Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Évi Dénes

37 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják, a Férfi egyszerre csak egy dologra tud figyelni. Viszont arra nagyon. S azt is mondják, hogy a Férfi olyan, mint a gumikötél. Néha eltávolodik, bebújik a barlangjába, ahol magányra és egyedüllétre vágyik, és egyszer csak előkerül. S ugyanott folytatja, ahol abbahagyta. Mindeközben a Nő…..
Épp a kórházból jövök. 42 éves jó barátom fekszik bent. Teljes bizonytalanságban, hány nap még az annyi. Ahogy kilépek az ajtaján, sietősre veszem a lépteim. Fel sem nézek, le a lépcsőn, ki az ajtón, a parkolóban már szaladok. Alig várom, hogy a kocsiba érve utat engedjek a fájdalomnak. Egyszer…..
Egyszer valamikor kötelező olvasmány volt. Értettük, amennyire akkor érthettük. Azonban a mű mélyebb üzenetét talán a „negyven pluszosok” sokkal jobban értik. Vagy érzik?  Miért olyan sikeres és miért olyan aktuális ma (is) a Pál utcai fiúk? Ahogy a szabadtéri székek egyikéről elnéztem a regény ma…..
Mindenféle férfivel találkoztam már. Érzéketlen, mindent tűrő; lavírozó, dönteni nem merő; cuki, humor mögé rejtőző; sikeres, kapálni is Hugó Boss-ba járó; nagyzoló, hencegő; csendes, rettegő; bizalmatlan, állandóan visszakérdező; hangosan gesztikuláló, lenyomni akaró; félelemkeltő, bántalmazó; és…..
Amikor az intimitásról beszélgetek a férfiakkal, meglepve tapasztalom, hogy mennyire tabu téma ez köztük. Hiába gondolná az ember lánya, hogy a férfiak mennyit beszélnek róla, mennyire foglalkoztatja őket. Amikor beszélni kell róla, már nem olyan egyszerű a helyzet. Amikor arról mesélek nekik, vagy…..
Azt hallottam minap, hogy milyen puhány a mai férfi, mert elérzékenyül, könny gyűlik a szemében, nem bírja a fájdalmat. Bezzeg a középkor lovagjai mennyire jól tűrték a megpróbáltatásokat. Kemények voltak, kint aludtak a csillagos ég alatt, megvívták a harcukat a hideggel és az…..
Ha van olyan, hogy Anyaotthon, miért nincs Apaotthon is? Hány nő bántalmazza a családját, a gyermekeit? Körülnézek és döbbenten állok az események előtt. Egyre több családban menekül(ne) el a férfi a gyerekekkel. Nem bírja tovább nézni a bántalmazást. Ő maga viszont nem akar bántalmazóvá válni...…..
Miért féltitek tőlem a férjeiteket, asszonyok? Tán olyat kapnak, mit Ti nekik sosem adtatok.Bármily hihetetlen, nem kell hozzá báj és kellem.Csak egyetlen dolog, amire a férfi szív vágyik,hogy tisztelettel tekintsen őrá a másik.       Dénes Évawww.denesevi.hufacebook.com/deneseviCoach,…..
A nőknek magas elvárásai vannak a férfiakkal kapcsolatban. Legyenek jóképűek, jól szituáltak, sikeresek, címzetesek, sportosak, kedvesek, jó szeretők, jó családapák, jó férjek, intelligensek, érzékenyek, hűségesek és a többi. Ugyanakkor izgalmas kalandorok, spontán ötlettől vezérelt mágikus lények.…..
Zokog, némán tűr, őrjöng, túlkompenzál (agyonissza, agyondolgozza, kizsigereli magát). Sokféle módot talál a férfi vesztesége(i) valamiféle kifejezésére. A környezet mindeközben inkább három lépés távolságot tart tőle, nehogy megzavarja ezt az amúgy is viharos létállapotot. De hova vezet mindez?…..
Egyre több Férfival találkozom, aki részben vagy egészben egyedül marad a gyermekeivel. Az anyák elmennek boldogságot és szabadságot keresni. Másutt. A gyerekek nélkül. Elmennek újra megtalálni elveszett önmagukat, új társukat, hivatásukat, elvesztegetett fiatalságukat. Hátrahagyva a családot, de…..
Bármennyire is felháborító vagy szokatlan a cím, meg vagyok róla győződve. Hogy némelyikük azzá vált, ami, léhűtő, hazug, csalárd és tisztességtelen férfivá, nem az ő hibája. Nézd meg a családját, honnan jött, mit tanult. Lehet, hogy Te sem lennél más. De az, hogy ezen nem változtat, már az ő…..
