Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viharkabát

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem rég ért véget a jelenlegi televíziózás (sőt, inkább a jelen évtized) legjobb sci-fi sorozata, a The Expanse (magyar címén Térség, de ezt már most felejtsük el) második évada. Az eredeti könyvsorozatot képernyőre vivő Syfy csatorna meglepően magas színvonalú, ám hullámzó dinamikájú első évadot…..
"Úgy döntöttem, hogy gazember leszek S utálom e kor hiú gyönyörét." Shakespeare - III. Richárd Fordította: Vas István Nincs semmi meglepő abban, hogy a politikai élet szereplői közül egyre többen tartják magukat távol a politikailag korrekt magatartástól. Jóval könnyebb közvetlenül az emberek…..
Oda a Malév, jaj most mi lesz.Egyrészről oda egy csomó kedves legenda, nagy tudású, elfogó vadászgépről politikai okból utasszállítóra áttért, stramm, jóképű, doktori címet szerző pilótákról, a világ legszebb utaskísérő lányairól és asszonyairól. Aztán odavan persze…..
Viharkabát 2012.02.05 17:06:49
@Professor Pizka: Tán ezért olvassuk a blogodat, kedves Prof', mert itt nem ömlik a takony kommentelésnek álcázva? He?
Amint arra altoid törzsolvasónk is rámutatott: hoppá.Teljessé vált az einstand, megy a maradék nyugdíjpénz is a levesbe, és a már elvitt se jön vissza. Az oroszok ettől annyival jobbak, hogy ott a legteljesebb összeomlás pillanatában is volt vas, és abban letudták az adósságot.…..
Viharkabát 2011.12.16 21:52:52
@altoid: Nos, a stílus maga az ember, mondta valami hozzáértő. :)
A rendszerváltó nosztalgia állandó népi motívuma az egykor világhírű magyar valami. Világhírű ipar, világhírű futball. világhírű bor, világhírű kereklámpás Ikarusz. Ezekről már sokan és sokat írtak. Van ami a születése pillanatában sem volt világhírű, hanem…..
Az nem baj, sőt tökmindegy, hogy mi van a boltra kiírva. Az a lényeg ugyanis mit árulnak. A Cora (match) például értékelhető camembert sajtot normális áron és jó tonhalkonzervet és még jó pár alsó kategóriás francia élelmiszert amelyek alig öt-hat fényévvel előzik meg a…..
  A bolti kiszolgálással elégedett vásárló szeretett volna egy dicséretet beírni a Vásárlók könyvébe, aminek az lett a vége, hogy a biztonsági őr rendőrt hívott rá:   Levél: „Múlt szombaton délelőtt bementem a nálunk lévő ……-be vásárolni.…..
A fenti mondatot vezényszóra hat tökegyforma, egyenkosztümös (türkiz-zöld) ruhás kínai lány mondja Sanghajban, a 450-el közlekedő Pudong reptéri gyorsvasút végállomásán. Ez egy jó imázsötlet. A körülményekhez képest.Akkor, immár sokadik bloggerként ma, elemzek egy…..
Szeptemberben   Fodor Lajos  -  honvédelmi államtitkár - bejelentette, hogy a kormány jövőre biztonsági őrök helyett katonákkal kívánja majd őriztetni a laktanyákat. Ezt azzal indokolta, hogy „Paradox, hogy külföldön létezik olyan magyar felajánlás, hogy…..
...Előszöris, átgázolva a pörgő láma keltette kisebb porfelhőn, sürgősen a bárpulthoz léptem és rendeltem egy dupla 100 Piperst jéggel. Ezek után elővettem a borneói zsírkő pipámat, amelybe egy viszonylag egyszerű, hetven fontos, szaruból faragott Shrewdick szopóka volt…..
Louie the purple horse Laudatio 2011.01.04 13:46:00
 magyarhirlap.hu/velemeny/ugyanaz_a_buz.htmlÚrhatnám pesti kávézók állandó kellékei a cseresznyefa vagy lazúrmahagóni színű biederficker stílusú könyvespolcok, rajtuk ódon fóliánsokkal. Az ódon fóliáns viszonylag ritka jószág, méghacsak a Hangya szövetkezet 1912-es…..
A levélíró önkéntes tartalékos katonának szeretett volna állni, a hadkiegészítő parancsnokságon őrző-védő cégekhez irányították: Levél: „A segítségedet vagy a tanácsodat szeretném kérni!  A minap ugyanis az az ötletem támadt, hogy jelentkezem önkéntes…..
Mivel is tudnánk szebben köszönteni a karácsonyt, mint egy olyan poszttal, amely a második világháborús német kísérleti páncélozott járművekkel és más tüzérségi eszközökkel foglalkozik?! Egyúttal megragadom az alkalmat és bemutatom legújabb vendégszerzőnket, Titan89-et,…..
Viharkabát 2010.12.25 23:00:09
@Jockey11: Bocs öreg olajmágnás, de kb. másfél napja gyakorlatilag Te vagy az aki nem OFF! A többiek hadtörténet ürügyén hónaljig eltűntek a moralizálásban és konkrétan szétvitatkozták a technikai bemutatót:(
Es gibt ein titkos szervezet, férfiak és nők, akik arra szövetkeztek, hogy a magyar bulvármédia igazságtalanságai ellen küzdjenek. Teszik ezt azért, mert a magyar bulvármédiában elharapózott az a sajnálatos jelenség, hogy a jókat, igazakat, tehetségeseket, alulról jötteket rendre…..
"...a kormánynál Pepita Ofélia áll, és gitározik..."A Dunamenti Kozákok levele a Standard&Poor's, Moody's és a Fitch hitelminősítő cégeknek!Mi, a Dunamenti Kozák Szics kozákjai ezt üzenjük legfelsőbb valagunkból lefingva hozzátok!A londoni majmok aljának, a…..
A lézer korunk egyik avulófélben levő csodája. Negyven éve a Star Wars minden jobb jelenetében csoda volt a lézer, az én generációm a Sky Chanel és a Super Chanel kínálatából tudta, hogy kék lézerrel lőnek a jók és pirossal a rosszak, hiszen nyilván 2234-ben a szonszéd…..
Viharkabát 2010.12.09 08:54:51
Au!
Elég gyakori panasz, hogy a munkaviszony megszűnésekor a  munkaadók egy része valamilyen okból kifolyólag – pl. trehányságból, tudatlanságból, illetve olyan is van, hogy így akarják megakadályozni, hogy kiderüljön a simlizésük …. –, szóval valamiért nem…..
Viharkabát 2010.10.31 15:01:21
Jakobinus jó napot kívánok!

