Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikó Ficzek

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott. Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem…..
Ildikó Ficzek 2020.06.22 15:45:14
@gyongyi70: De igen, nekem is van szteroidos gombakenőcsöm, de nekem szólt a doki, hogy van benne és csak szükség esetén használjam. Nála meg nyilván gyors eredményt akart elérni és nem számolt azzal, mennyi idő alatt tűnik el a szervezetből. Balfasz doki. Persze lehetett másképp is, de ahogy ezt kezelte, nekem nem úgy tűnik, hogy doppingolni akart volna...
Bármilyen apró is a lakás, jó ha van egy hely, ahová el lehet vonulni dolgozni vagy egy kicsit számítógépezni. Igen ám, de sok társasházi otthonban egy gombostűt sem lehet leejteni kényelmesen, akkor hogy lehetne egy ilyen kuckót kialakítani, ráadásul úgy, hogy ki is nézzen valahogy? Nem lehetetlen,…..
Ildikó Ficzek 2018.09.02 19:40:31
@Oknyomozó: Pont ezt akartam én is írni... Helyesírni már senki sem tanul? :)
A pörköltről A pörkölt lelke 2018.07.08 19:47:32
Évtizedes vita. Életre halálra menő küzdelmek, szájkarate és összeveszések. A szakma sem egységes, nem is volt az soha, és nem is lesz. Pörkölt? Zöldséggel vagy anélkül? Borral? Vízzel? Alaplével? Hát elmondjuk szerintünk mik az alapok. Jó hús. Ami friss, és olyan hentestől vesszük, akitől…..
Ildikó Ficzek 2018.07.09 23:33:06
@Intimitás Gourmet: A pörköltben nincs bors. Se szemes, se őrölt. Paprika, só, marhánál, birkánál némi kömény, vadnál kis boróka.
Ildikó Ficzek 2018.07.09 23:42:54
@eßemfaßom meg áll: Nem főzzük, "pörköljük". Szakaszos lepárlásnak hívják, ha jól tudom, a lényege, hogy először elfőzöm a saját levét, majd felöntöm, újra lepárlom. Így sok és sűrű szaftja lesz, ami a hagyma szétfövésével és a husi lepörkölődések (nem kozmálás, épp csak sercegnie szabad) miatt. Anyukám mindig főzte, annak teljesen más volt az íze és az állaga is. És hidd el nem ég meg, sem a hús, sem a paprika.
Felháborodtam. Nem kicsit, nagyon. A világ tele van fiatalokkal, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, és az életükkel. A világ tele van fiatalokkal, akik hozzászoktak, hogy következmények nélkül megtehetnek mindent, és bármit.  Igen! Tudom! Liberális nevelés! De ez a szóösszetétel is magában…..
Ildikó Ficzek 2018.05.16 11:47:44
@Peetee: Itt nem a földhözvágás volt az első hiba - a gyerekeknek fogalmuk nincs arról, hogy egy élő állat hogy viselkedik, mert nem tanítja nekik senki. És hiába van kiírva, hogy ne nyúlj be, ne etesd, ő csakazértis, mert neki otthon is mindent szabad, milyen hülyeség már a kiírás... A tanár képtelen fegyelmezni, mert a gyerek visszaszól, rosszabb esetben visszaüt. Azt meg ugye nem gondolta komolyan, hogy a gyerek ebbe belehalhat? Ha csak lelöki a kezéről, már megúszta volna. De ő kemény volt, mint a videojátékok hősei. Sajnos sokuk hiszi azt, hogy minden olyan király, mint a filmeken, meg a számítógépes játékokon. A valóságban meg jönnek a pofonok, meg a gyilkos szurikáták.
Régóta kedvelem Gordon Ramsay receptjeit. Komoly odafigyeléssel, de néhány könnyen felfogható és kivitelezhető trükköt alkalmazva egészen kiváló eredményt, ízeket, textúrákat tud elérni velük az ember otthon.    Több receptkönyvem is van tőle, a Négy évszak ízekben (A chef for all seasons) azért…..
Pangea A győri hidak problémája 2017.04.09 14:20:07
Euler után szabadon: hogyan passzírozzunk át látszólag korlátlanul növekvő számú gépjárművet egy szűk utcákkal rendelkező kertvárosból egy szintén szűk utcákkal rendelkező történelmi belvárosba, korlátozott számú folyami átkelőhelyen úgy, hogy a lehető legkevesebb ponton okozzanak gondot? (Ha úgy…..