Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mtg

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten bizony, alig várom, hogy a benzin elérje az újabb lélektani határt. Az persze más lapra tartozik, hogy kinek van ekkora, és egyáltalán ennyi lelke. Bizony én is ebben az országban (l)élek, és én is ennek szívom a (benzingőzös) levegőjét (is). (Sőt már 2011-ben a maihoz képest fél áron is…..
forrás: fox8.com A mai napon, 2022 február 24-én hajnalban a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország hadserege három irányból nagy erejű támadást indított Ukrajna ellen, a február 21-én megkezdett kelet-ukrajnai megyék (Luhanszk, és Donyeck) megszállásának folytatásaként. Az offenzíva hajnalban ukrán…..
Az elmúlt poszt óta sokan szóltak sokfélét. Szerettem volna, ha politikamentes ez a sorozat, de úgy látszik, nem megy. Hozzá nőtt a magyarhoz, mint a népmesei kolbász a szegény ember orrához.  Már-már magamat vádolom, hogy néhány régi ár közlésével is elkövetem a politizálás bűnét. Egy barátom,…..
mtg 2021.12.04 09:04:14
@funfun: rosszul tudod, sertésben is van, csak a marha a jobban elterjedt és hát nagyobb is persze:-)
Jossarian: szerintem itt a szerző elsődlegesen az otthoni tartósításról szólt, kiegészítve a saját "élelmiszeripari" emlékeivel. Szerintem a régi időkben, otthon készült ételek sokkal jobbak voltak, mint a most ki tudja honnan származó alapanyagokból készült éttermi ételek, de akár még a most otthon készítettnél is, hisz nem ismerjük az alapanyagokat. Gyerek koromban a szílva lekvárt emlékszem, hogy nagy üstben főzték, majd cserébkorsókba/köcsögökbe tették, évekig elállt! Ma már házi főzésű lekvárt alig találni aki még készít, talán a befőttek eltétele még jobban megmaradt, de a többbség mindegyikből a boltit veszi.
   Legelőször az Autoimmun Protokoll diéta során találkoztam a hosszan főtt húslevessel. Már az első kanál után tudtam, hogy a kedvenc ételeim között mindig ott lesz ez a leves! Hihetetlenül mély, intenzív íze van a hosszú főzési idő miatt, beltartalmi értékeit pedig végnélkül lehetne felsorolni! A…..
  Lehet, hogy divat a retró, annak is többnyire az über gagyi változata, nem bánom, szóljon az isten véled édes Piroskám, meg a Stux, ez utóbbi persze már egy másik retró, ez a retróba bugyolált retró, olyan, mint a dupla panír. Nem bánom, de kulináris szempontból a retrót javasolnám mindenképpen…..
mtg 2021.10.02 20:06:18
@Izolda Mavrodin Mahmudia: Hát én nem tudom, de mivel a pásztorok soha nem voltak gazdagok és mások tulajdonát őrizték, gondozták, szinte kizártnak tartom, hogy sűrűn jutottak volna húshoz! Most sem úgy van, hogy a pásztor fogja a rábízott kecskét/birkát/marhát és levágja, mert hétvégén jön a Család!
Victoorius! Nem értem, hogy a rántott hűs mért lenne, illetve miért a konyha torzszülöttje? Szerinted a híst csak főzve és sütve kellene elkészíteni??? Nem értelek....
mtg 2021.10.02 23:13:06
@Izolda Mavrodin Mahmudia: Szerinted az elhullás heti/havi szintű 1-2 marha volt?
Delirálsz, lécci fejtsd ki, mert életemben nem hallottam még ezt a szót!
A rántott hús megfejtése nem jött közelebb!!!
mtg 2021.10.02 23:17:27
@Izolda Mavrodin Mahmudia: Most úgy őszintén??? Te, ha kiküldesz a legelőre 500 marhát és a legeltetés után /ősszel/ visszakapsz 50 marhát és 450 bőrt, Te mit szólnál hozzá????? Oké? Csak így tovább????
Pierre Kóstolgat Föld és arany 2021.09.24 10:00:00
  És itt nem a föld aranykorona értékéről van szó, bár éppenséggel arról is lehetne, de most egy festő, borász, étterem tulajdonos gesztusfestészetéről és annak kulináris vonatkozásairól lesz szó. Ami a gesztusfestészet említését illeti nem elég pontos a meghatározás, mert Trombitás Tamás, bár…..
A tasteatlas (link) szerint Magyarország egyik legnépszerűbb étele a töltött káposzta, ami nem hiányozhat a karácsonyi menüből, vérbeli fesztiválozó és minden jeles, nemes alkalom elmaradhatatlan és persze ünnepelt sztárja. Egy valamire való magyar lakodalomból sem hiányozhat a töltött káposzta.…..
Két ellenzéki választó a Sándor-palotát akarta összefesteni, hogy illusztrálja, Áder a Fidesz és a kormány szolgája. De ez nem sikerült. Az ellenük való eljárással viszont a Főváros Főügyészség kétségbevonhatatlanul bebizonyította magáról, hogy a kormánypártok csicskája. Elsőfokon a műemlékvédelem…..