Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kék Géza

14 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó! A blogot lassan egy éve azért indítottam, mert szerettem volna kommunikálni a Fidesz(-KDNP) szavazótáborával arról, hogy miért támogatják a Fideszt (és a KDNP-t). Szerettem volna konkrét érveket kapni, és ezeknek az érveknek utánajárni, hogy objektíven ítélhessem meg a kormány…..
Kedves Olvasó! A Momentum Mozgalom több népszavazási kezdeményezését elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság (valószínűleg tanulva a NOlimpia sikeres kormányellenes retorikája miatt), de a Kúria végül is a "Civil törvény" megnépszavaztatásáról szóló kezdeményezést átengedte. (A törvény szövege:…..
Honfoglalás balról NFR 2017.09.09 20:57:43
Kedves Olvasó! A blog indulása óta próbáltam rájönni, hogy egy Fidesz-szavazó számára mi is olyan kívánatos a kormánypártban (incl. KDNP...). És arra jutottam, hogy a nagy többség egyszerűen Fidesz-hívő, amit valószínűleg még a polgári körök idején sikerült ennyire mélyen beleverni az emberek…..
Kék Géza 2017.09.10 18:04:00
@DR. Smit Pal:
@HABONYKOMMANDO:
1. És a baloldalra nem is szavazott senki és meg is bukott. Mert a szavazóik kiábrándultak. Ha ezzel példálóztok, csak azt támasztjátok alá, hogy a Fidesz is meg fog bukni.
2. És szerintetek ez rendben van? Hogy ha a másik oldal csinálja, baj, de ha a ti szimpatizáltjaitok, akkor rendben van? És nem baj hogy ha embereket a Dunába lökik??? Normálisak vagytok?
Nem, nem idéztem Németh Szilárdtól. Mielőtt beperelne. De érdekelne a Fidesz-szavazók véleménye a kormánykommunikáció ezen szegmenséről. „Ezen” azt értem, hogy Soros György konkrétan a Sátán, aki el akarja pusztítani Európát. Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy az egyik konzultációs…..
Aki valaha egy kicsit is beleolvasott a blogba, az rájöhetett, hogy én is a buzilobbi képviselője vagyok, ergo itt az ideje, hogy egy kicsit ajnározzam a Pride-ot. Nem fogom. Szerintem a lakosság nagy része elviselhetné egy nap az évben, hogy a lakosság kisebb része hadd vonuljon végig…..
A mostani bejegyzésben a kormánypárti média kétarcúságát szeretném bemutatni. Az első példában egy "JOBBOS" és egy "BALOS" hír bemutatása következik ugyanazon az oldalon (a kormánypropagandáén); a másikban ugyanaz a - nem magyar - hír "JOBBOS" és "BALOS" körítéssel. Indzsoj. 1. A) Pártunk és…..
Kedves Fidesz-szavazók! Ti többsége e földnek! Kiknek a hite többszöröse mindenkiének. Kik imádattal gondolnak mindig a Viktorra, Vasárnap ebédnél Magyar Időket lapozva.   Ti, kik a városok márványvilláit lakjátok, És az egykulcsos adóra teszitek lájkotok. Ti, akik a faluban még nem is…..
Kék Géza 2017.06.09 23:29:22
Hiánypótló MSZP-szidalmazás, és kritika a többi ellenzéki pártról is. A pártok neve mellett a 2017 április-májusban a teljes népességben mért népszerűségük átlaga látható (Iránytű, Medián, Nézőpont, Závecz, Tárki, Publicus, Republikon, Századvég). MSZP: 10,6% Az utolsó párt, amelyik valaha előzte…..
Mint már említettem, igyekszem nem csak a baloldali médiából értesülni a világ, az EU és Magyarország történéseiről. És mi sem lehetne a legnyilvánvalóbban közvetlen hírforrás, mint elmenni egy konzultációra a konzultációról. A héten végre az én választókerületem is sorra került. Nem fütyörészni…..
Most egy olyan hangyabolyt szeretnék megpiszkálni, amely személyesen is érint, és amiben {a polgári keresztény kormánypártok + a radikális ellenzék} és {a liberálisabb baloldali ellenzék} véleménye elég élesen elkülönül egymástól. Több kommentben is olvastam, hogy a Fidesz-KDNP kormány egyik…..
Kék Géza 2017.05.10 21:39:05
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1. A méhlepény egy nagyon összetett szerv, és hogy ezen az ikrek hogyan osztozkodnak egy- és kétpetéjűeknél is változó, tényleg eltérő lehet az ellátásuk.
2. Az egypetéjű ikreknek általában ugyanazok a szüleik, ugyanott laknak, ugyanolyan hatások érik őket... Tényleg elképzelhetőbbnek tartom a stresszes-tesztoszteronos elképzelést (talán mert a saját esetemre is ez tűnik a legvalószínűbbnek, anyám nagyon stresszes). Nagyon jó a gyerekkori memóriám, és így visszaemlékezve már óvodában is ratyi gondolataim voltak, pedig az összes lánnyal jártam a csoportból.
3. Mint írtam, szerettem volna kigyógyulni. Sokkal-sokkal könnyebb lenne. Már biztosan nős lennék és négy gyerekig meg sem állnánk. És biztos több önbizalmam és kevesebb idegbajom lenne. És lehetnék miniszterelnök vagy polgármester; de egy meleget sose választanának meg, lehetne akármilyen rátermett. De most nem változtatnék, kezdek megbékélni vele, sok barátot ismertem meg ennek folytán, akiket nem törölnék ki az emlékeimből, és nem mellesleg szeretek is valakit, aki viszont szeret, és ez most így nagyon jó. (Remélem nem émelyegsz attól, hogy ezt leírtam.)
4. Örülök, hogy nem vagy homofób. Az nagyon rosszul esne. Szerintem alapvetően nem vagyok rossz ember, csak "ilyen". És butaságnak tartom, ha valakit emiatt megpecsételnek, nem ártottam senkinek. És én is csak egy családot szeretnék, és én is csak akkor, ha tudom, hogy nem ártok vele a gyerekeimnek, ezt elhiheted. Ha azt olvastam volna, hogy az eredmények szerint káros lenne rájuk nézve, már rééég leszálltam volna a témáról és a munkába meg majd a nagybácsiságba temetkezem.

