Regisztráció Blogot indítok
Adatok
necrophil collins

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2018-as kampányban a választói tömeg érzeteit olyan gyorsan alakítja a nyilvánosság, hogy a politikai kalkuláció napok alatt, a szemünk láttára avul el. Eközben feltárul a Fidesz rendszer egyik legféltettebb titka is. Először Hódmezővásáhelyen szétesett a centrális erőtér. Bebizonyosodott, hogy…..
necrophil collins 2024.01.26 16:38:48
A budavári önkormányzat aulájában vitafórumot tartottak a Dísz tér 2. tervezett beépítése kapcsán. Újjáépüljön az egy ideig a Külügyminisztériumnak otthont adó, a második világháborúban elpusztult épület, vagy ne? Mi legyen a telek sorsa?..
necrophil collins 2023.11.20 09:34:06
@fovarosi.blog.hu: pont az anyaghasználat az egyik ok, amiért sokkal gyorsabban öregednek ezek az épületek. A másik az illeszkedő, mimkri stílus, ami a rossz anyaghasználattal az a szemlélő felé: gagyi vagyok. A gyagyi ugyanis az olyan, mint az igazi, csak sokkal rosszabb minőségben, ilyen az Adibas cipő meg a törökpiacos guccsi is.
Iskola és kreativitás – vendégeink arról beszélgettek, a jelenlegi oktatási rendszer miért nem biztosít inspiráló közeget, és hogyan lehet ezen változtatni, az oktatási rendszereket úgy alakítva, hogy támogassák a diákok kreatív gondolkodását. A teljes beszélgetés a posztban végignézhető...
AudioWorld Racionális Audio 2015.11.23 13:20:44
 Ez a kérdés az idei AV Trend és HiFi Show–n való jártamban-keltemben fogalmazódott meg bennem, majd valahogy háttérbe szorult. Később volt egy értékelő beszélgetésem Veres Attilával ( aka Audiolife ), míg végül ma reggel arra ébredtem, hogy ennek a cikknek a kezdő gondolatai…..
necrophil collins 2021.12.31 22:34:18
@Analoglued: bocs, én többször gyártattam cédét, és ez nagyon máshogy van. A digitális mastert CD image-ként írja ki a maszterelő hangmérnök és küldi a cédégyárba, azon nem történik egy bit változtatás sem. Ráadásul miért másolták volna DAT-ról (digitális) U-Matic-ra, ami analóg _videó_ formátum?

Ettől függetlenül minden masterelésnél van dinamikai kompresszió, csak nagyon nem mindegy, hogy milyen. Ott van pl. A Fairchild 660/670, ami gyakorlatilag a világ pop-, rock és mindenféle zenéinek legalább felén rajta van, használt áruk 20000 (660)/40000 (670) dollár, de nem találsz eladót.

Vagy ott van az UA1176, anélkül nem létezne rendes vokál vagy gitárhang, de még rendes pergőhang sem modern felvételeken. A kompresszor beleszól a hang textúrájába, ritmizálásába (tranziens/decay), ezek nélkül nincs modern felvétel.
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
necrophil collins 2021.01.16 00:24:13
@Arcade Macho: jaja, brendel tombol. Mi lett a brendel mátyás viselt dolgaival?
Tavaly karácsonykor Viktor egy mikrofonállvány és a nyilvánosság előtt saját jóemberségéről elmélkedett. Arra jutott magával, hogy neki elsősorban jó miniszterelnöknek kell lennie, és ha emellett jó ember is, az bónusz. Nem mondta ki - mert ha szeret valamit magában, az a szerénység - csupán…..
necrophil collins 2020.01.07 20:31:55
@Brendel Mátyás: egyrészt elfelejtettél nikket váltani, másrészt valóban az van a címben, hogy annual growth, de akkor miért van 2017-re négy különböző adat? :-) :-) :-)

Mennymár, tátott szájjal futkorászol a faszerdőben, és minél hangosabban kiabálsz, annál több megy a szádba, Isten kegyelme járja át a szívedet!
necrophil collins 2020.01.07 21:12:09
@math0: "az éves növekedést meg lehet kérdezni minden negyedévben. a 2017 Q3 éves növekedés például a 2016 Q3-hoz viszonyított növekedést jelenti."

