Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsucseharcos

0 bejegyzést írt és 2571 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Madách ma írná Az ember tragédiáját, a homousion-homoiusion ellentét helyett bátran használhatná az emberiség-emberiességet is, egyforma ürügy mindkettő arra, hogy jobb sorsra érdemes emberek essenek egymásnak. A két fogalom fölötti böstörködésnek már köteteket megtöltő irodalma van, amit…..
dzsucseharcos 2011.09.18 16:28:47
@capacete:

"Ezek közül angolul a "humanity" jelenthet mind emberiséget, mind humánumot (emberséget, emberiességet), a francia "humanité" elsősorban humanitást jelent (oroszul nem tudok)."

Oroszul emberiesség = человечность

emberiség = человечество

II. 6. (c) alatt человечность olvasható,

tehát 'emberiesség' a helyes.
dzsucseharcos 2011.09.18 16:30:19
A linkek lemaradtak:
ww2.kulichki.ru/ustav_tribunal.htm

http://ru.wikipedia.org/wiki/Человечество

http://ru.wikipedia.org/wiki/Человечность
magyar-magyar szótár diktátor 2011.02.13 08:28:00
  diktátor -Ha egy hónappal ezelőtt Hoszni Mubarak -ma egyiptomi „bukott diktátor”-  merénylet áldozata lesz, búcsúztatóján a demokratikus világ legdemokratikusabbfelének  legüdébb arcai  képviselteteik magukat, hiszen biztonságuk abban az Egyiptomban…..
dzsucseharcos 2011.02.15 11:59:15
@Budai Hella:
Hogy valaki diktátor volt-e, az sok mindentől függ, pl. a külkereskedelmi és más külpolitikai szempontoktól.

Nicolae Ceauşescu pl. tiszteletbeli lovagi címet kapott a britektől 1978-ban. Akkoriban nem diktátor volt, hanem statesman és leader. A cím adományozásával a munkáspárti kormánynak az volt a célja, hogy meglágyítsák Nicolae szívét Anglia iránt: hátha vesz tőlük néhány harci repülőgépet.

1989. dec. 22-én a brit külügyminisztérium visszavonta Ceauşescu tiszteletbeli lovagi címét, tekintettel arra, hogy Ceau-t megbuktatta a forradalom, és ekkor kiderült róla, hogy mindig is véreskezű diktátor volt.
Egy szubjektív és rövid felsorolás pár olyan nagy névvel, akiknek a halála megrendítő volt számunkra a 2010-es évben. Az eddigiektől eltérően most nem egy ranglista és nem is egy kimerítő lista következik, pusztán egy szubjektív és terjedelmi kereteink közé szorított…..
dzsucseharcos 2010.12.30 15:08:10
   Kollégánk ismerősei még a tavaszi választások előtt egyazon napon látták Velencében (az Adria-partiban, nem a Sukoró mellettiben) Orbán Viktort és Angelina Jolie-t. Nem együtt! De hogy valaki felkeltette az év első hónapjait Velencében töltő filmsztár…..
magyar-magyar szótár sajátnév 2010.09.04 06:48:51
  A sekély, de inkább kéjértelmiseggi képben-nemlevésnek gyönyerő példája került A Mindenható Indexkiajánló-ba [sajátvén „címlap”]. A Sík Endre hoaxálásában legszegényebbnek aljas módon (-> kétfedelűen)   -különben merő…..
dzsucseharcos 2010.09.06 11:03:48
"Végülis a magyarság névadái szokásai is hasonlóak, kezdetekben (XI-XII. sz.) mindenkinek volt egy (pogány ) sajátneve, papíron az apai keresztnévről nevezték (Gyürgy fia László) aztán ragadványnevekkel elkülönböztetve"

Mindenhol így van/volt. A név régen nem volt egy standardizált, stabil valami. Egyrészt időben változhatott valaki neve, másrészt az is előfordult, hogy mások máshogy hívták. Csak onnantól kezdve volt fontos a változatlan, objektív név, hogy arra az államhatalomnak szüksége volt ahhoz, hogy az emberek kereshetők és nyomon követhetők legyenek pl. adó beszedése, szerződések kikényszerítése, katonai behívók kézbesítése céljából. A házszámok bevezetése ugyanilyen modernizációs vívmány. Mind a vezetéknevek, mind a házszámok bevezetése ellen egyfelől ellenállást tanúsítottak az érintettek, másfelől sokáig együttéltek a régi és új típusú nevek.

