Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MiTortent

47 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogajánló. Az új hvg.hu címlapon "Napi merítés" névre hallgat a blogajánló felület, ahova a szerkesztők magyar nyelvű blogbejegyzéseket ajánlgatnak ki. A megoldás azért érdekes, mert bármelyik magyar blog kikerülhet ide, és röviden össze is foglalják az ajánlott…..
MiTortent 2010.02.08 15:33:01
Az utóbbi órákban jó néhány twitterező jelezte, hogy a Twittertől azt az utasítást kapták, hogy változtassák meg a jelszavukat. A hírek szerint phising támadás miatt figyelmeztette emailben a szolgáltató egyes felhasználóit. Hivatalosan még nem kommentálta a Twitter a…..
MiTortent 2010.02.02 12:49:54
Az Index címlapja egyre jobban terjeszkedik lefelé. Korábban csak a Velvet és a Totalcar ajánlódobozai voltak a címlap alján. Ma már azonban videóajánló, fotóajánló doboz, sőt, újabban egy Dívány.hu és egy HG.hu ajánlódoboz is kikerült az oldalra.Az Index címlapja ezzel…..
Anil Dash, az egyik legbefolyásosabb és legismertebb amerikai webes szakértő állt az élére annak a kezdeményezésnek, mely azt tűzte ki céljául, hogy az amerikai kormányt olyan technológiákkal segítse, melyek képesek hatékonyabb és aktívabb kommunikációt fenntartani a…..
Tegnap ahogy kiélesedett a Google Maps Monopoly (pontosabban: a Monopoly City Streets), közel kétmillió internetező egyből rá is akart rontani a játékra, és megvásárolni a legimpozánsabb, szívéhez legközelebb álló utcákat a világon. A globális-virtuális stipi-stopit…..
Az elmúlt egy évtizedben sokan próbáltak már idehaza jó webes keresőt fejleszteni, ám sorra kudarcot vallottak. A keresőpiacon azóta nem történt semmi érdemleges, hogy a Google agyonverte konkurenseit a 2000-es évek elején. Pontosabban, most a Microsoft-féle Bing próbálkozik még…..
Újrakezdő WTF? 2009.07.09 14:07:13
Értem én, hogy szeretnek a magyar oldalak abból élni, hogy külföldi forrásokat egyszerűen lefordítanak, de most komolyan ennek a "cikknek" mi az értelme? Ahhh.......
A szabim alatt eszembe jutott a Yamaha XJ6 népszerűsítésére kitalált kampány, aminek keretében lehetőség van elvinni egy tesztvezetésre az új hatszázast és egy szerencsés saját garázsába is tolhatja szeptember végén (plusz havonta egy motoros kabátot is kisorsolnak). Gyorsan…..
Újrakezdő Mit szednek a BMW-nél? 2009.05.11 08:25:00
Nem akarok megsérteni egyetlen BMW ridert sem, de mindig kicsit ferde szemmel nézek a bajorok által tervezett gépekre. Bár az utóbbi időben sikerült már szinte normálisnak mondható kinézetű gépet tervezniük (pl. F650/800 GS), de a most bemutatott S1000RR kapcsán ismét azon…..
Eddig igazából csak olyan közös gurulásokon vettem részt, ahol maximum öten-hatan voltunk. Most az „Évadnyitó fazer módra” keretében viszont sikerült megtapasztalnom az érzést, milyen ötven motorossal együtt haladni. Bár Karu (itt is köszönet a szervezésért) előre…..
Újrakezdő Túl az első ezren 2009.04.23 08:17:13
Az utóbbi időben elhanyagoltam a blogot, de gondoltam az újrakezdett motoros létem első ezer kilométere után itt az ideje kicsit leírni a tapasztalataimat. Szerencsére a korán jött tavaszi (nyári?) időjárás segített a korai szezonkezdésben és a március elején beszerzett Yamaha…..
Hamarosan minden magyar netező szembesülhet azzal, hogy megváltozik az iWiW ruhája. Nem dizájnváltásról, csupán a meglévő dizájn faceliftjéről van szó. Változik például a betűtípus, finomodnak a főbb dizájnelemek, más lesz a link stílusa is, etc etc. Régi és új fejléc. A…..
