Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konzultáció Economy

43 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dalai Lámára sokat hivatkoznak a tükröződés törvényével kapcsolatban. Négy féle formában írta le és üzente meg számunkra bölcs gondolatait...
Konzultációk Neked Szorongásaink 2019.12.30 09:11:42
A szorongás - sajnos - gyakori és kellemetlen kísérője életünknek, mert gondolataink gyakran előreszaladnak a jövő irányába...
De hogy kerül ide egy matematikai képlet? Olvass tovább és mindjárt kiderül. A szeretetvágy természetes emberi igényünk. Szeretetvágyunk azonban lehet egészséges szintű és túlzott mértékű is. Egészséges szint esetén nem lesz gondunk Ransburg Jenő bölcs tanácsával. "néha vállalni kell, hogy nem…..
Új 25 órás tréning indul május 20-tól Részletei: ITT..
Szokták mondani, hogy EGY kép, többet tud elmondani, mint SOK szó.  Igen, a Mediáció lényege jól látszik a képen - mediációval tényleg van megoldás, mert a mediátor: középen áll - semleges - egyeztet - közvetít - és végül eléri a közös konszenzust - így BÉKÉLTET. A mediáció jelentése az…..
Írás helyett most hanggal átadott gondolatok        ..
Sokan nem ismerik ezt a fogalmat pedig a megismerése segíthetne jó néhány további veszteségeket elkerülni. A tisztánlátás - a tudatosság - érdekében, érdemes a fogalmakat szétválasztani. A veszteség az, amikor a költségeink meghaladják az ugyanazon dologgal kapcsolatos bevételeinket; ilyenkor…..
Az élet értelme a fejlődés, ezért minden történés az életben a fejlődést szolgálja! A pusztulás, a halál és minden "negatív esemény" is..
Mostanában nagyon kevés időm van az írással foglalkozni, mert a munkám mellett lakásfelújításban és költözködésben vagyok hónapok óta. Ráadásul a korábbi 300 négyzetméteres életterem belesűrítése 80 négyzetméterbe, nem kis kihívást jelent számomra sem. Különösen jól jön ilyenkor az önismeret, hogy…..
Hamarosan megkezdődnek a 2018-as Pénz7 idei edukációs programjai. Ez évben immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pénz7, amely Európa-szerte mintegy 30 országban hívja fel a fiatalok figyelmét a pénzzel való okosabb gazdálkodásra. A pénzügyi tudatosság hiánya és a pénzügyi ismeretek…..
Az új esztendő beköszöntével örömmel és motiváltan teszünk fogadalmakat, hogy majd jövőre jobb lesz, mert másként fogjuk csinálni. Annyira beleéljük magunkat, hogy rövid ideig el is hisszük, képesek leszünk rá. Azonban, ha nem terveztünk jól, hamarosan akadályokkal találjuk magunkat szemben, a…..
Kié a felelősség? Kényes kérdés és erősen megoszlanak a vélemények. Mindkét tábor sok érvet tud felhozni nézőpontjuk védelmében...
Csak akarni kell és menni fog—halljuk sokszor a bölcs mondatot...
Életünk egyik meghatározó alapja, hogy figyelünk a minket körbevevő világra és észleléseink alapján döntünk majd cselekszünk. De elgondolkoztunk-e már azon, hogy mit veszünk észre és mit nem? Ez annál is inkább fontos kérdés mert a tudomány jelenlegi állása szerint, több milliárd bitnyi információ…..
Járt utat a járatlanért el ne hagyd - óv minket a népi bölcsesség...
EQ, azaz érzelmi intelligencia, mely kulcsfogalommá vált napjainkra. Nem véletlen, hisz egyre több és több ismeretünk van arról, hogy milyen gyorsan és hatékonyan gazdagíthatja sikereinket, boldogságunkat. Az EQ azonban sokkal több a hogyan érzem magam kérdés megválaszolásánál. Összetett, sokoldalú…..
Mit érzünk kellemetlenebbnek? Tételezzük fel, hogy van 5 millió forintunk, amit a nyugdíjas éveinkre szánunk...
A valószínűségszámítás és a statisztika bonyolult képleteit alkalmazva elég pontos becsléseket tudunk ma már adni arról,..
Mi a jobb, ha elvárásaink vagy szükségleteink mentén próbálunk boldogulni?..
Évek múltával is szállóige maradt az Oscar c. film zseniális mondata, mely lényegében egy mondatba tömöríti egy újabb emberi tévedésünk, torzításunk, illúziónk lényegét - az utólagos okoskodást...
avagy Asch vonalai...
A szakirodalom ezt az elmebeli tévedésünk elfogultsági vakfoltanak nevezte – Bias blind spot. A kifejezéssel azt a tartalmat jelölik, mikor a saját elfogultságunkat nem látjuk, nem vesszük észre CSAK A MÁSOKÉT, így saját pártatlanságunkat hajlamosak vagyunk túlértékelni. Esetek sokaságát lehetne…..
Befektetéseknél elsődleges szempont, hogy jól válasszunk. Nyereséget érjünk el. Az elmúlt évtizedekben rengeteg elmélet látott  napvilágot és mindegyik keresi a Szent Grált. Hogy lehet megmondani a tutit? Van egyáltalán tuti? Egyelőre azt kell mondanunk, hogy nincs. Csakis és kizárólag…..
A szabadságunkat azzal maximalizálhatjuk, ha maximalizáljuk a választásunkat...
Konzultáció Economy 2017.08.09 08:42:16
@Le Orme 2: :-( feltételezem a cím azért keltett érdeklődést Önben, mert már keletkezett feszültség Önben is egy-egy választási nehézség miatt. Pont ezek miatt a feszültségek miatt kutatják sokan ezt a témát. E blogbejegyzés a sok közül egy lehetséges megközelítés.
Konzultáció Economy 2017.08.09 12:27:47
@Le Orme 2: Küldök egy korábbi bejegyzési linket

konzultacio-economy.blog.hu/2017/06/06/gondolatok_valasztasaink_konnyitesehez

melyben két újabb nézőpont és megközelítés van a választás nehézségeivel kapcsolatban
Nem véletlen!..