Vezetéknévre, illetve változatlan utónévre szerintem kb. onnantól van szükség, hogy az adózás nem telkek után történik, illetve általános kötelezettség a katonai szolgálat.

A nemeseknél viszont előny volt, hogy "vezetéknevük" is van, ők nem álltak ellent ennek. Modern példa: chip beültetése valaki lábába lehet az "elnyomás" eszköze (házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom), vagy "privilégium" is (vip-belépő a spanyol tengerparton). A vezetéknév volt a kora újkor 500 méterről kimutatható chipkártyás útlevele vagy cellainformációja vagy Google logja, és a vele szembeni szórványos ellenállás vagy legalábbis berzenkedés ugyanaz volt, mint a mai.
"Mi mindenkit egyformán útálunk!"/egy politikai jógyerekblog jelmondata/ Több, mint huszonötéve már ugyanazok a pofák szarják az arcunkba a spanyolviaszkot a politikai megmondás kategóriájában. Természetesen ezek a pofák, legalábbis ön -vagy egymás…..
dzsucseharcos 2010.08.28 03:17:10
@magyar-magyar szótár:

Sztálin ténylegesen részeges volt, tahó is és bunkó is. Emellett viszont a magánkönvyvtárából több ezer (főleg piros és más színes ceruzákkal) aláhúzogatott-széljegyzetelt kötet került elő. Gazdaságtörténet, mitológia, grúz irodalom, olajfúrótornyok műszaki problémái stb. mind érdekelték. Mindez nem gátolta meg abban, hogy "belső körében" olyan félanalfabétákat tartson, mint Vorosilov. Az egyetlen értelmiségi Sztálin környezetében Zsdanov volt.

Két epizód 1950 környékéről, amikor Sztálin már nagyon leépülőben volt.

1) A 30-as években a marrista nyelvészet volt a dogma a SZU-ban. Ez kb. annyira volt tudományos, mint a liszenkóizmus.
Egy nyelvész hosszú levelet ír Sztálinnak, amiben kritizálja a marrizmust. Sztálin fogadja, este 7-kor, természetesen. A nyelvész előadja az ellenvetéseit. Hajnali 2-ig beszélnek, Sztálin egy kockás füzetbe jegyzetel, mint egy szorgalmas kisdiák.
Nem az az érdekes ebben a történetben, hogy később milyen cikket írt Sztálin, illetve milyen könyvet "szerkesztett" a témáról, hanem maga ez a hozzáállás.

2) Több mint tíz évig írták a hivatalos polgazdtan tankönyvet (azt a vastag fekete féltéglát, Sepilov, Leontyev stb. részvételével). Sztálin mindig megkapta az aktuális verziót, de mindig elégedetlen volt, visszaküldte. Minthogy folyamatosan "változott" a közelmúlt történelme, a tegnapi hősökből folyton reakciós láncos kutyák lettek és viszont, ez a szocializmus történetéről szóló fejezetben is éreztette a hatását. Valamikor 1950 körül bele is került a tankönyv-tervezet aktuális változatába a titóista láncos kutyákkal való leszámolás. Sztálin ezt dühösen visszaküldte, valahogy így: "a politikai gazdaságtan komoly dolog".

