Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sheruzad

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon rég nem blogoltam, de összegyűlt néhány dolog, azokat leírom, hátha erre téved még valaki. Ismétlésképpen: a Latisse egy 95-120 dollárért kapható szempillanövesztő, nálunk nem forgalmazzák. Eredetileg Lumigan néven glaucomás betegek használták szemnyomás…..
Tisztelt Munkahelyi terror! Az egyik munkatársammal már hónapokkal ezelőtt megromlott a viszonyom. Mivel azonban szakmai téren nem tud belekötni a munkámba ezért más módokat eszel ki arra, hogy negatívumokat találjon ellenem, és így, nem kevés örömére, megkeserítse a…..
Sheruzad 2012.02.29 20:17:38
Allati nehez mind elkapni, mind bizonyitani egy ilyen szitut.
Esetemben, jo par eve tortent hogy fizetesnapon ebedidoben kiugrottam a penzikeert, majd du hazaindulvan, valamiert elo akartam venni a tarcam - es nem volt meg!
Nem sokkal elotte masik kollegano hasonloan jart. De az en esetemben a taska problemamentesen hozzaferheto volt, tobbszemelyes iroda, raadasul mindenki bejart, egyik sarokban ruhafogas kabatnak, taskanak (tudom, tudom, naiv voltam, dehat ki a fene feletelez ilyesmit a KOZVETLEN munkatarsairol???) Kollegano eseteben a penztarca ugy tunt el a taskabol hogy az benne volt a szekrenyben, kabat-pulcsi bosegesen rapakolva, szekreny kulcsra zarva, jollehet kulcs bennehagyva, egyszemelyes iroda, ajtaja kulcsra zarva, de a kulcs benne hagyva (bent volt a fax)
O nem sok penzt vesztett, de nagyjabol minden irata a brifkoban volt, aznap delutan rendorseg, ideiglenes szemelyi, jogsi, stb.. hitelkartyat letiltani, ujat igenyelni, tb kartya, minden.
Az en esetemben a havi fizu volt "csak". Nem esett jol..
Ezek utan a belso rendeszet vagy hogy hijjak, kitalalta hogy rejtett kamerat helyez el az irodankban. Persze mindenki rovid idon belul ertesult rola, mint "bizalmi pletyka". Igytehat, mivel velhetoen belso ember volt (maig nem derult ki hogy melyik lehetett de szaradjon le a keze konyekig) tobb lopas nem fordult elo.
Ja meg elfelejtettem hogy par honappal elotte szinten volt egy penztarca eltunes, de az is zart irodabol, es vegul a kollegano sajat magara vallalta hogy biztos "elhagyta valahol" mert mas nem lehet. Nem voltunk tul joban igy nem is nagyon erdekelt az ugy, amlyan vallvonogatas szinten. Mikor kesobb tobb hasonlo ugy tortent, mar nyilvanvalo volt hogy az o penztarcaja sem csak ugy eltunt a taskajabol.
Tisztelt Praxis!   Hogy érthetőbb legyek, leírnám egy pár sorban a történteket. Gyermekünk Kecskeméten jár iskolában, de vidéken lakunk (kb. 20 km Kecskemétről). Reggel a gyereket bevittük iskolába, ahol rosszul lett, hasi és alhasi fájdalmakra panaszkodva. Mivel nagy…..
Praxis Koponyatörés a kórházban 2012.01.23 08:35:00
2011. április 26.-án 83 éves édesanyámat légzésszervi panaszokkal beutalták az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet XIV. Tüdőbelosztályára (B. épület II. emelet).Mire mi odaértünk orvossal már nem tudtunk beszélni, mert ebben a kórházban nincs minden osztályon…..
Sheruzad 2012.01.24 09:43:14
@Dr.laikus PhD: Egy masfele ugy kapcsan jutott eszembe ez az otlet. Nem elek Magyarorszagon, itt par eve indult volna egy hasonlo jotekonysagi kezdemenyezes, sajnos nem valosult meg:
Parom komuves-villanyszerelo, a ceg ahol dolgozott kitalalta hogy indit egy csoportot Afrikaba, korhazakat es iskolakat epiteni(nem multiberuhazas, kismeretben gondolkodj, egyszeru falukrol van szo). Egy evben gondolkoztak, amennyit tudnak vegezni ez alatt, a ceg allja a cehhet: epitoanyag, utaztatas-szallas, es a normalis munkaberuk. Sajnalatos modon kozbeszolt a krizis, a ceg becsodolt (tobb nagymeretu projektet nem fizettek ki nekik) igy az ugy nem jutott sehova.

