Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serény Vélemény

0 bejegyzést írt és 4251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang Soros adta, Soros elvette 2024.04.18 12:12:00
Talpramagyarék legnagyobb vesztese a Momentum párt, ezt igazolja már minden felmerés. Szerintem ezt érdemes mindenképpen elismerni Talpramagyar Péternek, ez valós teljesítmény. Nélküle meglett volna 1 EP-mandátumnyija a momentumosoknak. Most nem lesz. Vége van az egész bagázsnak. Én már a…..
bircahang 17 év multis karrier 2024.04.16 12:12:00
Pont 17 éve dolgozom multiknak. A mostani munkahelyem a hetedik ez idő alatt. Ami közös: még sose rúgtak ki sehonnan személyes okból. A nagy multik olyanok, mint a kommunista állami vállalatok voltak, sok szemszögből is, talán a 3 legfontosabb: akkora a cég, hogy megszűnik benne minden…..
Serény Vélemény 2024.04.17 11:33:41
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az én tapasztalatom pl: adott egy feladat, mondjuk tucatnyian vesznek részt a projektben. Nincsen _senkinek_ _semmilyen_ ötlete, hogy hogyan lehetne megcsinálni.
Csak nekem, a következő mítingen előadom.
Utána kb kettő míting csak arról szól, hogy egyedül szóba jöhető megoldást - amit én találtam ki - gyakorlatilag fikázzák. Annyi idő alatt, amennyi idő alatt ez a két míting lezajlik, én kb félig meg is csináltam volna.
De kell egy csomó olyan szakértő, meg tótumfaktum, akinek fogalma sincs semmiről.
Serény Vélemény 2024.04.17 13:17:58
@GyMasa: Véletlenül megnéztem néhány koreai nyelvleckét a tecsőn. Namost ott is valami olyasmi van, hogy van olyan, hogy "nem"' de ezt csak haveri, közvetlen viszonyban használják. ELMÉLETILEG van olyan hogy a "nem" udvarias formája, de ezt gyakorlatilag soha nem használják.
  Szappanos százados mélyen a szemembe nézett, s együttérző komolysággal tájékoztatott a döntésről. Tette ezt olyan arckifejezéssel, mintha egy közeli hozzátartozóm halálhírét közölné: "László, önt alkalmatlannak találtuk a sorkatonai szolgálatra..." Legszívesebben felugrottam volna a levegőbe…..
Serény Vélemény 2024.04.15 12:33:26
@Boldeone2: De a pluralizmus azt jelenti, hogy lehetnek és vannak is ellenvélemények, nem _kötelező_ egy darab engedélyezett kreténséget mondani.

Erre te, a "nagyon" plurális - azonnal és csípőből kétségbe vonod a szuverenisták egyébként valódi pluralizmusban teljes egészében elfogadható és valid álláspontját.
Serény Vélemény 2024.04.15 12:35:08
@Boldeone2: "Az orosz háború szintén nem " önmagunk választása " volt, de ha az agresszió áldozata egy EU- aspiráns ország segítséget kér, akkor nincs más erkölcsileg járható út, mint a segítség!"

Ukrajnának annyi, sikerült úgy "megsegíteni", hogy a maradványaiból már soha nem lesz működőképes ország.

Bezzeg a szerbeket meg csicskáztatják, pedig sokkalta alkalmasabbak lennének a csatlakozásra!
Serény Vélemény 2024.04.15 14:57:49
@Tesz vesz XVIII.: szerinted bárki, aki idetéved, elolvas téged?
Bevallom, én korábban abban a hiszemben éltem, hogy Európa első magascivilizációja a krétai, mely a feltételezések szerint Egyiptommal egyidőben indult, azaz i. e. 3100-ban és egészen i. e. 1610-ig tartott, amikor a Szantorini-vulkánkitörés (a 10 legnagyobb valaha volt kitörés egyike)…..
Serény Vélemény 2024.04.15 09:41:02
@élveteg: Ezek szerint a bringád környezeti hatását tekintve károsabb, mint sok minden más, környezetszennyezőnek kikiáltott közlekedési forma, hiszen csak az alkatrészek és alapanyaguk kontinensek közötti szállítása is elképesztő környezetszennyezést okoz, hát még valószínűen az előállításuk.
A magyar közeletben van pár rendkívül elterjedt politikai kamu. A kedvenceim: a független média, a szakértői kormány, a civilség, a világnézeti semlegesség, s végül: az ideológiamentesség. Persze egy ideológiákkal nem foglalkozó szervezet lehet ideológiamentes. Pl.…..
Serény Vélemény 2024.04.12 13:21:26
@Boldeone2: "- A liberalimus azt jelenti, hogy bármit csinálhatsz, ameddig nem sérted mások individuális szabadságjogait. "