A foximaxi ateizmus-kurzusáról még az eszembe jut két dolog. Az egyik a "C" sajtószemle (cím helyett ennyi volt a fejlécén, hogy C), ami egy írógéppel írott heti gyűjtemény volt a külföldi sajtó cikkeiből készült fordításokból. Ma sokan széles látókörűnek gondolják magukat azért, mert időnként elolvassák az amerikai hírportálokat. Akkoriban az elvtársak, akik a mai mitológia szerint a külvilágról semmit sem tudó provinciális tahók voltak, akik semmit sem tudtak a nyugati eszmeáramlatokról, a C-ben hétről hétre olvasták a Le Monde vagy a New York Times legfontosabb cikkeit, ismerték a teljes "rothadó kapitalista" érvrendszert. Jóval "up to date"-ebbek voltak, mint sok mai állítólagos világpolgár, mert a C-ben a német, olasz, portugál, arab stb. sajtót is fordították, nemcsak pl. az amerikait.

Arról nem beszélve, hogy a pártfunkciknak a 80-as években illett továbbképzésekre járniuk. Mondjuk Márkus György-előadássorozatra Thatcherről és Reaganről, nem Tóta W-szinten.
dzsucseharcos 2010.08.28 03:19:57
@dzsucseharcos: Ja bocs, Márkus már nem adhatott elő a 80-as években :)))

Márkus_ról_ adtak elő a 80-as években a füzeteim szerint. Meg Thatcherről és Reaganről.
A Dzsucse harcosai Kezdetét veszi! 2010.06.15 19:03:53
Hálásan köszönjük az elvtársaknak az induló versenyen tanúsított hozzáállást, nem a semminek írtátok őket, mindent fel fogjuk használni, ám ez legyen egyelőre meglepetés. 44 év után a népi Korea ismét világbajnoki mérkőzést fog játszani! Az csak a sors keze lehet, hogy…..
  Két héttel ezelőtt e hasábokon az új kormány kezdeményezéseiről a következőket írtam: „Meglepő és szokatlan visszafogottság tükröződik az elmúlt hetek fideszes megnyilvánulásaiban. A bizottsági helyek elosztásának módjától kezdve, a kormányzati pozíciókat…..
Mandiner blog A hazugság ópiuma 2006.09.08 07:56:00
A hazugság erősen addiktív, ha egyszer rászokik valaki, nem egykönnyen jön le róla. Úgy tűnik: a kormánykoalíció becsületes és kompetens politikusai mind Budapesten, mind országosan beleszippantottak a jóba."Szlovénia kivételével egyetlen újonnan csatlakozott ország sincs…..
dzsucseharcos 2010.06.09 07:06:08
www.metazin.hu/node/2120

Vö.:

1° "a szocik abba buktak bele, hogy önfeláldozó-hősiesen meglépték a válság miatt szükségessé váló megszorításokat".

2° "a fospumpa is bukásra van ítélve, mert kiadást csökkent kolbászkerítés és kánaán helyett, és a csodavárás után most nagyon kiábrándultak a fospumpisták"
Miután a 2009-es Európai Parlamenti választások adatain elvégzett, a szavazók vándorlását kutató regressziós becslésünk alapján úgy tűnt, az ott kipróbált módszer alapvetően stabil és hihető eredményeket adott, úgy döntöttünk, megismételjük a vizsgálatot a 2010-es…..
dzsucseharcos 2010.05.21 13:36:14
@Shinea: "De ebből nem következik az, hogy az MSZP-sek átszavaztak a Jobbikra..."

Vagy ez következik, vagy az, hogy a szocik otthonmaradtak, a Jobbikra pedig korábbi nemszavazók szavaztak, vagy ennek a kettőnek valamilyen kombinációja történt. (Több értelmes magyarázat nincs, nem végtelen a lehetséges magyarázatok száma.)

