Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ekrü

0 bejegyzést írt és 3495 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Forrás: John Patrick Fletcher/Action Plus/Shutterstock Miközben az egész világ az idén Katarban zajló  világbajnokság megnyitóját nézte, addig a brit közszolgálati médium nézői kénytelenek voltak a Chelsea és Tottenham közötti női labdarúgó szuperliga-mérkőzést közvetítésével beérni. A…..
A nem-piacbarát magyar jobboldal ideálja a rendszerváltás óta a NATO-tól és EU-tól független, „körkörös védelemre” berendezkedő magyar központosított Hadiállam. A testnevelési óraszámok növelése, az él-, és csapatsportok erőteljes támogatása nemcsak a nemzeti érzés szurkolói szintű felkorbácsolását…..
Ekrü 2022.11.02 07:59:13
@а nagy hohohorgász:
"De gyáva szar volt."- Szerintetek már 12 éve retteg, azt valahogy mégis egyre nagyobb 2/3-a lesz.XDD
Mit fogtok csinálni, ha januárban megkapják a tanárok a 21%-os fizuemelést? Onnantól kezdve hiába megy a hőzöngésetek, az a társadalom nem fog mellétek állni, amelyik a magánszektorban nem kap csak 10%-ot. De még az a tanár sem aki hazaviszi a magasabb fizetést. A ilyen Palya félék meg mehetnek a magánszektorba dolgozni...
A választások pedig 3,5 év múlva lesznek, mert ugye azt ti sem gondoljátok komolyan , hogy 2/3-os kormányt megbuktattok...Addigra sok víz lefolyik a Dunán, azt jön az újabb 2/3.
Sokat gondolkodtam, hogy téged vagy valamelyik durva kritikusodat szólítsam meg levelemmel, aztán úgy döntöttem, neked írok. Bayer Zsolt volt a másik lehetőség, de aztán beláttam, neki úgyis felesleges, innen nézve, ahol én ülök, valahogy nem látszik nagyon hitelesnek. Mintha Semjén Zsolttól kérnék…..
  Ami azt illeti, elég elfogult fickó vagyok: mindig is szerettem, ahogy Orbán kommunikál. Múlt héten e rajongásom szintet lépett - a Berliner Zeitung pódiumbeszélgetésén a miniszterelnök nem csupán jól beszélt, de végre a keretezés is tökéletesre sikerült. A vele - és az országgal - szemben…..
Ekrü 2022.10.19 09:48:17
@Boldeone2:
"mert az ország lakosságának jelentős rèsze- azon belül leginkább a budapesti, nagyvárosi polgárság, az èrtelmisègi elit - a legjevèsbè elègedett a kormányzásával"- Ez egyedül a belpesti értelmiségi elit nagy részére igaz. Az ország lakosságának jelentős része most szavazott negyedszerre 2/3-ot Orbánnak. Az a ti bajotok, hogy azt hiszitek, azért mert valakik zajosak, akkor biztos, hogy ők vannak többen. Ezt állítottátok Nagy Blankánál, Puklinál, de emlékezhetünk a FreeSZFE cirkuszokra Szurdi mittudomkivel , most meg éppen Palya elvtárs a megváltó. Mindegyik után jött nektek a pofára esés az egyre nagyobb 2/3 személyében. Ez , ha így folytatjátok 2026-ban sem lesz másképp.
"miért van az, hogy az ország egyik fele úgy érzi , ez egy pártállami rezsim ??????"- Először is nem a fele. A 8 millió szavazóból mindössze 1,8 milla szavazott az ellenzékre , ez messze nincs 50%. Ráadásul ennek az 1,8 millának is az a fele amelyik élt az előző rendszerben pontosan tudja, hogy ez mekkora baromság, csak éppen jól hangzik, lehet vele hergelni. Tudod mi a pártállami rezsim? Amikor magukat másnak valló/hazudó pártok (szoci, konzervatív) elindulnak külön egy választáson, majd a választás végeztével lepaktálnak egymással a választók feje felett. Ugyanis ez esetben tök mindegy ,hogy kire szavazol vagy ,hogy egyáltalán szavazol-e végeredményben mindig ugyanazok fognak diktálni.