Kivéve, ha kisbabákról van szó, mert akkor meg szabad őket ölni, ők nem számítanak.
bircahang Újbalos panasz 2024.04.10 06:06:00
Magyarországon persze a szó klasszikus értelmében nincs baloldal. Ami van, annak 95 %-a klasszikus jobboldali liberális, s van egy kicsi rész progresszív liberális. Sajnálatos így a sorsa a 0 %-hoz közelítő rendszerkritikus baloldalnak. A klasszikus marxistáknak még könnyebb, mert ők eleve…..
Serény Vélemény 2024.04.11 14:53:04
@Tapi2021: "Az abortusz már most évi több MILLIÓ EMBERÁLDOZAT!!!"

Nem egészen. Az abortusz a "fejlett világban" a vezető halálok. és nem több millió, hanem több tízmillió áldozata van. Tavaly 40 milliónál több volt.

idén itt tart a számláló: 12,478,272 Abortions this year

www.worldometers.info/
Serény Vélemény 2024.04.11 15:03:59
@Deak Tamas: Kínában 40 ezer kilométernyi, nagy sebességű vasúti közlekedésre alkalmas vasúti pályát építettek. 10 év alatt... (ez 200 km/h-nál magasabb sebességet jelent, egy jó része 350 km/h -ra képes)
Ha az eu nem egy béna kacsa lenne, akkor ebbe - mármint a nagy sebességű vasúti közlekedésbe - tolnának sok-sok pénzt, és nem a minden más méregzöld hülyeségbe.
Serény Vélemény 2024.04.12 08:46:06
@GyMasa: Ja, ez is egy nagy kamu, nagyobb energiafelhasználással jár a termelése, mint a felhasználása. Csak ezt nem mondják el. Ugyanúgy nem mondják el, hogy a sok-sok milliárdért kutatott fúziós erőművet még a megszületése előtt megette a fene, mert az jó poén, hogy a napban a hidrogén alakul héliummá, de a földön tríciumot kellene használni, amiből meg nincs sok.
Április 1-től legális a drog Németországban. Tulajdonképpen ez jó hír, 2 szempontból is. Egyrészt leleplezi magát ismét a liberális demokrácia: a hatalom öli saját lakosságát, kiszolgálva a drogkartelleket. Másrészt: tovább hülyíti és ritkítja az eleve idióta libbant németeket. Kevesebb…..
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
Serény Vélemény 2024.04.08 14:54:32
@Boldeone2: A Szabadságpárt _nyerte_ a választásokat, és 37 mandátummal a legnagyobb párt a holland parlamentben, az utána következők is csak 25 és 24 mandátummal rendelkeznek.
Ez a választók egyértelmű akaratát mutatja.
Serény Vélemény 2024.04.08 14:57:13
@Boldeone2: Pl honnan van pénze - csak hogy a témánál maradjunk - MP-nek a tüncikézésekre?
Értsd: ehhez profi szervezői munka kell, a hangtechnika és kezelése több milliós tétel, és így tovább.
Serény Vélemény 2024.04.08 15:39:49
@Tesz vesz XVI.: "You:
írj egy ellenzéki politikai szónoklatot, ami a kormány hibáit taglalja, és az ellenzék erényeit

ChatGPT:
Tisztelt Honfitársaim!

Álljon meg mindenki egy pillanatra, és figyeljen oda arra, ami körülöttünk zajlik. A jelenlegi kormányzat által vezetett országunkban egyre mélyebb gödörbe süllyedünk. Az elhibázott politikájuk miatt milliók szenvednek, és a jövő generációinak jóléte veszélyben van.