A szerzők szerint ennek a kettőnek egy bizonyos kombinációja történt.
Mandiner blog Unió Erdéllyel 2007.01.01 15:00:52
2007 első, lustaszürke napján emlékezzünk meg arról, hogy Erdély ma éjfélkor visszatért az európai közösségbe. Persze, nem kell ódákat zengenünk az EU-ról, úgyis elég szkeptikus a hangulatunk mostanság. De egy hosszú távú folyamat részeként talán a mai nap is egy…..
dzsucseharcos 2010.05.05 15:45:42
A mentőcsomag dacára 14,6%-os hozamok a görög kötvénypiacon.

www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=GGGB2YR%3AIND

A görögországi zavargások azt (is) üzenik, hogy a görögök szeretnék, ha nem kellene fizetniük az adósságaikat, ellenben a külföldnek kötelessége vígan finanszírozni őket. Ez az álláspont nem teljesen új Görögországban: 1945-ben vetették fel, hogy az országnak 1 milliárd dollár kártérítést kellene kapnia II. világháborús szenvedéseiért. Ez akkor olyan összeg volt (illetve Görögo. akkoriban annyira fejletlen volt), hogy a kamataiból az ország munka nélkül élhetett volna a megszokott színvonalon.
dzsucseharcos 2010.05.15 21:35:17
Szörnyű idők!

Olvasták ezt? Minden szava arany. A Tényezők rádöbbentek, hogy nem Tényezők többé.

nol.hu/belfold/20100515-a_mediaketharmad

"[Vásárhelyi, ki más] úgy látja, nem volt alaptalan a jobboldal kritikája a baloldaliliberális médiatúlsúlyról, de az újságírás, mondja, klasszikus formájában az ilyen típusú foglalkozás. Jellege, a munka tartalma, az establishmenthez való viszony, az újságírás, mint életforma, életvitel – eredendően inkább a baloldali és főként a liberális értékrendhez, szemlélethez áll közelebb."

Tehát a sajtó alapjáraton ballib, ez lenne természetes, ha nem ballib túlsúlyú, az viszont torzulás. A kettős mérce tudományosan, elvi alapon indokolva.

"Fel kell tenni a kérdést, van-e egyáltalán olyan lap, amelyik a piacról él meg? Amely az állami hirdetések nélkül is eltartja magát? – mondja Hammer Ferenc"

Nincs, de Vásárhelyi megmondta, hogy van jóelfogultság meg rosszelfogultság is.

"[Vásárhelyi szerint] Magyarországon sok a külföldi befektető a médiában, és ez sem feltétlenül jó. Őket ugyanis nem érdekli miből van a profit, milyen a sajtószabadság helyzete."

"Vásárhelyi úgy véli, hogy bár a jobboldali média hazai kézben van, mégsem szolgálja a demokratikus nyilvánosság ügyét."

"Míg a rendszerváltásnál a sajtónak progresszív szerepe volt, most egyre inkább retrográd. A „javítani valamit munkámmal a világ dolgain” ethosza a háttérbe szorult. Jellemző ez azokra az internetes hírportálokra, amelyek korábban a szabadság eszményét testesítették meg: az Index – mondja Vásárhelyi Mária – éppen úgy a jobboldali sajtóbirodalom tagja, mint a Magyar Nemzet, csak sokkal korszerűbben és profibban szolgálja ki egy politikai oldal érdekeit, mint a hagyományos orgánumok. Gyurcsány Ferencet például nem egyszerűen bírálták vagy kritizálták, hanem szabályos propaganda-hadjáratot folytattak ellene"

És a ráadás:

"Hammer Ferenc szerint az úgynevezett első médiaháború a szólás szabadságáról szólt, mert az Antall-kormány „barátságosmédiát” akart. De ez nemigen érdekelte az embereket, mert a szólásszabadság afféle úri huncutságnak tűnt. De most már érdekli: az emberek beszálltak a hírgyártásba, és véleményt mondanak. Sokan most fedezik föl önmagukban a hazafit, illetve a demokratát. Ez az a pillanat – véli Hammer Ferenc –, amikor az elittől elragadták a szólásszabadságot."