Idézet tőlem: "Háde ember, a román 8,9% növekedés az Q3 volt, az éves meg 6,9 - és még én hazudok :-)"

Tehát ha Q4 6,8 volt (bocs a fenti elgépelésért, nem 6,9), akkor az 2017 évi növekedés az 6,8, hiszen most magyaráztad el, hogy 2016 Q4 és 2017 Q4 közötti növekedés 6,8%. Szóval hol van a 2017-es 9%?

"Ahhoz is béna vagy, hogy ha azt mondod lelépsz, akkor lelépj, mert amilyen kis selejt vagy, mindig azt hiszed, hogy na most aztán tényleg igazad van, miközben tényleg csak újra és újra futsz vissza tátott szájjal a faszerdőbe."

faszerdőbeN
necrophil collins 2020.01.07 22:04:16
@math0:

Egyrészt:

"a dolog ugyanis úgy volt, hogy én állítottam (2020.01.07. 18:31:44), azt, hogy Romániának 2017-ben volt 8,9%-os éves növekedése (kerekítve 9%). te pedig ezt vitattad 2020.01.07. 19:20:33-ben. és most is vitattad:"

Nem-nem, a 2017-es növekedést azt január elsejétől december 31-ig számolják. Esetleg még számolhatják fiskális évre, ami országonkét eltér, de igazából részedről ott a csúsztatás, adatok önkényes mazsolázása, hogy te a legmagasabb 2017-es román növekedést próbálod összehasonlítani a 2017-es éves magyarral (vagyis a magyar Q4-el) :-) Ügyes, csak balfasz vagy hozzá. Meg igazából lényegtelen, nem változtat semmin, főleg azon, hogy te véded a ferit ezerrel, holott még a legelvakultabb balos hülyék sem teszik ezt, mert kínos. orbán sem egy gazdasági zseni, mint ahogy jobboldalon látni szeretnék, de legalább alapvető elbaszásai nincsenek, és talán egy kicsit a régiós átlag fölött teljesít most éppen.

"és itt is erősködsz, és szopsz, és idióta vagy. visszafutni a faszerdőBE futsz, és nem a faszerdőben."

Aha, tehát akkor amikor azt írod, hogy "A tátott szájjal futkosol a faszerdőbe, az az én szövegem, és rád igaz." akkor is visszafutok szerinted? Vagy csak nem tudsz helyesen írni?

Bazeg Matyi, te olyan hülye vagy, hogy ilyen olcsó szájkaratés csapdákba is belelépsz, nagy pofával kiabálva. Jó, tényleg méreten aluli vagy, ezennel ünnepélyesen és végérvényesen visszadoblak (mondjuk a tripperes lovat kúró gyurcsányferenc alakú horgot nem tépem ki a szádból, mert még így is emel a kinézeteden, meg még be is fertőződhet utána).
Különleges ajándékot helyezett az övéi karácsonyfája alá Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes. Az egyik utolsó adventi Népszavában ugyanis a Katona József Színház vezetőjéről kijelentette: „határozottan állítom: Máté Gábor igazgató marad.” Ha a gyerekek számára ajándékozott volna,…..
necrophil collins 2019.12.25 13:19:05
@fideszes Bróker kormány: a maszop sohasem központosítva lopott, legalábbi Horn Gyula óta, ez volumenben valszeg sokkal nagyobb összeg volt, mint amit a fidesz összegereblyézett. Egyrészt. Másrészt nem az számít, hogy mennyit lopott, hanem, hogy mennyi marad a kasszában. Volt év, amikor feri összehozott -9%-os gdp-arányú növekedést pozitív konjuktúrában (gyk. az kb 2500 milliárd forint mínusz, összenhasonlítva a manyup pénz államosításának/lenyúlásának költségvetési hozadéka 1000-1200 milliárd volt), majd melléteszed, hogy tavaly mondjuk 5% növekedés volt, a kettő különbsége, inflációval növelve megközelíti a 6-7000 milliárd forintot, a magyar költségvetés közel 20%-át. Ennyivel maradt több a kasszában, a lopás után.

