Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ekrü

0 bejegyzést írt és 2607 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
Ekrü 2021.05.18 09:31:50
@Nancsibacsi: Rengeteg ilyet láttam én is.A legtöbb esetben úgy végződött,hogy 7-10 év együtt élés után a pasi lelécelt és egy éven belül elvette a következő nőjét,majd villámgyorsan jött is a gyermek.A nők meg ott maradtak 33-35 fölött egyedül. Mindig elgondolkodtam rajta,hogy miért ilyen idióták a nők? Nem tűnt fel nekik,hogy a párjuk csak hülyíti őket? Ha egy pasi nem akar egy nőt egy-két éven belül elvenni és vele gyermeket vállalni,akkor az alapból azt jelenti,hogy számára az a nő nem feleség és anyajelölt.
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
Ekrü 2021.05.17 16:54:04
@Boldeone Bull:
"Ez egyik sem igazolja, hogy nem alkalmas miniszterelnöknek !"-Hihihiiii...Bocs ,de ez a hét vicce...Innentől kezdve nincs mit mondanom neked,csak remélem,hogy minél többen olvassák a hozzászólásod,ha lássa meg ország-világ,hogy hogyan is gondolkozik az ellenzék....
Ekrü 2021.05.17 17:06:00
@Boldeone Bull:
"Budapest, Miskolc , Szeged , Pècs- ellenzèki vezetèsű , vs Debrecen Fidesz . A megyei jogú városok esetèn:13-10 a Fidesz javára,"-Csak szólók,a 13-10 a Fidesz javára azt jelenti,hogy a Fidesznek van 13 az ellenzéknek meg csak 10.Szövegértés pls....
"a tízerernèl nagyobb lèlekszamú települèsek felén kb, nem komanypárti a polgármester ....
"- Szerintem ezt is gondold azért újra...Ha ez valóban így lenne akkor a megyei közgyűlésekben nem tudott volna 2014-hez képest még erősödni a Fidesz.Míg 2014-ben 225 mandátumot szerzetek, 2019-ben 244-et. :))))
Ekrü 2021.05.17 18:23:42
@Boldeone Bull:
"Èn azt állítom , hogy a legnagyobb városokban ès Budapesten az ellenzèk erősebb lett: "-Nem,te azt állítottad,hogy a megyei jogú városokat az ellenzék nyerte,a 10 ezer felettiekben meg annyit ért el mint a Fidesz. :))))
De szerintem kiegyezhetünk ebben az "erősebb lett-ben". Ha ugye 13 megyei jogú város a Fideszé, 10 pedig az ellenzéké akkor az százalékban kifejezve 56,52% a Fidesznek és 43,47 az ellenzéknek. Én benne vagyok. :)))))
A nagyon is pragmatikus énemet kell elővennem ahhoz, hogy ezen egyáltalán gondolkodjam. Az ugyanis nem változott, hogy olyan formációra, amelyben Gyurcsány mint "baráti" (felebaráti) politikus érintett, ennek az Istennek az ege alatt nem fogok szavazni. Emiatt pedig automatikusan a pálya szélére…..
Ekrü 2021.05.15 09:36:43
@BölcsÉsz: Nagyon nagy a különbség aközött,hogy akcentussal beszélem az angolt vagy egyáltalán nem beszélem.Az akcentuson ugyanis nem zavar benne,hogy megértsem amit mondanak és válaszoljak rá,viszont ha nem beszélek angolul akkor ugye nem is értem amit mondanak és válaszolni sem tudok.
Ráadásul elsiklasz a fölött,hogy a többi ország vezetői is jórészt akcentussal beszélik az angolt,kivéve persze Boris Johnsont , hisz egyik sem angolnak született. :)))) Szóval ebben a helyzetben akcentusra hivatkozva mentegetni a tudatlant, jókora öngól. :)
Ekrü 2021.05.15 09:51:12
@horrorpornó bábszínház:
"Te viszont nem felejtetted el a munkásőr múltadat,
Ahogy látom, már tényleg csak a leghülyébbek vállalják ezt a munkát a Lendvay utcának. De te köztük vagy,"- A személyeskedés NEM érv,csak a hozzászóló ostobaságát mutatja.
Amúgy munkásőrnek egy kissé fiatal vagyok. :))))))
"Karácsony középfok környéki szinten beszél angolul. "- Jah....Középfok környékén....Ez mit is takar? Elég egy tolmács ha megkérdezik tőle,hogy " Do you speak English ?"
