Regisztráció Blogot indítok
Adatok
denever

7 bejegyzést írt és 2821 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztus előtt 89-ben Aulus Sempronius Asellio praetor egy régi törvény újjáélesztésével próbált lazítani az egész Rómát fojtogató uzsorahitelek szorításán. Nem élt sokáig, sem a törvénye, sem ő maga. Az egyik néptribunus ugyanis, Lucius Cassius a Fórumon adott hangot az…..
denever 2011.09.12 17:40:17
@Mogwaii:

"Pl. a betétesek pénze attől is függ, hogy a bank vissza kapja-e a kihelyezett kölcsönt. "

szerintem a betétesek nem kérték arra a bankot, hogy helyezze ki kockázatos üzletekbe a betétjüket. a hazai bankbetétek egyébként tőkegarantáltak, állami kezességgel - aminek az alapjául szolgáló "fedezet" egy részét elvileg a bankok gründolták össze.

ami nekem fáj, hogy a jelenlegi kisker bankokon kívül nincs lehetőség pénzt tolni a gazdaságba, e.g. a legnagyobb balhét is vidáman túlélő bankrendszer folyamatosan ott lóg az állami emlőn és a "rászoruló" gazdasági szereplők megsegítésén is élősködik. ezáltal a megsegítés hatásfoka romlik.
nonprofit bankot. most.

a bank persze egyszerre kaszál a betétesen és az adóson is. az eladón és a vevőn. és a törvényi háttér is a bankot védi.
denever 2011.09.12 18:05:00
@Mogwaii:

arra gondoltam a "nonprofit" alatt, hogy nem célja a nagy eredmény képzése, és az üzemelési költségen felüli bevétel terhére csökkentené a szolgáltatások árát. mert nincs részvényes/tulajdonos akit jól kell lakatni. igen, ez a szövetkezeti konstrukcióra hajaz.

a nem nyereséges még nem jelenti azt, hogy veszteséges.
Van egy budapesti közlekedési projekt, aminek a terve majdnem két évvel ezelőtt fogant, de jelenleg úgy tűnik, sosem fog megszületni belőle maga a "gyermek". Vagyis a "Budai fonódó villamosok", ami pedig a M(ég)4(év) után kifejezetten örömmel tölti el az ember…..
denever 2011.01.24 12:51:00
@minimalista:

szupi koncepcio. igazan atgondolt. aztan ha panik van, a sok ember, aki ott lezeng a tobbemeletes hid alaku plazaban, eltapossa egymast.

miert van az, hogy a mai "sztarepiteszek" szinte mindig csak a kulsot tervezik meg, es az is allandoan ezust/acel kombo haloszerkezetu amorf alaku dolog? ez a meno?
Varánusz Orbán célkeresztben 2011.01.19 08:00:00
Ma délelőtt az Európa Parlamentben a magyar elnökség tervezett programjáról beszél Orbán Viktor. Ha hagyják. Mármint szóhoz jutni. Meg a programunkról beszélni. A milyen forrón esszük ezt a kását ideje ez, amit vagy le tud hűteni Orbán fogyasztható hőmérsékletűre, vagy…..
denever 2011.01.19 12:30:37
Mikor a bürokrácia tágranyílt szemekkel tekint a mindennapokra, az pedig csúfosan kikacagja, akkor.......iszonyú nagy baj van.A budapesti West Balkánban tegnap történt tragédia kapcsán az illetékes terézvárosi önkormányzat által kiadott közlemény szépen összefoglalja, mennyire…..
  „Pókok a kulákok, melyek... a parasztok és éhező munkások vérén híztak kövérre” - ezzel a veretes Lenin-idézettel indul harcba a Honvédelmi Minisztérium '53-as propaganda-diafilmje a parasztság vagyonosabb rétegei ellen.   A Fortepanhoz hasonló mélységben…..
A Fidesz által tegnap megszavazott médiatörvény rossz, mert gyakorlati megvalósítása korlátoz(hat)ja a sajtó- és véleményszabadságot, megrendszabályoz(hat)ja az információhoz jutás utolsó épp bástyáját, az internetes sajtót, blogközösségeket is. Tiltakozni ellene mégis…..
denever 2010.12.25 09:01:36
Annyi ugyan már frissiben kiderült, hogy a közszféra bérmelésére és nyugdíjemelésére megy el nagyjából 180 milliárd forint az "Önkéntes Visszalépők" magánnyugdíjából, az adócsökkentésre is kell fedezet, de mire költik vajon a 2700 milliárd fennmaradó részét…..
"A MAL Zrt. hazánk második legnagyobb alumíniumipari vállalkozása. Ma Magyarországon csak Ajkán folyik timföldgyártás. A MAL Zrt. 100%-ban hazai magántulajdonban van, jegyzett tőkéje 3 milliárd Ft. A vállalat több mint 1100 főnek ad munkát Ajkán és környékén, ami…..
denever 2010.11.23 17:56:38
@f.m.j.:

"A vád szerint 2008 nyarán három helybéli uborkát akart lopni tőle,"

három helybéli??? miért nem lehet odaírni tényszerűen, hogy három ordas kaffer volt az a helybéli?
denever 2010.11.23 18:03:42
@Geza: itt már csak két dolog segíthet. 9mm és a 7.62mm.

alapvetően nem kedvelem Putyint és azt a keményvonalas irányt, de ő visszaadta az oroszoknak azt a büszkeséget, ami odalett a kommunizmusban.

emellé volt egy feltételezett igazságosztás is, amely senkihez nem köthető direktben.
a nem hivatalos "rendcsinálás" során sok, nagyértékű, az orosz államot/államvagyont érintő kárért felelős "érinthetetlen" "üzletembert" ért el a végzete. világszerte sok helyen.
amit a jog már nem tudott elintézni, azt megtette más.

ez nehezen tolerálható ügymenet, kicsit olyan maffiás feeling, de azért eléggé helyrerakta a dolgokat azzal kapcsolatban, hogy mi is a tabu.
Viszonylag régen írtunk már ingatlanbotrányról. Most itt egy. Fideszes. A Rogán Antal által vezetett budapesti Belvárosban nagyformátumú beruházás, mondhatni megaprojekt készül. Néhány hónapja átadták az Új Főutcát, nem sokkal később pedig napvilágot láttak az Új…..
  A szocializmussal történő korai találkozásom már eleve kizárta, hogy harcos baloldalivá váljak, de ez nálam nem vezetett, ahogy ez egyébként oly sokaknál szokás, a kapitalizmus iránti feltétlen bizalom kialakulásához. De a liberális jogállamba én is belezúgtam, mint ló…..
denever 2010.10.20 08:24:11
Azt hitted, hogy nincs annál keményebb, amikor a kedves T-COM nem engedte felbontani a szerződést az összedőlt felsőzsolcai házaknál, mert alá volt írva a hűségnyilatkozat? Hogy ezt már tényleg nem lehet überelni? Hogy nincs ennél pofátlanabb? Nos, a vörösiszap-katasztrófa…..
denever 2010.10.11 20:15:48
@vomit:

pontosan. és a devizahitel egy percig sem CHF vagy EUR. hanem egyszerű "virtuális" határidős ügylet, amelyben a bank minimum a kamat + kezelési díj + konverziós költséget nyeri.

extrém esetben már árfolyamnyeresége is van.

és eladósodás esetén - ha mondjuk az értékbecslő cinkosan túlbecsülte az ingatlant - elárverezésnél a befolyt bevétel nem fedezi a kamatokkal növelt tőketartozást, akkor a fennmaradó részt szépen fizeti a kisemmizett adós. függetlenül attól, hogy a bank jól vagy rosszul döntött a hitel folyósításakor, sosem fog bukni és semmit nem kockáztat.
denever 2010.10.11 21:49:55
@csernaja obca:

na nem addig az. akit kilakoltatnak a saját lakásából a tartozása miatt még nem egyenes úton az utcára kerül fedél nélkült árulni. mert vannak olyan adósok is, akik történetesen még rendelkeznek munkahellyel és van havi keresetük. ők pl. mehetnek albérletbe, ha találnak értelmes áron. és rajtuk még keményen vasalják a törlesztőt. és akkor szépen a végére lehet, hogy tényleg az utcára kerülnek.

nem jó ez így. a fogyasztási/gépjármű hitel dolgait nem illő összekeverni az ingatlancélú kölcsönökkel. én is hallottam bűnszövetkezetben elkövetett hitelcsalásokról, amik nem álltak meg egy suzuki széthajtásában, hanem szépen értékbecslő+ügyvéd+banki ügyintéző+"adós" négyesének - illetve néha a banki ügyintéző kihagyásával - valósultak meg, többszázmilliós buktákat okoztak bankoknak. egyszerűen eladhatatlan zsákfalusi ingatlanokra vettek fel 3-5x annyi pénzt, mint amit ért.

ez a bank baja, amit részint ő, részint a rendőrség tud megoldani. de az nem járja, hogy a kockázatok 99 százalékát az adós viseli, miközben a bank pilótajátékot játszik a hitelével devizában.

és sok szemét tetűláda üzletkötő ezrekkel átváltatta a forint alapú jelzáloghitelét 2008 októbere környékén devizára, miszerint ennél már úgyse lesz rosszabb....
denever 2010.10.12 18:37:25
@Frengi:

a bukta ott figyel sajnos, hogy hiába fogadja el a bank hitel fedezetéül az ingatlant a becsült áron (ill. annak maximum 60%-án), ha árverezésre kerül a sor, akkor nem a fedezeti értékével számít, hanem az épp aktuális eladási értékén. Tehát ha van egy 10millás ingatlan, azt a bank a hitel fedezeteként max 6misinek nézi, de ha árverezéskor - pl rossz piaci helyzet/válság miatt - a dolog csak 4 gurigáért megy el, akkor _nem_a_bank_bukta_a_2_milla_különbséget - mert pl az elején rosszul saccolta be az értéket, hanem az adós. a bank itt nem kockáztat semmit, mivel mindennek a fedezete az adós. éppen ezért a bank nem is feltétlenül érdekelt abban, hogy az ingatlan túl jó (reális) áron menjen el, mert majd az adós fizeti a többit.

