Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cold

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, mélyen tisztelt polgártársak, ez az egész ügy undorító és mocskos. Ahhoz is nehezen szoktunk hozzá, hogy bizony a politika az adóforintokat és a közvagyont időnként sajátjaként kezeli. De a Fidesz új fejezetet nyitott. Ha ennek a történetnek nem szakad 2014-ben vége, a…..
A New York-i Harlemben felnőtt, osztályharc, szegénység, intézményes rasszizmus témákkal foglalkozó, az amerikai külpolitikát előszeretettel bíráló rapper Immortal Technique egyik freestyle-jában hangzik el, hogy: „I can't rest a second alone/I got homeland security tapping my…..
Cold 2013.02.16 00:19:55
@tucano:
Előre bocsátom, hogy ha nincs igazam a konkrét esetben, akkor megérdemlem, hogy mókusok elé vessenek.

Magyar apu itthon is gyakran így csinálja, azzal a különbséggel, hogy itthon nem hív senki rendőrt, ha hív akkor sem jönnek, mert nem folyt vér (arra apu vigyázz vagy ha mégsem, akkor megoldja). Viszont közös pont, hogy magyar aput itthonról is bilincsben kellene elvinni. Akkor is, ha utólag kisírja a szemét, szegény.

Te komolyan elhiszed, hogy magyar apu és anyu egybehangzóan állítja, hogy a gyermek nem lett veszélyeztetve (sehogy), nincs semmi bizonyíték. Kizárólag az 1 üveg bor kinyitása a vád és küzdenie kell...
Képzeld nekem meg azt mesélte pl. egy dán, hogy itthon, ha valakinek sötétebb a bőre színe és feltűnően hosszú csomaggal száll a villamosra, akkor iszonyat mód megverik (tán meg is késelik). Egyik-másik eset még a hírekben is benne volt, de csak azért, mert sikerült a csomagból kivenni a szállított gyűjteményből való kardot és meg tudta védeni magát.

A kommentedtől függetlenül nekem sem tetszik az a világ, ami felé rohanunk. :(
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
Cold 2011.09.14 17:46:30
@luciferko:

Te olyan dolgokon vitatkozol, amit a többség nem vagy csak kis részleteiben vitat (igazságtalan bank, uzsora(??) stb. A lényeg viszont elsikkad.
Tedd fel magadnak a kérdést, akarsz-e olyan világban élni, ahol az érdekérvényesítés legfőbb eszköze a hatalom(izom) mérete? Mert spec. ez az intézkedés egészen jól előrevetíti ez ilyen világot. Más kérdés, persze, hogy kevés olyan ember van akinél nincs erősebb és a golyó sem fogja. Most tapsikolsz, de te leszel az első kommentelő amikor azon fogsz ajvékolni, hogy a benzin 1000 lett holnap, hogy az állam nem teremt munkahelyet a most várható kiesők helyett, hogy az orvos a beteg gyermekedet csak akkor nézi meg, ha nyomod az aranyláncot stb.
Az alapvető indítatásod értem, hogy örülsz, hogy kiszállhatsz a jelenlegi hiteledből, bár ha kiszállsz, akkor te nem is vagy érintett ebben a problémában.
Minden esetre annak ne örülj, hogy ilyen precedenst látsz, a fentiek miatt.
Ja, egy másik fórumon írtad, hogy te a tőkéd hozamából fizeted majd a végtörlesztést... Nem-e félsz, hogy 1; rövidesen kulák leszel és valami táborozáson találod magad 2; ha a pénzed dolgoztatod, akkor uzsorásnak fognak hívni?
Cold 2011.09.14 19:45:51
@luciferko:
Egyet még véletlen sem értenek veled, ezért agynémáznak le...

"Én azért várom azt a világot, amiben a bank is elszámoltatható, nem csak a hitelfelvevő. Ugyi, mint amrikban, ahol százával dőlnek be a bankok, míg nálunk a válság ellenére majdnem mindegyik vaskos profitot termelt. "

Azt hiszem ezt sajnos hiába várod, oda más eszközök kellenek. Ez amit most látunk, az cigánytempó, önbíráskodás ami véletlen sem ad okot a bizakodásra.

"Ezekért én már régen ajvékolok, csak ugyi a bankok megmentése fontosabb."
Értem én, hogy ajvékolsz, de akkor a 22-es csapdájában vagy, mert ezek kb garantáltak és ha "csak" ennyi, akkor örülhetünk.

"Ennek ellenére azért átérezhetem azok sorsát, akik nem teljesen a saját hibájukból jutnak oda, ahová eljutnak, miközben a bank semmit sem bukik az adott szituációban."
Én is, és minden egyes eset megvizsgálása és csoportba válogatása után tenni is kellene ezekért az emberekért. van akiért sokat, van akiért semmit.