@baresif.: Miért nem olvasod el amit írt? Ő mondott fel, egészségügyi okból.

A posztolónak annyit tudok mondani, hogy először lengesse be a vállalkozónak, amennyiben x időn belül nem kapja meg a papírokat, akkor a munkaügyi felügyelők kérik el tőle. Ha nincs pozitív reakció, akkor valóban el kell baktatni a felügyeletre a 4 év alatt keletkezett papírokkal és előadni a sérelmet. Vettem már fel dolgozót aki előtte parkolási ellenőr volt, szó szerint egy darab papírt nem tudtak neki kiadni. A személyzetisek azt mondták, hogy most szépen sétáljon vissza az előző "munkáltató"-hoz és mondja meg, hogy azokra a munkaügyi felügyelőkre vár, akiket a leendő munkáltatója küldött (azaz mi). Érdekes módon igen hamar elkészültek a szükséges iratok (evvel együtt a felügyelők kimentek, mert a személyzetisek azért felhívták őket).
Edina oldala Egy munkaadó levele 2010.10.12 16:13:00
Rengeteg a panasz a munkaadókra - dolgozók be nem jelentése; táppénz, illetve szabadság ki nem fizetése …stb… stb … -. De sajnos olyan eset is van, amikor a munkavállalóval van a probléma: Levél: „Már évek óta foglalkozom vagyonvédelemmel, de ilyen még…..
 - Sokan veszthetik  el az állásukat -  Előre lehetett sejteni, hogy az országgyűlési választások után jelentős változások lesznek a vagyonvédelmi piacon - is -. Ezen folyamatok már kezdetüket is vették. Gondoljunk csak Pintér Sándor volt cégének – Civil…..
Viharkabát 2010.09.25 19:24:48
@Omár:
Jakobinus jó estét kívánok!
Kedves Omár! Nem kellene összekeverni a sezlonyt a fazlonnyal! Az erőszak monopóliuma ugyanis nem más, mint a törvények és egyéb jogszabályok betartásának kikényszeríthetősége (magyarul: ha nem tartod be a törvényt, beverik a fejedet). Az, hogy ki őriz katonai objektumot ebből a szempontból irreleváns (csak jól csinálja).

Kézcsókom Edinának!
Levél: „Én egy  69 éves nagymama vagyok. S úgy érzem, hogy  ezt a megaláztatást, megszégyenítést el kell mondanom, s tennem kell érte, hogy legalább  mással  ne forduljanak elő ilyen esetek. 2010. augusztus 29.-én  a …….. boltba…..
Viharkabát 2010.09.13 17:46:38
Lövöldözés a hipermarketben, verekedés a bevásárlóközpontban, megdöbbentő áruházi inzultusok – az elmúlt hónapokban megsokasodtak a balhék országszerte. Az országban több mint 120 ezer vagyonőr dolgozik, Somogyban jelenleg csaknem 2700-an teljesítenek szolgálatot.…..