Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törppicur

0 bejegyzést írt és 1445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Az a csúnya szavazó 2022.11.23 06:06:00
A ballib beszélgetős műsorok egyik alapvető paradoxonja ez. Ha az életszínvonal az országban éppen jó, sőt növekszik, akkor a ballib megmondóember azt mondja: hülye a szavazó, mert csak a saját zsebét nézi, képtelen az orránál távolabb látni. Mert ez egy ilyen szolgalelkű jobbágynép, aki mindig…..
Az idei foci VB már az előkészületek időszakában is sok fejfájást okozott a labdakergetőket kedvelőknek. Egy biztos, a legmagasabban hordott testrésznek nem a sörkóma csapott oda. Az, hogy a muszlim országok – egyik – általános ismérve az alkoholfogyasztás nagyon szűkös lehetősége, tulajdonképpen…..
törppicur 2022.11.21 22:02:27
@BOAR: értem én, hogy büdös paraszt vagy, általában is, meg az itteni két beszólásod alapján is.
Nem tudom, miért kellene a liberálexportot árukapcsolással a focivébére nyomni. Azt sem értem, miből gondolod, hogy a muszlim gondolatiságtól a ti hőzöngésetek haladóbb.
Meg azt sem, miért nem lehet tiszteletben tartani egy világrendezvénynek otthont adó ország igyekezetét.
Miért lenne az lmbtq gondolat nemesebb egy muszlim barátságnál? Miért lenne elítélendőbb a muszlim gyilkolászás a a fekete életért nyomuló agressziónál?
Miért nincs gondolatod, csak indulatod? Köcsög.
Mert ellenzékben lenni jó: biztos fizetés, kevés munka, még kevesebb felelősség. A mottó: ami nem vált be, azon tulajdonképpen nem is érdemes változtatni! A siker relatív, a kudarc is, az idő pedig végtelen...
törppicur 2022.11.18 15:37:20
bircahang Ukrán öngól 2022.11.16 12:12:00
Az USA lassan kezd kihátrálni Kijev és Varsó mögül. Tegnap este nem erősítették meg az ukrán-lengyel híreket. Aztán éjszaka elkezdték terjeszteni a híreket, hogy a hibás Ukrajna: ukrán rakéták csapódtak Lengyelországban. Azóta a lengyelek is kezdenek enyhülni. Óvatosan csökkentik a hangerőt,…..
törppicur 2022.11.16 19:22:54
@Boldeone2: Boldi, ugye hülyéskedsz? Az Oroszok mért támadták volna meg Lengyelországot egy gabonatárolón keresztül?
Mi ez nálad Narnia? Átsiklasz egy másik valóságba a ruhásszekrényen, vagy itt a gabonatárolón keresztül.
Az oroszok miért akrnának túlterjeszkedni Ukrajnán? Bele a Nato védőfalba?
Miér pont mot, ha nem állank túl jól az ukrán fronton?
És arról mia becses véleményyed, hogy valaki 40 km-rel a cél mellé lő? A legközelebbi orosz célpont 35 km-re volt a határtól. Akkor az ukrán mire lőtt? Tévedésből 40 km. El kell venni a lövöldözős jogosítványát az ilyen seggfejeknek nem újabb rakétákat adni a kezükbe.
Zselé bohóc/színész nem politikus, de szar ember és botrányos rendező
Nem sikerült megrendeznie az oroszok öldöklési videóját és rakétatámadását sem
Magyarország becsületét az a párt tudja visszaszerezni a világ előtt, amelyik képes lesz megfékezni az orbáni-élősködő klikk hatalommal való visszaélését Európában és itthon. Az orbánisták hatalmon maradásuk érdekében már minden rafinált, zugjogászi trükköt bevetettek: itthon a kurucos magyarkodás…..
Orbán bukása után, - akiről sejthető, hogy szívesebben látná a magyar egyház élén a politikai hatalmat teljes mértékben kiszolgáló Kirill moszkvai pátriárkát, mint a népbarát, a migránsokkal és homoszexuálisakkal, a keresztényi szeretet jegyében toleráns Ferenc pápát - remélhetőleg megdicsőül…..
