Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dömény Diána

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nógrádival mellé lőni nem lehet. Következő regényében kalandos kincskeresésre hívja olvasóit, akik Sipos Tomi csapatához csatlakozva felderíthetik a Zeréndvár alatt húzódó alagútrendszert. De vajon tényleg második világháborús kincs rejlik a város alatt, ahogyan azt Béla bá megénekelte? Ha igen,…..
Már egy ideje megbízható társ után kutattam a konyhai robotgépek kínálatában, mikor megkerestek a SAGE "the Bakery Boss" tesztelési lehetőségével. Tulajdonképpen még az együttműködés felénél sem jártunk, amikor kijelentettem: a robotgép MARAD! A tesztelés alatt rengeteg érdeklődő üzenetet kaptam…..
Nem túlzás, az egyik legegyszerűbb kekszféle, amit valaha készítettem, mégis eszméletlenül mutatós, mennyei és nem mellesleg gyors desszert. A pöfeteg tésztája sütőport tartalmaz. A hő hatására a szépen megformázott golyók elkezdenek növekedni, amitől a porcukros burkolat széttöredezik, és köztük…..
A hétvégére beköszöntött a hidegfront, amit gyorsan ki is használtam és churrost sütöttem. A "churros" egy spanyol édesség, igazi "street food" desszert, amit krémes, forró csokoládéba mártogatva fogyasztanak. Az alapja égetett tészta, akárcsak a képviselőfánknak, a profiterolnak vagy az eclairnek.…..
Ahogy beköszöntött a nyár, a kert egyik hétről a másikra telis-tele lett gyümölcsökkel. Kezdődött a cseresznyével, amit felváltott a meggy, majd a ribizli, most pedig itt a málna-szezon! Összegyűjtöttem nektek a kedvenc gyümölcselnyelő receptjeimet, amik gyorsan elkészíthető, kevert sütemények,…..
Az eperszezon közepén szó szerint vétek nem gyümölcsös desszerteket sütni, de ezért a tortáért azért tényleg érdemes kivételt tenni. A receptre nemrég a Kifőztük magazin korábbi számában bukkantam, és addig motoszkált a fejemben, ameddig neki nem álltam. A torta egyébként tényleg csak néhány…..
   Biztosan az évek múlásának köszönhető, hogy egyre többször találom szembe magam olyan dolgokkal, amiket a magaméinak érzek, és mikről azt gondolom, érdemes értük kiállni. A vidéki turizmus néhány éve vált a szívügyemmé, amikor lehetőségem nyílt egy kicsit jobban belelátni a működésébe. A…..
Ha még sikerült időben betáraznotok élesztőből, mint nekem, akkor következő recept abszolút tesztelésre ajánlott! Az eredetije Baked by Jane oldaláról származik, amit Suga Paulina fordításában készítettem el. A csomócskák tésztája hihetetlenül könnyen kezelhető és nagyon gyorsan összeállítható. A…..
Egyik nap egy kicsit elszégyelltem magam, amiért a fél világ kenyeret süt otthon, én meg gasztroblogger létemre, hetekig el vagyok a boltin. Mentségemre legyen mondva, mi nem vagyunk akkora kenyérfogyasztók, a karantén ideje alatt pedig még jobban figyelünk arra, hogy ne dobjunk ki ételt. Még a…..
A következő fehér csokoládés sajttortát még a múlt héten dobta fel az Instagram, amikor az online órák és értekezlet között gyorsan végigpörgettem. A receptet Suga Paulina töltötte fel, aki eleve az egyik nagy kedvencem, aztán amikor láttam, hogy a torta elkészítése nagyjából fél órát vesz igénybe,…..
Ennek a répatortának bérelt helye van a húsvéti asztalunkon. Az édes, kicsit fűszeres, tömör, mégis szaftos, élénk sárga rétegek között bujkáló, fanyar sajtrémmel töltött torta azonnal levette a lábáról az egész családot. Az egyszerűen elkészíthető édességkedvelők most örülhetnek, mert ez…..
Azt hiszem, a pite az a sütemény, amelyikhez minden háziasszonynak van egy megörökölt receptje. Anya füzetében például a legelső oldalon szerepel. A mi családunkban ezzel az alaptésztával készülnek a túrós, a meggyes és az almás piték is. A két hihetetlenül vékony, omlós lap közé ezúttal dupla adag,…..
