogramja, akkor az a NER lett volna... előre megszövegezve.
Noch dazu, amit mondtak a (legelső) választási győzelem UTÁN, annak is ellenkezőjét teszik. Elég abszurd az is, hogy ez egyetlen emberrel (orbánnal) azonosítható, sőt hibát követ el, aki nem vele azonosít valamit is: az elrugaszkodott a valóságtól.

-----------

@cvrsv:
az elitizmus nem az, hogy például akadémikusok "megkapják" intézményüket, s vele a "szakmai" közeget, hanem a tudás kellő rangjában hatásssal tudnak lenni rá.
(az önállóságuk - annyi amennyi - nem a tulajdonlásból fakad. hanem a tudás mint szüksésges erény birtoklásából. Nem tulajdonolni akarnak, hanem alkotni, fontosat tenni. A populizmus pedig, ha ezeket a megmondható dolgokat népi színezettel visszatáplálja, mint ígéretet, vagy gondolkodáspótlékot, amiben szószátyárok köztesgazdák tudnak lenni.
--------------
screpes 2020.10.21 10:19:42
@cvsvrs:

itt az ideje, hogy ennek a két nézetnek (túl azon, hogy valamelyik "nemnormális"), meg tudnánk fogalmazni a jellegzetesssésgeit,
és ebben nem hagyatkoznék a te sztereotípiáidra. (kripli, intoleráns, nemzethy stb . félfasiszta, vagy tán egészen az...)
Számomra a globalizálódó nézetcsoportnak első jellegzetessége, hogy beemelte a buzerálódást a személyes jogokról való gondolkodásba. Azt mondja, hogy az LQMBT képződésének egyik alapja, az a számosodó közösség, akik vonzódhatanak saját nemükhöz. Az én környezetmben is szembetűnő az ő térnyerésük, és ez nem köthető a buzeránspropagandához, hanem ellenkezőleg: olyanok követelnek higgadt ítélkezést, akik genetikusan sodródtak a gyanusítottak körébe.
Ők látensnek jók, de ha megszólalnak, az túlhangos.
( nagyon erős zárójelben: én ezt a fogamzásgátlás (korábbi) elterjedésével hozom összefüggésbe: az örömszerző funkció laufot, mi több elsőbbséget kapott, a teljes népesség körében. Miért csodálkoznánk akkor, ha a kiválasztódásban tágult a nemek köre, csökken a jelentősége? (egyről több
mint kettőre..).
ezekután meg lehet ütközni persze azon, hogy irodalma is lett a témának, és közönsége azoknak a könyveknek. De miért hinnénk, hogy a propaganda máris megszerezte volna az elsőbbsésget? Írni róla előbbra való lenne, mint észrevenni? Könyvek égetése elébbre, vagy utána kívánkozik a boszorkányyégetésnek? A könyvekkel fűtenének alá a boszorkányoknak?

van olyan, csoportmagatartás, hogy genetikusan torzó?
Az egyház a konstans oldalára állt, lestoppolva mindazt, amiről volt idő (sokszáz év) mondogatni, hogy érték.
Az emberek jelentősen nagy csoportja nem kedveli az öntudatos, színes, dobpergős, nyílt homoszexualitást (köztük jelentős részben olyanok, akik maguk is homoszexuálisok, de 1. nem stílusuk a magamutogatás, 2. valami okból nem akarnak előjönni a homoszexualitásukkal, pl. mert félnek a…..
screpes 2020.10.12 03:50:11
@legeslegujabbkor:

nem értelek....
Kinek írsz? Kit idézel?

Ez a hiányos kontextus. Számomra mindenképp.
Ha pedig nem nekem szól, akkor bocsánat...
De akkor miért van itt?
screpes 2020.10.12 08:43:23
@legeslegujabbkor:
jajj, bocsánat, a poszt elejéről idéztél. Már látom, rájöttem.
Éppen olvasok egy Farkas Katalinnal készült interjút -- az apropó, hogy az elmefilozófust az európai Analitikus Filozófiai Társaság legújabban az elnökének választotta, de ettől eltekintve is Betegh Gábor és két-három másik filozófus mellett a hazai filozófiai középgeneráció legjelesebbje --,…..
Tegnapi hír, hogy az EU német vezetéssel dobta a jogállami klauzúrát a következő költségvetés feltételrendszerének kialakításából, és bár van erre hihető magyarázat, a mai német lapok egyértelmű ítélete szerint Orbán (ismét) legyőzte Merkelt. Az ember csak csodálkozik, hogyan lehet ez..., de ebbe…..
screpes 2020.10.03 14:01:05
@cvsvrs:

Kedvenc toposzod, a kulturharc....
Nélkülözi a realitást, mint egy olyan sík, ahol bármi is eldőlhetne. Mert a kultúra az biztos nem. Az nyitott, és színes, sokféle marad.
Ha harc, akkor ugye tisztán látszani kéne a feleknek, a frontoknak.
Ha megnézzük a tényleges frontokat, a fő ütközetek helyeit és tartalmát, akkor az a SZFE, és a index-ügy látszik nap mint nap. Meg az EU disszonanciák, mintha az vitakultúra kérdése lehetne.

A kultúra nem elsődleges vetülete ennek a harcnak, mivel jóval előtte itt van (volt) a gazdasági, és a személyi-szervezeti hierarchia átépítése: nincs gazdasági hatalom, kellő eszköz az ellenzékiek kezében. Mindegy, hogy melyik párthoz próbálod sorolni őket: a gyurcsány dobrev házaspár sem lesz többé prioritás, üres riogatás velük érvelni, mert potenciáljuk éppen kevés ahhoz hogy főerővé válhassanak. (éppen ezért emlegetik őket, hogy elbizonytalanodjanak, megosztódjanak a főerők: mindazok, akik nem DK-elkötelezettjei, de határozottan változást akarnak.
Visszatérva a kulturális vetületre, a birodalomra, amelyben nem dőlhet el semmi, mert már eldőlt másik, fontosabb mezőkban- a főfrontok emberei
- DUllszabolcsék, vagy a Színművészeti hallgatói és vezető oktatói - NEM azonosíthatók mindazokkal, akiket te mindig szembehelyezel Fideszékkel,, Vidnyánszkyékkal. A kultúrfrontos főerők NEM azonaosak azzal a meghatározatlan körrel, amit állandóan felemlegetsz, ahogy a pártos politikai erők közt sem dominál a DK, vagy akár az MSZP.
Ennek az az előnye, hogy a közbeszédben - ami egyben közvita - a fő csapásirányként egy erőtlen, nem vonzó és nem iss eléggé jellemző csoportosulásra mutogatsz, tudva hogy, ezek nem fognak csapást mérni a gazdasági, közjogi, és személyi hatalmi szerveződésre: róluk azt lehet modogatni, hogy ezek nyüglődnek, fidesz "bezzeg" csak egy van.
Egy és foszthatatlan.
A felépítményt a hatalmi osztódás adja ki, nem a kimodhatóságáért harcban állók... Az összefogás pedig sokszínű, mondogatjátok a nyilvánvalóságot önellentmondásnak beállítva.
A színművészetis gyerekeket egy honvédelmi-katonai, második vonalabeli kancellárrral "kell ütköztetni, ütközetben látni, vezetőik felháborosdást kvázibérharcként... Szó sem esik arról, ki is az, aki ezeket a kreált kancellárokat odaküldte, aki kezén tarthatja a bábokat.

Az Indexes, (most TELEX-es) újvezetők talán olyanosok, lennének, akikkel elképzelhetetlen a városi lét?? Ők tán nem lennének kompatibilisek Debrecennnel? Semmi közük azokhoz, akikkel riogatsz: ezek - ahogy Ijontichy is írja - ezek egyszerűen csak MI vagyunk: értelmes tisztességes magyarok, immár nagyon is sokfélék. A főváros annyiban játsuik, hogy itt még szervezettebbekés tájékozottabbak, eképp meghangosíthatóak az álláspontok, a VALÓDI NEMZETI érdekeink.
Réges rég mi állunk szemben veletek és Orbániával, amihez hozzászámíthatod a kormányklientura értemesebb és változni kész hányadát, legyenek ők akár megtévesztettek, vagy a hatalom esélyeivel befertőződöttek. Tőlük elvárható a pálfordulás, mivel Igazából EU-pártiak, és nem oroszbarátok, vagy fiókhorthysták.
Épp az a probléma, hogy a látványpékságetekben a hatalmi sűrítmény az avitt KDNP-s élcsapat, meg a Kovács Zoltánok, meg Novákkatika aki gyereket akar mindenkiktől, meg Németsziszik, és a hivatásszerű középszerű hazudozók, akik váltják egymást, közben kultúrharc a neve a z elmaradt válságkezelésnek.