Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jonas_krolik

72 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életük meccsére készülnek a lengyelek: ha nyernek, negyeddöntősök a részben hazai rendezésű Eb-n, ha nem nyernek, biztosan kiestek. Hamarosan kezdődik Wroclawban (ahogy a derék Mátyás király idején hívták, Boroszlóban), a cseh határ közelében, a cseh-lengyel meccs. Az eddigi…..
Az utolsó igazán nagy eredményét az 1982-es világbajnokságon érte el a lengyel válogatott. Lato még, Boniek már a keretben volt, amely végül bronzérmet szerzett. A Fehér Sasok csak a későbbi világbajnoktól, a csoportkört egyébként nyeretlenül, három döntetlennel, épp a…..
Sorsdöntő meccset játszik a lengyel csapat a csehek ellen. A görögök ellen elcseszett, az oroszok ellen elképesztő meccsen jött össze egy-egy pont, ma ennyi már biztos nem lesz elég, az esti meccsen sporttörténelmet kell írni: győzni kell, és akkor megvan a továbbjutás. Feszült…..
Az Eb eddigi talán legszebb, és a lengyelek számára hihetetlenül fontos gólját lőtte kedd este Jakub (Kuba) Blaszczykowski az oroszoknak. A gólszerző a meccs után a találatot édesanyjának ajánlotta, és azt mondta: „az édesanyám nézett engem, érzem, hogy segít engem”. Kuba…..
Meccs előtt ez járt a fejünkben (a közvetítés a képek után indul) Drága orosz barátaink! Évszázadokon keresztül nyomorgattátok a lengyel nemzetet, ha rajtatok múlna, máig lenne közös orosz-német határ, a katyni mészárlást és a különös szmolenszki tragédiát soha nem…..
Tizenegy meztelen lengyel(nek tűnő) lány fotójával próbálja rávenni címlapján a görög Playboy júniusi száma Szamaraszék leghűségesebb rajongóit, hogy az Európa-bajnokság idején utazzanak Lengyelországba. A lányok, mint látszik, a körülményekhez képest visszafogottan…..
A szokásosnál sokkal kisebb volt a vízfogyasztás pénteken kora este Varsóban – írja a Gazeta Wyborcza adataira hivatkozva egy lengyel hírportál, a fakt.pl (a Wyborcza honlapján nem találtuk az adatokat, lehet, hogy csak mi voltunk bénák). A cikk szerint varsói városi víz- és…..
Két helyen változik a lengyel kezdő tizenegy a görögök elleni meccshez képest. A csapat várhatóan defenzívebb játékot játszik majd, mint a görögök ellen; a felállás: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Polanski, Dudka, Murawski – Blaszczykowski, Obraniak –…..
Aludtunk egyet a pénteki meccsre, aztán még egyet, és még kettőt (vasárnap volt egy könnyű délutáni hortyogás is). És most már tudjuk derűsen látni a világot, legalábbis derűsebben, mint egyszeri minimálbéres az adóváltozást. Biztosak voltunk abban, hogy legyőzzük a…..
A fiúk kisétáltak, a görögök valószínűleg a meccs végéig tartani is fogják a tempót – a kapusuk már most kicsit fáradtnak tűnik –, bezzeg mi! A kezdőcsapatban nincs meglepetés, ahogy várható volt, 4-1-4-1 a felállás és nem 4-2-3-1 (bár az MTV-ben ezt mondták).…..
A ma esti meccset természetesen a lengyelek nyerik, ez annyira magától értetődő, mint az, hogy a lengyel imádkozik, vendégmunkából tartja el családját és vodkát iszik. Vagy az, hogy a lusta helóta adót csal, statisztikát hamisít, európai segélyekből tartja el magát és…..
Itt az idő, most vagy soha. Legalábbis ahogy azt a nagy lengyel költő, Alexandr Petrowickiewicz írta volna. Most, hogy társrendezők vagyunk, a lengyel focitörténelem legjobb Eb-eredményét fogjuk elérni. Ami mondjuk nem nagy kunszt. A lengyel válogatott történetének mindössze…..
A lengyel válogatott kapitányának, a 27 éves Jakub Blaszczykowskinak a napokban hunyt el az apja. A játékos ennek apropóján beszélt élete eddigi legmegrázóbb eseményéről.Arról, hogy az édesanyját a szeme láttára ölte meg az apja, Zygmunt Blaszczykowski 1996-ban – ő…..