Szlovákiában 10 év után 2020-ban eljött politikai fordulat, ami nagyon hamar kifulladt. Hogyan bukhat el egy látszólag győztes kormány? Mit tanulhat a magyar ellenzék a szlovákiai példából?..
Ekrü 2022.10.11 11:38:38
@ulpius66:
Igazad van , tényleg túros. Viszont ettől függetlenül a mondás igaz. A koala kormányok sérülékenyek és bizony fennáll a veszélye, hogy bármelyik párt, ha úgy érzi, hogy csökken a népszerűsége bármikor kiugorhat belőle.
wagmg Ég a Krími híd! 2022.10.08 13:56:06
Most jött a hír, reggel hatkor hatalmas robbanás rázta meg a Krími hidat, nagy lánggal égett, leomlott. A mellette található vasúti híd is használhatatlanná vált, bár úgy tűnik, hogy a közúti híd egyik fele még járható. Ez amolyan dupla híd volt. A Krími híd, más néven Kercsi-szorosi híd igen…..
Ekrü 2022.10.10 13:52:19
@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Ha elfogadod, hogy az orosz támadás civil áldozatokkal jár, akkor nem hozhatod fel az ukránok támadásait."- Viszont ez fordítva is igaz. Ha elfogadod azt amit az ukránok műveltek Dombaszban akkor nem ítélheted el az oroszok támadásait sem. Nos ez az ideológia része.
Végezetül pedig, a háború főképp azért rossz , mert akar a fene az idióta vezetők miatt megfagyni, éhen halni, vagy akár megsérülni.
Komolytalan, valóságtól elszakadt emberek döntöttek megint...
Ekrü 2022.10.07 10:24:04
@p.a:
Értem, Tehát szerinted egy tanár megszegheti a törvényt és erre felhasználhat gyermekeket is.
Akkor csak egy kérdésem van. Mai hír , hogy a Szent István gimnázium tanárai elmentek a tankerületbe és magukkal vitték a gyerekeket is az iskolából, akik most az utcán vannak. Nos, ezeket a kiskorú gyermekeket reggel a szülők beadták az iskolába és azzal a tudattal ülnek a munkahelyükön, hogy az iskolában biztonságban ülnek és tanulnak. Ha valamelyik gyermeket baleset éri az utcán, akkor szerinted ki a felelős? Kit és hogyan kell felelősségre vonni érte?
Ekrü 2022.10.07 11:29:53
@p.a:
"Eltereled a témát, a potenciális balesethez ennek semmi köze. Életidegen, ahogy ehhez állsz, ez a probléma."- Aha én terelek... Életidegen az, hogy ahol 15-17 éves kamaszok vannak az utcán felügyelet nélkül, ott nem történhet baleset, nem lehet rosszul egyik gyermek sem... Had kérdezzem meg, te egyáltalán láttál már kamasz gyermeket?
Ezeket a gyermekeket a tanáraik és az igazgató felügyelet nélkül kiengedte az iskolából, miközben a szüleik abban a tudatban ülnek a munkahelyükön, hogy benn tanulnak az iskolában. Még egyszer kérdem. Ha ne adj Isten baleset történik, vagy csak egy gyermek rosszul lesz, ki lesz érte a felelős? Mit érdemel az a tanár vagy igazgató aki szülői megkérdezés és engedély nélkül tanítási időben kiengedi a gyermekeket felügyelet nélkül az utcára?
Ekrü 2022.10.07 11:33:41
@Rodney_2:
Ha az én gyermekemmel történne valami azért mert az iskola a megkérdezésem és engedélyem nélkül kiengedi az utcára, bizony azt követelném.