De nem lenne lehetetlen. Sok nagyon gazdag ember van, nagyon NAGYON gazdag, aki azt sem tudja epp mennyi penze van, hiaba koltekezik es el nagylabon. Meg sem erezne par ezer euro eltuneset a perselybol.
Magyarorszagra atultetve: helyi tetlen munkaero jotekonykodhatna, ha ugysincs epp jobb dolga. Aki tud az anyagarba ad bele, akinek masa nincs a ket keze munkajat, par asszony meg fozne rajuk aznap egy kiadosat.
Mint gatepitesnel, szukseghelyzetben.

Felhivas: emberek, ma az XY korhaz ezen reszet tervezzuk felujitani. Minel tobb ember jon, annal tobbet tudunk tenni. Motto: magunk, magunkert (ha mar az isten se segit, segits te magadon, holnap idejuthatsz)

Bocsanat az offert, de ez a gondolat mar regota motoszkalt bennem, ahanyszor szoba kerul a posztokban a korhazak allapota, mert ugy velem ez aztan tenyleg nem a noverek-orvosok hibaja, megis sokszor felmerul a panaszokban.
Sheruzad 2012.01.24 09:48:27
@sárga nyúl: Biztos volna valami amin lehetne segiteni, igen, amenyik korteremben megoldhato, leverem a vakolatot, es ujrameszelek. LEgalabb ennyit..
Persze ettol nem lesz kevesebb a nover munkaja, tobb a fizetese, embersegesebb se lesz (ha azelott sem volt) de megis, javitja a komforterzetet az ottfekvokben. Tenyleg szamit.
augusztus utolsó hétvégéjén történt, amit most el fogok mesélni.két felnőtt fiam elhívta a kis öccsüket egy medence partira. Misi 12 éves, kamaszodik. örültem, hogy végre „beveszik” maguk közé a nagyok.     19:22–kor megcsörrent a telefonom:…..
Sheruzad 2011.12.17 09:36:53
@ReignOfdark:
OFF
hace dos dias estoy pensando que ¿las bravas desde cuando llevan salsa de pezcado??
ademas sobre la cuina catalana, te doy la razon.
Gyermekemet 9 éve szültem a várpalotai kórházban.Nőgyógyászati rendelésekre mindig magánrendelésre jártam, ezért felkértem az orvosomat, hogy vezesse le a szülést.A szülés várható időpontja után egy héttel befektettek, mert a szülés még nem indult meg. 5 napig feküdtem…..
Sheruzad 2010.08.08 12:07:26
Regen a haboruban fajdalomcsillapitasnelkul amputalak kezet, labat. Tul lehetet elni. Nem mindenki, persze. A szules is fajdalomcsillapitas nelkul ment, a maga utjan. Tul lehetett elni. Nem mindenki, persze.

KERETIK MINDEN KOMMENTELO BELEGONDOLNI HOGY NEKI MOST AMPUTALNI FOGJAK A JOBB KEZET FAJDALOMCSILLAPITAS NELKUL - MERT AZ AMPUTALAS FAJDALOMMAL JAR, ES TUL LEHET ELNI. Hisz minden megy rendben, erelszoritas, paciens leszoritasa.. es ne ordibaljon, nagyapaink is kibirtak a fronton.

Amugy meg, hiaba szoritom ossze a fogam keritesit csak kiszokken hogy menjen mar a redkes p..csaba mindenki aki azzal intezi el a masik ember fajdalmat hogy "ki lehet birni". Ha o ugy erzi hogy ez igy rendben van akkor o szenvedjen, de ne terjessze ki ezt kotelezoen a masik emberre.

Ki lehet birni, sok mindent ki lehet birni persze. Hadifogolykent kinoznak? Ki lehet birni.. mindent ki lehet birni AMIG bele nem halsz, na ez az a pont amikor lehet huzni egy strigulat a statisztikaba. Ez tulelete, ez nem, ennek fajt nagyon, ennek nem annyira.