Azt hiszem kiveséztük, nem akartam ennyire személyesre venni
Kék Géza 2017.05.11 14:52:07
@Jankove:
Az, hogy a melegeknek sem tiltja senki, hogy gyereket csináljanak, meglehetősen antipatikus megszólalás volt, azt kell, hogy mondjam. Annyira, de annyira sok hozzáfűznivaló kavarog a fejemben, hogy szerintem le sem fogom tudni írni értelmesen...
A) Tehát a te álláspontod, hogy a melegek ne neveljenek gyermeket, mert az árt nekik, és amúgy is természetellenes
B) De ha a saját gyereküket nevelik, az már oké
C) De ezzel elismered, hogy tulajdonképpen lehet gyerekük, mert csinálhatnak, és az már így rendben is van
D) Tehát ha egy meleg pár szeretne gyereket, nincs más teendőjük, minthogy egyiküknek meg kell csalnia az élettársát valaki olyannal, akihez nem is vonzódik, sőt... (Te
E) Akkor már nem lehetne komolyan egyszerűbben engedélyezni valami traumamentesebb lehetőséget erre, mondjuk az örökbefogadást?

De többet tényleg nem akarok hozzászólni. De ez felmérgelt.
Volt Törökországban egy szavazás április 16-án az elnöki rendszer kiépítéséről. Az eredményt, gondolom, mindenki ismeri, az IGEN-ek nyertek 51,34%-kal. Tehát a török nép egy demokratikus népszavazást követően repesve az elnöki jogkör kiszélesítése mellett döntött. Ez így teljesen jól is van,…..
Honfoglalás balról Sok locsolót! 2017.04.17 13:02:13
Először is kellemes húsvétot Mindenkinek! :) Sajnos a valódi életemben nagyon kevés Fidesz-szimpatizánst tudok elérni, a közegem az egyetem és a korom miatt is erősen baloldali (pl. a Facebook ismerőseim közül ugyanannyi követője van a Fidesznek, mint az Együttnek, és még csak nem is az a…..
A ballibsi, feminista, Soros pénzelte hazaáruló   Az utóbbi hetekben, napokban fokozott odafigyeléssel szemléltem a politikai eseményeket – és ezek leközlését a különböző oldalú és érdekű médiában. (Mellesleg egy-két megmozdulást volt szerencsém premier plánból is megtekinteni.) Szeretnék tisztán…..
Kék Géza 2017.04.17 02:25:09
Valami döbbenetes anyagot hoztak/hoztatok össze, köszönöm szépen! Örülök, hogy több oldal rálátását is tudom olvasni. Köszönöm, hogy nem volt durva anyázás a kommentekben, de ha lehetne még egy kicsit kevésbé arrogánsan. Mindenkinek lehet véleménye, mindenkinek lehetnek félreértései, c’est la vie.
Próbáltam összegyűjteni a lényeges pontokat az elhangzottakból, hogy objektív információgyűjtésbe kezdhessek. Már az „objektivitás” is kényes dolog, mert kezdő adathalászként nem bízom senkiben (csak a KSH-ban és az Eurostatban). De majd gyakorlom.
Szó volt az ápolók béréről, ez (a fizetesek.hu comb. calculon.info) nettó 110000 forint magasságában ingadozik. 2016-2019 egy bérduplázás folyik, de már alig maradtak itthon, munkaerőhiány van. Itt el is jutottunk a kivándorlásig: 2009 és 2015 között megnégyszereződött. És nagyobb arányban vannak a diplomások és a fiatalabb korosztály a kivándoroltak között. A II. és III. Orbán-kormány alatt kb. 160000-en mentek el a hivatalos adatok szerint (2015-ig, 2016 még feldolgozás alatt).
A béremelkedés az elmúlt években elmaradt a többi visegrádi országtól, és a gazdaság növekedése is alacsonyabb. (Hozzá kell tennem, hogy a szocialista kormányok alatt még durvábban kevesebb volt.) Ugyanakkor az egykulcsos adó miatt az alacsonykeresetűek 8-10 ezerrel kevesebbet kapnak nettó. És nagyon nem mindegy, hogy 85000 vagy 95000.
A földgáz világpiaci ára most tényleg a padlón van (10 éves visszatekintésben). 2008-ig durván drágult (a szocik alatt… így nem lehet csökkenteni), de akkor esésnek indult, a mélypont 2016 elején volt, pont a rezsicsökkentések után. (tozsdearnyek.hu)