Lesz ám meglepetés!..
Ekrü 2022.10.07 10:14:19
@Igazamvanvagyigazamvan?:
Áruld már el szerinted, milyen számonkérést tartasz helyesnek abban az esetben, ha egy tanár polgári engedetlenkedik és emiatt nem tanít, illetve kiviszi a diákokat tanítás helyett az utcára mintegy pajzsként használva őket?
Mielőtt válaszolsz gondolj arra, hogy abban az esetben is ugyanezt kell válaszold, ha a tűzoltó polgári engedetlenség miatt nem megy ki a házadhoz eloltani a tüzet és leég a házad.
Több mint 12 év kellett ahhoz, hogy az Európai Unió a legmagasabb szinten is belássa, Magyarország már nem felel meg a demokratikus jogállam megnevezés feltételrendszerének. Ez súlyos önkritika is, hiszen egy olyan közösség teljes jogú tagjaként fejlődött ki Orbán Viktor hibrid rezsimje, amelynek…..
Ekrü 2022.09.16 22:47:33
"Több mint 12 év kellett ahhoz, hogy az Európai Unió a legmagasabb szinten is belássa, Magyarország már nem felel meg a demokratikus jogállam megnevezés feltételrendszerének."- Tehát az EU úgy látja, hogy 2010 óta vagyis az SZDSZ-MSZP kormány bukása óta nem felel meg Magyarország a demokratikus ......blablabla....feltételrendszerének. Mert ugye előtte, a költségvetési csalással , a hazugsággal a szemkilövetéssel, parlamenti képviselők megveretésével, az azonosító nélküli rendőrökkel az EU szerint jogállam voltunk.
Nos , szerintem az EU nincs tisztában a jogállam fogalmával...
Illetve az EU jelenlegi balliberális többségű része nincs ezzel tisztában. Mert ugye nemsokára jönnek az EU parlementi választások, és azok közül akik most bőszen Orbánoznak, egyáltalán nem biztos, hogy két év múlva is ott fognak csücsülni.
A "hudenagyonliberális " svédeknél most volt választás, ahol az 50 éve hatalmon lévő ballibek bizony nagy zakót kaptak. A jobboldalon pedig a legtöbb szavazatot elérő párt az eddig mindenki által lenácizott Svéd Demokrata párt lett. Úgy látszik a svédeknek elege lett a ballibekből és inkább benáculnak. XDDD
A következő választás az olaszoknál lesz, ahol lassanként 2/3-ot jósolnak az olasz jobboldalnak.
Úgy gondolom, mire eljön az EP választás, egy-két országból bizony nem a ballibeket és a velük összefogó, szavazóikat eláruló magukat konzervatívnak hazudó pártokat fogják küldeni a parlamentbe, hanem azt a pártot, akinek semmi köze nincs ezekhez a politikusokhoz. Az pedig egy teljesen új összetételű parlament lesz.
Az pedig, hogy erre a kis időre mit szavazgat meg ez a parlament, ki a fenét érdekel? Ezek voltak azok is akik megszavazták, hogy a férfiak szülhetnek...XDDD
                       Lehet úgy együtt maradni valakivel, hogy tudod, ő mást szeretne? Posztolónk soraiból süt a negatív válasz erre a kérdésre, mégis tesz nálunk egy kört. Egy biztos: nem érdemes olyan pasival folytatni, aki mindent korlátozásként fog fel a kapcsolatban.                    …..
Ekrü 2022.09.08 18:47:14
@body_andras:
"Tündérem, nőtársaid férfiak ezreinek életét tették pokollá azzal, hogy a boldogság ígéretével feleségül vetették magukat, aztán egy válással lelkileg és anyagilag kisemmizték őket."- A váláshoz két ember kell, a kisemmizéshez is. Egy válásban nincs olyan, hogy csak a nő a rossz, egy nő pedig mindig csak a legvégső esetben válik el, akkor amikor már semmi remény a kapcsolat helyrehozására. Ők ugyanis gondolnak a gyermekre is, míg egy pasi csak megy a himbilimbi után.
