Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Michael the Kitchenporter

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Michael the Kitchenporter 2017.10.28 17:09:10
@diggerdriver: Köszi, ezt is ismertem. :)
Michael the Kitchenporter 2017.10.28 17:22:43
@Horthy Miklós cselédje: Na végül kijöttél a rókalyukból?

Tudod, néha kell egy kis pihenő. :)

Meló van?
Michael the Kitchenporter 2017.10.28 18:16:57
@Nagy kámpics: "Én volnék itt a szélsőségesen gondolkodó, akire utalsz. Melyik szélsőség vagyok szerinted?"

Nem te, hanem az általános jelenség ezen a témában. Vannak emberek, akik képesek lovagolni néhány nem hajszáltű-pontos fogalmazás miatt, így a lényegi mondanivaló felett könnyen elsiklanak.
-----

"Világos. Ugyanakkor te nem azt mondtad, hogy ~a nők nem képesek racionálisan gondolkodni a nemi erőszakos ügyekben, hanem hogy ~a nők nem képesek racionálisan gondolkodni, és pont, nem folytattad. De nyilván akkor ez csak pontos fogalmazás kérdése."

Akkor ezt most újra leírom, mert szerintem ezen a ponton beszélünk el egymás mellett. Max hozzáállása ehhez a témakörhöz számomra teljességgel vállalhatatlan. Digivel pedig csak részben értek egyet, például amikor ezt írta:

"Jó, persze tudom én hogy az egész történet a nők alárendelt és kiszolgáltatott mivoltára mutat rá a gonosz férfiaknak kiszolgáltatott védtelen nőt helyezi áldozati bárány szerepbe, fuj fuj gonosz férfiak."

Ezért raktam be azt a linket, hogy rámutassak, igen a nők nagy része társadalmilag, munkahelyen ki vannak szolgáltatva, viszont a jogszolgáltatásban az ezzel kapcsolatos ügyekben szinte mindig a férfi áll a fasz rossz oldalán. Legyen bűnös vagy ártatlan. A racionális/irracionális téma nem a megerőszakolásokra vonatkozott, hanem a bírósági ügyek nő általi intézésében.
Erre Morsels összemosott engem a Max féle "házasságban nincs erőszak" szintjére, és azzal a vehemenciával úgy is kezdett el érvelni, mintha én is a Max álláspontját képviselném, pedig csak a linket és az azzal kapcsolatos véleményemet hangoztattam.

Egyébként a Damu ügyben olvasgatva a férfi bíró ellenére eléggé nagy volt rajta a nyomás, mert óriási volt a sajtóvisszhang és a feministák az épület előtt tüntettek, mindenképpen úgy kelljen lezárnia az ügyet, hogy ne csorbuljon a hírneve és a lincselést is megússza. Ezért is hunytak szemet az állítólagos megerőszakolás alapján leírt cselekmény fizikai kivitelezhetetlensége felett.

Még egyszer mondom nem a Damut védem, írtam, hogy egy ripacs. Viszont bosszant, hogy a jogban a férfiak mennyire kiszolgáltatottak valós, vagy csupán bosszúvágyból elkövetett pedofil/erőszakos bírósági feljelentések esetén.

"Nem vettem észre valóban. Léci hozz egy példát, ahol logikai hibát írtam vagy elferdítettem valamit (nagyon könnyen lehet, hogy volt ilyen, mert mindenki követ el ilyesmmit, nyugodtan sorold fel őket), és amit digi kijavított. Nekem úgy tűnt, hogy ez a beszélgetés során pont fordítva történt."

Részedről ilyet nem tapasztaltam, a napokban a női részleg 1-2 képviselőjétől olvastam, valamint Morsels tegnapi ferdítései: "Szoval ha Palacsik Timea hazudott, akkor minden no hazudik?"

vagy Puhacica ma délelőtt: "ez ugyanaz, mint amikor maxibirka azt mondja, hogy egy nonek egy ferfi meg kell hogy mondja mit vegyen fel, mert nem latja magat racionalisan."

Egyébként nem haragszom senkire. :)
Pontos számot nem tudok mondani, de az biztos, hogy egy kezemen meg tudnám számolni, hány poszt érkezett a több mint 6 év alatt Oroszországból. Úgyhogy Gábor posztja már csak ezért is érdekes, ráadásul sajátos formát is választott, hiszen öninterjút készített. Egy magyar…..
Michael the Kitchenporter 2017.10.20 09:25:48
@lucullus: Kicsit későn reagálva, de nagy köszönet a posztért! Jó volt végre Oroszországról, és főleg az ottani üzleti életről olvasni, ami reményeim szerint 3 éven belül nálam is aktuális lesz.