Ekrü 2021.05.15 09:55:31
@Sir Gombóc:
"Karácsonynak valóban nincs nyelvizsgája, de elvileg társalgási szinten ő is tud angolul. Legalábbis az életrajzi adataiban ez szerepel. "-Aha.Elvileg.... Akkor nincs is semmi baj,majd legközelebb ha angolul kérdezik az életrajza felel helyette. :)))))))))))))
Lázár János a minap arról beszélt, hogy Magyarországon lehetetlen konszolidációt teremteni. Még a Fidesznek sem? Csizmadia Ervin blogjában Széll Kálmánt is emlegeti és persze Bethlen Istvánt is...
Ekrü 2021.05.12 19:43:27
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"De jó hogy száz év múlva is ötven év lemaradással leszünk a haldokló hanyatló nyugat mögött!"-Mégis melyik nyugatra gondolsz? Ott ahol a választások alatt egymás fejét verik be a demokraták meg a republikánusok? ( Igen, a demokraták sem jobbak,láttuk az elmúlt 4 év alatt mit műveltek...) Vagy ahol egymást érik a tüntetgetések,autófelgyújtások és polgárháborús helyzet van heteken keresztül? Elég megnézni bármelyik nyugati országot választások alatt....Nos, nem hiszem,hogy a "választási kultúrájukat" utol kéne érjük.
Ekrü 2021.05.12 19:48:07
@birka menet: Ehhez képest a Medián ma egészen más jövőt vetített elő...:)))) De nem kell félnetek.A Fidesz ellentétben a "demokratikus" baloldallal, nem fenyegeti a másként gondolkodókat börtönnel....Ez különbözteti meg őket ettől az ellenzéktől....
A rendszerváltás utáni magyar politikai legsúlyosabb egyénisége kétségtelenül Rapcsák András, egykor hódmezővásárhelyi polgármester és egy időben országgyűlési képviselő volt. A meglehetősen harcias stílusáról ismert kereszténydemokrata politikus környezetében kezdte bontogatni szárnyait az a Lázár…..
Ekrü 2021.05.11 09:00:42
@DFK:
10/10
:))))))))))
Ekrü 2021.05.11 09:03:05
@chrisred:
Szerintem nem kéne mentegetnetek a menthetetlent....Vannak helyzetek amikor jobb ha az ember csöndben marad.
Ekrü 2021.05.11 11:10:09
@chrisred:
"A saját előítéleteddel küszködsz."-Kétlem....De persze ha szerintetek Karácsony kijelentése rendben van....az bizony csak titeket minősít.Ezek szerint neked teljesen rendben van az ha valaki más kinézetével viccelődik.No comment...
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
Ekrü 2021.05.05 18:40:02
@G. Nagy László: Szerintem te nem érted amit mondani akartam @ arthurthedent-nek.Azt mondani,hogy a "A kereszténység a hibás, igen. Nem a ma élő keresztények, hanem a keresztény eszme. " az pont akkora baromság mint azt mondani,hogy "A liberalizmus a hibás igen. Nem a ma élő liberálisok,hanem a liberalizmus eszme maga...".
Hisz éppúgy nem a kereszténység a hibás abban ,hogy egyes emberek inkvizíciókat hoztak létre a nevében,mint ahogy a francia forradalom jelszava is a"szabadság,egyenlőség,
testvériség" volt.
". Hármas jelszava: „Szabadság, Egyenlőség, Testvériség” (Liberté, Égalité, Fraternité) máig ott olvasható számos középületen. "A szabadság lényege, hogy azt tehetjük, ami nem árt mások jogainak." ( by Wikipédia)
Azt a vége a jakobinus diktatúra lett.
De ezekről sohasem az eszme maga tehet,hanem az emberek,akik ezen eszméket rossz célra használják.
Ekrü 2021.05.05 20:59:27
@arthurthedent:
"Hibás elképzelésekből logikus gondolkodással levonták azt a a következtetést, hogy jobb az embereknek, ha megkínozzák őket és így a menyországba jutnak."-Ez marhaság.Sohasem azért kínozták az embereket mert azt hitték,hogy így a Mennyországba juttatják őket.A kínzások mindig valamilyen céllal történtek,vagy a hatalom megtartása, vagy anyagi haszonszerzés,vagy pozíció féltése, vagy csak bosszúból való feljelentés miatt.Semmi köze nem volt az igazi keresztény eszmékhez.
Egyedül az eredeti elképzelés, a kereszténység állításai voltak a hibásak."- Mégis mely állítások szerinted azok amelyek hibásak? Kíváncsian várom. (Persze nem bemondásra,hanem,a forrás megjelölésével)
Az április hónap valóban bolondos volt. Az évszázad eddigi leghidegebb áprilisa hagyott el minket, és szerintem nagyon kevesen sajnáljuk. Ezzel ellentétben viszont a hónap végén hirtelen szabad lett  vásár, és lehetett vakcinát választani. Érdekes események alakultak ki...