Az a pasi, amelyiket pedig ki lehet semmizni, az annyit is ér.
A világraszólóan dicsőséges magyar gazdaságnak szüksége van a Brüsszelből különböző jogcímeken érkező pénzekre. Nem nagyon, csak mint egy falat kenyérre. De azok meg nem igazán akarják adni. Nehezül a világ a dán, német, holland, svéd stb. adófizetők számára is, ezért alapból sincsenek adakozó…..
Ekrü 2022.09.02 09:57:46
@gigabursch: Egyetértek.
@CoolKoon:
"Csak szólok, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics cár atyuskád is NAGYON rá fog faragni ugyanerre. "- Jaj, dehogy. Az földet, amin az üzletek, raktárak találhatóak a multi az esetek 99%-ban nem megvette, hanem vagy kapta az államtól használatra, vagy pedig bérli. Az épületek többsége az már vagy mind itt volt és sosem volt/lesz a multik tulajdona (lásd Nyugati-pályaudvari McDonalds, Váci utcai üzletek) , vagy egy szimpla könnyűszerkezetes épület, amit fél perc felépíteni. Kétlem , hogy a hátukra akarnák kapni és vinnék.
Amit elfelejtenek, hogy pld. a Mc Donalds csak egy név. A hamburgert amit árulnak magyar húsból magyar buciból készítik magyar alkalmazottak. Az Ikea bútort sem más országból hozzák ide. Simán lehet tovább csinálni, csak éppen a neve lesz más.
Ezt pedig pontosan tudja a multi is, viszont neki piac kell. Az orosz piac pedig a 140 millió körüli lakosával nem megvetendő. Éppen ezért fog visszasunnyogni ahogy módja nyílik rá.
Már kis, általános iskolás korban sem értettem, hogy miért merülhet fel az, hogy egy nő ugyanazért a munkáért kevesebbet kap, mint egy férfi.  Annó, általános iskolásként az az állítás se tetszett, hogy valamikor nő megfőzte a kaját, de először a férfi evett és utána a nő csak akkor evett, ha…..
Ekrü 2022.08.29 13:58:58
"hogy egy nő ugyanazért a munkáért kevesebbet kap, mint egy férfi."- Manapság egyáltalán nem kap kevesebbet, mert meg is büntetnék azt a munkáltatót aki azonos körülményekre (pld. munkában eltöltött idő, szakmai tapasztalat stb.) kevesebbet fizet.
"az az állítás se tetszett, hogy valamikor nő megfőzte a kaját, de először a férfi evett és utána a nő csak akkor evett, ha maradt. "- Furcsa helyen nőhettél fel. Én elmúltam 50 éves de sehol a környezetemben sem hallottam, hogy így ettek volna az emberek. Ilyet legfeljebb regényekben , régi leírásokban olvastam, de azon meg nem akadt ki senki, hisz senki nem volt olyan ostoba, hogy ne tudja, anno ennek is megvolt a maga magyarázata szerte a világon (mert ugye minden országban így volt). Nevezetesen a férfi volt akkor a kenyérkereső, ahhoz pedig, hogy dolgozni tudjon (nehéz fizikai munkát végeztek) neki mindenképp jól kellett laknia.
"Most hagyjuk, hogy van például olyan ember, aki úgy jön a világra, hogy nem eldönthető a neme."- Ehhez nem kell különböző "genderideológiát " gyártani, megvolt neki régen is ma is a becsületes neve. Úgy hívják őket, hogy hermafroditák. Mint ahogy a nővé alakított férfinak is. Nekik eunuch a nevük. Az pedig aki himbilimbivel nőnek képzeli magát, az semmiben sem különbözik attól , mint aki Napóleonnak vagy kutyának.