Karácsony sajnos semmi mást nem fog az előjelek alapján bizonyítani, minthogy gyenge kezű, ugyanazokat az arcokat emelte be a hatalomba, aki egyszer már nagyon csúnyát buktak (lásd: Gy. Német, atyaúristen!) és ugyanazt a hatalmi játékot csinálja, mint a fidesz, csak ellenkező előjellel.
necrophil collins 2019.12.25 13:26:00
@morph on deer: "Mielőtt még belebonyolódnál: az össznépességről van szó, nem a választókról!"
Az azért érdekes matek, hogy az össznépességből kivonod a fideszre szavazókat, majd azt állítod, hogy a maradék az fidesz-ellenes :-) a nem fideszre szavazók ok, de a többit azért minimum az ide-oda szavazók arányában kellene felosztani, nem? A parlamenti választás ugyanis a legnagyobb mintán elvégzett közvélemény-kutatás.
necrophil collins 2019.12.25 13:52:38
@morph on deer: azt sem állíthatod, hogy a többi nem orbán-kedvelő. Aki nem szavazott, mert nem szavazhatott, vagy nem akart, azt ugyanolyan arányban kell szétosztanod, mint ahogy a szavazók szavaztak. Így van 49.27%-nyi orbánkedvelő (kb 4,8 millió) és egy icipicit több, 50.73%-nyi orbánt nem kedvelő. És mielőtt ebbe belekötnél, ez az egyik legmagasabb kormányzó erőre leadott szavazatarány az elmúlt 30 évben, egyedül OV múlta fölül 2010-ben (52%), illetve Horn Gyula 1994-ben (53%).
Parászka Boróka vörös posztó a kormánypárti publicisták szemében. Marosvásárhelyen él, mégis van képe „belepofázni” a dolgainkba. Szerintem épp ez az előnye. Szembesít bennünket önmagunkkal. Kívülről lát minket, és azt is észreveszi, amit nem merünk bevallani önmagunknak. Ezt írta a Gréczy-ügyről:…..
necrophil collins 2019.12.24 20:32:57
@Zöldi László: "akkor ez azt jelenti, hogy az érdemi mondanivalómmal nincs gondjuk?"

Nem, ezt azt jelenti, hogy az érdemi mondanivalója kevésbé érdekes/megosztó, mint amilyen bicskanyitogató Ienupar Paraschiva (aka Parászka Boróka). Aki egyébként azért váltja ki minden tisztességes ember ellenszenvét, mert a nagy múltra visszatekintő magyarországi árokásók legkellemetlenebb jellemvonásait egyesíti egy mármár karikaturisztikus nagy felkiálltójelben, ami ő maga. Van benne minden, maszatolós, leegyszerűsítő antinacionalizmus, morális felsőbbrendűség, durván szelektív empátia (migráns=jó, jobbos politikusra=náci), morális felsőbbrendűség, vitára való teljes alkalmatlanság, túlzásba vitt verbális agresszió, ja és nemtom említettem-e, morális felsőbbrendűség.
A programozó is ember, csak különb, mint mások. A saját kódom soha nem hibás, csak meg nem értett. Mindenki más kódja szar. A fejvadászok létezésének egyetlen célja, hogy saját felsőbbrendűségemet igazolják: ha elfogadok egy ajánlatot, kegyet gyakorlok a világ felé. Bármennyi fizetést is kapok,…..
Ötleted sincs, hol kellene töltened a jövő évi vakációdat? Vagy éppen túl sok helyet szeretnél meglátogatni? Most összegyűjtöttem azokat a fantasztikus úticélokat, melyeket Ti ajánlottatok nekem az elmúlt egy évben emailen és kommenten keresztül.     A cikksorozat többi részét a következő linkeken…..
necrophil collins 2019.01.26 22:40:16
Kiss Judit Ágnes naplova A buzik 2018.11.30 05:29:00
Régóta várt ez az írás vázlatban. Aktualitását az adja, hogy egy online magazin nemrég visszavonta az írói megbízásomat, mert "utánam néztek", és azt találták, hogy valahol kiálltam a melegházasság mellett. Nem tudom, hogy a személyes Facebook-oldalamon vagy ezen a blogon találtak-e valamit, de itt…..
necrophil collins 2018.12.09 00:48:05
@-=sportember=-: nem olvastál figyelmesen, mint azt írtam, a homoszexualitás nem választott (szerintem sem), ez rendben van. Ez a szexuális irányultság (milyen partnert szeretnél). A szexuális identitás, vagyis az, hogy ki minek érzi magát, az viszont a legújabb trendek szerint megválasztható, tehát nem ugyanaz, mint a szexuális irányultság, amit, ugye, nem tudsz megváltoztatni, sem megválasztani.