na ez a gigantikus szemétség. ráadásul a köbön.
a bank sose bukik.
Több "botrányhőst" és "fenegyereket" elpicsáztak vasárnap, de a szívünknek legkedvesebb az volt, ahogy Meggyes "pajszer" Tomival felmosták (64%-36%) az esztergomi városházát. Ráadásul egy nő ... akire nem vár egy kellemes légkör az önkormányzatban,…..
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
Csak sikerült ezeknek a szerencsétleneknek elnevezniük az Orbán-kormányt (van bőr!), és újra előszedték az überkínos szuperhősös sajtótájékoztató kellékeit. És Török Zsoltit még a rendőrök is igazoltatták!!! Diktatúra!!!   Az MSZP az Orbán-kabinet becenevének a…..
  Valószínűleg sosem tudjuk meg, hogy a Fidesz akkor is ennyit foglalkozna-e a deviza alapú lakáshitelesekkel, ha nem lenne választási kampány. A témának az önkormányzatisághoz abszolút nincs köze, az elmúlt napokban mégis ez a kormánypártok első számú témája. Nem…..
denever 2010.09.16 08:32:06
@Logged In:
nono.
2009ben, a nagy válság kezdete után, amikor visszatért sacc/db értelmes tartományba a ft/eur árfolyam, rengeteg bank próbálta rábeszélni az ügyfeleit, hogy
_váltsák_át_a_ft_alapú_hiteljeiket_CHF_alapúra.
számítással, mézesmadzaggal, szerződésmódósítási díj nélkül.

na ez az, amikor a suli előtt osztogatja a kisdíler a bélyeget. beetetés.
Vastagbőr 09/11 2010.09.11 16:16:00
Tisztán emlékszem, hogy mit csináltam 9 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én, new yorki idő szerint 09:03-kor. Magyar idő szerint 15:03 volt. Előtte pár nappal kezdődött az egyetem, rohangáltunk tanárok után, hogy bekerüljünk a szemináriumokra, és az esti sörözésen járt az…..
Mindenki emlékszik, mi történt 2006. október 23-án: tüntetések, randalírozás, Fidesz-nagygyűlés, a két tábor összekeverése, majd összeverése rendőrök által, rendőri túlkapások egész sora, szétdúlt város. Ám nehogy azt higgye valaki, hogy mindez kifogott Demszky Gáboron,…..
denever 2010.09.08 10:42:26
@zero:
legyünk pontosak: traktor-coupe-val behajtani tilos.

tudtommal a szabályos tábla ilyen:
www.hidegkuti-autosiskola.hu/kreszszab/tabla_1/jarmuvekforg_14/14_45.JPG

demszkyé meg ilyen:
index.hu/cikkepek/0610/belfold/traktor2.jpg
Egyéni listás települési önkormányzati jelöltek - TiszabőMagyarország, 2010. Kérem, kapcsolja ki.....
Még egyszer köszönjük, hogy nem épült meg Budapesten a Miki-féle pontonhíd! Csak elképzelni lehet, mitől menekültünk meg. A 86-os főút Magyarország nyugati részén húzódó észak-déli irányú, óriási teherforgalmat bonyolító, siralmas állapotban lévő, sok lakott területet…..
denever 2010.08.30 09:46:30
@ifrance: a tranzitfuvarozók 95%-a nem nálunk tankol. túl kicsi az ország, lazán áthajtanak és vesznek olcsóbb benzint a határon túl.

magyarul 0-t fizetnek ide (na jó, pálya és főútmatrica) cserébe rommá járják az összes utat, elalszanak, legyalulják a körforgalmat és a személyautókat, és 91-gyel előzéskor balra kivágva garantált ráfutásos balesetet okoznak az autópályán.
Székely Gábor? Volt SZDSZ-es budapesti alpolgármester, akit az SZDSZ delegált a Szerencsejáték Zrt. vezetésébe, és emellett a BKV felügyelőbizottságának elnöke és a Főváros Gazdasági Bizottságának az alelnöke volt? Megvan? Vitézy Dávid szerintem bőven tudna mesélni, hogy…..
denever 2010.08.25 21:17:53
Vastagbőr Schmuck dalra fakad 2010.08.24 15:35:00
Minden idők legkeményebb kampányanyaga. Ennyi. Nem hiszem hogy ezt valaha is sikerül túlszárnyalni ... Köszönjük, hogy feltalálták az Internetet, köszönjük, hogy felfedezték a PC-t, és köszönjük, hogy megalkották a Youtube-ot, így láthatjuk ezt a mesterművet: Mára…..
denever 2010.08.24 22:28:41
@volánrulz: hát igen, a lány vagy nagyon szerelmes (és a szerelem vak) vagy matematikus (és megvan a számítása)
Hamarosan mind a 386 képviselőnek színt kell vallani: "Igen" vagy "Nem"? T/1050     A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról Benyújtók: Dr. Staudt Gábor (Jobbik), Szilágyi György (Jobbik), Vona Gábor…..