"Ebbe az országba minek, meg miből?"- Na, ez pedig nem más, mint önigazolás. Azt senki sem fogja bevallani, hogy önző, fontosabb számára a "haverok, buli, fanta". Éppen úgy nem fog szülni ,ha másik országba kerül, mert mindig lesz egy mondvacsinált ok, indok, hogy miért is ne.
"Milyen jövő lenne a gyereknek, úgy általánosságban?"- Pont olyan amilyet Te magad létrehozol neki. Persze ahhoz le is kéne mondani egy-két dologról és áldozatokat hozni.
"Nő vagyok, akkor már kötelező szülnöm?"- Amennyiben ez a kérdés felmerül benned, akkor inkább ne...
"Az is elképzelhető, hogy a nyugdíjas korhatárra rádobnak néhány évecskét, laza mozdulattal."- Ahogy tették ezt az előző (MSZP-SZDSZ) kormányok és teszik ezt szerte Nyugat-Európában mindenütt. Az elöregedő társadalom ugyanis nem csak nálunk probléma. Szerencsére engem ez már nem igen érint, ti pedig majd oldjátok meg magatok ha odajuttok.
Ekrü 2022.08.29 18:16:40
@Etniez:
"100 évvel le vannak maradva a nyugathoz képest."- És sok ezer évvel túl fogják élni azt. Az ókori Rómát sem egy nála fejlettebb állam pusztította el hanem a barbárok.
Ekrü 2022.08.30 08:35:06
@Zelenszkij védi egész Európát!:
"A Fidesz vezérkarában hány nő van pajtás?"- Gondolom még mindig több, mint a kőművesek között. Pedig ha komolyan veszitek ezt a fene nagy egyenlősdit, akkor annak a bizonyos kvótának mindenhol, minden szakmában érvényesülnie kéne. Ellenkező esetben éppen ti magatok teszitek világossá , hogy hazudtok, mert bizony igazak a sztereotípiák.
Rossz üzenetek...
Ekrü 2022.08.17 08:11:38
@p.a: És mi lenne az a rossz üzenet? Hogy ünnepelni bűn? Jól érezni magad bűn? Miért akartok ti mindig mindent elvenni az emberektől, kezdve a városligeti projekttől az ünnepeinkig bezárólag?
Miért bűn az a szemetekben, hogy az emberek jól szeretnék érezni magukat, ha csak egy kicsi időre is? Olyan sok szörnyűség történik a világban manapság, akkor miért akarjátok elvenni azt a megmaradt kevés örömöt is az emberektől?
@white999: Nektek aztán tényleg semmi sem jó...10 évig mást sem hallottunk tőletek , csak ,hogy ezért meg azért mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni. Most van , most meg az sem jó....Nektek tényleg mindegy, csak ellenkezni lehessen....
MaGYAUR Kis-Tajvan Magyarországon? 2022.08.03 09:17:16
A Népi Kína azzal revolverezi a világot, hogy csak azokkal az országokkal tart fenn politikai és gazdasági kapcsolatot, amelyek NEM ismerik el Tajvan (+Tibet és Ujguria) különállását. Ezzel szemben emlékezetes, hogy a csavaros jogászi észjárású Torgyán József, a 1990-es években Tajvan számára…..
Ekrü 2022.08.05 10:20:02
@]{udarauszkasz:
"Ezen a bolygon az osszes ember egy(azaz 1) es ugyanazon fajhoz tartozik."- Én tudom, hogy ott libsibolsi oldalon nem az eszükről híresek, de azért tisztába lehetnének a "faj" szó fogalmával:
"Általában: a dolgok, fogalmak körében a többitől jól elkülönülő, többé-kevésbé egységes csoport."
Ez lehet:
1. (biológia) <A biológiában> a rendszer, ill. a rendszertan alapegysége: az élőlények fokozatos fejlődése során létrejött mindazon egyedeknek az összessége, a nemzetség (genus) alá tartozó csoportja, amelyek minden lényeges öröklődő sajátságban megegyeznek.
