Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KolbászAkadémia

30 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fővárosunk különböző pontjain nyár végéig bármikor belebotolhatunk a színészbe - hiszen Ashton Kutcher Budapesten tartózkodik. Legutóbb azon kapták rajta, hogy egy népszerű üzletláncban sütni való kolbászt vásárolt. De ki fogja neki elkészíteni? Kutcher Magyarországra látogatásának apropója, hogy…..
Noha kissé meseszerűnek hangzik, nem áll olyan messze a valóságtól, mint gondolod. Mondd csak, szívesen élnél egy olyan településen, ahol sült kolbászt osztogat a megye kormányhivatala?  Jártál már valaha Szegeden? A város több éve ad otthont egy olyan fesztiválnak, melynek állandó programjai…..
Szerinted mi a hosszú élet titka?Andy bácsi szerint az egyik lényeges dolog, ami élteti az embert, hogy mindennap sült kolbászt kell enni! Egy 100 éves ember tanácsát pedig érdemes megfogadni, nemigaz?  A bácsika vígan szeli elektromos rollerével Kalifornia utcáit, mit sem törődve…..
Te is szereted a sült kolbászt? Ki ne szeretné a szaftját kenyérbe tunkolni, igaz? Hoztunk azonban egy olyan receptet, amiben fejedelmi szinten harmonizál a sült kolbász a többi hozzávalóval. Már is összefut a nyál a szádban, ugye? Amire szükséged lesz- 2 szál jóféle sütni…..
Te miért szereted a sült kolbászt?Szerinted ez egy olyan étel, amit meg tudnál unni, ha túl gyakran ennéd? Na, ettől nem kell rettegned! Egyre több olyan hely nyílik, ahol a sült kolbász a császár, és köré épül a birodalom! El tudod képzelni például, hogy a sült kolbászt spirulina szivaccsal eszed…..
Világunk számos gasztro őrültséget alkotott már, de ennél összeegyeztethetetlenebb dolgot nehezen képes elképzelni az agyunk: gumimacik fortyognak a sült kolbász belsejében. Mit gondolsz, kik követték el ezt a szentségtörést?  Sütni való kolbászt készítenek borjúból,…..
Szereted a csirkehúst? Na és a sült kolbászt? Mit szólnál egy olyan ebédhez ami kiadós, és ezt a két finom húsfajtát ötvözi? Garantáljuk, hogy ez lesz a család egyik kedvence! Amire szükséged lesz hozzá- 5 csirke felsőcomb (bőrrel együtt) - 30 dkg sütni való kolbász - 1-1,5 kiló burgonya - 1 fej…..
Voltál már valaha Kunmadarason? Tudtad, hogy a települést az 1200-as években Kolbászszéknek hívták? IV. Béla uralkodásának idejében terjedt el a kolbász kifejezés. Mindez csupán véletlen lehet, vagy az egyik legnagyobb magyar uralkodónak benne volt a keze a kolbász bizniszben? Kolbásszeg és…..
Szeretjük a kolbászt, és valamit tenni kell ebédkor az asztalra is - tegyük hát össze a kellemest a hasznossal! Amire szükséged lesz- 2 szál sütnivaló csípős házikolbász- 5 dkg füstölt szalonna- 25 dkg savanyított vecsési káposzta- 2 db nagyobb krumpli- 1 kisebb sütőtök…..
Valamennyi amcsi filmben pizzázni viszi az edző a csapatot győzelem után. De mi a helyzet a magyar csapatokkal? Tudtad, hogy itthon is vannak hasonló szokások?  Többek között Dzsudzsák és csapata is finom magyar kolbászból nyeri az energiát a pályán való remekléshez! "Nagyon sokat próbálkoztam a…..
Nem véletlen mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése! - Hiszen nagyban befolyásolja szervezetünk működését. Hogyha a sült kolbász is a reggelink része, annak pedig tényleg jótékony hatásai vannak. Te tudod mik azok? Sokan pékáruval tömik magukat út közben reggelente, ami tele van…..
Mert szaftos? Mert könnyen variálható más ízekkel? Mert húskészítmény? Mert magyar? Igen, az igazi magyar kolbásznál nincsen kívánatosabb. Tudtad, hogy annak idején nagy közösség kovácsoló ereje volt? Falunapok, majálisok, családi ebédek... egyikről sem hiányozhatott a…..
Tagadhatatlan a sült kolbász fallikus jellege. De mennyire hozza ez zavarba a magyart? Van, aki prűdsége miatt lemond a finom étekről? Több tízen évvel ezelőtt a magyar ember sokkalta konzervatívabb volt - mint például anno nem nézték jó szemmel ha kivillant a térde a nőknek.…..
Egy igazi magyar vasárnapi családi ebéd annak idején elképzelhetetlen volt sült kolbász nélkül. Hogy felélesszük a hagyományokat és mert tényleg nagyon finom, hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető receptet!  Hamar kész van, és a kolbásszal együtt megsül a köret is –…..
Sokat hallani, hogy nem a méret a lényeg. De vajon a sült kolbászok tekintetében fontos kérdés-e, hogy mekkora? Kétféleképpen készülhet a jó sütni való kolbász:Vagy körbetekeri készítője – akár egy hatalmas kakaós csigát, és úgy szeli kellő hosszúságúra, vagy már előre méretre vágja a belet…..
Ahogyan arról már korábban írtunk (itt), a letűnt korokban is nagy kultúrája volt a sült kolbászoknak. Eredetét sokan sokféleképpen bizonygatják ennek függvényében, ám nevének kialakulása talán közelebb visz minket a valósághoz!  Tudtad, hogy a Római Birodalomban a…..
Anno, mikor a sült kolbász még fénykorát élte, nagy közösség kovácsoló ereje volt. Te is falnád a jó a sült kolbászokat, igaz? Itt van a jó idő is, a sült kolbászt is szeretjük. Minden adott egy remek kerti partihoz! Merítve a sült kolbászdás streetfoodosoktól, néhány kis rafinériával egy igazán…..
Miután befaltad a sült kolbászt, neked is jól esik a zsírját felitatni egy kis kenyérrel? Legtöbbünknél ez már-már rituálé, igaz? De vajon csak emiatt zsíros a sült kolbász?  Egy igazi jó sült kolbásznak viszonylag magas, 30-40%-os zsírtartalommal kell bírnia – amibe bele kell kalkulálni a hús…..
Noha a modern gasztronomia már halból, birkából, szamárból, nyúlból, sőt, még gombás galambból is felvonultat kolbászokat, az igazi magyar sült kolbász sertés húsból készül! De honnan tudjuk melyik malacból lesz finom sült kolbász?  Milyen cocát válasszunk? Hogyha tényleg friss kolbászt szeretnénk…..
Sült kolbászt a világ sok táján ehetsz már, de egy igazi jó sült kolbászért felesleges elhagynod az országot! Mikor a külföldiek Magyarországra látogatnak, előszeretettel fogyasztják a magyar sült kolbászokat. De mitől finomabb, mint külhoni társai?  Mi is van a magyar sült kolbászban? Darált hús,…..
Kolbász Akadémia Falnád?  2017.05.24 08:10:02
kolbaszakademia készítette ezt a képet...
kolbaszakademia készítette ezt a képet...
„Kolbászból van a kerítés.” – Még a most cseperedő nemzedék számára sem idegen ez a mondás. De vajon honnan származik? Te tudod a választ?  Falunapokon disznóvágás alkalmával, utcabálokon és különböző kirakodó vásárokon is hozzá lehet jutni igazi jó magyar sült kolbászhoz. Noha az árak…..
kolbaszakademia készítette ezt a képet...