Amin meglepődtem, az a kiváló minőségű alapanyagokból készített ételek. Idén újév és az ortodox karácsony közötti pár napban a -28 fok ellenére is a 15 milliós Moszkva belvárosában olyan friss cézársalátát ettem egy egyszerű kifőzdében is, hogy valósággal szétrobbantam a vitaminbombától. :) Mintha minden alapanyag háztájiból lenne.

Nagy kedvencem még a tejtermékek, az otthoni 80-as évek végi és 90-es évek eleji természetes ízvilágot adják vissza. A Túró rudi eredetileg valóban az orosz verzióból lett átvéve.
Valamint minden alkalommal annyi творожная масса-t eszek, amennyi belém fér (ez egy édes, csokoládé- vagy gyümölcsdarabokkal, illetve mazsolával ízesített palacsintatöltelék állagú, desszertként fogyasztható házitúró).

Magánéleti okokból többször megfordultam az ország különböző pontjain az Uraltól innen, remekül visszaadtad az általam is tapasztalt dolgokat, és az ottani élet egy apró szeletét.

Mégegyszer köszönet, és várjuk a folytatást! :)
Michael the Kitchenporter 2017.10.20 09:55:23
@lucullus: Ezt sajnos hallottam helyiektől is, de számomra a brit gyümölcsök és zöldségek után az orosz ízvilág kifejezetten felemelő volt. Főleg, mivel gyermekkorom nyarait faluban töltöttem nagyszülőknél, így a nosztalgia eléggé visszaköszönt.
Ez a poszt egy kicsit keményebb hangú lesz a megszokottnál de úgy tapasztalom hogy mostanában a hülyeség tort ül a józan ész felett és muszáj kicsit helyretenni a dolgokat. Igen megint a bevándorlásról és a terrorizmusról írok. Azon nem csodálkozok hogy sokan a bevándorlást…..
Michael the Kitchenporter 2017.09.15 08:10:06
Michael the Kitchenporter 2017.09.15 08:23:40
@Horthy Miklós cselédje: Azért dolgozok még, mert a melóhelyen ingyen nyomtatom a repülőjegyet, buszjegyet, állampolgársági jelentkezéseket, mikor éppen mire van szükség. Nos ha holnaptól felmondanék, akkor ezekért a szolgáltatásokért (intenetkávézó, könyvtár) elő kellene venni a pénztárcámat, és még a havi fizetést sem kapnék. :DDD
Michael the Kitchenporter 2017.09.15 08:31:58
@Horthy Miklós cselédje: Annyit elárulok, hogy még nincs szó többszázezer dollárról, annyira jó azért nem vagyok.

De tény és való, hogy ha nem is kezeled a portfóliódat, csak bedobod a "sarokba", legrosszabb esetben is évente megkétszereződik az értéke. Ebben a vonatban még rengeteg szufla van.

Magyarországi ingatlan pipa, nemesfémek betárazva. A kriptovalutákba úgy kezdtem bele, hogy ha úgy adódik képes legyek elviselni ha bukok mindent. Nem mondom hogy a szívem nem verne egy pillanatig sem hevesebben, de tisztában vagyok egy esetleges legrosszabb szcenárió következményeivel.

A hátországot már megteremtettem magamnak kemény munkával, rengeteg túlórával és spórolással, ebben pedig a tényleges hosszútávú passzív jövedelemforrást látom. Ennyi az egész. :)
Ass blaster Vendégoldal. 2017.08.18 19:39:45
Az éttermi tapasztalatainkról szeretnék most írni. Nyilván a vendéglátás az egy olyan nagy és szerteágazó terület hogy az én rálátásom mértékét észlelni sem lehet, ezért most szeretném kihangsúlyozni hogy a saját tapasztalatainkról írok. Amikor otthon éltünk jó esetben évente egy-két alkalommal…..
Csilla hét évet dolgozott Ausztriában és Svájcban (a sors iróniája, hogy ő is szállodában, mint a tegnapi poszt szerzője), és felemás tapasztalatokat szerzett: egyrészt anyagilag sikerült annyira megerősödni, ahogyan Magyarországon aligha ment volna, másrészt szinte ráment az egészsége a hajtásra.…..
Michael the Kitchenporter 2017.06.13 09:46:04
@diggerdriver: A bőre sem tűnik száraznak, a kezén pedig nem is látni az ekcéma jeleit. :)))
Michael the Kitchenporter 2017.06.13 12:32:04
@diggerdriver: Félig már megvan, legalább is a te részedről biztosan. :)))
Michael the Kitchenporter 2017.06.13 13:32:29
@Dikusz: Nagyon jó! :)