Macsó férfiak a kanapémon. Mögöttük csinos lányok, kiüresedett kapcsolatok. De miért?   Láttál már olyan almát, ami kívülről gyönyörű, piros pozsgás volt, de amikor beleharaptál, csalódottan konstatáltad, hogy a belseje rohadt? Tisztában vagyok vele, hogy kényelmesebb nem látni, mi van a felszín…..
Az ember legnagyobb igénye és szükséglete a biztonság. Születésünktől kezdve. Ez nem változik később sem, elkísér életünk utolsó percéig. Bárhová elmész azzal, aki mellett biztonságban érzed magad. A biztonság kialakulását pedig a kommunikáció és az információ támogatja. Az, hogy tudom, mit,…..
Valaki megkérdezte, hogyan látom őt... Talán Te is magadra ismersz, és lesz benne olyan, amiből meríteni tudsz... Olvasd szeretettel. "Az ember változik. S teljesen mindegy, milyen voltál régen, az a lényeg, mit mutatsz meg magadból most. Keveset. Talán megszoktad, hogy az emberek érdek miatt…..
A hatékonyság, mint fogalom ma már mindennapos a vezetők körében. Beszélünk róla, olyan gyakran használjuk szinte, mint az "és"-t vagy a "vagy"-ot. De tudjuk vajon, miről beszélünk? A hatékonyság szó már önmagában üzen: hat-ékonyság. Hat. Hatunk a rendszerre. Hatással vagyunk másokra. S itt most…..
... ha egészen biztos vagy benne, hogy majd évek múltán is szeretni fogod a ráncait, a plusz kilóit, a rigolyáit, a műfogsorát, a kilátástalanságát, az életközépi válságát, türelmetlenségét, az ősz hajszálait, a változását. Bármit, amit talán most még elképzelni sem tudsz. Mert mindezek mögött ő ő…..
A tökéletesség maga a csoda. Hibáktól vagy hiányosságoktól mentes. A lehető legjobb. Férfi. Ki ne akarna ilyet? Ha Nőként olvasod ezt, ne akarj ilyen Férfit. Ha Férfiként, nos, Tiéd a választás.       Nos a tökéletesség az egyik legtökéletesebb csapda. Eleve már a szó is vicces, hogy…..
Csak egy betű, de micsoda különbség! Te a hős- vagy az ősember mintáját követed? Elsőre egyértelműnek tűnhet, de vajon tényleg az? Te hős vagy, vagy inkább az ősi minta szerint élsz?     A Wikipedia szerint a hős szó "leggyakoribb jelentése olyan férfi vagy nő, aki egy történet (...) rendkívüli,…..
Akár kérdőjelet is tehetnék a fenti cím végére. De szándékosan nem teszem. Döbbenetes látni, miként törik meg a nők a férfiakat, s hogy azok hogyan hajtják igába fejüket.  Gondolatébresztő mindenkinek. Nem csak Férfiaknak...   Minap a strandon fültanúja voltam, ahogyan egy hatvanas éveiben járó…..
A mindennapok tapasztalata hívta életre azt, hogy tisztába tegyünk néhány alapvető fogalmat. Azokat, amelyek az évszázadok során más értelmet nyertek. Artúr király lovagjai még ismerték ezek jelentését. Ma már csak kevesen. A mesében is rendszeresen használt jó és rossz harca ez. Vajon az évszázad…..
Utolsó 4 tipp, amely már nem csak az egészség és kiegyensúlyozott élet eléréséről szól, amiről korábban írtam, hanem tágabb spektrumot vizsgál. Az élet egy homályba vesző, mégis igen fontos területét. Következzen néhány ötlet - másképp, mint ahogyan a tucat tipp adó helyeken olvashatod: S végül a…..
Előző cikkemben az egészséges test és elme számára írtam tippeket. Most a lélek és az elme témakörén a sor. Nos Férfiak, bármilyen furcsa, a lélek dolgaival (racionálisan fogalmazva: a jó közérzettel) is foglalkozni kell a teljes egyensúly eléréséhez. Következzen néhány ötlet - másképp, mint ahogyan…..
Nagy nyomás nehezedik a Férfiak vállára manapság - főleg, ha Apaként is helyt kell állniuk. A Nők számára rengeteg tippet találunk, hogyan legyenek testileg és lelkileg fittek, kiegyensúlyozottak. Következzen néhány ötlet most a Férfiak számára is - másképp, mint ahogyan a tucat tipp adó helyeken…..