„Azt felelem: inkább a világ pusztuljon el, csak én ihassak még egy teát.” - mondja Lizának az odulakó Dosztojevszkij Feljegyzések az egérlyukból című művében. Gyakran szokták emlegetni ezt az idézetet annak példájaként, hogyan válik érzéketlenné a világ szenvedései iránt egy önző lény. A neves…..
Egyes városok, Dublintól Dessau-ig hagyják, hogy az egykor gondozott zöldterületeket újra meghódítsák az őshonos virágok és füvek, amelyek a rovarok, madarak és vadon élő állatok szélesebb körét vonzzák magukhoz. Egy ilyen paradigmaváltás azonban időbe telik. Mi történne, ha felhagynánk a városi…..
Néhány hete tette közzé az Ipsos a fejlett országok egészségügyi ellátásával kapcsolatos 2022-es nemzetközi felmérésnek az eredményeit, melyek alapján hazánkban a legrosszabb a helyzet a vizsgált 33 ország között, de még az ellenzéki médiumokban sem kapott a téma elég figyelmet, ezért ezúton is…..
Drága nyulacskáim! Hallgattátok a király beszédét 23-án? Aki hallgatta, az magára vessen, ráadásul nem az eredeti beszédet hallhatta! Én nem hallottam, csak olvastam róla, viszont a kezembe került az eredeti beszéd piszkozata, amit végül nem mondott el...
Csupa fiatalok, akarom mondani örökifjak, akik „bejutottak” az ünnepi beszéd színhelyére október 23.-án. Félreértés ne essék, alapvetően semmi bajom ezzel a korosztállyal. Annál is inkább, mert „lassan” én is ide tartozom. De hogy csak őket lehetett látni a közvetítéseken… Az olvasók tudják, hogy…..
 A szuverén kis államok ideje lejárt; a jövőt a kontinensnyi nagyságú politikai alakulatok versenye és együttműködése fogja meghatározni. Ebben az új világpolitikai helyzetben az európai civilizáció vívmányainak és az európai gazdasági, politikai és hadiipari versenyképesség megőrzése érdekében erős…..
Huszonöt éve nem látott magas inflációs adat látott napvilágot kedden, ami már meg sem lepte a szakembereket. A kormány is készült a kellemetlen tények adagolására, hiszen hónapok óta mást se hallunk a fideszes potentátoktól, hogy a háború és a szankciók tehetnek a száguldó inflációról. Csakhogy a…..
bircahang A ballib értetlenkedés 2022.10.09 06:06:00
Gyakori érv: a nyugatellenesek miért nem keletre mennek élni, befektetni, tanulni, nyaralni? A kérdés valójában nem tartalmatlan, azaz ténylegesen is foglalkozni kell vele, nem lehet szimpla marhaságként lesöpörni mint a legtöbb ballib érvet. Én először akkor szembesültem ezzel, amikor még…..
törppicur 2022.10.09 21:13:50
@Boldeone2: Boldi, ne komolytalankodj.
Menj el Mátészalkára és meg fogsz lepódni.
Nem Salzburg, de attól is messza van, amit te gondolsz róla.
Tényleg javasoltam már neked Oroszország, Románia és mások megtekintését szemmel (nem ballib újságból, hamisított TV-ből.
Egyébként a feleséged rokonai egyrészt nem első kézből való információ, másrészt el sem tudom képzelni, veled milyen közös témája lehet egy nettó kétszázas mátészalkainak.
QUBIT - 2022. október 6. GALAMBOS ATTILA: A FINN CSODAISKOLÁKBAN SEMMI OLYAN NEM TÖRTÉNIK, AMIT NE LEHETNE BÁRHOL, AKÁR INGYEN IS MEGVALÓSÍTANI Egy finn iskolába pontosan olyan belépni, mint bemenni egy akármilyen iskolába. Vannak gyerekek, tanárok, meg az iskolai munkát segítő további…..
törppicur 2022.10.08 11:47:58
@nemecsekerno_007: abban nagyon igazad van, hogy a nagyon szar oktatásunk futószalagon termi az orvosokat, ápolókat, mérnököket, melósokat a nyugatnak.