Ekrü 2021.05.03 08:52:35
@élhetetlen:
" Rengeteg Pfizer van az országban, és ütemezetten jön is, csak a kormány ül rajta, hogy elnyomhassák a kínait, nehogy a nyakukon maradjon, mint azok a lélegeztető gépek, amikhez nincs személyzet."- Oh,most ezzel a hazugsággal jöttök? Minden nap közlik,hogy mikor melyik vakcinából mennyi adag jött az országba és melyiket kiknek adják.Nem titok utána lehet nézni.Ez is pont olyan hazugságotok mint az,hogy szándékosan keveritek az itthon beadott kínai vakcinát a Braziliában használt vakcinával,vagy az a riogatásotok,hogy a keleti vakcinákat nem fogják elfogadni.
"Még minden változhat, "-Aha.Szóval változhat...Szándékosan terjesztetek hazugságokat és utána azzal takaróztok,hogy ti megmondtátok,hogy még "változhat".Na ez a sunyiság jellemző az egész baloldalra...
A Házipatika meg mint hiteles forrás,na ne viccelj...Röhögnöm kell...Te oda jársz gyógyítani magad ha beteg vagy? :))))
"Kinek kell szégyellnie magát?" -Mindazoknak akik az életmentő vakcinákról politikai előnyszerzés miatt képesek embereket lebeszélni és őket a veszélynek kitenni.Bizony azok mind gyilkosok.
"Nem annak, aki ilyen idétlen kártyát ad ki?"-Csak szólók,az EU is ad ki kártyát, igaz ,hogy ők a rájuk jellemző Pató Pál uras magatartással már csak akkor mikor az emberek nem sok hasznát fogják látni,mert már eltelik a nyár 2/3-a.
Ekrü 2021.05.03 09:02:43
@chrisred:
"Jelenleg Kínába is csak azok utazhatnak Európából, akik kínai vakcinát kaptak. "- Miért mit gondoltak az EU vezetői? Kína nem fog ellenlépéseket tenni? Szerinted ki járna azzal rosszabbul,ha nem fogadnák el egymás vakcináit? Hát nem Kína.Gondolod,hogy nem hiányozna az EU-nak az a rengeteg turista aki onnan jön? Plusz azok akiket szintén a kínai vakcinával oltottak? Szerbek,Brazilok,nagyon sok ázsiai ország,a közel-keletiek?
Az már csak hab a tortán,hogy az összes nagy cég Kínában gyártat.Majd,hogy fognak odautazni a vezetőik ha kölcsönösen nem fogják beengedni egymást az országukba?
Ti tényleg ennyire buták vagy rosszindulatúak vagytok?
Abba kéne hagynotok a rosszindulatú hazugságaitokat mielőtt még több ember hal meg miattatok.
Most komolyan, miért finomkodunk itt? Nem kellene megnevezni azt, akinek ez az egész az érdekében állt? Minden ki van találva, de valamiért a kutyának se kell a kínai, meg az Astra. De az nem lehet, hogy ne legyen meg péntekre a négymillió. Üres lelátó előtt nem lehet bajnok a Fradi, a most…..
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
Csúcsra járatja a kormány bizonyos tények elhallgatását, a számsorok manipulálását, a járványügyi adatok kozmetikázását. Most már attól sem riad vissza, hogy csúsztatásokkal elérjen olyan dolgokat, melyeket a valóság bőven megcáfolna. Teszik ezt azért, hogy az emberek bizalmatlanná váljanak a…..
Ekrü 2021.04.29 10:02:52
@Etniez:
"Az oltásokról annyit, hogy az ismerőseim nagy része már oltott, keletit szinte senki sem kért, ketten Sputnik, kínait senki."-Ez kb olyan mint amikor a 2018-as választások után felháborodva írtátok a Facebookon ,hogy ti nyertetek mert az ismertségi körötökben mindenki az ellenzékre szavazott.Ezt pedig miniszavaztatással kívántátok bizonyítani. :))))))
Had világosítsalak fel.Véleménybuborékban élsz.
Nekem nagyon sok ismerősömet kínaival oltották.60 +-kat is és fiatalabbakat is.Pl nagyon sok 30-as ismerősöm ezt kérte az EU által engedélyezett Astra helyett.