A plebs behatolt a sajtóba és elragadta az elittől a szólásszabadságot! Kérem, mi lesz itt? Hova fog ez vezetni?
dzsucseharcos 2010.05.16 12:07:52
@osborne: Ki az a Giró-Szász? Ellenben már Oroszországban is felismerték a Mester zsenijét, olvassák és vitatják szorgalmasan:

perevodika.ru/articles/13488.html
Többször utaltam már arra, hogy az új parlamenti felállás a korábbinál kiszámíthatatlanabbá és érdekesebbé teheti a magyar politikát. Ennek a megváltozott politikai térnek egy fontos aspektusáról azonban még nem szóltam elég hangsúlyosan: az ellenzékbe került három párt…..
dzsucseharcos 2010.05.02 23:48:42
@lorantka_a_gall: Ráadásul a Jobbik úgy erősödött 14,7%-ról 16,7%-ra, hogy közben az ismertsége 30-40% környékéről 70-80% környékéig emelkedett (nagyon sok 2010-es jobbikos az EP választási eredményekből tudta meg, hogy létezik ez a párt). Az, hogy ilyen keveset erősödött a párt az ismertség gyors növekedése mellett, azt mutatja, hogy azok körében, akik ismerik, a Jobbik konkrétan visszaesett. Megpróbálják magukat magabiztos "új erőként" előadni, de igazából elég nagy bajban van a párt, tökéletesen kifulladt és nem tudják, hogyan tovább, mert nem sikerült elérniük azt, hogy tőlük függjön a Fidesz a kétharmados döntéseknél. Vagyis a Jobbiknak semmilyen zsarolási pozíciója nincs, ezzel pedig arra a szerepbe kényszerül, ami szerinte a Fidesz fő bűne volt: nem csinál semmit, csak beszél.
Az elmúlt hetek után, amikor a ballib megmondóemberek egymás után sorakoztak fel az addig védhetetlennek tűnő Gyurcsány-beszéd mellé, sokan azt hittük, hogy kész, vége. Nincs felelős értelmiség, megtörtént az írástudók árulása. Logikai bukfenceikkel, mindent elmosó erkölcsi…..
dzsucseharcos 2010.04.11 23:58:34
@Tehetetlen Dodó: Ne vicceljen, mik derülnek ki! A menzabojkott se Bajnai érdeme?
dzsucseharcos 2010.04.12 00:10:00
@Doomhammer: A pénzpiacok szerint alapvetően két olyan kimenetele lehetséges a választásnak, amely kedvezőtlen. Az egyik eset az, amikor a Fidesznek 2/3-a van. Ez azért rossz, mert akkor reformálnak. A másik az, amikor nincs 2/3-uk, mert ekkor nem reformálnak. Még a legtűrhetőbb egy nagykoalíció lenne, szerintem ez kell a stabilitáshoz és a hisztériák lecsillapításához. A konszenzusos megoldás az lenne, ha a miniszterelnöki pozíciót a Fidesz nagylelkűen átengedné egy semleges technokratának, pl. Oszkónak vagy Bajnainak, esetleg még Veres jöhet szóba.
  A közszolgálati televízió 19 órára tervezett választási műsora nem kezdődött meg, mert úgy gondolják, hogy még tart a kampánycsend, míg a többi adón és az interneten mentek az előzetes kutatások. Az OVB elnöke éppen most (19 óra 16 perckor) jelenti be, hogy addig…..
Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet…..
dzsucseharcos 2010.03.26 17:53:13
@fontana_X: Ami Ács Miklós közgazdász eszmefuttatását illeti: van egy mondás a suszterről és a kaptafáról.

Az a cikk abszolúte nem hozzáértő cikk, csak van az Index szerkesztőségének (és olvasótáborának) egy érdekes előítélete, mely szerint a közgazdászok mindenhez értő univerzális bölcsek, és bármilyen kérdésben az a végső szó, amikor egy igazi Közgazdász nyilatkozik.