2. (ritka) <Vmilyen> fajtájú állat.
3. (irodalmi nyelvben, sajtónyelvi) Nép, népcsoport, nemzet.
4. (ásványtan) Azonos belső szerkezetű s ugyanazon vegyi képlettel kifejezhető ásványok csoportja.
5. (filozófia) Egy általánosabb (körű) (nem-) fogalomnak egyik alosztálya, pl. a négyszöghöz képest a négyzet (species).
Ajánlom figyelmedbe a 3.pontot, bár azt egy libsibolsinak nehéz megérteni...
Magyarországi diplomaosztón aligha mondtak eddig olyan kemény beszédet az ország állapotáról, mint amit Jaksity György közgazdász olvasott fel a Budapesti Corvinus Egyetemen – írta meg a 444. A lap szerint Jaksity nem kezdett harcosan, mert eleinte a karrierje legfontosabb állomásait sorolta. Aztán…..
Ekrü 2022.07.27 23:05:29
@metal: Egyetértek. Csináljon egy teadélutánt azt ott papoljon azoknak akiket érdekel. De ne a diplomaosztómat csessze szét...Amúgy meg annyira röhejesek ezek a "jól megmondta" meg "beszólt neki" típusú cikkecskék, mert azt feltételezi, hogy az érintett felet érdekli egy harmadrangú senki/valaki óbégatása...Pedig nem...
Hogyan lett a rendszerváltáskor még lelkes liberális fiatal politikusból sajátos fajelmélettel kampányoló autokrata vezető? Orbán Viktor politikai krédóját jól nyomon követhetjük, ha a székelyföldi Tusnádfürdőn elmondott programbeszédeit elemezzük. A valaha reálpolitikusként aposztrofált kormányfő…..
Ekrü 2022.07.25 07:26:35
@Etniez:
"úgy látom, a fideszdroidok nagyon csendben lettek, mióta nincs kata meg rezsicsöki."- Nem hinném, hogy az a bedrogozott RTL-es szinésznőcske amelyik hozta a katatüncikén a színvonalat az Fideszes lett volna....A rezsicsöki pedig maradt.
Sokkal inkább az Index új rendszere a ludas, hogy 3-4-et kell
továbbmenni , hogy tudj hozzászólni egy cikkhez. Annyit nem ér az egész. Akkor már jobb a Mandíner, ott direkbe szólhatsz hozzá.
A nácikok pedig ahogy láthattuk az április 3-i választáson az ellenzéki oldalon tanyáznak az összefogósdiban. Nektek még az sem volt baj , ha egy-kettőnek felfele lendült a karja...
A szomszédunkban dúló háború, kialakulóban (elmélyülőben?) lévő gazdasági világválság, megszűnőben lévő KATA, tovamúló rezsicsökkentés okán egyre több írás, cikk követeli az augusztus 20-ai tűzijáték bojkottját, akár teljes megszüntetését. Jómagam nem is tudnám ezen törekvéseket jobban ellenezni.…..
Most alakul az Orbán utáni világ Ami néhány hete még elképzelhetetlennek tűnt, mára valóssággá lett. Amilyen szinten ízzé –porrá zúzta április 3-án a Fidesz a mai magyar ellenzéket, elképzelhetetlennek tűnt, hogy az elkövetkező 12-16 évben ne Fidesz kormányok és személyesen ne Orbán Viktor vezesse…..
Ekrü 2022.07.17 00:40:51
@white999:
Áruld már el nekem, 2006-ban ugyan milyen válság volt? Pedig addigra az MSZP-SZDSZ koala az élén Gyurcsival már rég elcurta. Öszödi beszéd rémlik? Tudod a 2006-ban volt nem 2008-ban.