Ekrü 2021.04.29 10:07:43
@Etniez:
"Nem baj, azért a krumpli jár, ne keseredj el. "-Szerintem se...:)))))))
index.hu/belfold/2021/04/29/koronavirus-magyarorszagon-jarvany-adatok-covid-19-egeszsegugy-fertozottek-oltas-vakcina/
Tudod okos ember nem csak egy helyről tájékozódik és főleg nem a kamuhíreiről híres 24.hu-t választja.Ennél már csak a 444 van lejjebb.
Na ezért van az,hogy véleménybuborékban élsz,és kerek szemekkel csodálkozol ha szembejön a valóság.:)))
Egy gondolat erejéig felejtsük el a fél éve tartó bezártságot és a lassan csődbe menő vendéglátóipart és turizmust. A politika szereti hangoztatni, hogy a Covid megtámadta a lakosságot és harcban állunk a vírussal. Ez nagyon szép és hangzatos hasonlat, de ha most ténylegesen háború dúlna a világban,…..
Ekrü 2021.04.27 15:12:08
@FlybyWire:
"Fetrengenék a röhögéstől, ha nem éppen az életünkkel játszanának.... "-Az enyémmel ugyan nem,hisz oltva vagyok.Ahogy a családom minden tagja kezdve a nagyszülőktől egészen a 20 éves gyermekemig. Ahogy az ismeretségi körömben is minden család.
Jelenleg annyi vakcina van Magyarországon,hogy aki most regisztrál,simán tud időpontot foglalni magának.Szerinted meddig kéne várni még a nyitással? Miért kéne nekem bezárva maszkban élni azért mert a Kiss Jóska nem hajlandó sem regisztrálni sem beoltatni magát?
Ekrü 2021.04.27 15:26:02
@birka menet:
"ugyanis semelyik oltás sem garantálja, hogy 100% biztonsággal védett leszel, mert"-Ilyet senki sem állított.Viszont egy dolog egy betegségen kevés tünettel átesni és egy másik dolog belehalni.
A bárányhimlőt is elkaphatod oltás mellett,de azért nagyon nem mindegy,hogy 40 fokos lázzal,tele viszkető kiütéssel vészeled át, vagy lesz pár nem viszkető pöttyöd és 4 nap alatt elmúlik.
"beolthatod magad barmlyik vakcinával, senki nem fogja neked garantálni, hogy nem kaphatsz el olyan covid mutánst, ami ellen az oltás pont hogy nem hatékony semennyire."- Akkor szerinted mi a megoldás?Üljünk életünk végéig bent a házunkba és rettegjünk,hogy meghalunk a mutánstól? Esetleg a mutáns mutánsától?Hisz még számtalan veszély leselkedik rád a covidon kívül is.Pld elüt egy autó....Vagy a fejedre esik egy tégla...
Ekrü 2021.04.28 07:19:24
@birka menet:
Szóval szerinted egy oltás sem garantálja a védettséget és nem védenek az összes mutáns ellen,ezért nem kell nyitni. Mégis meddig? Mert ugye ezek a dolgok pont olyan igazak lesznek fél év vagy egy év vagy két év múlva is.:)))))) A vakcina nem lesz hatásosabb és nem fog védeni minden mutáns ellen akkor sem ha esetleg az ellenzék kerülne hatalomra.
Ha te egész életedben bezárva akarsz élni az a te dolgod.Minket normálisakat viszont hagyj élni.
Vajon mi lesz azokkal, akik határátkelőként külföldön kapják meg az oltást és mondjuk Magyarországra látogatnának? Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik…..
Ekrü 2021.04.26 15:01:10
"Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik (külföldön élő, beoltott, de magyar védettségi igazolványt felmutatni értelemszerűen nem tudó) fele nem?"-Ha a külföldön élő be van oltva és ezt igazolni is tudja akkor nagy valószínűséggel nem fordul elő.Mint ahogy a görögök is meg a horvátok is kijelentették ,hogy bármilyen védettségi igazolványt elfogadnak,úgy itt is el fogják fogadni a német,angol,francia,szlovák szerb stb. igazolványt.Az az európai ország amelyik turistákat szeretne látni,az bizony el fogja fogadni a más ország védettségi igazolványát is.

" A Telex írta meg egy Szerbiában beoltott pár történetét, akik a Nemzeti Népegészségügyi Központtól azt a választ kapták kérdésükre, hogy „a védettségi igazolás megszerzésének feltétele, hogy az oltás felvétele Magyarországon történt”."-A Telexnek ez a cikke félrevezető és pánikkeltő és féligazságokat tartalmaz.Az ugyanis,hogy magyar védettségi igazolványt csak a Magyarországon beadott oltás után állítanak ki (ami teljesen jogos,hisz a magyar hatóságok hogyan vállalhatnának felelősséget egy más országban állítólag beadott oltás után), az nem jelenti azt, hogy nem fogják itthon elfogadni a Szerbiában kiadott igazolást.A kettő nem zárja ki egymást.

