Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Di Patrone!

19 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MSCDEX.EXE Inside, azaz...belül 2020.01.03 21:32:17
Kitört a pesti Limbo láz, de most belül. Belül van a láz. A játék címe furcsa, sejtet valamit.A Playdead nevű maffia ismét kitett magáért. Mesterművükben egy felesleges mozdulat, egy sallang sincs, mindennek jelentése, mély tartalma, mondanivalója van, velős, és mélyrehatóan szimbolikus. Jól néz ki,…..
Régóta nem jelentkeztem már... Illetve kérem micsoda hülye cikket bevezető mondat is ez? Szóval itt van a világ lemocskosabbul legjobb és a legjobban felépített, iszonyatosan vagány, brutális szerepjátéka, én meg itt tötyörészek, hogy régóta nem jelentkeztem már??? Na szóval: Fallout 1 és…..
Di Patrone! 2018.01.22 14:36:26
@AtomCamel: Ez a játék csak egyre jobbá válik ahogy egyre több minden kerül bele :)
Di Patrone! 2018.01.22 22:22:59
@Nukle4r: Egyetértek, örülök hogy tetszett!
Di Patrone! 2018.01.24 09:46:51
@uazosmisi: New Reno is brutálisan jó, főleg a bokszolás, de a családok küldetései se sámlik :) Az intelligencia tényleg fontos, kicsit zavaró volt, hogy sokan elküldték a francba a karakteremet, mert nem tárgyalnak idiótákkal :) Meg az is vicces, amikor az alacsony intelligenciájú karakternél azt hiszik, hogy be van rúgva/drogozva :)
A Red Alert 2 óta mindannyian tudjuk, hogy Lenint valójában Jurijnak hívták, és  emberi agyakkal kísérletezett, képes volt a tudatot régi telefonon keresztül manipulálni, a hírhedt sapka pedig csak az agyába csatlakozó csoportkábeleket, meg a homlokára tetovált jelet álcázta, amely akár még a 666-os…..
Na végre, ki vannak köszörülve a csorbák. Ez kérem baromi jó lett.  Brutálisan jó intro, Ray Wise mint Dugan elnök megpróbálja a pszichopata agymanipuláló Lenint meggyőzni, hogy legyen már jó fiú, és elégedjen meg egy országgal, hiszen a háborúnak vége. Jurij pedig ahelyett hogy hallgatna az okos…..
Nem tudom. Áradoznék erről is, de nem megy az áradozás. Nagy várakozással kezdtem el játszani, az első néhány pálya még jó is volt, de aztán...furcsa egységek, jóval gyengébb zene, furcsa videojelenetek, nehezen követhető történeti szál...mi a büdös franc történt itt? Berúgtak a fejlesztők, vagy…..
A Westwood nevű hadigépezet a Red Alertet eredetileg az előző cikkben magasztalt Command & Conquer kiegészítőjének tervezte. Ehelyett viszont végül egy folytatás kerekedett ki az ötletből, amely bizony véleményem szerint minden szempontból felülmúlta a C&C-t. Azzal a gondolattal játszott el,…..
Igen, a játékban szereplő "Kane" nevű karakter a Bibliában "Cain" néven van említve, angolul a kettő kiejtése teljesen ugyanaz. A Kane által vezetett szervezet neve sem véletlenül NOD a játékban, ezt a nevet is egyenest a Bibliából kölcsönözték, egész pontosan a cikk alcímében szereplő mondatból. A…..
Di Patrone! 2017.08.29 19:53:37
@atrask: Ez így már ok, kösz!
Di Patrone! 2017.08.29 10:44:24
@Denise Hogyisdugják: Most már nincs meg a lemezes verzió?
1993-at írtunk, én akkor voltam pontosan 19 éves. A jómódú szülők révén már akkor PC-vel rendelkező cimborák vidáman játszottak az X-wing nevű brutálisan jó űrszimulátorral, én meg csak tátott szájjal néztem, ahogy az arcukon a "most mi ebben olyan nagy valami" típusú unott arckifejezéssel röpködtek…..
Di Patrone! 2017.08.28 20:46:21
@Antilles: Bocs hogy csak most reagálok, abszolút egyetértek azzal, hogy kéne egy új X-wing vagy Tie Fighter játék modern grafikával. Bár nem említettem a cikkben, az X-wing Alliance bizony annak idején megfejelte a Tie Fightert. Meg hát ugye 1998-ban kiadtak egy "javított" verziót az X-winghez és a Tie Fighterhez is, ami megölte számomra az egészet, az az iMuse alapú zene kivétele- ez sokat rontott az élményen.

Új X-wing vagy Tie Fighter típusú game- ez szerintem csak úgy működne ma már, ha volna egy nagyon jó történet kanyarítva köré, megtűzdelve a klasszikus vagy az új Star Wars filmek karaktereinek cameoival, jó nagy csavarokkal a történetben, űrcsatákkal, földfelszín feletti csatákkal, valamint interaktív történettel, amely annak megfelelően alakul, hogy pl egy bolygó feletti csatában lezuhansz, utána harcolhatsz gyalogosan, vagy elmenekülhetsz a csatamezőről, stb. Amolyan Single player Star Wars - GTA elegy szerintem nagyon jó lenne.
