Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsomboor

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  13. Hazaút Még Katmanduban kimosattam az egyik nadrágomat és ingemet, jól elraktam őket a táska mélyére. Csak a hazaút reggelén vettem elő a tiszta ruhákat, bízva abban, hogy azalatt a fél óra alatt, amíg kiérek a repülőtérre induló metróhoz nem lesznek mocskosak. Így is lett, kulturált ruhában…..
zsomboor 2017.11.19 22:02:11
@orokmozgo:
Szia!
Nekem személy szerint nem volt negatív tapasztalatom, sőt a legtöbb ember nagyon kedves volt velem. Legrosszabb esetben pedig csak teljesen közömbös. Amúgy sok turista megy Indiába s köztük mennek nők egyedül is.
De nagy ország és sokféle ember lakik ott is, s előre nem lehet tudni, hogy ti kikkel fogtok találkozni, ezért mindig legyetek óvatosak.
Nőként biztos a konzervatívabb öltözködés mellett döntenék, sötétedés után nem szívesen mászkálnék az utcákon, s a hosszabb szemkontaktust is kerülném, nehogy valaki "félreértse".
Mivel mindenhol tömeg van, ezért a személyes tér kisebb, mint nálunk. Ez valakit lehet, hogy zavar pl egy tuc tuc os alkudozásnál, hiszen, olyankor sokan körbeveszik az embert. Ha hozzád érnek, akkor lehetőleg barátságosan, de határozottan jelezzétek, hogy ennek nem "örültök". Főleg utcagyerekeknél és koldusoknál fontos ez, állítólag sok közöttük az erőszakos (én nem nagyon találkoztam ilyennel). Mondjuk ha valaki kicsit erőszakosabb volt, akkor én a szemébe nézve határozottan mondtam, hogy no, majd azt, hogy namaste - magam előtt összetéve a két tenyerem. Ez mindig működött, valószínűleg, mert mélységesen vallásosak.
Mindenhol tömeg van és a külföldiekkel szeretnek közös fényképet készíteni, főleg ha világos bőrű és hajú az ember - ez ami még zavaró lehet. Illetve a tömeg miatt néha nagy a tülekedés, ahol egyáltalán nem számít, hogy te külföldi vagy.
Ezek, amikre ilyen szempontból szerintem érdemes felkészülni kicsit lelkileg.
Biztos nagy élmény lesz az út!
Majd írd meg milyen volt!!!
Jó útat!
Zsombor
  Repülés a Himalája felett Habár csak délelőtt 10 órakor indult a gépem, már hét órakor elindultam taxival a reptérre, mert nyolc óra után úgy beáll a forgalom, hogy órák alatt lehet csak megtenni azt az utat, amit így fél óra alatt megtettünk. Ebben is nagyon hasonlított Nepál Indiára. A…..
    Katmandu 2017 április 2-án vasárnap reggel kimentem a pokharai buszállomásra és felszálltam 8 órakor egy Katmanduba tartó légkondicionált "luxus" buszra.  Előző nap a Himalájáról lefelé jövet gondolkodtam rajta, hogy esetleg még aznap este tovább utazzak e, főleg miután egyik pihenőm során…..
  A Himalája kaland A kiinduló ponthoz körülbelül egy-másfél órát kellett buszozni Pokharából. Azt gondoltam, hogy odafele biztos találkozom sok külföldivel, akikhez majd lehet csapódni, mert nem volt térképem, leszámítva azt a nagyvonalú térképet, amit az engedélyek kiváltásakor kaptam. Találtam…..
  Utazás Nepálba Visszaérkezvén Váránasziba egyből a buszállomásra mentem, s alig pár perc várakozás után indult is egy busz a nepáli határhoz. Az a tervem, hogy éjszaka alszom a buszon hamar dugába dőlt. Egyszerűen annyira rossz minőségűek az utak, hogy folyamatos rázkódás volt a buszon, de olyan…..
Bodh-Gaja:   Habár Váránaszitól mindösszesen 250 kilométerre található, az indiai közlekedési viszonyokat tekintve ez mégiscsak nagy távolság. Először nem is terveztem, hogy elmenjek oda, de aztán egyre nagyobb vonzást éreztem, hogy saját szememmel is megtekintsem a buddhisták egyik szent…..
Vonattal Váránasziba Ez egy jó hosszú vonatút volt. A jegyet egy turistairodában vettem meg Rishikeshben, mivel ott nincsen vasútállomás. Szerencsére sikerült venniük jegyet, s meglepően egész olcsó volt. A vonat Hairdvarból indult, ami kb 40 kilométerre van Rishikeshtől, s az Indiaiak szemében az…..
Rishikesh Új-Delhiből autóbusszal mentem Rishikeshbe. Az egész út alig több, mint 213 kilométer, de azért közel fél napig tartott az utazás, köszönhetően az utak csodás állapotának. Pedig így utólag nem is voltak annyira rosszak az utak arrafelé. Lenyűgöző volt látni a kaotikus forgalmat, külső…..
Ismerkedés Indiával Kilépve a vasútállomásról, gondoltam elsétálok az előre lefoglalt szállásomig, hiszen alig 1,5 - 2 kilométerre volt a pályaudvartól és hát csak délután egytől lehetett beköltözni, volt időm tehát odaérni. Ekkor szembesültem először a nappali valósággal. Igazából még azt sem…..
  Indulás Hétfőn reggel 8:45-kor indult Budapestről a Qatar Airways gépe. Tiszta idő volt, időben elindult a gép. Katari átszállással. Katarig egy Airbus A320-as gép ment. Nekem tetszettek a katari légitársaság gépei, jó ételek is voltak, a felszereltségük is több, mint megfelelő. Ezen a gépen még…..
Az előkészületek Minden viszonyítás kérdése. Közel négy hetet kint lenni nem sok, a munkahelyről hiányozni viszont már nem kevés. Igaz, előző évben nem nagyon vettem ki szabadnapot, így az út nagy részét még az előző évi szabadság fedezte. Nekem szerencsém volt, egy héttel az indulás előtt…..
A motiváció 2016 év vége felé megnéztem néhány Mooji videót az interneten. Elég érdekesek voltak. Aztán megtudtam, hogy minden év tavaszán Rishikeshben tart egy öthetes un szatszangot. Ez olyan alkalom, amikor sokan összejönnek a világ számos pontjáról, Mooji pedig délelőttönként tanításokat ad a…..
Kedves Olvasó! Az élet úgy hozta, hogy volt szerencsém eljutni 2017 tavaszán Indiába és Nepálba. Most már elárulhatom, nem igazán tudtam hová is megyek tulajdonképpen... Az első néhány napot leszámítva nem volt konkrét elképzelésem mit is fogok csinálni, hová fogok menni. Persze próbáltam a…..