Nézzünk csak körül: a korrupció és az oligarchák kezei között az ország gazdasága egyre inkább veszélybe kerül. A közszolgáltatások romlanak, az oktatás és az egészségügy színvonala hanyatlóban van, miközben a kormány inkább az önfényezésre, mint a valós problémák megoldására fordítja az időt és erőforrásokat.

Az emberi jogokat semmibe véve korlátozzák a sajtószabadságot és az egyéni szabadságjogokat, egyre inkább követelve a polgárok hallgatását és engedelmességét. Ez nem elfogadható. Egy demokratikus társadalomban az embereknek joguk van kifejezni a véleményüket és részt venni az ország irányításában.

Ebben a sötét időszakban azonban nem szabad feladnunk a reményt. Az ellenzék erényei és küzdelmei adhatnak új irányt hazánknak. Az ellenzék áll az emberek oldalán, képviselve azokat az értékeket, amelyek egy igazságos és szabad társadalom alapját képezik.

Az ellenzék elkötelezett az igazság, a tisztesség és az átláthatóság mellett. Az ellenzék hisz abban, hogy minden embernek joga van méltósággal és tisztelettel élni, és hogy az állam feladata az emberek szolgálata, nem pedig a hatalom megtartása és gyarapítása.

Az ellenzék elszántan harcol azért, hogy visszaszerezzük az országunkat azoktól, akik kizsákmányolják és elnyomják. Az ellenzék a változás hírnöke, és ha együtt állunk, képesek vagyunk megváltoztatni a jövőnket.

Tehát arra hívom önöket, hogy ne hagyjuk, hogy a remény elszálljon. Az ellenzék képviseli az alternatívát, az igazságot és a fejlődést. Csak együtt, az egység erejével tudunk új utakat nyitni, és új reményt teremteni hazánk számára.

Köszönöm figyelmüket! Hajrá, ellenzék!
téveszmék "A jóból sosem elég" 2024.04.02 00:13:10
  Fekete László tavaly a rá jellemző módon ünnepelte 65. születésnapját: fiával grillcsirkeevő versenyt rendeztek. Ami engem illet: ha nagyon éhes vagyok, egy felet biztosan le tudnék gyűrni. Nos, a szülinapos meg sem állt ötig, s Miki fia is befalt vagy négyet. Az utolsó falatokat már egyikük sem…..
Fideszes anyagokkal ritkán szoktam foglalkozni, de most kivételesen érdemes: Súlyos hazugságok, de legalábbis csúsztatások hangzanak el. Egyrészt teljesen mesterkélt különbségtétel a klasszikus és a modern liberalizmus között, Jeszy szerint az előbbi jobboldali és jó, míg az…..
Serény Vélemény 2024.04.02 15:22:50
@Tapi2021: "Tehát egy 140 forintos terméken keres 20 forintot. "

És ha utána írsz hat darab nullát, és a termék egy ház?
bircahang Szabad iskolaválasztás 2024.04.02 12:12:00
A kérdés persze érdekes. De itt az érdekesség az, hogy ez eredetileg egy ballib szent tabu volt. A 90-es évek egyik ballib alapkövetelések egyike volt, hogy legyen szabad iskolaválasztás mind aktív, mind passzív módon. Mert milyen rossz volt a Kádár-rendszer egyenlősítő, elnyomó rendszere az…..
Serény Vélemény 2024.04.02 14:47:01
@Madarász Henrik: "A szociológusok hazugságaival szemben nem a többség emeli fel a kisebbséget, hanem a kisebbség teszi pokollá az iskolába járást a többségi gyerekeknek,..."

másképpen fogalmazva: I. Korintus levél:15:33 Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok.

Egyébként meg, az usában állítólag úgy van, hogy a ház vásárlásakor eleve belekalkulálják 1) a morgage-et, 2) a helyi adót 3) a helyi iskola színvonalát.

Magyarországon meg a középosztály és attól fölfelé ott jelentkezik be - akár a haverjához, vagy rokonához - lakcímre, ahonnan az általa a gyermeke számára elképzelt optimális iskola körzetes. És kb ennyi.
  Nem három a magyar igazság, hiszen a Mi Hazánk Mozgalom is elindítja főpolgármester-jelöltjét Dr. Grundtner András személyében, azonban Toroczkaiék is pontosan tudják, hogy esélytelenek a győzelemre, csupán a tisztes helytállás a céljuk. (Nem is értem a motivációt; minden jóérzésű jobboldali le…..
Serény Vélemény 2024.03.27 11:45:29
@Boldeone2: Hogyan kell a modern világban a sajtó sorai között olvasni?