Mar csak egy pont van ami jobban fel tudna idegesiteni: ha valaki idiota idecitalna a bibliat mondvan hogy "meg van irva hogy fajdalommal szulod majd gyermeked!!" na akkor aztan ihaj csuhaj minden el van sikalva, persze.

Konkluzio: a szules fajdalommal jar. Termeszetesen. LEHET CSILLAPITANI. ES lehet valasztani hogy inkabb szenvedsz.
Hisz igy termeszetes.

Ismerek szemelyesen olyan not aki sok gyermeket szeretett volna - elso szulese (kert es nem kapott fajdalomcsillapitast) utan ugy dontott hogy ebbol boven eleg volt egy is. "Majd valtozik az emlek, majd elsimul" Hat nem. Evek teltek el es most orokbefogadason gondolkodik. Testvert az egykenek, fajdalom es megalazas nelkul.
Praxis Mire fizettem 9000 forintot? 2010.06.21 06:00:00
Két magánrendelőben megtörtént esetet szeretnék elmondani.  Az egyik tavaly nyáron történt. Hónapok óta kapart a torkom, és köhögtem, majd teljesen elment a hangom. Ettem a Tantum verdét és társait kilószámra, semmi eredmény. Mikor már a férjem se tudott az éjjeli…..
Sheruzad 2010.06.21 19:47:27
@gld: szinten OFF: nekem epresrol mindig a klasszikus vicc jut eszembe, a kamionsofor aki negercsokot szallitott aztan felvett ket nem iden barnult stoppost..
de ez ugye erosen rasszista, meg amugy is mindneki ismeri, raadasul total offtopic..
Olvasva a bejegyzéseiteket, gondoltam megírom az én esetemet is. Mindez történt egy Budapest melletti kisvárosban. Szombaton éjjel folyamatosan olyan köhögési rohamaim voltak, nem kaptam levegőt, hogy nem tudtam aludni, az egész éjjelt egy székben ülve töltöttem, mivel így nem…..
Sheruzad 2010.06.07 09:10:28
@Irise:
"Egyébként fogadok, ha nem "koros pasi" lett volna, hanem jóképű fiatal, gazdag orvos, akkor.."

Hagyjuk mar ezt a dumat kerem, nekem is felhoztak hogy bezzeg ha..
NEM.

Ha az orvos nem oreg/ronda/kover stb. AKKOR IS kellemetlen-megalazo lehet a vizsgalat, mert nem ezen mulik. Ezek a reszletek a helyzet miatt maradnak meg jobban.

Gusztustalan amikor ezzel probaljak menteni a helyzetet hogy bezzeg ha az illeto aki megalaz egy fiatal jokepu doki lett volna..
Kedves praxis blog! A hétvégén a barátnőmmel sétálgattunk a ligetben, amikor az alábbi történettel szembesültünk. Egy hajléktalan férfit találtunk a földön fekve, két-három nyugdíjaskorú hölgy pedig bámulta őt. Láttuk, hogy a férfi lába erősen vérzik, ezért közelebb…..
Szia!   Heim Pál, gyerek az oviból került oda, mert beütötte a fejét és vérzett. Már fél órája ott voltak, mikor megérkeztem. Kisfiam autista, nem súlyos, de nekem ilyenkor 1 mp nyugalmam nincs. Jövés, menés, fetrengés, utálja a sok embert, nehéz volt lekötni és játékok…..
Sheruzad 2010.05.25 13:51:56
@másikpista:
Az hogy ferfi volt a nodoki, elfogadtam, nyilvan mint fiatal lanynak elso alkalommal roppant kenyelmetlen volt, de mar elotte "megbeszeltem magammal" hogy most ahova megyek, valoszinuleg ferfi lesz a vizsgaloorvos, ez rendben van, nincs semmi gaz, nyilvan ciki lesz de o mar hozza lesz szokva en meg hamar tulleszek rajta.
Nem azzal volt gondom hogy ferfi, hanem hogy az empatia reszerol abban nyilvanult meg hogy rapaskolt a hasamra (ezt nem ugy kell elkepzelni hogy vigasztaloan kicsit hozzaert tenyerrel a hasamhoz hanem egy kellemes-csattanosat rasozott de nem kell felhordulni nem fajt, meg hat legkisebb gondom is nagyobb volt) Es abban a helyzetben ez a tett, hozza az arckifejezes es a lenezo hangsuly hogy EN tudom hogy NEKED nem faj, na ez volt az ami bozralmassa tette az elmenyt, es nem a fajdalom. Barmikor bevallalok egy ferfi nogyogyaszt, akar mehnyakrakszuressel is, ismetlem nem az orvos nemevel volt problemam.