Hogy értsd, ez oda vezet, hogy ha ma valaki ilyen agybajos környezetben nő fel, akkor simán azt mondja magáról, hogy ő nem bináris, mert lány létére szeret fára mászni, vagy fiú létére szereti a rózsaszín ingeket.

Nem vagyok orvos, de a nagyobb mell és kisebb úszógumi iránti vágy inkább hiúság, a levágott farok vagy férfinak női mell inkább testképzavar, de a két kategória szerintem nem ugyanaz. Egyik sem káros önmagában a társadalomra, de amikor politikai-ideológiai okokból arra kényszerítenek, hogy ne betegséként fogjam fel, és ha ezzel vitatkozni próbálok, akkor valamilyen fób leszek, azt kikérem magamnak. És kikérem azt is magamnak, hogy az equality of outcome uralja le azt a társadalmat, amiben élni szeretnék, vagyis hogy mindenkinek biztosítani kell, hogy bármi lehessen, ebből nagyon nagy baj lesz hamarosan.
necrophil collins 2018.12.10 20:47:17
@-=sportember=-: "én még mindig nem értem, hogy te hogyan vagy ebben érintett." Mondok két példát, ebből talán megérted:

1. Kanadában már törvénybe van foglalva, hogy állami alkalmazottak kötelesek a szexuális testképzavaros (un. transgender) emberekkel szemben az általuk választott névmást használni. www.parl.ca/DocumentViewer/en/42-1/bill/C-16/first-reading

2. Amerikában, Coloradoban egy meleg (házas)pár beperelt egy cukrászt, amiért nem volt hajlandó azonos nemű figurákkal tortát készíteni nekik. www.theguardian.com/law/2018/jun/04/gay-cake-ruling-supreme-court-same-sex-wedding-colorado-baker-decision-latest

Ezek messze túlmutatnak a tolerancián, nem arról van szó, hogy én köpködök vagy nem köpködök, ha két férfi csókolózik (egyébként nem), hanem arról van szó, hogy ha én egy orvosi esetet nem vagyok hajlandó nem orvosi esetnek minősíteni, tisztán politikai alapon, akkor legrosszabb esetben börtönbe is kerülhetek. Tehát ez a törvény nem csak tilt bizonyos nyelvhasználatot, hanem elő is ír, ilyen a legsúlyosabb diktatúrákban szokott lenni.

A meleg házaspár tortája pedig még súlyosabb, gyakorlatilag megpróbálnak rákényszeríteni, hogy világnézeti és véleményszabadságomat megerőszakolva valamit tegyek. Az egyetemes emberi jogok nyilatkozata szerint ugyani jogom van ugyanis nem szeretni a melegeket, és jogom van nem csinálni tortát és jogom van azt csinálni a saját boltomban, amit akarok és amíg azzal nem okozok kárt másoknak, de ez megintcsak a politikai ideológia penetrálása a privát szférába.

Tehát igenis az ultrabalos politika, maga előtt tolva a melegeket, igenis árt nekem, rá akar kényszeríteni olyan dolgokra, amitől engem lever a víz, és ezt nem szabad hagyni. Mégegyszer, nem a melegek elleni negatív diszkriminációt éltetem, hanem a pozitív diszkrimináció rákos burjánzását tartom rossznak.
necrophil collins 2018.12.11 20:07:12
@-=sportember=-: a belinkelt cikkben a lb csak arról hozott döntést, hogy a Colorado-i emberi jogi bizottság (!!!) megsértette-e a cukrász jogát a szólásszabadsághoz, arról, hogy ki kellett volna szolgálja-e, arról nem:

"The case went all the way to the supreme court and on Monday it ruled 7-2 that the commission violated Phillips’ rights under the first amendment, which guarantees freedom of expression. The court did not address the wider principle of whether a business can refuse to serve gay people, saying this “must await further elaboration”."