"Mint mondta, így lényegében hitelből finanszírozták a tömegközlekedést. Az utolsó negyedévben közel 50 milliárd forint szükséges ennek működtetéséhez, amit banki finanszírozással, 2024 első negyedévében fognak kifizetni a kamatkiadások mellett. A főváros nagyságrendileg 1,5 milliárd forint kamatteherrel számol."

hang.hu/belfold/se-rezsitamogatas-se-hitel-a-fovarosnak-160382

TEhát nem engedik, hogy a főv. önkori hitelt vegyen fel, húha. De mégiscsak vettek fel hitelt, ami miatt 1.5 milliárd forint kamatteherrrel számolnak.
Negyedévente? Évente? (ebből is látszik, hogy fogalmatlan az újságíró is, meg a nyilatkozó is.)

Mondom: narratíva. A fele sem igaz.
Serény Vélemény 2024.03.27 12:10:29
@Boldeone2: Vagy, a városvezetés kezdjen transzparensen működni, és magyarázza meg, hogy hova lett a pénz.
  "Egyszer egy repülőúton beszédbe elegyedtem egy szakszervezet igazgatójával. Elkezdett szitkozódni a gépesítés katasztrófája miatt, állítva, hogy egyre több dolgozó veszíti el tartósan a munkáját az új gépek miatt, és hogy ezzel valamit kezdeni kell. Azt válaszoltam, hogy ez egy mítosz, ami már…..
Serény Vélemény 2024.03.22 12:20:07
@Boldeone2: "A kínai is csak azért fektet itt be, mert Eu- tagok vagyunk"

Nem mindegy? Ezt _sem_ a ballbsi kormányok hozták össze, hanem Orbán.
Serény Vélemény 2024.03.22 14:25:40
@Boldeone2: "Jött egy kis külső szellő "

Feltéve ha egy komplett világjárványt, meg egy európai háborút - ami egész európára káros hatással volt főleg az energiaárak miatt, és az inkompetens sík hülye EU vezetés miatt - "kis külső szellőnek" mondunk.
Serény Vélemény 2024.03.22 19:30:30
@Boldeone2: "Már kilencedik hónapja csökkennek a gázárak a holland tőzsdén, "

És a virágárak?
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
Serény Vélemény 2024.03.20 10:05:09
@Boldeone2: "- Minden NORMÁLIS politikának erkölcsi alapja van!"

tegyük fel, hogy az amerikai elnök fiának van egy csomó érdekeltsége a Donbasz alatti palagáz mezők tulajdonlásában.
Tehát ha az ukránok elfoglalnák a Donbaszt, akkor Hunter Biden egy csomó pénzre váltható erőforráshoz jutna.
Vagy tegyük fel, hogy az ukrán nagy termőföldek jelentős része már a monsanto, meg a blackrock tulajdonában van. Tehát ha a ruszkik elfoglalnák a tengeri kijáratként szolgáló Odesszát mondjuk, akkor ezek a cégek azonnal és jelentős veszteséget könyvelhetnének el, hiszen az eddigi olcsón, tengeri úton szállítható termék ezután már drágábban lesz szállítható.
Serény Vélemény 2024.03.20 13:22:11
@Tesz vesz XVI.: "Meg kell teremteni a lehetőséget, hogy a szegény ember gyereke is tudós lehessen; a tehetségtelen gazdagokat pedig el kell zavarni a krumpliföldekre."

Ja. Mi a különbség a kommunista eszme, és az általad feldobott hihetetlenül nagyon értelmes ötlet között?
Serény Vélemény 2024.03.21 11:57:06
@Boldeone2: "Ez orosz nép KIEREDEMELTE a szankciókat, a kollektív büntetést!"

Ez miért nem fasiszta-náci álláspont?
    Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, az ELTE professzora. Szimpatikus fickó, még ha pesszimista is a jövőt illetően. A hétvégén végighallgattam néhány előadását és interjúját; számos tudóstársához hasonlóan ő is az emberiség ökológiai lábnyoma miatt aggódik.…..
Serény Vélemény 2024.03.14 07:03:25
@Reactor: "Az ősközösség ellenben még a legkisebb becslések szerint is 40 EZER évig állt fent."