Az EP-választásnál tényleg kicsit pontatlanok voltak a közvéleménykutatások, de rögtön a helyére kerül minden, ha leveszünk a Fidesztől 7-10 %-ot és odaadjuk a Jobbiknak. Ugyanis a jobbikosok nagy része rejtőzködött. Ezt közvetetten bizonyítja, hogy a választás UTÁN hirtelen nagyot "esett" a Fidesz és "erősödött" a Jobbik az összes kutatónál - természetesen nem ez történt, hanem csökkent a jobbikos rejtőzködés, miután látták, hogy nincsenek is olyan kevesen és fel lehet vállalni a jobbikosságukat.
dzsucseharcos 2010.03.26 18:32:25
@panelburzsuj:

Ács olyasmikről állítja, hogy a közvéleménykutatók nem veszik figyelembe, amiknek a mérése teljesen alapvető a közvélemény- és piackutató szakmában. Ács feltalálta a kereket.

Azt viszont semennyi közgazdászi tekintéllyel nem tudja megcáfolni, hogy a közvéleménykutatók nem a szavazási szándékokat, hanem az ezekkel kapcsolatos VÁLASZokat tudják mérni. Az meg, hogy a válasz igaz lesz-e, nem a mintavételtől függ.

Ács azt állítja, hogy abból következtet módszertani hibára, hogy konzisztensen alábecsülték hónapokon át a jobbikot. A választás után ugyanezek az intézetek már nem becsülték alá. Megváltozott a módszerük? Ugyan.
  Posta Imre lélekbúvár, a Köztársasági Őrezred volt pszichológusa március 16-i blogbejegyzésével médiatörténeti léptékű hőstettet hajtott végre. A Kuruc-kompatibilis szaftos zsidózásnak ma már az utcai tömegsport hungarista hipp-hipp hurrájaként önmagában aligha…..
dzsucseharcos 2010.03.21 04:59:58
Mandiner blog PolitikaBulvár 2006.08.18 18:59:40
Brit minta alapján nálunk is bulvárosodik a politika: a Nógrád megyei Pásztó városában Dömsödi Gábor ún. tévésztár indul a polgármesterségért MSZP-s támogatással. Dömsödi Gábort a nagyérdemű leginkább a közszolgálati tévé kínos és még  kínosabb…..
dzsucseharcos 2010.03.12 20:47:13
@bz249: A Peak MDF elmélet érvényben marad az eddigi adatok alapján. Peak LMP viszont nem volt és valószínűleg nem is lesz. Az LMP sokkal jobban áll.
  A szabad élet garanciája a törvényes rend, amit minden állampolgárának biztosítania kell, és magának az államnak is törvénytisztelőnek kell lennie - zárja Navracsics Tibor a Fidesz programját. Munka, otthon, biztonság, rend, és nem utolsósorban: elszámoltatás. A Fidesz…..
dzsucseharcos 2010.03.12 20:40:09
@Bloodscalp: Igaza van, ez egy teljesen új és meglepő jelenség, hogy egy párt programja propagandisztikus.

Lehet, hogy a Fidesz egy politikai párt, amely indul a választáson és nyerni akar?!?! Ne mondja, egy világ dőlne össze bennem!
  Készítettünk egy összegzést olvasóink múlt heti tippjeiból (köszönet Martinnak a segítségért), eszerint 61,56%-os részvétel mellett átlagosan a következő listás eredményre számítatok: Fidesz-KDNP 54,32%  MSZP 20,04% Jobbik 17,37% MDF 4,04% LMP 3,29%…..
dzsucseharcos 2010.03.12 12:43:07
@bz249: Az MSZP úgy nyert 150 helyen 1994-ben, hogy (1) mocskosul nagy mázlija volt, (2) háromosztatú pártrendszer volt, azaz a 28%-os liberális tömb és a 27%-os jobboldali tömb között nem volt átszavazás (a tömbökön belül volt).

Most 3 oldal van? Nem tudjuk! Április 11-én kiderül, de addig nem tudjuk.

