Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Intelligent Citizen

44 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiírták a pályázatot a Zeneakadémia rektori posztjára, mert a jelenlegi rektor, akinek mandátuma 2023. október 31-ig szól, a törvény értelmében harmadik ciklusra már nem pályázhat. Egy civilizált országban ez nem lenne ügy, de Budapesten vihart kavart.       Mi történt? Egy rektori pályázat…..
The appointment process for the position of President of the Liszt Academy has recentlyopened, as the current President, who is in office until 31st October 2023, cannot apply for athird term according to law. In a civilised country, this would not be an issue, but it hascreated turmoil in…..
Kezdd el indokolatlanul megvonni az egyébként járó állami támogatást. Ne derüljön mit, miért és miért pont annyit vonsz el/tartasz vissza, semmiképp se válaszolj semmilyen, az egyetem szakmai vezetésétől érkező kérdésre, személyes találkozóra, valódi párbeszédre, érvek megosztására, ütköztetésére…..
Amikor arról beszélgetünk, hogy mi a magyar módi a gazdagság megmentésére, egyszerűen nem tudunk attól a filmjelenettől megszabadulni, amikor A ravasz, az agy... filmben arról ötletelnek, hogy hogyan fognak rövid időn belül lóvéhoz jutni. És jön a seggrepacsizók klubja ötlet, amiből kb 3 hét alatt…..
Ma reggel olvasom az index.hu-n, hogy Bernard-Henri Lévy, az éppen aktuális filozófus guru meglátogatta OV-t, és elbeszélgetett vele. Hát, mit mondjak, nem lepett meg a hír, ismerve a tényt, hogy Lévy úr éppen egy performanszával turnézik a világban. Én ezt szimpla marketingnek vettem, vagyis…..
Egy furcsa véletlen folytán nem tudtam csatlakozni az internethez 1 napig. Mondhatni életem legjobb napja volt. Nem hallottam semmit hazám kis dolgairól. Néha mondjuk nem nagyon értem barátaim, ismerőseim elégedetlen posztjait. A minap utána olvastam egy- két dolognak. És arra jöttem rá ezt a sok…..
Barátnőm kért meg, hogy írjam már le a gondolataimat a nyelvtudásról, és arról, hogy van-e nyelvérzék. Hogy miért is lehetnek érdekesek a gondolataim ebben a témában? Talán azért, mert 10+ évet tanítottam nyelvet, fejlesztettem tananyagot, próbáltam több száz diák fejébe verni az angolt és más…..
Amikor „franciába” szakad magyar testvérünk szembesül a 888.hu oldallal: (Idézet Sanyi bácsitól) „Már bocsánat, de hol a tökömbe találtad ezt a -.. nem találok rá jelzőt- híroldalt. (És ezzel, hogy híroldalnak nevezem ezt a ..... messze felül értékelem). Mondanám nincs lejjebb, de tapasztalatból…..
Egy nem éppen ,,magyarnak" mondható miniszterelnök hazugnak, tolvajnak, embereket megfélemlítőnek állít be egy általa jól ismert népcsoportot. És mindezt megfűszerezi egy Hitler által (csak neki nem middel volt problémája) is kipécézett népcsoport tehetős és máig is haza szerető üzletemberrel. Aki…..
Ülj le, fiam, egyes! Mondta volna megboldogult történelem tanárnőm gimnáziumban úgy 25 évvel ezelőtt, ha a feleletem során azt a logikai utat folytattam volna, amit Orbán Viktor tett meg március 15-i beszédében. Most két dolgot ragadnék ki: 1) a kik mikor kiket űztek ki logikai sort, miszerint a…..
És a stadionokat, a felcsúti kisvasutat, a Karmelita teraszát… Mondjuk, mást nem nagyon tudnának. Ugyanis azt megtette a Fidesz. Az általuk alkalmazott unortodox kampány esetén– a saját termékük promotálása helyett a konkurencia ócsárlása – 8 éve így érveltek volna maguk ellen: lebontják a…..
Cicero beszéde, amit Catilina ellen mondott el, sok mindenben a mostani közállapotokra is igaz lehet. Ezért is választottam alcímnek Cicero méltán híres mondását, vagyis "Ó idők, ó erkölcsök!"  Bár magamat nem tartom egy nagy erkölcscsősznek, és nem igazán szokott foglalkoztatni, ha valaki homokos,…..