Ezúttal, mivel egy vicces játékról van szó, komoly hangvételű lesz a cikk. Tehát a klasszikus, szeretett Monkey Island sorozat. Ennek a játéknak, főleg az 1.és a 2. résznek minden mondata viccet rejt. Pont attól vicces, hogy nem próbál vicces lenni, hanem teljes komolysággal meséli el a bolondos, de…..
Narancsba borultak a pálmafák...Táttáráttárá! Limbó!  Igen, Fenyő Miklós akkor írta ezt a dalt, amikor a vasfüggöny még megvolt, és a jónép még nem mehetett külföldre, így nem igazán láthatott limbó-hintót, meg pálmafát se. Nem tudom, hogy érthette a dalszöveget- úgy, hogy a Pesten lévő nem létező…..
A BioForge c. merénylet tettesei az Origin nevű maffiatársaság soraiból kerültek ki. 1995-ben próbálták meg rászabadítani az akkori gamervilágra ezt a rémálmot, több-kevesebb sikerrel. Lett volna Bioforge 2 is, de mivel az első rész nem hozott eleget a konyhára, ezért a 2. rész fejlesztését az…..
"Éssss....Mikó?"- Ahogy Szalacsi Sándor, a sapkaviselési tudományok doktora mondotta egykor. Hát igen, akkó. Nem most volt, amikor az említett bácsi részegen való szövegelését megörökítő video harmincezer vagy háromszázezer rajongóval is rendelkezett. Harmincezer, vagy háromszázezer, ahogyan akkor…..
Dzsiiiiiiiiiii...DURR! Meg iiiiiiiii...CSATT! Meg ááááá...PUFF! Kb. ennyivel össze is lehetne foglalni a FlatOut c. filozofikus művet. Dehát egy cikk mégse lehet rövidebb, mint a címe, ezért írnom kéne még néhány dolgot...Jaj, mit is írjak? Úgy meg kell erőltetnem az agyamat, hogy erről a mély…..
Régebben is játszottam a HOMM 3- ik részével, és igencsak tetszett. A GOG- on közzétett vásárlói kritikák is nagyon pozitívak, néhányat végignézve csupa 5 csillagos beszámolókat láttam. Ezek között volt olyan, amelyben az író megemlítette, hogy nem szereti a középkori fantasy világot, de a HOMM 3…..
Alig jött ki a Far cry 5, az Uborkaszoft már elkezdett dolgozni a Far Cry játékok előzményén. Valójában a Far Cry 1 főszereplője egy rossz házasság miatt vált terroristákat meg idegen lényeket  halomra gyilkoló hadigépezetté. A feledik Far Cry az első rész előtt történt eseményeket dolgozza fel, egy…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Írtam egy fake-beharangozót a Half-life 3-hoz. Szándékosan igyekeztem a legelborultabb, legőrültebb dolgokat kitalálni a Half-life 3 körül zajló eseményekkel kapcsolatban. Figyelem, az egész irományt a képzelet szülte, ne tessék egyetlen mondatát se komolyan venni: Mivel a Valve nem zárta el eléggé…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 3x10: A Bethesda 2017.06.04 23:53:12
Muszáj megint egy kis patreonozással kezdeni a posztot. Ezt az adást másfél hete vettük fel (előre dolgoztunk, mert nekem a héten családi programom volt), és akkor még csak két napja indult el a Patreon-oldalunk. Még a felvétel alatt is jöttek újabb és újabb támogatók, ezért ebben az adásban még nem…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mivel le volt értékelve, megvettem a GOG-on azt a klasszikust, amelyet fiatalként annyi de annyi órát játszottam még C64-en, majd Amigán hogy nem is emlékszem. Igen, Sid Meier Pirates! c. alkotása még ma is megállja a helyét, nagyon jól kitalált, jól összerakott, jól elővezetett játék. Szóval kemény…..
MSCDEX.EXE Syberia 3 kamu spoiler 2017.04.27 15:33:02
Írtam egy fake-beharangozót a Syberia 3-hoz. Szándékosan igyekeztem a legelborultabb, legőrültebb dolgokat kitalálni. Figyelem, az egész irományt a képzelet szülte, ne tessék egyetlen mondatát se komolyan venni: Szenzáció!!! Kiszivárgott a Szibéria három c. tündérmese története! A játék…..
MSCDEX.EXE Az első bejegyzés 2017.04.20 23:02:02
Üdv mindenkinek, A blogom, ahogyan a címe is mutatja, azért jött létre, hogy az írogatással kapcsolatos perverz hajlamaimat kiélhessem. Főleg számítógépes- és videojátékokkal kapcsolatos írásokat tervezek, aztán ki tudja, ahogy Indiana Jones is, még nem tudom, merre tovább, de majd kitalálom. ..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..