Valahogy ez csak a kontraszelektált pedagógusoknál és pedagógusképzésnél nem jön be. Nem ahllom, hogy azért lenne kevés pedagügus mert elcsábították őket nyugatra
Ha Putyin bukik, valószínűleg Orbánnak is mennie kell. Ez a kijelentés néhány hete még erősen túlzónak tűnt, mostanra viszont egyre reálisabb opció ez a forgatókönyv. A magyar miniszterelnök híres arról, hogy a pragmatikus szempontokat általában az ideológiák elé helyezi, ebben az esetben azonban…..
törppicur 2022.10.07 21:17:52
@kajakibrahim: vár téged ukrajna. Mi meg elengedünk. Na Pá
törppicur 2022.10.07 21:21:21
@Etniez: jártál már Oroszországban? Tudod milyen az a szövetség, amiben ott működnek Vlagyivosztoktól Herszonig? Vagy csak az elnyomott nyugati vendégmunkás beszél belőled
Érkezik az a 11 ezer milliárd? Mikor szólal meg a lelkiismereted Viktor? Avagy, meddig halogatjuk az Európai Ügyészséghez való csatlakozást? A kérdés mondhatni költői. Ameddig csak lehet, és ha tudjuk, még azon túl is. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ugyanis egyenértékű lenne azzal, hogy…..
törppicur 2022.10.05 13:52:10
@Igazamvanvagyigazamvan?: Igazmondó - a Barátság KŐOLAJ vezetéken milyen gázt szeretnél fogadni, vagy visszautasítani?
Életveszélyes nemzetei konzultáció a láthatáron. Pattanásig feszült idegek. Szervezeteknél, önkormányzatoknál, középületeknél tizenkétszeres, van ahol huszonhatszoros!!! szorzó a gázárban. Állandó élelmiszer áremelkedés, várható csődhullámok, munkanélküliség, összeroppanás előtti közoktatás és…..
törppicur 2022.09.30 19:43:38
@Sir Gombóc: miért is?
Láttál már olyan problémát, kérdést, amiről brüsszel a csohosain kívül mást megkérdezett?
Miért mondja, ha nem igaz?..
törppicur 2022.09.28 23:01:30
@p.a: Ne mondd, hogy nincs olyan logika, legfeljebb azt, hogy neked nincs, vagy nem ismersz. Esetleg szómágiával próbűlkozol. A vázás trükköd pl. nálam nem nyert
Ha jól látom sem a politika, sem a gazdaság működése nem magyrázható meg összesen egy féle logika mentén. Illete vannak rá kisérletek, mai nyugati típusú liberalizmusnak hívják.
Az unortodox gazdaságpolitikában is volt egyfajta logika, másként nem tudtunk volna 12 éve belekapaszkodva kimászni a xarból. Azt a logikát is kevesen látták, de háé Istennek Orbán-Matolcsi-Varga látta.
törppicur 2022.09.29 11:07:55
@MEDVE1978: yesss
törppicur 2022.09.29 19:05:02
@birkamenet: a ruszkiknak van elég nagy földje, ásványkincse népessége. Szerinted mit nyerne egy vengrijával?
Évek óta ködösít a kormány arról, mi a jogalapja, hogy a honvédségi gépeket politikusok utazásaira használják. A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében vásárolt Dassault Falcon 7X-szel vezető kormánytagok gyakran utaznak diplomáciai és egyéb, nehezen meghatározható politikai utakra. Orbán…..
törppicur 2022.09.23 18:59:11
@konrada: Én sem gondolnám, hogy Orbán utazásai magáncéluak lennének, a kisérők és családtagok kb 200 országban a világban elutazhatnak, ha van kedvük, idejük...
De nincs még egy ország, ahol ennyi tetű kurkászik olyan dolgokban, ami, mondjuk ki, természetes, és itt is megkerülhetetlen.
Ld bicikli