Vagy fogorvosi elmenyekrol sem szabad oszinten nyilatkozni hatha valaki nem megy fogaszhoz amikor pedig szukseges lenne?
En tudom magamrol hogy a fajdalomkuszobom alacsony, de ha EN ugy erzem hogy nekem marpedig faj, akkor ugy gondolom hogy egy orvos ne vonja ketsegbe, ne nezze le a fajdalmamat.
Ha szulni fogok, tudom hogy iszonyu fajdalmas lesz, de tudni fogom miert szenvedek, es tul fogom (fogjuk) elni, es tudom hogy van aki elviseli halkan fogat csikoratva de ha nekem nagyon faj akkor ne intezze el annyival hgy na, nem faj az ANNYIRA hee. Ez minden.
Sheruzad 2010.05.25 14:56:37
@epres négercsók: dehogy forgatom epres :)
En rosszabb vagyok (voltam) mert amig nekem nem fajt, bizony en nem hittem el hogy masnak ugyanaz faj.
(szoktalak olvasni despi blogjan, de munkanelkulikent nem szolok hozza a posztokhoz, foleg hogy utobbi idoben nagyon kihegyezodott a helyesirasra, fogalmazasra, "aposztolotlehetemar.." stb.)
Sheruzad 2010.05.25 16:05:14
@másikpista:
KIKEREM MAGAMNAK ezt a feltetelezest miszerint "Lett volna fiatal és átszellemült arcú az mindjárt más ugye"
Fiatal atszellemult arccal bennem matato ferfi nogyogyasz sem kellemes elmeny mert NEM AZERT megy egy no nogyogyaszhoz hogy na ma legalabb valaki belemnyul. Ahogy a rovid szoknyat, tusarkut, sminket sem azert hasznalja egy no hogy valaki megeroszakolja - megha nemely ferfi lat is benne egyertelmuseget (ugy kellett neki, minek ..blablabla..)

Nem az volt a bajom a szituacioval hogy 1., a nogyogyasz ferfi 2., rosszkedvu arccal 3., fajdalmat okoz 4., megpaskolgat (azert hogy ne fajjon muhaha persze hisz nem is faj, hisztis tyuk) hanem hogy mindezt lekezelo hozzaallassal, megjegyzessel kiserte. De latom, nem akarod megerteni.
Reszemrol a tema lezarva, mindenkinek szep napot!
Praxis "Fáraszt a sok hipochonder" 2010.05.21 07:00:00
Nem most történt - vagy tíz éve - de maradandó nyomot hagyott bennem a dolog. Szóval talán kicsit hosszú lesz az amúgy egyszerű történet, de aki a Doktor House-on nevelkedett, lehet hogy értékeli a felvezetést is. Egy nap arra ébredtem, hogy fájdalmasan merev a nyakam, és a tegnap…..
Sheruzad 2010.05.21 11:13:10
Jo par eve esett meg velem a kovetkezo tortenet. Tudni kell rolam hogy nagyon nagyon ritkan van herpeszem. Viszont ha barmi serules keletkezik a szaban, akkor tuti hogy benovi nehany afta. Ez van, erre vagyok erzekeny, biztos hianyzik valami cucc a verembol. Elvagyok vele, ilyenkor sokat kell oblogetni (barmilyen) szajfertotlenitovel es egy het mulva nyoma sincs, addig eleg kellemetlen.