Már régen szerettem volna a pénzről és a kriptovalutákról írni, konkrétan november óta készülök, de aztán volt egy vitám szeretett anyósommal, ami elvette a kedvemet az egésztől. Most jött el a pillanat, hogy mégiscsak írok erről.  A vita alapja az a kérdés volt, hogy mi is valójában a bitcoin.…..
Kik a pirézek? 2006-ban a Tárki munkatársai által kitalált nép, akikkel az idegenellenességet mérték az országban. Elég érdekes adatok jöttek ki: a válaszadók 59% szerint a pirézeket nem kellene beengedni az országba, ez később, 2007 februárjában 68%-ra nőtt.  Tudom, hogy ez több, mint 10 éve volt,…..
HB a Fidesz nevében – nem az ismert sörmárka, hanem H. Balázs – köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a nemzeti konzultációban, „vette a fáradtságot, hogy elmondja véleményét a Soros tervről”, és visszaküldte, vagy interneten kitöltötte a kérdőívet. Az állítólagosan véleményt formálók…..
Napok óta füstölgök magamban, és egyre dühösebb leszek. Amiről most fogok írni, ahhoz nekem szakmai tudásom nincs, de cselekvőképes, közügyektől nem eltiltott és 18 éven felüli vagyok, vagyis választópolgár. Nem vagyok politikai elemző (csak gazdasági elemző), de az összefüggéseket és a jósolható…..
Most nem a hét eleji Botka-műsorról szeretnék írni, bár arról is megvan a véleményem. Röviden csak annyi, hogy ha azt állítod magadról, hogy Messiás vagy, mert csak rajtad keresztül van megváltás, akkor hoznod kell a messiási csodákat is, egyébként csak egy kókler leszel. Hát valami ilyesmit…..
Megmondom őszintén, hogy ha valaki azt mondja, hogy egy kovácsolós műsorból fogok életről szóló posztot írni, biztosan megkérdeztem volna tőle, hogy mit szívott. És most mégis ezt teszem. Fut a History Channelen egy sorozat, a Tűzben edzett (Forged in Fire). Nem mondom, hogy magamtól kezdtem el…..
Ennek  a bejegyzésnek a megírására 2017. szeptember 4-e óta készülök, először a Fidesz kötcsei akcióiról a véleményemet szerettem volna röviden megírni, de aztán minden nap történt valami, ami hozzáadott egy véleményt (nem nevezném értéknek, mert nem tartom annak). A múlt csütörtökön még a FB-ra is…..
Az előzőekben volt szó a részvényekről, kötvényekről, most egy komplexebb dologgal fogunk foglalkozni: az alapokkal. Ebben a részben szó lesz még a pénz időbeli értékéről, a kockázatok közül pedig beszélünk majd az árfolyam-kockázatról is, ami egy felvezetése lesz a következő résznek.  Csapjunk is…..
Mostani magyar helyzetről már írtam, hogy komoly erkölcsi válságban van, aminek egy tünete lehet akár egy gazdasági válság is, de most nem ez a téma. A véleményem kifejtését Vona Gábor bocsánatkérésével kezdeném. Személy szerint nagyon becsülendőnek tartom azt a magatartást, amikor valaki felismeri,…..
A fenti kérdésre egy klasszikust, Németh Szilárdot, idézném: a napnál világosabb, hogy (nem Soros) igen. A kérdés csak az, hogy mikor. Szinte minden héten megjelenik a Portfolion vagy más gazdasági bulvárportálon, hogy jaj, XY, aki a 2008-as válságot is megjósolta (!itt ez a szó nagyon lényeges!),…..
Előzőekben már elkezdtem egy szcenárió-elemzést arról, hogy merre is tart Magyarország, milyen lehetséges kifutása lehet a mostani állapotoknak. Korábbi részben Zimbabweval ismerkedtünk meg. Volt hozzászólás, hogy remélhetően a következő közelebb lesz minden szempontból, de az az igazság, hogy nem…..
Már beszéltünk a részvényekről és a kötvényekből, így az intézményekkel folytatjuk a sorozatunkat. Most nem a befektetői intézményekről (vagy intézményi befektetőkről- magánnyugdíj-pénztárak, biztosítók stb) fogunk beszélni, hanem a kötvény és részvénypiac mögötti…..
Az utóbbi napokban sok minden foglalkoztatott. Itt volt hétvégén a Pride, aztán itt vannak ezek a csodálatos plakátok, amikről már írtunk, Balog Zoltán "emberminiszter" (ettől a kifejezéstől komolyan kiráz a hideg) fantasztikus érzékenysége az álhírek iránt, aztán Soros díszpolgártalanítása. Én…..