Azok az országok akik turistákat szeretnének fogadni,meg fogják oldani. Példa erre Görögország , amelyik fennen hirdeti már most ,hogy minden védettségi igazolással rendelkezőt tárt karokkal vár.Az EU meg szokás szerint csak kullog az események után....
Tavasz van. Ébred a szerelem, pezseg az élet! Az ország gázszerelője házasodni készül. A bulvárlapok romantikusan tálalják, miként bűvölte el csillogó intellektusával és ragyogó férfiúi bájaival a televíziós riporternőt. Szép szál legény na. Ez a drága ember még dubajozni is elvitte a járvány…..
Ekrü 2021.04.24 07:36:52
@a nagy hohohorgász:
"azért valljuk be, igen kevés az esély hogy rájuk talált a szerelem, főleg hogy a kanca előző férje bizonyos bochkor Gábor... "-Csak szólók,Bochkor Gábor bizony idősebb mint Mészáros Lőrinc és elnézve a mostanában róla készült képeket,bizony eljárt felette az idő.Azt meg azért te is tudhatnád,hogy 10 év együttélés után a végén nem az számít,hogy az illető,hogy néz ki,talán ezért is vált el útjaik 2018-ban.Nőként mondom neked,ha választanom kéne Bochkor és Mészáros között akkor nem Bochkor Gábort választanám és választásomhoz semmi köze nem lenne a pénzhez...Mint ahogy írtam 40 felett egy nő már nem a pénzt nézi....
Ekrü 2021.04.24 07:44:09
@_atpijkamo_:
Te pedig egy icipicikét sem vagy irigy ugye? Jah,de....
Amúgy neked milyen végzettséged van?Mert ugye az általad lebutázott nőnek van egy orvosi diplomája ,mellette pedig egy egészségügyi közgazdász diplomája....
Ekrü 2021.04.24 07:52:00
@Világbajnok moderálás pedomatyi 13 szor törölve:
"Tudod hány rádiós nyomorog? Orvosként meg mehetne a Covid osztályra. "-Az,hogy sok rádiós nyomorog az nem azt jelenti,hogy ő is.Mint ahogy pld. kétlem,hogy Sebestyén Balázs nyomorogna.Vele is bajod van?
A Covid osztályra meg miért menne?Az,hogy nem a szakmájában dolgozik (ahogy rajta kívül még nagyon sok ember ebben az országban),attól még ő elvégzett egy orvosi egyetemet.Márpedig oda nem a hülyék járnak,azokat a kommunikáció-büfé szakokon találod meg....
MaGYAUR Orbán „hadműveletei” 2021.04.20 19:51:40
Orbánnak fontosabb a járvány elleni harcnál a hatalom hosszú távú megtartása, amibe belefér még egy 2022-es taktikai visszavonulás is. A járványra hivatkozva kihirdetett jogi-végrehajtói teljhatalmat, valamint a magyar állam és az EU anyagi erőforrásait nem annyira a magyar nép legelesettebb…..
Ekrü 2021.04.22 14:42:54
@chrisred:
"Függetlenül attól, hogy senkinek haéványlila gőze sincs a vakcinák várható hatásairól, főleg hosszú távon."-Ez mindegyik oltásról elmondható.Az EU által elfogadottakra is.Ráadásul,míg az orosz és a kínai vakcinákat olyan technológiával készítették ami rég óta ismert,addig ugye ez a Pfiezerről nem mondható el.mRNS eljárással készült vakcinákkal embereket oltani eddig sehol a világon nem engedtek,s gyanítom,ha nem lett volna a covid járvány még jó pár évig nem is engedélyezték volna.
"Mármint arról van szó, ha valaki nem hajlénadó magát beoltatni AstraZenecával? "-Ha jól emlékszem az EU engedélyezte és engedélyezi a mai napig.Sőt a bajuk jelenleg nem az,hogy nem jó,hanem ,hogy nem szállít időben.Akkor szerinted az uniós gyógyszerügynökség ennyire dilettáns vagy meg akarják ölni az EU polgárait?
     Ez a név nekünk, egészségügyieknek  biztonságot adott. A tőlük kikerült termékek  milliók életminőségét javították. De ez sajnos nem volt elég. Vagy túl sok volt?      A SARS-2 COVID-19 elleni oltóanyagok közül messze a legtöbb negatív hír az ő vakcinájukkal kapcsolatban jelent meg. Pedig a…..