A címben feltett kérdésre válaszolva, igen, kihúzza. Az emberek megértik, hogy válság van és nem fogják lecserélni azt a kormányt amelyik még így is próbálja megtartani a rezsicsökkentés egy részét azokra, akik az elmúlt 12 évben azzal kampányoltak,hogy megszüntetnék az egészet.
Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a…..
Ekrü 2022.07.16 10:14:14
@white999:
"Visszamenőlegesen emel árat, így esélyt sem adva a spórolásra. Ha az elmúlt évet veszi alapul, akkor még az sem tud spórolni aki egy konyhába költözik, mert akkor tavaly kellett volna így tennie."-
1. Honnan tudod, hogy így lesz és nem pedig úgy ,hogy január 1-től fogják nézni hónapokra lebontva? Ha jól tudom úgy szól a fáma, hogy egyelőre mindenki fizet annyit mint eddig, a technikai részét még csak most fogják kidolgozni az érintett cégek bevonásával. Itt két megoldás is lehet. Egyik,hogy megnézik ki mennyit fogyasztott januártól eddig és az alapján számláznak majd a következő hónapokra.
A másik, hogy az év végi leolvasásokkor kifizeted a különbözetet úgy ahogy eddig, és a következő (2023-as) évben az szerint fizeted az átalányt. Esetleg egy levélben figyelmeztetik az illetőt, hogy hol jár a fogyasztásban, hogy az elkövetkező hónapokat figyelembe tudja venni és ha túllépte már a keretet akkor kérhet magasabb összegekről számlát,hogy ne egyszerre kelljen kifizetnie a leolvasáskor.
De persze ez csak rájuk vonatkozik. Én pld. (és rajtam kívül még nagyon sokan) havonta diktálok és amennyit fogyasztok annyit fizetek. Pont emiatt pontosan tudom,hogy hol járok a fogyasztásban és oda tudok figyelni rá.Ebben az esetben nekem semmi közöm a tavalyi év fogyasztásához.
Ekrü 2022.07.16 10:28:57
@Tellinghovon:
"Múltkor az arsapka bevezetés idején a benzinturizmus volt a “ mondvacsinált” ok. "- Mi bajod az ársapkával? Vagy azzal,hogy a külföldiek nem vehetik olcsóbban a benzint?
"Most 450 ezer ember aki nem úgy fizet nyugdíjjárulékot ahogy kellene. Ezekkel csak az a baj, hogy ez elenyésző százalék a felhasználók között, és emiatt büntetik a többséget. "- A katával nem csak ez a baj. Az is baj,hogy bújtatott alkalmazásra használták. A katásoknak bizony NEM az elenyésző részei azok a futárok, akiket a futárcégek katára kényszerítettek. Ők nem csak a nyugdíjukat veszítik,hanem pld. a szabadságokat vagy a táppénzüket. Ha egy motoros futárt baleset ér szállítás közben, jelenleg hónapokra kiesik a munkából anélkül,hogy kapna táppénzt.
Én vállalkozó vagyok 1 alkalmazottal. Kb hasonló az árbevételem mint egy katásnak, de ebből a többszörösét fizetem adóba,járulékokba és munkabérként mint havi 50ezer forint. Ahogy rajtam kívül még nagyon sok cég,vállalkozás...
Ekrü 2022.07.16 14:14:56
@white999:
"Tegnap kiadtak egy közleményt amiben az előző egy év átlagát veszik és már augusztustól fizeted a felemelt díjat és nem várnak vele egy évet. "- Akkor már csak két kérdés, mivel ennyire okos vagy:
1. Nem átalányt fizetek, havonta diktálok, amennyit fogyasztok az adott hónapban annyit fizetek. Szerinted milyen tavalyi évi fogyasztást számláznának ki ebben az esetben? :))))
2. Mi akadályozza meg azokat abban akik átalányban fizetik a díjat, hogy hétfőn kérjenek egy elszámolást és átmenjenek havi diktálásiba? Miután már csináltam ilyet tudom,hogy simán megteheti bárki. Kap egy elszámolást , hogy eddig mennyit fogyasztott eddig és mennyit fizetett, majd a kettő arányában vagy ráfizet vagy jóváírják neki. Azt onnantól kezdve amit fogyaszt azt fizeti, viszont ennek köszönhetően pontosan tudja figyelni a fogyasztását és mérsékelni ,ha esetleg fennáll a veszélye,hogy túlfogyaszt.