Tehát a sztorinak nincs vége, és a hasonló jelenségek csak fokozódni fognak, mint intenzitásban, mind aljasságban.

"De amit igazán nem értek, az az általánosításod íve... Te kanadai állami alkalmazott vagy? Esetleg amerikai cukrász? Mert ha egyik sem, akkor téged nem akart senki sem olyan dolgokra kényszeríteni, amitől téged leverne a víz."

"„Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.
Amikor elvitték a szakszervezetiseket, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezetis.
Amikor elvitték a szociáldemokratákat, csendben maradtam, hisz nem voltam szociáldemokrata.
Amikor elvitték a zsidókat, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

Ha kihagyjuk a nácikat, akkor a jelenség ugyanez, észre sem vesszük, és itt fog tombolni a hülyeség körülöttünk.

"(Egyébként vajon miért verne le a víz attól, hogy egy nőnek öltözött és sminkelt embert asszonyomnak szólíts? - a kérdés költői...) "

Te tényleg nem érted, miről beszélek. Ettől pont nem ver le a víz, ha megkér, még meg is teszem. Attól ver le a víz, hogy politikailag egy léthazugságra akarnak kényszeríteni, egy tömeges őrületbe akarnak bevonni, amelyik szerint ha egy férfi nőnek öltözik, akkor mindenkinek úgy kéne tenni, mintha ő nő lenne és nem egy nőnek öltözött férfi; továbbá a társadalom normális működésére nézve elképesztő károkat okozó "equality of outcome" elvét elfogadjam. Én egy becsületes liberális konzervatív vagyok, aki hisz a teljesítményben, stb, és visítva menekül a marxizmus és progresszív libertárius gondolatvilágtól.
  Amikor arról ábrándozunk, hogy a hazai iskolarendszernek bőven volna hová fejlődnie, s pozitív példák után kutatunk, mindenki kapásból vágja rá: figyeljünk a finn csodára! A nemzetközi felmérések szerint a világ legeredményesebb oktatási rendszerét sikerült felépíteniük úgy, hogy közben a diákok…..
necrophil collins 2018.12.07 08:50:33
@különvélemény: mi több, a magyar városi középiskolák, azon belül is a jövedelmi szempontból felső 50%-ba tartozó diákok PISA eredménye kb 600-630 pont, ami magasabb, mint Szingapúr (világelső) _átlaga_, és közel ott van, mint a hasonló kategóriájú Japán, Finnország, stb. A leszakadó cigányfalvak átlaga viszont 350 pont, ami kb Algéria vagy Burkina Faso színvonala.

Tehát az nem igaz, hogy a magyar oktatási rendszer szar eredményesség szempontjából, viszont van egy riasztó része, az az, hogy nem tud mit kezdeni az alsó rétegekkel - igazából Finnország ebben nagyon jó. Illetve amit a PISA teszt nem mutat, nincs kultúrája az idegennyelvűségnek - ez középiskolában még nem akkora probléma, mint egyetemen, ahol a magyar kutatók gyakorlatilag nem publikálnak angolul, ezért nincs idézettségük, stb, és így kiesnek a tudományos körforgásból.

Szóval hátrább az agarakkal, és ne keverjük az oktatást az egyéb életminőségi mutatókkal, mert az nagyon-nagyon félre tud vinni. Ráadásul amit a cikk is kiemel, hogy mennyire nem kellemetlen az oktatási rendszer, stb. Nos, szerintem az oktatási rendszernek igenis kellemetlennek kell lennie valamennyire, ugyanis csak így képes terhelni a diákokat, így képes modellezni a valós életet. Természetesen nem kell embertelennek lennie, de én úgy látom, hogy amit innen a finn rendszerbe belelátnak az nem a lényeg, hanem valamiféle járulékos jelenség, és azt hiszik, attól jó a finn rendszer, és ennek a (részleges) hiányától rossz a magyar.