Ekrü 2021.04.22 11:19:57
@mojoking77:
Szerintem ez emberfüggő.A kisebbik gyermekem a Pfizer-től két hétig alig bírta felemelni a kezét,míg nekem csak egy napig fájt a karom.Ismerőseim közül pedig volt olyan aki a Szputnyiktól belázasodott,de volt olyan is akinek kutya baja nem lett,oltás után rögtön jött dolgozni.
Meglepetésemre a regisztráció utáni héten már felhívott a háziorvosom, hogy van lehetőségem COVID-19 vakcinát kapni, élek-e vele? AstraZenecát kapnék...
Ekrü 2021.04.21 10:24:20
@Void Bunkoid:
"mjd akkor érzem jogosnak ezt a felvetésedet, amikor majd a szintén nem itt élő, nem ide adózó ukránok nem járkálnak ide szavazgatni. "-Ilyenkor gondolkodom el azon,hogy miért kap szavazati jogot az,aki ennyire ostoba,hogy ilyen baromsággal meg lehet vezetni.
"Magyarország alaptörvényének Alapvetés fejezetének XXIII. cikke és az Állam fejezet, Az Országgyűlés alfejezet 2. cikke szerint minden állampolgárt általános és egyenlő választójog illeti meg, "
Tehát Magyarországon parlamenti választáson kivetél nélkül CSAK magyar állampolgár vehet részt.Lakcímmel rendelkező állampolgár szavazhat listára és egyéni képviselőre is,míg lakcímmel nem rendelkező állampolgár csak listára szavazhat.Ellentétben az önkormányzati választással,ahol is a német Hansi,aki ugye soha nem volt és nem is lesz magyar állampolgár és csak egy évig lakik itt simán leszavazhat Budapest főpolgármesterére....De gondolom ez nem zavar téged,csak az ha magyar állampolgár szavaz a parlamentin....
Ekrü 2021.04.21 10:25:13
@otunde: Matyika,úgy látom kivertem nálad a biztosítékot. :))))) Örülök neki.:)
Nálunk amúgy szabadság van, egészen addig, amíg nem az állami szférában dolgozol. Vagy a szétadóztatott, államilag dominált gazdaságban nem függsz a közbeszerzésektől.  Az eltörlés szubkultúrája? (Illusztráció: u j e s h, Unsplash) Szerinte gáz, ahogyan Orbán Viktor kommunikál a járványról, és az…..
Ekrü 2021.04.20 10:03:50
@midnigh:
"Káslerék megfenyegették Zachert az első rész után. A Szabad Európa azért nem hozta le a második részt, mert Zacher nem akarta, mivel megijedt. "-Már ,bocs de ha nekem igazam van fenyegethetne bárki.Zacher "állítólag" világhírű doki,ugyan mi baj érhetné? Orvoshiány van mindenhol...Persze ha abban az interjúban bizonyíthatóan valótlant állított akkor ugye már más a dolog fekvése.Gondolom a Szabad Európának sem fontos egy interjú leközlése,ha kinéz érte egy jó kis sajtóper, no meg egy horribilis összegű kártérítés fizetése...
Ekrü 2021.04.20 17:35:20
@midnigh:
"Egy EU-s állampolgár mégis hogyan lehet bevándorló az EU-ban?
írtad itt:"-Örülök neki ,hogy annyira jó hozzászólásokat írok,hogy érdemesnek tartod elmenteni és visszakeresni őket,még akkor is ha épp teljesen másik blogban teljesen másról folyik a vita. :))))
Viszont el kell szomorítsalak,részemről ez nem kölcsönös,ugyanis halvány fogalmam sincs ,hogy melyik poszthoz éppen mit szóltál hozzá. ...
Egy, az eddigi (hideg)háborús hadszínterek között egy, újabb van kialakulóban, mások szerint pedig már nagyban zajlik is a Covid–19 vakcinák gyártóinak háborúja, amelyben legyünk oltás mellettiek, vagy oltásellenesek, ha nem is vagyunk/leszünk vesztesei az egésznek, de mindképpen kapkodjuk a…..
Ekrü 2021.04.20 15:28:10
@kommentes nikk: Így igaz.Viszont mégiscsak több a tapasztalatunk mint az mRNS vakcinák esetében.Ráadásul ilyen eljárással készült vakcinákkal már engedélyezett oltásokat is végeztek,tehát maga a technika nem kísérleti stádiumban van.