Fánkot sütni nem annyira szeretünk. Most viszont megmutatom nektek az én gyerekkori kedvencemet, azt a pihe-puha, omlós, mégsem túl édes túrófánkot, ami egyben a legeslegegyszerűbb opciót is jelenti a fánkszezonra. Mi fahéjas porcukorba szoktuk forgatni, de lekvárba, vagy  csokoládés mogyorókrémbe…..
A hideg januári reggeleken nincs is jobb napindító, mint egy szelet banánkenyér - vagy kettő. Az elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint mondjuk egy muffiné, merthogy nagyjából, egy olyan fél órás műveletről van szó, aminek az eredménye egy gazdag, fűszeres, extrán szaftos sütemény. Ha már…..
Igyekszünk mindenkire gondolni - nemcsak az ünnepek alatt. A téli hidegben ahogy nekünk is, úgy a hozzánk látogató madaraknak is jól esik az extra gondoskodás. Most egy olyan néhány hozzávalóból álló kuglófreceptet mutatok nektek, aminek az elkészítése pofonegyszerű, mégis szuper-aranyos…..
Sokkal jobban szeretem az őszt, mint a nyarat - több szempontból is. Az egyik okom rá például az, hogy rengeteg színt, ízt és illatot hordoz magában a szeptembertől novemberig tartó időszak. Ilyenkor sokkal szívesebben állok neki egy-egy bonyolultabb receptnek is. A következő, duplán tökös muffiné…..
Azért mondom, hogy menzás kedvenc, mert gyerekkoromban nem sűrűn került a családi asztalra. Hozzáteszem: nem véletlenül. Az aranygaluska minden, csak nem egy egyszerűen elkészíthető, gyors édesség. Egy délelőttön át el lehet vele pepecselni, de az ízélményért, amit nyújt, igazán…..
      Szeretek kalácsot sütni. Az őszi hónapokban pedig annál is inkább. Az időjárás ilyenkor még kedvez a kelesztésnek, de bent, a lakásban, már jól esik a sütő melegsége. Szép sorjában előkerülnek a régi, jól bevált, családi receptek. A következő, fahéjas fátyolkalács receptje ugyan nem tartozik…..
     Bizonyára már sokan hallottatok arról a Segítsüti elnevezésű kezdeményezésről, amely nem más, mint egy immáron 10. alkalommal, évente kétszeri fordulóban, összesen 30 gasztroblogger közreműködésével megrendezésre kerülő jótékonysági süteményárverés. Az akciót minden évben mások megsegítésének…..
   "A macaron irtózatosan bonyolult desszert! Neki se állj elkészíteni, mert az első néhány próbálkozás szinte biztosan kudarcba fog fulladni!" - szokták tanácsolni, pedig recept nem is olyan bonyolult, a siker tulajdonképpen egészen apró dolgokon múlik, ráadásul kis gyakorlással könnyen rutint…..
    Azt hiszem, hogy abban mindannyian egyetérthetünk: egy tisztességes mákos guba receptre mindenkinek szüksége van. A következő viszont nemcsak azért ér aranyat, mert a maradék kalács vagy a megszikkadt kifli legeslegjobb felhasználási módja, hanem azért is, mert nincs vendég, akit ne tudnánk…..
    Petike Petra a házi tésztakészítés népszerűsítője, akivel a Szekszárdi borvidék szívében, mostanra már másodszor gyúrtunk együtt. A környékbeli Tisztatészta workshopjaik számára a Sipos-Kokauszki Réka keze alatt rohamléptekben fejődő csodahelyet, a Noresa Dekor és Panziót választották, ami azóta…..
    Gazdag omlós tészta, azon egy réteg fanyar citromkrém, citromfűvel, eperrel és miniatűr habcsók-cseppekkel körbecifrázva - lássuk be: olyan azért még nem nagyon volt, hogy ezek egy süteménynek ártottak volna. A következő pitevariáció kicsit ugyan macerásabb a hagyományosnál, viszont könnyű,…..
   Egyre nagyobb az igény - mindig az volt, de mostanra aztán végképp - az olyan "expressz" típusú süteményekre, amik elkészítésében tulajdonképpen a sütő végzi a lényegi munkát. A válasz erre akár a következő minimalista túrótorta is lehet, aminek igazi karaktert éppen a tökéletlensége ad. A…..
Pionír Csak a házi: répatorta 2018.04.01 08:54:13
     Néhány éve, hogy a répatorta betört a hazai köztudatba, mára pedig minden harmadik háztartásban bérelt helye van a húsvéti asztalon. Sokáig magam is fenntartásokkal kezeltem az ötletet - zöldséget a süteménybe?! -, viszont az édes, enyhén fűszeres, tömör, mégis szaftos, élénk narancssárga…..