Egyszer azt vettem eszre hogy az addig egy potty afta helyett mar tobb van, sok van, aztan nagggyon sok van, ekkor mar magas laz, allando ego-maro fajdalom a szamban, nemhogy enni, de mar beszelni sem tudtam, igyekeztem meg a sima nyelesnel sem mozditani a nyelvem. Perse, nem tunik tul sulyosnak, egy kis fertozes a szajban, mi az mar.
Azert haziorvoshoz elmentem. Annyit is ert... C vitamin, algopirin, tea. De legalabb kiirt betegacsiba. Mar lassan egy hete ment a musor es csak rosszabbodott, nem ettem nem ittam, mondjuk a gyoszereket is hanyagoltam, mert nem birtam lenyelni ( bedagadt a torkom)
Na akkor jot sogornom meglatogatni, akkor ma nemigen tudtam felkelni az agybol olyan gyonge voltam. Meglatott, kiakadt. Azonnal kontos&papucs, irany a korhaz. Hivott taxit, eltamogatott. Sikerult epp a rendelesi ido elott kicsivel erkezni. Nem voltak sokan, de elkapta a noverket hogy legyenek szivesek elorevenni mert nagyon rosszul vagyok. En addig kornyadoztam a padon, amolyan "tokmindegy mi van, en itt bekeben elvagyok" alapon. Semmi sem erdekelt, magamba voltam fordulva. Elkezdotott a rendeles, mentek be az emberek, mi maradtunk (engem nem zavart kulonosebben, foleg miutan ugyesen sikerult fekvesbe csusznom a padon, az mar nagyon jo volt)
Sogornom lecsapott a noverkere hogy most akkor mi van, erre suru jajbocsanat elfelejtette, akkor a kovetkezonek menjunk mi. Bementunk dokinenki a falnal levo szeken, elotte a kisszek, uljon le, lehuppantam, nyissa ki a szajat CSUKJA BE!!! es ezzel a felkialtassal felugrott es hatramenetben feltapadt a falra. Vadul elkezdte gyartani a recepteket, meg a beutalot hogy akkor befekves, infuzio stb.
Nagy nehezen lebeszeltuk rola hogy inkabb otthon gyogyulnek, ha valami kemiai cucc megtamogatna a szervezetemet.. Rendes volt nagyon ez a dokineni, meg olyan lotyit is felirt amivel kicsit oblogettem (oblogettem muhaha, a resnyire nyilt szajamba csorgattam majd forgattam a fejem hogy mindenhova eljusson) etkezes elott, pont annyira zsibbasztotta el a szamat hogy tudtam enni egy kis pepes valamit. Hat innentol meg ket hetig tartott mrie felepultem de az mar mese habbal.
JA, a vervetel is mokas volt, a korhazbol egybol oda kuldtek, sogornom intezte a dolgokat (orok hala a tyukanyos gondoskodasaert) es helyettem mondta az adatokat, ott is leultettek ugye a szekre, es mondja kiabalva a nover hogy NYUUUUJTSA ki a KEZEEEET, es SZORIJJA OKOLBE!! Merthogy suketnemanak gondolt (bar azok meg ugye olvasnak szajrol de mindegy) erre nevetnem kellett, na ezt nem kellett volna, akkor elsirtam magam (a hirtelen fajdalomtol) es finoman lassan tagoltam kozoltem vele hogy hallok, csak inkabb nem beszelnek..
Stomatitis aphtosa, extrem sulyos eset,ha valakit erdekel. Az EGESZ szajbelsot elboritotta, le a garatig, meg par ki is jot az ajkakra pedig nem szokott. (csorikaim belul mar nem talaltak ulohelyet)
Persze, ebbe gondolom nem lehet belehalni max abba hogy kiszaradok, de azert nekem eleg sulyosnak tunt akkor. Es a haziorvos mar a sulyos allapotot latta, de nem nagyon erdekelte (pedig anyam boritekolta rendesen, tudta ki vagyok)