A mutatók sajnos mást mutatnak, a belefektetett pénz (állami vagy családi) sokkal komolyabb korrelációt mutat, és ahol nincs pénz, ott ugyanazt el lehet érni kegyetlenkedéssel , vagy mindkettővel.
Kenyérlelkén az amatőr kategória fehér/félbarna kenyér győztese, Mester Miklós készítette laminált technikával a kenyerét. A szokásos receptemben ezt alkalmaztam. Ezzel a módszerrel sokkal erősebb lesz a gluténszerkezet és jóval több levegőt tudunk belevinni a tésztába.300 g BL112 félbarnaliszt33 g…..
necrophil collins 2018.09.07 09:36:31
necrophil collins 2018.10.10 20:52:53
A női szexualitás sokkal komplexebb, mint eddig hittük - egy 2015-ös Journal of Personality and Social Psychology-tanulmány a heteroszexuális irányultsággal kapcsolatos tabukat döntött meg. A kutatás azzal az újszerű megközelítéssel állt elő, hogy a nőknek egyaránt mutattak heterokat és meleg…..
necrophil collins 2018.10.10 17:57:17
Bocs, ha belekérdezek, de a kutatásban résztvevő minden nő izgalommal reagált homoszexuális stimulusra? Mekkora mintán? És a férfiaknál ugyanígy? Milyen összetételű mintát vizsgáltak? Kérdezték, hogy saját bevallása szerint izgalmat érez-e hasonló témára, esetleg volt-e ténylegesen ilyen irányú élménye (gyk. homoszexuális aktus).

Továbbá, a pupillaszűkületet okozhatta sokk (pl. nem láttak még ilyet), de még egy sötétebb tónusú kép után egy világosabb is, szóval végeztek-e keresztrefencia-vizsgálatokat más ilyen jellegű tesztekkel, validálták-e a reakciókat egyéb eszközökkel, nézték milyen a relevancia-faktora? Vagy ez a kutatás is a pszichológiai kutatásoknak abba az 50%-ba esik, amit nem lehet megismételni? Lásd:
www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/28/psychology-experiments-failing-replication-test-findings-science

Valszeg a kutatás rossz minőségű (vö brit tudósok) és tendenciózus, de ha a cikk következtetését is hozzávesszük, akkor már nagy a baj. Aszongya hogy: "Az elnyomó gender kultúra lényeges károkat okoz azokban az emberekben, akik közelebb állnak a kontinuum queer végéhez, viszont behatárol mindenki mást is abban, hogy felfedezze a saját emberségének mélységét, szélességét, területeit."

A hetvenes években azzal a legfőbb indokkal lett a homoszexualitás kivéve a pszichológiai betegségek közül (DSM-akárhány) és lett dekriminalizálva, hogy ez nem választás kérdése, és ez nagyon helyes volt így, mert tényleg nem választás kérdése, a gay war első csatája sikerrel járt, megintcsak nagyon helyesen. A mostani gender-bohóckodás viszont a szexuális identitást és irányultságot (ezeknek a diszfunkciója vagy deviáns működése a homoszexualitás) egy választható valamivé akarja transzformálni (lásd személyes névmás-botrányok), illetve a burjánzó gender-definíciók tömege. Ez a cikk is azt sugallja, hogy van egy szürke zóna, amikor valaki nem igazán meleg, de akár az is lehetne, csak nem _választhat_, mert a gonosz gender-kultúra (csak feltételezni tudom, hogy a gonosz patriarchátizmusra gondol az író_nő_) nem hagyja.

Nos, én úgy gondolom, hogy egy megfelelően nagy mintán (megye, ország, földrész, stb), a társadalomnak igenis létfeltétele a reprodukció, és igenis kötelessége ezt úgy biztosítania, hogy peer pressure-t gyakorol erkölcs, stb formájában, és pl. a szürkezónás egyedeket betereli heteroszexuális, reproduktív kapcsolatokba. Továbbá elhitetni emberekkel, hogy minden ilyen jellegű választás jog, sőt kötelesség, az szétbarmolt életekhez, diszfunkcionális kapcsolatokhoz vezet. Az emberek nem úgy születnek, hogy jól tudnak működtetni egy házasságot vagy akármilyen kapcsolatot, az tanult képesség, és kell hozzá cél meg felgyülemlett tudás. Eleve a tisztán szerelmi házasság egy nagyon újkeletű dolog, de gyerekek, gnózis és érzelmeken túlmutató közös célok nélkül nem működőképes. Tehát ha elhitetjük egy biszexuális emberrel, hogy neki mindent lehet, 50%-ban biztosítjuk számára a kudarcot, míg ha betereljük egy heteroszexuális kapcsolatba, egykét futó kalandon és melegpornóra rárántott cerkán túl ez nem fog problémát okozni. Ha mindenkit meg akarunk menteni minden kellemetlenségtől, az nagyon-nagyon messzire vezet, inkább meg se próbáljuk.