MiTortent 2009.03.26 22:10:24
"Érdekes" sajtóanyag érkezett Talma menedzsmentjétől:"Talmácsi Gábor managementje tegnap az estorili tesztet követően két komoly tárgyalást folytatott Jorge „Aspar” Martinez úrral, melynek célja a jelenlegi válság hatásainak mérlegelése volt, valamint…..
Minden olyan online szolgáltatásnak, mely jól strukturálható, profi, értékes tartalmat állít elő, el kell, hogy jöjjön az életében az a pillanat, mikor komolyan fontolóra veszi, hogy készítsen-e egy apit, melyen keresztül harmadik oldali fejlesztők is hozzáférhetnek valamilyen…..
MiTortent 2009.03.11 20:26:57
Szomorúan olvastam a következő hírt a szervező oldalán:"Szomorú szívvel adom hírül, hogy a 2009 évi MotoGP sportbírói képzést financiális okok miatt kénytelenek vagyunk felfüggeszteni.Eredetileg a tanfolyamot három részből raktuk össze. Az első két napos előadás a MAMS…..
MiTortent 2009.03.07 19:20:45
Critical Miss Mit szeretnék-lista 2009.02.18 06:46:00
Gyűjtögetem, hogy mit kellene megváltoztatni néhány oldalon, vagy alkalmazásban. Álljon hát itt pontokba szedve, röviden:1. Google Booksearch: lehessen csillagozni az egyes oldalakat, mint a Readerben.2. Gmail: legyen csillag a levelek alján is, ne kelljen visszagörgetnem a levél…..
Webisztán Szolgálati közlemény 2009.02.19 09:11:00
Nos, hamarosan változik a "full disclosure" a Webisztánon (itt, a jobb hasábban). Március elsejével ugyanis felmondtam az Indexnél. Majdnem három évig voltam az Index és az Inda tanácsadója. Aztán úgy alakult, hogy jobbnak láttam váltani. Az elhatározást követően persze…..
MiTortent 2009.02.19 12:40:27
Tavaly bombaként robbant be a magyar köztudatba, hogy a Balatonhoz közel rekordidő alatt felhúznak egy új pályát és idén szeptember végén pedig már MotoGP futamot rendeznek. Nyilván nem véletlenül, de már akkor is többen szkeptikusak voltak a projekt sikerével kapcsolatban.…..
Már évek óta minden hónapban megveszem a Superbike magazint. Tavaly decemberben arra gondoltam, hogy ideje lenne komolyabbra fűzni kapcsolatunkat egy előfizetés formájában. Általában minden számban más és más akcióval próbálják rávenni erre az embert, decemberben kilencezer…..
Gondolom a trike szóról nagyjából mindenkinek egy háromkerekű chopper képe ugrik be először. Hát a Blastolene berkein belül vagy elgurult a gyógyszer, vagy nekünk van nagyon téves elképzelésünk a hátomkerekűekről. De a legvalószínűbb, hogy a 60. Grand National…..
Akik ma a Google.com vagy Google.hu oldalakat használták, észrevehették, hogy a kereső rengeteg találathoz azt írja, hogy "Az oldal káros lehet a számítógéped számára." A hibaüzenet szövege többféle url-re mutat. Például ilyenekre. Viszont ami kínosabb, hogy a…..
Egy viszonylag bonyolult regisztrációs folyamattal rendelkező szolgáltatáson kísérlem meg bemutatni, hogyan lehet rávenni egy netezőt arra, hogy akár tíz lépésen keresztül se unjon rá a regisztrációra. Tesztszájtunk az Emlékgéphez és a Futrinkához hasonló emlékmegosztó…..
Újrakezdő Cseréljünk plexit 2009.01.20 09:59:00
Picit aggódtam, hogy a threadless.com-ról rendelt pólóimhoz hasonlóan a királyi posta útvesztőiben eltűnnek az iridum plexik is (update: 2009. január 30.-án megérkezett a csomag, amit 2008. december 2.-án adtak fel az USA-ba), de szerencsére tegnap azok is megérkeztek. Persze egyből…..