Az en esetem, plusz a korabbiak alapjan monja meg nekem valaki hogy mikor lehet bizni egy orvosban, mikor lehet rahagyni hogy o az orvos, tudja mit miert csinal? Hol a hatar akozott hogy valaki hipohonder hisztis pcsa, vagy jambor birka aki kesobb belerokkan/belehal a nemtorodomsegbe merthat miert nem ment kicsit az ugy utan???
Sheruzad 2010.05.21 12:00:43
@kacorka: Termeszetesen.
Egy keresem lenne, szeretnem ha atfutnad helyesirasilag, most igy utolag felfedeztem nehany elutest es nagyon nem szeretnem ha a tartalom helyett a kulalakon lovagolnanak azok, akiknek ez a "napi kielegules".
Az ekezethianyt felvallalom, kulhonban elek, VALOBAN meg tudnam oldani de nekem mar igy termeszetes.
Sziasztok!   Az egyik kolléganőm miatt írok nektek. Napok óta betegen jön be dolgozni, fél percenként fújja az orrát, a köhögésétől már a saját hangunkat sem halljuk. Antibiotikumokat szed, látszik, hogy "alig él szerencsétlen". Próbáltunk beszélni vele, hogy…..
Sheruzad 2010.02.05 09:51:20
Hazudtam, mert most hogy igy elgondolkodtam, eszembejutott meg egy eset, ami durva volt. Kijott rajtam egy nagyon csunya nyalkahartya fertozes, nem tudom atlagember tudja e mi az az afta (aki nem hajlamos ra az nem tudja mi az) Szoval en erzekeny vagyok erre, ha keletkezik a szamban egy serules akkor 100 % h elfertozodik. Normal esetben van par holyagocska, par napig kinlodas enni mert eg mint a tisztitotuz, de van oblogeto folyadek ami tenyleg hamar eltunteti. Ez van, mar megszoktam, cserebe herpeszem sosincs.
Na, egy ilyen fertozes kapott el nagyon (kimerult voltam, iszonyat hajtas meloban, immunrendszer paffon)
Nem reszletezem, par nap utan odaig jutottam h 40 fokos laz, a holyagocskak nem csak a szamban voltak hanem mar a szamon kivul is, kesobb mindenfele kellemetlen vizsgalat jott, kiderult h egeszen a gyomromig leterjedt, a vizsgalo doki mikor eloszor pillantott a melybe" hatrahokolt tolem.. Mondjuk az egy kicsit cinkes volt :(
Akkor nagyon kuszkodtek h fekudjek be, allando felugyelet kell, folyamatosan kell nezni a verben a nemtommit (annyiszor vettek vert h mar olyan volt a karom mint egy aktiv heroinistanak) meg infuzio mert nem hogy enni de meg inni sem tudtam, a sima nyeles a poklok pokla volt..

Szoval, ebbol ket het lett. Mikor kezdodott meg jartam dolgozni, hisz csak egy kis gyulladas de asszem a 4. nap sulyosbodott annyira h varatlanul felment a lazam 40 fole.

Es akkor is voltak kollegak aki hazakuldtek, es voltak akik puffogtak h minek jatszom meg magam, a fiatalok jobban birjak, huzzak csak az igat.
Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségéhez!    Tisztelt szerkesztők!   A feleségem kért meg, hogy forduljak önökhöz, mert a gyárban, ahol dolgozik ( nem írok nevet, mert fél)  mindennapos megaláztatások érik a dolgozókat. A művezető egy 50-es, …..
Sheruzad 2009.12.04 11:07:29
@Strici:
Azon gondolkodom, hogy miert KELL elfogadni hogy a cigany gondolkodasmod olyan, hogy ami kell, azt elveszem - ha el tudom venni. Ha nem, akkor jon 3 teso, ha nem eleg akkor plusz 8 unokateso meg meg negyen az utcabol.
Miert olyan termeszetes, hogy ha nekem nincs de neki van, akkor az erosebb kutya gyak alapjan megszerzem?
Mert igen, szamukra ez termeszetes.
Ja, hogy ilyen a kultura.. es a 99 % nak eszuk agaban sincs beilleszkedni, mert igenis tetszik nekik igy elni. Nagyon jol elvannak igy.
Es ha valaki kenytelen veluk kozos kornyezetben elni, akkor legyen tolerans es fogadja el oket olyannak amilyenek..
Cigany altal elkovetett bunesetnel lehet vizsgalni az okokat hogy , szegenysegi bunozes, jaj kellett neki kenyerre a pulyaknak (uj mercire, meg egy aranyfukszra, jatekgepbe) meg hogy az o tarsadalmukban ez elfogadott.. de az a szemely akit kiraboltak, bantalmaznak az erosen karosodott anyagilag, emberileg. Vajon ot mennyire hatja meg ha elsoroljak neki hogy ezek meg ezek miatt tortent? Es az o munkaval megszerzet javait mas fogja elvezni, esetleg tobbe nem mer kilepni az utcara gyomorideg nelkul.