Inkább hagyná játékosait orgiázni, mint alkoholizálni Franciszek Smuda, a labdarúgó Európa-bajnokságon társrendező Lengyelország válogatottjának szövetségi kapitánya – írja az MTI a Dziennik Gazeta Prawna című lap cikke nyomán (sajnos az újság honlapján nem találtuk…..
A lengyel foci következő hetekbeli sikerében bízni nem kell félnetek jó lesz. Szóval a következő három hét a lengyel foci diadalmenetéről szól majd. Vagy nem.Akár így, akár úgy, a fociszurker már csak olyan, hogy hajlamos inni, ha meccset néz. És előtte. És utána is még egy…..
A lengyel nők kifogyhatatlanok a meglepetésekből. Kezdődött az Eb lenge öltözetű háziasszonyával, a bájos, bár sokak szerint erősen túlfotosopolt Monikával, aztán jöttek a vodkás fehérbornál is agyzsibbasztóbb éneklő menyecskék. És most itt van Karolina, teljes nevén…..
polskifoci Boniek beszólt Latónak 2012.06.06 16:38:00
A magyarok és a lengyelek lelki rokonságának mi sem ékesebb bizonyítéka – de legalábbis az egyik a sokból –, hogy az ország két valaha volt legjobb futballistája nem jön ki egymással. A most 56 éves egykori AS Roma- és Juventus-játékos, a 82-es vébén bronzérmes…..
Ettől a fotótól olyan érzésünk támadt, mint amikor első prágai látogatásunkon, egy sörgőzös hajnalon, sok-sok Kozel és becherovka után megláttuk a – később rájöttünk, zseniális – Kafka-szobrot valahol a jozefovi városrész szélén. Szóval nem tudjuk, mi ez és…..
Magyaros megoldásokkal készül a lengyel rendőrség a pénteken kezdődő Európa-bajnokságra. A Gazeta Wyborczát idéző cikk szerint a rendőrök új védőfelszerelést, francia gyártású, több millió zlotyba került sisakokat kaptak ugyan az Eb kezdetére, gázmaszkokat azonban nem…..
A lengyel válogatott a Facebookon hirdetett versenyt a szurkolóknak az Eb legjobb szurkere címre. A jelentkezők eddig igencsak a katolikus konzervatív neveltetést kapott kelet-európaiak visszafogottságával pályáznak, sehol nincsenek keblekre, mély dekoltázsba vagy ribancrendszámra…..
Vasárnap játsszák az Európa-bajnokság első gdanski meccsét. A kikötővárosban a spanyolok három csoportmérkőzését rendezik, ebből az első épp az olaszok elleni csoportrangadó lesz 10-én délután hattól. Lehet, hogy üres lelátók előtt rendezik. Már ha a csapatok bejutnak…..
A legjobb szezonját zárta a Dortmunddal a lengyel csapat legjobb játékosa.Ismét bajnokok lettek a Bundesligában, Robert Lewandowski pedig 33 gólt lőtt a szezonban (bajnoki, hazai és nemzetközi kupameccsek, válogatott meccs). Nem csoda, hogy lengyel szurkolói lecsaptak a szóvicc…..
Évek óta háborúban áll a lengyel szurkolói csoportok nagy része az általuk korruptnak tartott, és gyakran valóban korrupciós ügyekbe is keveredő labdarúgó szövetséggel. A helyzet ez év elején, februárban mérgesedett el, amikor a még a tavalyi bajnok és kupagyőztes játszott…..
A taktikai csapásmérőt úgy hívják, hogy Jarzębina, ami magyarul elvileg vörösberkenyefát jelent. Valójában viszont derék lengyel matrónákat, akik egy nagyon különös, izé, zenei produkcióval robbantak be a köztudatba. Amit csinálnak, az kegyetlenebb, mint Balotelli a…..
A Barcelona veretlenül lett őszi első, pedig Rooney négy gólt lőtt aznap. Még volt a Vasasnak első osztályú jégkorongcsapata, sőt, nemcsak volt, hanem épp aznap vette el a dunaújvárosiak huszonhat meccse tartó veretlenségét. Haitit több mint százezer ember életét követelő…..