Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törppicur

0 bejegyzést írt és 1494 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb nemzeti konzultációs „kérdőív” landol rövidesen a magyar polgárok postaládáiban, ami azt jelzi, hogy a kormány szükségét érzi saját propagandagépezetének turbó fokozatba kapcsolásának. Eltelt ugyanis néhány hónap, amikor inkább egymással torzsalkodó kormánypárti politikusokról szóltak a hírek,…..
Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt. Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár…..
Jól jegyezzük meg a dátumot: 2023. augusztus 20-a. Nem azért, mert az budapesti atlétikai világbajnokságon megszületett az első magyar érem, és nem is azért, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése pontosnak bizonyult az ünnepi tűzijáték estéjére. Azért fontos ez a dátum, mert…..
Vajon ez is befér még a NER híveinek toleranciaszintjébe? Amíg a kórházak küszködnek a hatalmas adósságokkal, az egészségügyi ellátás folyamatosságának biztosításával, amíg a pedagógusokkal vígan packázik a hatalom, a közoktatás pedig az összeomlás szélére sodródik, belefér-e egy kis hajókázás egy…..
törppicur 2023.08.14 18:23:14
@törррicur: 8 hónap alatt már majdnem 50 hsz-t csináltál a nevem alatt. Ez jópofa, vagy miért tetted?
Tudod, a névnélküliség még a személyiséget nem zárja ki. Az enyémet légy szíves hagyd el. Kösz.
Az orosz-ukrán háború eszkalálódása nagyon nem jött jól Orbán Viktor számára, hiszen a nyugati országok jóval egységesebbé váltak, mint amilyenek a putyini agresszió megindulása előtt voltak, és ő egyre inkább kilóg ebből a szövetségből. A magyar kormányfő nem véletlenül szajkózza, hogy békét…..
Január elején jött a hír, hogy az Európai Bizottság felfüggeszti az Erasmus és a Horizont programot. A magyar kormány és a propagandasakálok erre elkezdtek visítani, mint egy sötétben inzultált hölgy. Kezdte a Navracsics úr, aki rendkívül európai módon érthetetlennek nevezte a döntést. Folytatta a…..
törppicur 2023.02.08 08:51:13
@Kangörcsös TSZ elnök: véleményed van a témáról, vagy csak kötözködsz, szarzsák?
törppicur 2023.02.08 11:26:46
@Kangörcsös TSZ elnök: megy ez neked, látod. Igaz nem saját, de legalább vélemény.
törppicur 2023.02.08 17:48:30
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: valamit félreértettél. Orbán szerint OLYAN országot ne támogassanak.
Nagyjából két éve írtunk róla, hogy miként kéne működniük az EU-s programokat felügyelő monitoring bizottságoknak Magyarországon, javaslatainkat természetesen megosztottuk az illetékesekkel is. Minden bizonnyal nem a mi ösztönzésünkre, sokkal inkább az EU nyomására történhetett, hogy kormány nemrég…..
Különös fordulata a magyar kormány kommunikációjának, hogy Orbán Viktor egyre gyakrabban nyilatkozik külföldi újságíróknak, igaz, ezek a beszélgetések többnyire zárt körben zajlanak. Már az is furcsa volt, amikor tavaly év végén Berlinben két német újság főszerkesztőjével beszélgetett a kormányfő…..
A szakértő Rácz András szerint: "... a kilencvenes évek elején Oroszország három befagyott konfliktust is létrehozott már (Transznyisztria, Abházia, Dél-Oszétia), miután kikényszerített egy-egy fegyverszünetet, aztán pedig elszaboltálta a politikai rendezést, „befagyasztva” ezzel ezeket a…..
Senki nem bújhat el Szabadságharc 2023.01.27 07:45:10
Megy a tülekedés! Még nem eldöntött milyen gyarmat vagyunk, leszünk. Fő esélyesek között vannak a németek, a kínaiak, Korea, Japán. Trottyos szabadságharca ide, vagy oda, mi vagyunk a legtöbb ország által gyarmatosítani kívánt nemzet...
A Fidesz EP-képviselői nem szavazták meg, hogybíróság vizsgálja ki az orosz háborús bűnöket. (Euronews)  Az Európai Parlament óriási többséggel (értelemszerűen nem kötelező erejű) állásfoglalást fogadott el arról, hogy a tömeges, rendszerszerű háborús bűnök miatt különleges bíróság elé kell…..
K-Monitor is happy to announce that our NER Hotel database is now available in English, too. NER Hotel is a map-based website that aims to make the Hungarian tourism sector more transparent by uncovering the real owners of restaurants, hotels, and other leisure establishments. It is designed to help…..