Én maximálisan támogatom a melegek saját identitásuk és irányultságuk megéléséhez való jogát és én leszek az első, aki tüntet, ha bántani akarják őket bármilyen szinten, de a homoszexuális propagandát (mint ezt) és a politikai eszközként való felhasználást felháborítónak és akár tiltandónak is gondolom.
necrophil collins 2018.10.10 18:04:33
@TanNé:

"Dr. Savin-Williams has written eight books on adolescent development. The latest, Becoming Who I Am: Young Men on Being Gay (Harvard University Press, 2016) follows previous books on the lives of youth with same-sex attractions: The New Gay Teenager (Harvard University Press, 2005), “Mom, Dad. I’m Gay.” How Families Negotiate Coming Out” (American Psychological Association, 2001), ". . . And Then I Became Gay." Young Men's Stories (Routledge, 1998), and Gay and Lesbian Youth: Expressions of Identity (Hemisphere, 1990). With Kenneth M. Cohen, Dr. Savin-Williams co-edited an undergraduate textbook on sexual minorities: The Lives of Lesbians, Gays, and Bisexuals: Children to Adults (Harcourt Brace, 1996). "

Ok, nincs több kérdésem a tendenciózusságról.
Libertarian Valakit átvertek 2018.09.16 06:00:00
Nos, ha más eredménye nem is lesz a Sargentini-jelentés elfogadása körüli cirkusznak, legalább mindenki röhög egy jót. Nem fogadjuk el! – csapkod és toporzékol a kormányszócső, nyakán dagadnak az erek, arcán verejtéknek tűnő vízcseppek. – Beázott a mennyezet, fölöttünk…..
necrophil collins 2018.09.17 12:29:36
Jaja, ez nagyjából fedi azt, amit én is gondolok. Az tuti, hogy nem lehet büntetlenül kánságot építeni az EU pénzéből 2010 környékén, ez nyilván visszabasz.

A Sargentini-jelentés és a szavazás viszont egy politikai lépés volt, és nem egy szakpolitikai. Vannak benne szakpolitikai elemek, de ezek igazából lényegtelenek. Arra volt jó, hogy politikai ítéletet mondjanak Orbán fölött, és áttételesen a rá többségben szavazó magyarok fölött. És mivel ez egy politikai mű, viktor pontosan ugyanerre fogja használni, ellenkező előjellel. Az egyetlen helyes megközelítés kizárólag szakmai, jogi és kínosan ideológia-mentes lett volna, ez így viszont nem oldja meg a problémát, hanem tovább veri a habot körülötte.

orbán nem ma kezdte, bukott óriásit és felállt belőle, majd nyert óriásit, többször is. Valszeg elég edzett és kiváló krízismenedzsmenttel bír (kommunikációs és akciós), elég végignézni pl. egy netadós malőr megoldásán. Az egyik legfontosabb technikája, hogy ő tematizál, és ezért akár nagyon negatív helyzetből is ő kontrollál. Továbbá azt is tudja, hogy minden helyzetből ki kell hoznia a maximális politikai hasznot, ha el is vesztett egy csatát, akkor is. Szerintem nem számított nagyon arra, hogy elfogadják, de valszeg volt béterv, vagy ha nem volt, most lesz.