Ami engem nagyon aggaszt, hogy most no fel egy olyan nemzedeknyi cigany, aki mar az altalanos iskolaban azt szivja magaba hogy ero jogon barmit elerhet, megszerezhet. A szulo nem fegyelmezi, mert.. mert nem, mert inkabb buszke ra hogy a kis Alejandro milyen eletrevalo.A tanar nem fegyelmezi, mert 1., nincs eszkoz a kezeben 2., fel a csaladi megtorlastol.A torveny nem fegyelmezi mert 1., kiskoru, minden buntetest meguszhat ezzel, 2., nem erdekli 3., esetleg rendor is felhet a csaladi megtorlastol (videken gondolom elofordulhat)

Ezek most nonek fel.
Miert van az hogy nekem kozel 30 evesen, tehat felnott emberkent osszeszorul a gyomrom a stressztol ha el kell haladnom egy par fos 10-16 eves sotetebb boru fiatalkoru mellett, egy amugy kihalt utcan? Ez rasszizmus? (Esetleg, mint az allatok, megerzik a felelem szagat es csak azert tamadnak, tehat az en hibam, viktimologiai alapokon..? Dehat akkor most allatokrol vagy emberekrol van szo?)
Rasszizmus ha nem szivesen koltoznek olyan kornyezetbe ahol tobb cigany csalad el? Rasszizmus ha gyakorlati tapasztalat utan(tehat megtortent agresszivitas cigany kisgyerek iranyabol) inkabb olyan iskolaba szeretnem vinni a gyerekemet ahol nincs cigany kisgyerek?

Es mindezek utan is ki merem jelenteni hogy az EGYENNEL, egy szemelyben, ha cigany, akkor is pozitivan nyitok, mondhatni tabula rasa, osszes tapasztalataim ellenere.

De mar rasszista vagyok, tapasztalat okan.
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
Sheruzad 2009.11.05 10:11:16
@psmith: hogy milyen munkahely? meg orzi a "regi idok" partos csokos hangulatat.
mindenki egyenlo, de vannak akik egyenlobbek.
es ha zavar az igazsagtalansag, akkor "el lehet innen menni, van ezer masik a helyedre".
es tenyleg..
Sheruzad 2009.11.05 10:42:10
@Pamina: latod ez az, hogy akinek a fonoke hozzajarul.. a tobbieknek pofa lapos.
Es persze, en megertem hogy nehez igy, de akkor sem tartom korrektnek az ekkkkkora merteku "hozzajarulast".
Plusz info, hogy aki erosen csokos, annak van "hozzajarulas" reggel is meg du is, egy egy ora, vagy akar tobb (amennyi kell Belam..)
Aki meg nem csokos, elvalt no ket kicsi gyerekkel, akinel a hasznalt ferj nem hogy nem segit de meg penzt sem nagyon virit mert neki jobban kell, na addig ez a no verrel verejtekkel de megoldja hogy a munkaidoben igenis a munkahelyen van. Es ha beteg a gyerek (-ek) es tappenzre megy akkor a csalados-csokos meg morog hogy hat en is meg tudom oldani h bejovok ez meg log.. (bejon a beteg gyerekkel egy-ket orara, korbeviszi mint veres kardot, latvanyosan, mindenhol megcsodaljak, de eeedes ez a Lujzika, hogy megnott.. Lujzika minden szamitogepet osszetaperol, rakohog ratusszent, rafolyatja taknyat-nyalat, mert ugy lehet igazan terjeszteni a bacit, apai szemekben buszkeseg csillog mert Lujzin a vilag szeme.. Lujzi finoman lehanyja kollegano asztalat, a klaviaturaval, de nem baj, hisz Lujzi most beteg, neki szabad. (eros mazli h nem az en asztalom volt mert akkor bizony apuka takarit es surun bocsanatot ker)
A nep meg szallitja haza a bacikat, az otthoniaknak.
Apuka (anyuka) megkapja a fizut, hisz bent volt, o dicso, nem megy tappenzre. Legjobb dolgozo.
Vadvirág GYES mellett dolgozik napi 8 órában, azaz csak dolgozna, hiszen konkrét feladatokat nem kap, nincs számítógépe, az épületet sem hagyhatja el.Üdv Mindenkinek! Nekem papírom van a munkahelyi terrorról!A fő tulajdonos halála után 3 évvel a cégünknél -ahol dolgozom-…..
Történelmi pillanat következik, itt az első Álláshirdetés-analízis post. Köszönet érte T-Man barátunknak! Despi Kedves T-Men! Idén végeztem az egyik vidéki gazdasági főiskolán, és sajnos én is tapasztalom, hogy a pályakezdőknek nehéz a sorsuk. Eleve kevés helyen keresnek…..
Sheruzad 2009.08.08 13:36:06
@Utcamacska:
hoppahoppa, mit nem latnak szemeim.. A feher kocsi neve azert Muci mert "sohase lehessen tudni" ? :)
Olvasónk korábban már írt nekünk a polgári polgármesteri hivatalban uralkodó állapotokról. Valószínűleg az érintettek is olvashatták az ominózus bejegyzést, hiszen azóta már meg is váltak tőle. Nemrég írtam ide egy cikket, amelyben a polgári polgármesteri hivatalról tettem…..
Sheruzad 2009.07.25 19:26:39
Becsulettel vegigolvastam MINDEN kommentet. Meredek kanyart vett a velemenyem a posztirorol.
Eloszor meg szimpatizaltam vele, ugyebar geci fonok, munka alol kibujos rosszindulatu pletyis kolleganok. Mindenki ismeri ezt a szitut, h barmit csinal az mindig rossz es negativ "sikert arat".
NADE. Posztolo sajnos egyre nagyobb betekintest engedett a mentejebe ami nagyon rossz allapotban van. Nem tudom eszrevettetek-e hogy masszivan torz az enkepe. Ez a "mindenki mas hulye csak en vagyok a villamos, csinglingling" fele hozzaallas. Semmifele kritikat nem fogad el. Ha a szazadik, ezredik, milliomodik ember mondja neki h nem, igy nem jo, o akkoris ragaszkodik ahhoz amit o maganak elkepzel.
Ami vegkepp kiverte biztositekot az ez volt:

