Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonabear

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tobin-adó: James Tobin közgazdászról nevezték el, aki ötletével akkor állt elő, amikor 1971-ben az Egyesült Államok felfüggesztette a dollár árfolyamának az aranyéhoz kötését. Tobin eredetileg csak a devizaügyleteket terhelte volna meg, azért, hogy mérsékelje a spekulációt…..
bonabear 2012.04.12 17:07:27
@Vidéki:
Egy példa a korrupcióra: Kisalföld című kisalföldi (milyen meglepő) napilap 2011. szeptember 21. számában a főcímen volt egy cikk arról, hogy a dénesfai polgármester nem kér a több, mint 6 millió Ft-ért épülő lábaspajtából (közösségi tér, lefedve). Ugyanis előző évben épített egyet a falu, 1.5 millió Ft-ból, önerőből. A második, pályázati pénzből, kicsivel magasabb műszaki tartalommal már több, mint 6 millió lenne.
Jó cikk volt, nyomtatásban lehozták, a Neten nem, így nincs sok nyoma, csak a kommentekben, meg az utózöngének egy másik cikk:
www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/az_onkormanyzatoknak__joguk_van_a_beruhazastol_elallni/2241366/

Ez sem bizonyított korrupció, de szerintem több, mint gyanús.
A Jobbik elkezdené megkeresni a tökeit radikalizmus jobboldali heregolyóját, de mivel mostanában nem nagyon zavarognak a cigányok, így már csak Gonosz Unió maradt. Vona Gábor és a Jobbik szombatra szervez egy tüntetést az Unió ellen: "Szerdán Brüsszelből megjött az ukáz.…..
bonabear 2012.01.14 00:27:27
Először is:
@kunzoo: Mit kéne csinálni a megszerzett 3 EU parlamenti mandátummal, meg a parlamenti 46 mandátummal, ami az elégedetleneknek tetszene? Ütni az asztalt cipővel Hruscsov mintájára? Azért mert ti nem hallotok róla (agyonhallgatják, 2 % a médiajelenlét), még történnek dolgok, csak utána kéne olvasni, nem csak az egyik oldalt hallani.

Másodszor:
@jános515: Linkeld be, hogy mikor szavaztak a képviselők pénzére, pláne "két kézzel". Jó lenne már nem zsigerből utálni valakit/valamit, hanem valami tények vagy cselekedetek alapján.

Harmadszor:
A kilépés az EU-ból jelenleg nem lehetséges, ezt szerintem mindenki tudja. Ilyen támogatottság mellett meg pláne nem, ehhez kevés a Jobbik. Attól függetlenül lehet róla beszélni, meg vitatkozni. Ha csak birka módjára tűrjük, hogy nyírjanak minket (megszabják, hogy mit kell tennünk az EU szerint), akkor az csak megerősíti őket, és egyre több dolgot fognak lenyomni a torkunkon.

Negyedszer:
Az 1500 milliárdban a 40 cm-es kilátó és a kutyafitnesz is benne van. Meg a "fasza, nagyon fasza" 4-es metro is. Ezeknek aztán van haszna a haza számára...

Ötödször:
Az EU-ba befizetett és onnan visszakapott pénzekről sehol sincs elfogadható kimutatás. Nézzük meg a járulékos költségeket is (a sokat hangoztatott mezőgazdaság szétverése, pl.).
A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek. Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába. 1. Az…..
A napokban mindenki megkapta a januári bérét, amire már az Orbán-kormány új adórendszere vonatkozik. A havi bruttó 300ezer alatti keresetűek kevesebb nettót kapnak, mint eddig. Viszont minden drágább lett. Jópár forint megy rá pluszban az élelmiszerekre, 6% a villanyra, a többi…..
bonabear 2011.02.10 17:59:39
@Bahama Mama: Jelents fel, biztos azért dolgoztatja feketén, mert kell a lóvé évi 4-szeri nyaralásához, meg fűteni kell az úszómedencéjét.
Lehet, hogy azért nem jelenti be, mert olyan tetű a rendszer, hogy az agyondotált multikon kívül nincs magyar vállalkozó, aki ki tudná fizetni a közterheket, meg a sok fasza kis adót/vámterhet/hozzájárulást/egyebet.
Jelentsétek fel az összeset, lesz itt tisztítótűz! Meg kb. 2 millió munkanélküli...
Vastagbőr Kibaszott egy Balkán 2010.07.29 16:32:00
Szégyellem, hogy ebben a városban élek. Szégyellem, hogy megsértem a derék Balkánt, hogy hozzájuk hasonlítom ezt a várost. Szégyellem, a bennünk élő köcsög, lehúzós, átbaszós cigánymentalitást. Szégyellem a látványt a Keletiben, ami a szerencsétlen turistákat fogadja, akik…..
Ti mit csináltatok 2007.december 20-án? .... Nos, amíg a köznép bejglit sütött és/vagy ajándékot vásárolt, Gyurcsányék adtak pár közpénzmilliárdot a Mazsihisznak és a Mazsöknek. Egy csontváz a szekrényből ... nem az első, és nem is az utolsó: Ezen a napon kötött a…..
A lánglelkű bukott miniszterelnök újra életjeleket ad magáról. Én nagyon örülök ennek, még több Gyurcsányt a kampányba! Jó érzéssel töltötte el, hogy még gondolnak rá a Pártban, és bekerült a Nagy Hatosfogatba, a 6 szoci vezető közé, akikről kampányfotókat…..
Mióta kiszivárgott, hogy az MSZP "úgymond" feladja az országot, és csak Budapestre, Miskolcra és Szegedre kíván koncentrálni a 176 egyéni választókörzetek közül, már vártam mikor lesz már valami "szaftos ügy" a három érintett városból ... Sokat nem is…..
Úgy is mondhatnám, hogy van bőr a képükön.A dübörgő MSZP-kampány legújabb állomása az "Így kormányoztok ti" honlap. A kis sárga pöttyökre rákattintva részletesen elolvashatjuk mind a 19 (!!!!) korrupciós, vagy az MSZP szerint annak tűnő ügy részleteit. Új…..