Ez az ember Szuncén és Alinsky-n nőtt fel, (vagy ha nem is, mert nem olvas, újrafeltalálta azokat), szóval szerintem ezt ő most inkább élvezi, mint összetört.
A hastájékon felgyűlt zsír az, amitől a fogyókúrázok többsége leginkább szabadulna. Nem véletlenül: az esztétikai okokon túl ennek a zsírrétegnek igen nagy egészségügyi kockázata is van. Hasra fogyni azonban nem egyszerű, nem elég lelkesen csinálni a felüléseket.....
necrophil collins 2018.09.04 16:16:22
@gigabursch: ketogén diéta, helló?
Kedves gyerekek! A madarász ovi sajnos ma elmarad, mert a solymász Tibor bácsi fülét lecsípte egy kánya. Helyette valami nagyon izgalmas dologról fogunk nektek mesélni: a projektekről! Biztosan láttátok már otthon, hogy apukátok meg anyukátok hazamegy este, és ideges. Kocsányon lógnak a szemei,…..
A Város Mindenkié tagját, aki nehéz lakáskörülmények között él, múlt héten kizavarták a Fővám téri Vásárcsarnokból, mert a biztonsági őr szerint a cipője szakad és piszkos volt. Pedig csak gyümölcsöt akart magának vásárolni. Az AVM 2017. október 10-én szolidaritási akciót szervezett, hogy felhívjuk…..
necrophil collins 2017.10.12 11:58:32
@Peetee: zZZz nem egy szimpatikus ember a hozzászólása alapján, de mitől antiszemita? Tudod te egyáltalán, mit jelent a szó?
Hannibal Lecter, Patrick Bateman, a Joker és számos további filmes karakteren túl nem vitás, a pszichopaták köztünk élnek. Mögöttünk állnak a közeli boltban, mellettünk ülnek a metrón, velünk szemben az irodában, rutinszerűen köszönnek, ha reggel összefutunk a lépcsőházban. De mit is jelent az, hogy…..
necrophil collins 2017.10.06 11:00:08
@haXXor: Robert Hare híres könyvében a pszichopatákról elmesélte, hogy mit mondott Nicole Kidmannak, aki tanácsot kért tőle egy pszichopata karakter felépítéséhez. Adott egy szituáció, amiben valaki lát egy autóbalesetet, amiben meghal egy gyerek, az anyja jelenlétében. A normális ember elmenekül, összeomlik, sír, vagy megkeményíti magát, ezek mind "természetes" reakciók. A pszichopata ilyen esetben hazamegy, és tükör előtt gyakorolja az anya arckifejezéseit - így tanulja meg, hogy milyen szituációra mit kell reagálni, illetve milyen reakció mit jelent. A pszichopatákról egyébként a "belül üres" szóösszetétel mondja el a legtöbbet, kívülről sokféle maszk, vagy megjelenési forma is igaz lehet.

@poszt: nem igaz, hogy az igazi pszichopaták jók olyan szituban, ahol hűvösnek kell maradni, mert a jól funkcionáláshoz kell a visszaszabályozás, vagyis a neurózis. Némi érzelemmentesség és stressztűrés nyilván sokkal jobb egy pilótánál, mint egy izzadó tenyér, de ezt nem csak pszichopaták tudják.

Valamint tök jó ez az összeollózott lista, de én úgy látom, hogy ez irreleváns, amikor fel kell ismerni a pszichopatát. A pszichopatát a jellegzetes manipulációs technikák árulják el, úgymint a háromszögelés, flying monkeys, gaslighting, dump and discard, love bombing (ezt te is írtad). Bocs az angol terminológiáért, de magyarul ennek kevés a szakirodalma.
Régebben már megcáfoltam Anzelm istenérvét is és talán még Gödel is kiérdemli, hogy foglalkozzam vele. Már régebben, és újszerű logikai és érvelési elemekkel én is megcáfoltam Anzelm Istenérvét. Sokáig gondolkoztam, hogy érdemes-e végigmennem a többi hasonlóan bugyuta istenérven is. Talán még…..
Ja öcsém, mi is agilisba' nyomjuk, persze. Simán jobb ez, mint amikor folyton mindent meg kellett tervezni! Bemegyünk hétfőn, lenyomjuk a stand up meetinget, megvan az egész fél óra alatt, és már mehet is a téma. OK, mondjuk mi ülve csináljuk, de érted az most tökmindegy, nem az a lényeg, hanem hogy…..
necrophil collins 2017.09.04 09:28:37
@So No: öööö, ez poén? A Scrum az a nettó agilis módszertan :-)
necrophil collins 2017.09.04 13:05:54
@bigdata: én nem a posztert reagáltam, hanem a hozzászólót :-)