"Ez nem a pénzem mennyiségétől függ, hanem mások irigységétől. Mint látható, téged is ez izgat."
Ez igaz, nem a pénzed mennyiségétől függ, hanem az aktuális hatalom ideológiájától. De sanszos, hogy az ideológia célpontjává teszed ezzel magad... Egyébiránt izgatja a nyavalyát, csak, ha már felhoztad, megkérdeztem. Ja erről jut eszembe. Ahhoz mit szólnál, ha a válságra való tekintettel mondjuk idén a kormány átvállalná a hozamod, bizonytalan ideig? :D
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
Cold 2011.08.29 23:29:47
@Horizont: Több olyat is tudok, ahonnan kivonulhatna a francba az állam és azt hiszem, olyan is van közte, ahonnan ki is fog. Ennek ellenére igazad van, ez nem megoldás. Azt viszont szerintem te is érzed, hogy ez így már nem fog sokáig menni. Ennek túl sok kimenetele nem lehet... bár jobban belegondolva 2-3 már soknak számít.
Szerintetek 14-ben lesz még cetlizgetés (komolyan vehető)? Szerintem az valamilyen okkal, határozatlan ideig el lesz már napolva.
Cold 2011.08.29 23:46:04
@Horizont: Dettó
Cold 2011.08.30 00:09:10
@karacsi_maci: Egyelőre ne is történjen semmi. Aki tud dolgozzon, ennyi.
És most olyat mondok, amivel szerintem nagyon kevesen fognak tudni azonosulni:
Mivel a tüntetünk, szétverünk, megbuktatunk stb rendezvények egy jottányit sem vinnék előrébb az országot, azért az mondom, hogy következő eldurvuló tüntetésen remélem a kemény magból vért is csapolnak. Pár áldozat árán, idejekorán meg lehet állítani az ilyesmit. Ha a következő ilyenen nem történik ilyesmi, akkor lépek az országból én is és még sokan mások is. Főleg a gazdag iskolázott réteg (én egyik sem vagyok relatív) és majd lehet nézni egymást. Lehet írni, hogy nem kár értem...
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
Na itt van még egy ellentmondásos gondolat (mert az tegnap is úgy bejött a Gripenekkel). A felnőtt cigány férfiak 85 százalékának nincsen hivatalos munkaviszonya (mondta Balog Zoltán államtitkár kedden). A Magyar Honvédség szerződéses állományában akkora lukak tátonganak, mint…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Cold 2010.11.24 20:30:46
@Reményi: Nincs javaslatom, se ötletem raktáron. Ezt elbasztuk kollektíven magyarok, lehetett volna jó is a demokrácia. Lehetne vért izzadva, nélkülözve, de túlélve/összefogva átvészelni a következő korszakot, de félek tőle, hogy ez nem fog menni ebben a honban és társadalomban.
Egy dolgot tehetünk, jó sok naplót írunk, filmet csinálunk, zenét szerzünk erről a korról, hogy az unokáink gyermekei másképpen álljanak/állhassanak a világhoz és másképpen próbálják meg.
Isten bizony nem vagyok pesszimista, ez a véleményem sajnos. :(
Cold 2010.11.24 20:47:50
@pimpalini: Tetszik a hozzászólásod, sok igazságot tartalmaz, de ugye azt pedig te nem gondolod komolyan, hogy a következő felsorolásban bármelyik is kakukktojás a mondandód szempontjából(?): bankok, biztosítók, tőzsde és általában a pénzügyi rendszer szereplői, a legtöbb állam.
Az a kevés állam, pedig csak azért nem, mert még(!!!) megteheti, ha majd nem tehetik, akkor azok is idomulnak. A miénk nagyon nagyon régen nem teheti.
Cold 2010.11.24 20:56:52
@jardel: Leírnám a véleményem, de nem teszem. Azt hiszem a harcos topik-társak elnyírnák a torkomat... :)
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
Cold 2010.09.17 20:35:22
@mrzigi:
Jelen állapotban (érts. szabályozottság) ezek igazak lehetnek, de itt akadna az államnak egy kis dolga, másrészt pedig ha egy ház (társas) normálisan tudna működni és mindenki a tulajdonosi agyával tudna dönteni, akkor bla-bla-bla... Tudom utópia.

Ezért marad a közös szopás. A meg nem valósulás esetén pedig azok következnek az évek során sorban amiket én írtam. És nagyon csúnya lesz, ha a nyugikat, rokikat és egyéb alacsony jövedelműeket kidobálják (jó esetben az ajtón) a lakásából. Ha nem akkor meg összeomlik a rendszer és élhetetlen lesz a panel.