K-Monitor as one of nine Hungarian NGOs has submitted a report on rule of law in Hungary to the European Commission. The report assesses the rule of law situation in Hungary and draws attention to problems in the justice, the anti-corruption framework, the media and other rule of law related…..
"Azokról írok most, akik papíron nem szegények. Akiknek az életébe viszont ezekben a percekben is megállíthatatlanul, alattomosan, ravaszul és csendben kúszik be a nélkülözés." Herold Eszter WMN – 2023. január 17. Nem a mélyszegénységről írok, a teljes kilátástalanságról, ahonnan a hetedik…..
Sok magyar választópolgár valószínűleg akkor értesült az úgynevezett „modellváltó” egyetemek alapítványi kuratóriumainak létezéséről, amikor az Európai Bizottság jelezte, hogy ezekben a testületekben nem szívesen látják a politikusokat. Hogy ne csak üres fenyegetőzésnek vegye a magyar kormányt az…..
törppicur 2023.01.16 22:29:11
@birca szerint meghalt a két t: úgy látom, téged is elvitt a gennyedzés. Pedig akár beszélgethettünk volna, ha lett volna gondolatod. Miért pont ma lett volna...
törppicur 2023.01.17 09:29:41
@birca szerint meghalt a két t: Miskolci Egyetem kuratórium elnöke
Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter
KURATÓRIUM TAGJAI
Fükő László Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., gyárigazgató
Dr. Marie-Theres Thiell ELMÜ-ÉMÁSZ, ig. elnök
Dr. Kovács Erika Magyar Nemzeti Bank, Pénzügyi Békéltető Testület, elnök
Veres Pál Miskolc MJV, polgármester
Egy Fidesz, egy műszaki, egy gazdász, egy MSZP-DK.
Kár! Kár-kár, persze, hogy kár. De ne károgjunk itt előre, annál is inkább, mert azt a varjú mondja, nem az aktuális barátaink. De tudható, hogy a szerepüket azért megtaláljuk nekik is. Végre a „másik”, pontosabban az „egyik” oldalt is megdicsérhetem valamiért. Ebben persze az a nagyszerű, hogy…..
bircahang A gerinctelen 2023.01.14 12:12:00
Fenyőünnep Geri főpolgármester jó példája az öngyarmatosító gerinctelenségnek. Képes egy olyan társadalmi eszközt mint amilyen a nyelv is feláldozni seggnyalás céljából. Persze, a nyelv változhat. Változik is. Akár városok neve is változik. Pl. 200 éve mindenki Szeredőcöt mondott, ma…..
törppicur 2023.01.15 16:57:07
@cvsvrs: lehetne magyarország Magyarország? Ugye, csak elírás?
Gondoltam, beköszönök az újévben. Csak, hogy számítsatok rám idén is! „Itt” nem lesz változás, és ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja. Nekem is volt olyan szakasza az életemnek, amikor hasznos volt a naptár módszer…, végül is fiú lett. De minden korszaknak meg vannak a jelentős dátumai. Most a…..
törppicur 2023.01.03 21:42:49
@ulpius66: te mocsok ulpiusnévtolvaj!
Hollaniában, tudod, ott a tőzsde mellett, hogy mérik a gáz kilóját? Mennyivel olcsóbb ott helyben, mint nálunk?
Figyelemreméltó Pogátsa Zoltán "dekarbonizációs" javaslata: 1.) Leszakadni az orosz gáz/kőolaj és atom energia importról 2.) Azt a pénzt amit erre fordítottunk volna azt az energia-takarékossági programba kéne befektetni. 3.) Ez gyakorlatilag az összes magyar háztartás/lakás szigetelését…..
MaGYAUR Petőfi 200 2023.01.03 03:53:45
Az orbáni hatalom "véletlenül" elfeledkezett Petőfi születésének 200 éves évfordulójáról, talán az ilyen feudalizmus-ellenes, lázadó, republikánus versei miatt.....
A választások előtti, kormánypárti bespájzolásról szóló 2021-es év után nem meglepő, hogy 2022-ben sem a közélet megtisztulása felé mentek a dolgok Magyarországon. Volt tennivalója bőven a korrupciófigyelő K-Monitor kollektívájának! Tavasszal intenzíven követtük visszaélésekben bővelkedő…..
törppicur 2023.01.01 10:20:17
Ez a korrupciófigyelő K-Monitor 2022-re visszatekintő bejegyzése az elmúlt év legfontosabb közpénzekkel és korrupcióval kapcsolatos történéseiről. Ha arról olvasnál, mit csinált a K-Monitor kollektívája a tisztább közéletért, olvasd el éves beszámolónkat is! Izgalmas éve lehetett annak, akit furdal…..