Melyik az erősebb késztetés jobbikosban, aki 2008 őszén még szoci volt: a zsidócigány Orsós Viktorral szembeni ellenállás, vagy elvből egy esélytelen jobbikos jelöltre szavazni (pl. egy olyan körzetben, ahol az első forduló 42:35:18 lett)? Ha három oldal van, akkor a Fidesz szinte mindenütt nyer. Ha két oldal van, vagy legalábbis együtt él a két oldal és a három oldal elmélete, akkor ez nem biztos.
dzsucseharcos 2010.03.12 12:47:32
@Jobb híján MDF-es: Sok emeszpés viszont azért ment át az emdéefhez, mert attól remélte a gyurcsányi vonal folytatását (progresszió, reformok, liberalizmusra emlékeztető valamik).
dzsucseharcos 2010.03.12 14:44:37
@bz249: 56%, az területi listán elvileg 80-96 mandátum.

A valóságban a Fidesz eredménye a 80-hoz lett volna közelebb, mert mind BAZ, mind SzSzB megyében, mind Budapesten gyengébben teljesített, miközben teljesen kizárt, hogy Komárom-Esztergomban vagy Hevesben 3 mandáutomot szerzett volna az 5-ből. BAZ, SzSzB és Pest megyét (meg Bp.-et) leszámítva minden területi lista nagyon kicsi. Pl. 7 megyében 6 mandátum van. 3/6= 50%. Ez könnyen elérhető. 4/6=67%, ez már szinte elérhetetlen. Tehát egy 56%-os eredményt ez lekerekít 50%-ra.
  Amint azt a rendszerváltás előtti államberendezkedés megmutatta, a de jure általános, egyenlő, közvetlen és titkos választás révén működhet diktatúra (noha az ajánlási, ill. prémiumos rendszer részben sértette ezeket az elveket). Most azonban fordítsuk meg a…..
dzsucseharcos 2010.03.12 14:15:32
@caralho voador:

>Néhány alapvető közéleti kérdés (ki a miniszterelnök, milyen pártok vannak a parlamentben, stb.)

Mit jelent az, hogy "milyen pártok vannak a parlamentben"? Milyen frakciók? Vagy melyik pártnak vannak képviselői? Vagy milyen párti képviselők vannak? Ezeket Ön tudja? Kétlem.
erre a zenére olvasd (-> dugószene) Kamaszkorom hormonturbulenciás zavaraiban nem csak azért szerettem volna lány lenni, mert úgy gondoltam, mit aztán utólag kiderült, jogosan, hogy a lányok sokkal többféleképpen és változatosabban tudnak maszturbálni, az…..
   A lehető legjobbkor hirdette meg alkalmazásfejlesztési versenyét a Nokia: A Nokia 1 millió forintot ajánl fel a legjobb magyar alkalmazás fejlesztőjének   A Nokia a magyar verseny során azt a legjobb, helyi igényekre szabott alkalmazást keresi, ami leginkább…..
dzsucseharcos 2010.03.08 18:12:41
Az Eurostat tegnap ismertette legfrissebb, 2007-es adatokat tartalmazó felmérését az uniós régiók jövedelmi helyzetéről. A gyorsjelentésnek több érdekes pontja is van: az egyik szembeötlő az, hogy a 20 leggazdagabb régió között ott találjuk Prágát (ötödikként!) és Pozsonyt…..
A második poszt egy újabb közismert tévhittel számol le. Azt a mítoszt kell ma tisztább fénynél megszemlélnünk, amely a középkori tudomány elmaradottságának, „sötétségének” legismertebb szimbóluma; a középkori ember görcsös ragaszkodását ahhoz, hogy a Föld…..
dzsucseharcos 2010.02.20 18:27:38
Jó a poszt, hasznos blog lesz ez.

@Loxon:
Meg pl. egy mai szimbolikus térkép:
strangemaps.files.wordpress.com/2007/03/population1024x512.png

200 év múlva ha a pozitivista régészek ezt megtalálják...