Lehetőségek színes tárháza.
Cold 2010.09.17 21:18:42
@mrzigi:
"2) olyan elzárókat kell felszerelni, amelyek 20 és 25 fok között állíthatóak csupán (és az elszámolásba büntetni, aki kevesebbet fogyasztott, mint az emeleti átlag)"

Ez is egy jó szisztéma, sőt egy fokkal jobb - bár egy előnyt el lehet vele bukni, de legyen. Megvettem!!
Miért nem ezt szerelték eddig? Szerinted erre mi az ellenérve annak a lakónak, aki nem szeretne belefeccolni semmit a lakásába, mert inkább kocsit vesz és vagy unokázik és vagy nincs pénze. :(
Cold 2010.09.17 21:19:59
@Pozse: Nálatok működik a dolog?
Mindenki elégedett? Hidegfalasok is kompenzálva lettek?
  Azoknak, akik esetleg azt hitték volna, hogy a válság véget ért, és jön a várva várt fellendülés, még időben szeretnék szólni, hogy nem az jön. Sőt!   Nemsokára újra nyit az állatkert, és ismét láthatjuk majd kedvenc, tőkepiaci egzotikus állatainkat, úgymint a…..
Első olvasatra nem egy egetverő problémáról szól az alábbi levél, de a levélíró érveit elolvasva tényleg rendkívül kényelmetlen lehet a lakók döntése. Főleg, hogy egy lakásszövetkezet sokkal bonyolultabb jogi konstrukció mint a társasház.Kedves Zugügyvéd!Az alábbi…..
Csak kezdeményezések vannak, de mai sajtóhírek alapján keményen beindult a lobbi, hogy dotálják az autóvásárlásokat. Magyarországnak persze nincsenek olyan lehetőségei az anyagi támogatásra, mint Németországnak, ám a szakma és a kormányzat az Európában bevezetett dotációt…..
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..
Kettős Mérce A fóbia diadala! 2008.12.15 15:32:00
Az alkotmánybíróság megsemmisítette a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, mely 2009 január elsejétől lehetővé tette volna minden magyar állampolgár számára, hogy házasság helyett ezt az együttélési formát válasszák, ezzel az örökbefogadást leszámítva a…..
Cold 2008.12.15 22:43:53
"Az ember viszont nem csak anyagi lény."

Dehogyisnem. Esetleg ki is próbálhatod, mondjuk 3 hónapig napi két pohár vízzel és 1 dkg rizs. Jaaa, hogy ha tele a bendő akkor szeretne mást is az ember? Lett is a mesekönyvben ebből egy fejezet, de alapvetően az ember egy állat, akit(amit) a gyomrának pillanatnyi teltségi szintje erősen befolyásol, hogy gilisztára avagy majomra hasonlít jobban.

"Az fáj, hogy irányítanak? Én azt mondom, hogy szerencsére!!"
Szerencsére, mert volt egy viszonylag nyugodt néhány évtizedünk. Tudom szerinted ez volt az erkölcsi fertő csimborasszója. Nézőpont kérdése.

"megölöd a szomszéd meleget/cigányt/zsidót."

Alapvető jogok el nem ismerésétől ez csak egy lépés. Ha te nem is beszéltél ilyet (csak a lepel alatt), attól még a hozzád hasonlók ezt hangoztatják mindenhol és bárhol.

"Érdekes, épp a liberálisok szoktak beszélni a kultúrák sokszínűségéről, akkor miért jó a globalizáció, amely az emberiségből egy jellegtelen masszát képez? Az hol sokszínű?"

Ehh, ezt nem értem. Mi a sokszínű? Egy zárt közösség ahol mindenkinek ugyanolyan a bőre és a fején minden a megfelelő nagyságű jellegzetés?

"De lehetne."

Hogyne, minden lehet(ne), ha... De nem lesz, nem kis részben azért, mert ilyen az ember, amilyen.

"Mégegyszer: senkinek lelölévéséről nem volt szó. Mi az a szalmabábérvelés (lsd. wikipedia)?"

Aham, igaz. Megtennéd, ha rajtad múlna avagy csak lassan küldenéd átneveő táborba a melegeket, mint Viki?

"A túlnépesedés is része a balhénak, de az már csak következménye. "

Mennyiben részei ennek a melegek? :)
Levélírónk arra kért minket, ne közöljük nevét. Lehet, hogy némileg hibásnak érzi magát a baleset miatt? Ha így van, akkor elég szörnyű, hogy idáig jutottunk, hogy a gyalogos elsőbbsége ellenére balesetet "okoz". Persze sokminden függ a körülményektől. Mennyire…..
    Egy másik blogon beindult egy vita a cigányságról: mi lenne a megoldás erre az égető társadalmi problémára? Én az egyik megoldási lehetőséget a hatalomátadásban látom, mivel amíg ennek a magyar kissebségnek nincs beleszólása a közügyeibe, nem tudja rendbetenni saját…..
Időről időre olvasni, hogy ilyen-olyan felmérések szerint a háborúkban (például a II. vh-ban) csak a katonák 15-20% volt képes tüzet nyitni az ellenségre, a halálos lövés leadásától meg úgy féltek, mint az ördög a szenteltvíztől, hiszen megsajnálták azt a drága,…..