De ha jól látom egyelőre a közlönyben csak annyi jelent meg, hogy megállapítottak egy átlagfogyasztást ami fölött mindenki piaci árat fizet. Meg ,hogy ez augusztus 1-től lép életbe. De azt, hogy ennek milyen technikai kivitelezése lesz ,azt még hivatalos szervektől nem olvastam sehol.De készséggel elhiszem, hogy tájékozottabb vagy, ezért egy ici-pici linkkel kisegíthetnél, mert az, hogy a portfolió vagy a telex stb. szerint az nem más ,mint puszta találgatás.
De ha esetleg mégis úgy van ahogy mondod, ajánlom figyelmedbe a fenti két pontot.
  Ismét napirendre került a boltok vasárnapi zárvatartásának kérdése. Ezúttal nem a kormány, de még csak nem is a KDNP az ötletgazda, hanem a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. Ugyancsak eltérés a hét évvel ezelőtti rendelkezéshez képest, hogy jelen elgondolás szerint csak délben zárnának…..
Ekrü 2022.07.07 07:48:13
@G. Nagy László: A szakszervezet csak akkor éri meg a nagyvállalatoknak, ha ők irányíthatják, de akkor meg minek? Senki nem szereti, ha a tulajdonában/vállalkozásában meg akarják mondani neki, hogy hogyan , milyen feltételek mellett irányítson és ha nem áll kötélnek akkor sztrájkkal fenyegetőzzenek vagy lázítsák a munkásokat.
És igen, a szakszervezeti vezetők mindig úgy kezdték,hogy először lázítottak, majd szépen kollaboráltak valamelyik hatalmi oldallal,elárulva azokat akiket képviseltek.
Egyre értelmezhetetlenebb kijelentésekkel bombázza a magyar választópolgárokat Orbán Viktor. Főleg az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos megnyilvánulásai mögött nehéz logikát találni. Például kijelenti, hogy Magyarország minden baja megszűnik abban a pillanatban, ha a két fél békét köt. Az is egy…..
Ekrü 2022.07.05 07:59:58
@belekotty:
"Az USA-nak Ukrajna melyik részén lesz az 53. USA közigazgatási egysége? "- Közvetlenül Dél-Korea mellett....Ott mikor is ért véget a háború? Ja, hogy akkor, amikor az USA és az oroszok megegyeztek, hogy melyik szélességi fokig tart az orosz befolyás és hol kezdődik az amerikai....
  A Fidesz kedden alaptörvény-módosítást kezdeményezett. A történelmi hagyományokat szem előtt tartva a megyét ennek szellemében vármegyének; a kormánymegbízottat pedig főispánnak neveznénk. Nem meglepő, hogy napok óta ettől hangos a magyar sajtó. Alig három hónapja még az volt a mondás, hogy…..
Nem tudták mi hiányzik ebből az országból? Na, most bejelentették: A főispánok és a vármegyék. Egy ilyen hír után az ember komolyan elgondolkodik. Valami „mémet” gyártson, vagy írjon valami „vicceset”. De szerencsére nem kell messzire menni. Csak egy kis képzelőerő kell hozzá. Hiszen vezérünk igaz…..
Ekrü 2022.06.23 07:47:05
@gigabursch: Milyen kirekesztő kérdés ez? Hát természetesen ispán kell ő legyen az egyenlőség nevében, különben a feminácik elintézik nekünk az újabb jogállamisági eljárást. :)))))))