en eleve nem is szeretnek egy lanyt megcsokolni. sehol. meg nyalogatni sem. talan a mellbimbojat, de az se biztos. nekem egy jo szex azt jelenti, hogy a lany letolja a bugyijat, rahajol az asztalra, felhajtja a szoknyajat en meg 5 moge lepek es 5 perc alatt megkefelem.

E mellett hogy tudtatok elsiklani????
Tehat posztolonak az a jo szex amiben o ellenszolgaltatas nelkul csak kap, de meg latnia sem kell a ribancot akit kefel. Nem lehet hogy az eletben is ilyen? Mindent elvar, neki jar (a szaja, az..), de o semmit sem tesz?

Durva leszek: lehet hogy a jo edes anyukajat kepzeli oda mert csak ettol megy el.
Elmebeteg rohadt allat. El tudom kepzelni hogy az adott posztban neki van igaza. De ettol meg dogoljon meg valami kulonosen kegyetlen rakban.
egyaltalan minek nyafog h nincs baratnoje, pedig mennyit probalkozott? Ha egyszer neki arra kell h a "baratno" hatat fordit, letolja a bugyit, bepucsit o meg megrakja. Faszikam ezert a ferfiember fizetni szokott, es melyen szegyelli masok elott.
Que asco de pavo, lo mataria sin remordimiento. Lento, lento, con mucho gusto.
Ennyi.
Sheruzad 2009.07.25 20:02:52
@Bögöy: igen, igazad van, mar elsore se tunt normalisnak, de eloszor arra gondoltam hogy amolyan agyilag szegeny joember. tudod, olyan lassu beszedu, monoton, csak mondja a magaet es mindig meg van gyozodve az igazarol, ha ellenvelemenyed van akkor nem hallja meg.
Ez meg oke lett volna, merthat legyunk toleransak, nem mindenki gyorsvonat.
DE EZ A FIGURA SULYOSAN BETEG ES KOZBEN HALAL BIZTOS BENNE HOGY O RENDBEN VAN : A VILAG BETEG NEM O.

Szerintetek a termeszet kigyomlalja az ilyet? :) Ha nem illeszkedik be a tarsadalomba, elvar mindent de nem esik jol neki ha tenni kell valamit..
ah, mindegy, mar igy is tobb ideig tartozkodott az agyamban mint ami meg kellemes, nem ohajtok tobbet vele foglalkozni a gondolataimban mert ugy erzem koszos leszek tole. Osszepiszkolta az auramat, hehe..

Tovabbi kellemest mindenkinek.