Marx szerin. Bocs. Manapság már magára valamit is adó történész nem beszél ősközösségről.
    "Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit…..
Serény Vélemény 2024.03.13 11:53:27
@Boldeone2: Akkor ezek szerint az, hogy a FIDESZ 3 millió szavazatot kapott, rajtuk kívül meg mindenkimás összesen 2 milliót, a magyar választási rendszer jóságát igazolja, ahogyan az orosz rendszer amerikainál magasabb színvonalát fogja igazolni, amikor Putyin fog kapni 80%-ot, vagy efölött? :)
Serény Vélemény 2024.03.13 11:59:47
@Boldeone2: "Az oroszok meg 1941-et! Ha nem üzenünk hadat a SZU-nak a világháborúban, vállaljuk a semlegességet, amit az oroszok kértek, "

vagy akkor már 43-ban megszállnak minket a németek.

Nincs új a nap alatt. Magyarország területe feletti levegőégben van a kelet és nyugat közötti határvonal. EZÉRT sem a tatárok, sem a törökök, sem az oroszok nem tudnak minket tartósan és teljesen a saját érdekszférájukhoz csatolni.
Serény Vélemény 2024.03.13 12:32:48
@Boldeone2: Nagyon érdekes egyébként ez a PEW elemzés, mert a te valósághajlításoddal kapcsolatos következtetésed nem szerepel benne.
Valójában az elemzés inkább a 2018-as, 2020-as, 2022-es választásokon részt vevők demográfiai összetételének változásairól szól, nem arról, amit te helytelenül következtetsz:
"A rebublikánusok a társadalom kevésbé iskolázott, rosszabbul kereső így könnyebben manipulálható részét tudják megszólítani"
bircahang Az álkereszténység 2024.03.11 06:06:00
Sose jó, ha a kereszténység csak szólam. Mert akkor ilyen "keresztények" jönnek elő, mint ez a Jákob ex-nyilas gyerek, ma a Soros Népe Pártja fűrere. Eddig azt hitte, nem jó a homoklobbi programja, de most rádöbbent: nagyon is jó. S közben állítólag alapelvei cseppet se változtak. Mert…..
Serény Vélemény 2024.03.11 09:23:31
@Deak Tamas: "De nem akarsz inkább több nyelvészeti meg kulturális cikket írni?"
Támogatom! :)
A földrajzi ismeretterjesztő bejegyzések, meg a nyelvészeti jellegűek nagyon jók ezen a blogon, azokat olvasom legszívesebben (én is).
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
Serény Vélemény 2024.03.08 09:25:11
@Bayaz: "Szerintem ez egy nagy félreértése a helyzetnek, hogy Trump majd meg tudja oldani a problémát."

Hát ja. Egy kicsit talán fékezni tudja a zuhanást de megállítani már csak a Messiás/Krisztus/Felkent tudná.
Serény Vélemény 2024.03.08 13:30:38
@Boldeone2: "-Nem. Ő csak egy szaros putyinista! Miért nem beszél soha Putyin nyilvánvaló bűneiről? A primitív keleti hadiállam történelmi és jelen szerepérről???"

Figyu, ha nem akarsz a valósággal szembesülni, azt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy minden olyan személyt mondvacsinált okokból negligálsz, akik által közölt tények és vélemények nem férnek bele a véleménybuborékodba.

Nagyon kevés magyar újságíró van, aki személyesen tehet(ett) fel kérdést Putyinnak, az egyik ilyen Stier Gábor. Szerinted ezek után vajon miért nem beszél Putyin """"bűneiről""""?

segítek: nyilvánvalóan elzárná ezt a lehetőséget előtte - hogy ti. Putyin szóba áll vele - ha úgy viselkedne, ahogy a véleménybuborékod alkotói elvárnák, - és ahogy te is elvárnád tőle.
Serény Vélemény 2024.03.08 13:32:48
@Boldeone2: "- A fele munkát talált, a statisztikák szerint, de 1/4 meg illegálban van"

ízlelgessük: a _nem_ korrupt EU-ban, a _nem_ korrupt Németországban a bevándorlók 1/4-e illegálisan van foglalkoztatva?