Ezzel szemben eddig egyetlen DNS vagy RNS-vakcinát sem engedélyeztek emberi használatra így a tényleges hatásuk egyáltalán nem ismert.Ettől persze még lehet jó,de kikiáltani a legjobbnak úgy,hogy még fogalmunk sincs róla ,hogy milyen ténylegesen azért erős túlzás.Hisz könnyen lehet,hogy ha nincs a Covid-19 akkor még jó pár évig nem is engedélyezték volna ezt az eljárási módot.
Két értelemben is belazulhatott a miniszerelnök: a járványkezelésre is jellemző ez, de annak is örülhet, hogy a nép jobban elismeri áldásos tevékenységét, mint korábban. Mindkettőről durva dolgokat tudtunk meg a napokban. Járványkezelés ügyben a helyzet világos: extrém magas fertőzöttség mellett…..
Ekrü 2021.04.18 12:47:02
@white999: Csak szólok ingoványos talajon jártok.Arra valók a szakemberek,hogy elemezzék a helyzetet és ennek a tudásnak a birtokában döntsenek.A céltalan riogatás visszaüthet.Ez pont olyan mint a keleti vakcinák esete.Ahogy látták az emberek,hogy semmi baj nem történt egyre többen regisztráltak és oltatták magukat,az ellenzék meg jelenleg ott tart,hogy lázasan próbálja törölni a közösségi oldalakról a korábbi uszító irományit.Pont így lesz a nyitással is, a Fidesznek meg nem kell mást tennie,mint ezeket a cikkecskéket elmenteni,lefotózni és választás előtt folyamatosan mutogatni az embereknek.
Ekrü 2021.04.18 12:47:32
@igazi hős:
"Most 4 hónapig döngetik a mellüket, hogy 2-3 hét előnyben vagyunk a legtöbb EU országhoz képest, amikor utolérnek minket, akkor találnak más "sikert". "-Ezt már nem fogják behozni.Ha nálunk júliusban már mindenkit beoltottak aki szerette volna és teljes nyitás lesz és ugyanezt az állapotot a németek 3 hét múlva érik el az bizony nem utolérés.
Hogy értsd,az a futó amelyik 10 másodperccel később ér a célba az nem utolérte az elsőt csak épp később ő is célba ért.Másodikként.
Brad Pitt nem csupán játssza a kaszkadőrt a Volt egyszer egy Hollywoodban nyújtott Oscar-díjas alakítása után, hanem úgy fest, maga is kvázi kaszkadőrnek áll új filmje, a John Wick társrendezőjének Bullet Train című akció-thrillere miatt. A Deadpool 2-t, az Atomszőkét és a Hobbs & Shaw-t…..
Robi a minap elmélkedett arról – nem kis „Na, ugye?” érzéssel –, ahogy az online előválasztás kapcsán a Momentum a saját csapdájában vergődik. Vergődik? Csapdában? A sajátjában? Érdekes kérdés, hogy a politikai spektrum közepén álló új, fiatal, tiszta erőként való felbukkanása óta a Momentum hogyan…..
Ekrü 2021.04.14 07:54:07
@andras_2:
"megegyeztek, hogy nem fogják tolerálni. a Jobbik nem is zsidózik."-Gondolom emiatt indították Borsodban Bírót.No meg emiatt védték Baranyi Krisztinát.Legalábbis nem hallottam,hogy követelték volna a lemondását...

"hogy a faszimban ellenőrizte volna, te elmebeteg? Kórozs nem hatóság. "-Ellenőrizetlen videót NEM adunk közre.Annak,hogy a nő nem is mentős bármelyik újságíró utána tudott volna nézni,ha nagyon akar.De láthatóan nem akartak.Ráadásul ugye ott van az ellenzék sorozatos videóhamisítási ugye, lásd Teller levél,bajai videó....

"1) ki a faszomat érdekel ez? hányan mennének el, néznék meg?"-Ja,ha már titeket sem érdekel a saját szakpolitikusaitok mondandója, akkor no comment...
"2) lezárás alatt akarsz konferenciát rendezni. elmebeteg vagy. "tombol a járvány" írod. de konferenciát rendeznél."-Online videó konferenciáról ezek szerint még nem hallottál....:))))))
Ekrü 2021.04.14 10:15:25
@andras_2:
Már bocs,de ha egy újságíró arra képtelen,hogy felhívja az OMSZ-t ,akkor az nem menjen újságírónak.Ha pedig az ellenzék olyan hülye ,hogy ellenőrzés nélkül közreadjanak kamuvideókat,akkor nem valók az ország vezetésére.