Nahát-nahát!
bircahang Nem tanultak 2024.03.07 06:06:00
A németek mindig fanatikusak. Most éppen liberális-ateista-szivárványos lobogók alatt. 1941 október és 1944 áprilisa között övék volt a Krím, most szeretnék ezt megismételni. Ha ez tényleg megvalósul, akkor persze tudható a végeredmény: mint múltkor. Ebben az esetben azonban keményebben…..
Serény Vélemény 2024.03.08 10:59:36
@Deak Tamas: "azt honnan tudjuk hogy az oroszok villámháborút akartak?"

Szimpla és logikusnak tűnő érv: a kezdetben bevetett katonai erő nem volt alkalmas egy igazi háború megvívására. Inkább egy "kabuli forgatókönyv" szerinti - vagy szerű - kívülről kierőszakolt puccs volt a cél, ami retorikában a "náci" ukrán kormány leváltásaként, és "nácitlanításként" jelent meg.
Serény Vélemény 2024.03.08 13:16:13
@Deak Tamas: olyan nagy erőfeszítést nem tettek az ukrán légierő, és légvédelem teljes kiiktatására. Szerintem abból a megfontolásból, hogy jó lesz az még utána is...
Serény Vélemény 2024.03.08 13:19:31
@Deak Tamas: tök érdekes, hogy pont ez a narratíva a magyar kormány ellen - szinte tökéletesen ugyanaz a mai napig.
    Ha megkérdik tőlünk, mi a világ megismerésének az útja, a legtöbben azonnal rávágjuk: a tudomány! Mérő László - aki egyaránt beszéli a matematika és a pszichológia nyelvét is - Az ész segédigéi c. művében azt állítja, többféle okosság is létezik.   TUDOMÁNY - A tudományok a hitelesség…..
Serény Vélemény 2024.03.04 11:11:18
@Boldeone2: Egyszóval: orbánahibás.
Serény Vélemény 2024.03.04 15:51:43
@cvsvrs: "de még ugye nem volt föld, hogy a francba mérték a hat napot. "

Azért kell jól ismerni a Bibliát, mert egyébként több feloldása is lehetséges ennek:

pl: II. Péter levél:3:8 Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.

tehát: a teremtés hat napja mondjuk hat, egyforma, vagy nem egyforma időtartamot jelöl, ami akármennyi mai nap vagy év is lehet.
b verzió: a "kezdetben teremtette " és a "A föld pedig kietlen és puszta" között eltelhetett tetszőleges idő is akár, és nem feltétlenül következik a "kezdetben"-ből az, hogy ez a "hat napos teremtés" kezdete is.
és így tovább
Serény Vélemény 2024.03.08 09:43:32
@GyMasa: Igen. És ráadásul ha az ember elolvas egy múlt századi, negyvenes, vagy akár ötvenes évekbeli újságcikket, akkor azok ezerszer jobbak. Az újságíró tud írni, tud fogalmazni, tud normálisan kérdezni. Ez még akkor is így van, ha az akkori újságcikkekben a mögöttes ideológia nem átszüremlik, mint manapság, hanem töményen dől belőle.
A felvilágosodás kezd csúcsára érni. A polgárok elérték: legyen a halál alapjog. Talán nem véletlen, hogy ha polgárokat látok vagy polgári értékrendről hallok, akkor kibiztosítom fegyveremet. Nem igazán szeretnék atomháborút, de mindenképpen pozitív mellékhatása lenne egy atomháborúnak,…..
bircahang Ilyen a diplomácia 2024.02.29 12:12:00
A francia elnök szorgalmazta csapatok küldését Ukrajnába. Ami egyetlen dolgot jelent: nem lesz csapatküldés Ukrajnába. Ilyen a diplomácia ugyanis. Ha komolyan lenne gondolkodás csapatküldésről, akkor erről nem lenne előzetes vita a nyilvánosság előtt. A csapatküldés nyilvános…..
Serény Vélemény 2024.02.29 19:30:00
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!: Á, nem nem akar, még ha akarna sem tud. Ha a katonáikat kivonnák az utcákról, akkor egész franciaország beleborulna a lángtengerbe, mert a békés vallású bevándorlók megcsinálnák nekik jól.