"mondja ezt egy Fideszes, miközben Orbán programot se ír a választásra, mégis rászavazol, te kis selejt"-Ennek mi köze van ahhoz ,hogy ti ezek szerint a saját ellenzéki szakpolitikusaitok véleményére nem vagytok kíváncsiak? Akkor mi alapján várjátok el,hogy mások elhiggyék amiket mondanak?

"ha online "konferenciára" gondoltál, az még kevesebb embert érdekel a szakértők száraz, esetlen vartyogása zoomon. "-Ja,hogy nektek ilyen dilettáns szakpolitikusaitok vannak,hogy még ti sem tudjátok meghallgatni őket? Akkor mégis miért kéne rátok szavazni?
Ekrü 2021.04.14 10:19:28
@andras_2:
"pár hónap alatt megváltoztatják a választási rendszert, és új választást írnak ki. ennyi. "-Választási rendszert kizárólag 2/3-al lehet megváltoztatni, azt pedig kétlem,hogy valaha is eléri az ellenzék. Vagy az ellenzék törvénytelenül,alkotmányellenesen akar kormányozni?
Azért én se gondoltam volna, hogy áprilisban ugyanazt a címet lehetne adni egy posztnak, mint február végén. Orbán úgy döntött: tomboljon a vírus, emberélet nem számít. Mert mi is történt azóta? Brutálisan terjedő brit mutáns mellett heteket késett a szigorítással, erről akkoriban többször írtam.…..
Ekrü 2021.04.12 15:24:37
@Hakapeszi Miki:
Nézd,azt,hogy melyik cég hogyan teljesített azt bizony bárki elolvashatja a neten,azon nem fog segíteni ha engem letiltasz.Persze megteheted,gondolom egyike vagy azoknak akik legszívesebben kirúgnák a másképp gondolkodókat "á lá Petry Zsolt".
Ebben a cikkben ajánlom figyelmedbe a teljesítési arányt vakcinákra lebontva:
www.portfolio.hu/gazdasag/20210303/itt-a-friss-tablazat-meg-mindig-tobb-vakcinat-kapott-nyugatrol-mint-keletrol-magyarorszag-472274

hvg.hu/itthon/20210331_szputnyik_v_orosz_vakcina_szijjarto_peter

www.magyarhirlap.hu/kronika/20210401-zokkenomentesen-erkeznek-a-sinopharm-vakcinak
De ha kell még link küldök szívesen...
Ekrü 2021.04.12 15:25:10
@chrisred:
"Ja, csak nem az előre egyeztetett ütemezéssel, ezért az oltási programba sem lehetett bevonni úgy, ahogy tervezték. "-Aha:
hvg.hu/itthon/20210331_szputnyik_v_orosz_vakcina_szijjarto_peter
A hazug ember meg a sánta kutya esete ugyi?

Láthatóan fogalmad sincs arról, hogy milyen történelmi múltja van Kínában a hivatalnoki rendszernek. A kommunisták is azt örökölték meg, és vitték tovább. -Melyiket? A Csin dinasztiáét vagy a Yuan dinasztiáét ami ugy e mongol volt és köze sincs a kínaiakhoz,a Ming dinasztiáét vagy a mandzsu Csig dinasztiáért? Vagy esetleg a japán vagy angol hivatalnoki rendszert? :))))
Szerinted a kulturális forradalomnak ugyan mi volt a fő célja ?
Tegnap este besokalltam. A sok személyes jó hír között (már a kortárs ismerősök között is sokakat oltanak) jött néhány vérlázító: titkolja a kormány a védettségi igazolványok költéseit, a tanárokat visszazavarják az iskolákba védettség nélkül (és a gyerekeket is!) egy osztrák újságíró…..
Ekrü 2021.04.11 08:41:45
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Áááá... a gyerek nem viszi haza a vírust. "-Honnan? A kisszobából a nagyszobába vagy fordítva? :))) Mert ugye ha a tanár home officeből tanít akkor a gyerek is otthon ül és nézi a számítógépén a tanítást...Ha pedig a gyermek elcsászkál otthonról akkor ugye ezen az alapon a suliba is bemehet.
Ekrü 2021.04.11 08:44:51
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ezt hol olvastad? "-Index,HVG,444. Választhatsz.
Guggli a barátod...
Ekrü 2021.04.11 09:32:18
Újabb hír:
index.hu/kulfold/2021/04/11/szlovakia-koronavirus-mellekhatasok/
Ha jól tudom, Szlovákiában jelenleg kizárólag az EU által engedélyezett vakcinával oltanak,mivel az oroszt még nem engedélyezték....