Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzFruzsina

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség" (Zsirai Csaba 1961-2011) Csaba ezen irányelvek alapján nevelte lányait, Katát és Petrát, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, Katáék pedig ezen irányelvek…..
11. generációs borászként bekapcsolódni a családi borászat életébe és működésébe egyrészt megtisztelő, másrészt kihívásokkal teli feladat. Ifj. Tiffán Zsolt azonban egy másodpercre sem kételkedett abban, hogy az ő útja is a szőlőtőkék között vezet majd. Hagyománytisztelő, mégis friss szemlélettel…..
Az, hogy valaki beleszületik egy borász családba még nem feltétlenül jelenti azt, hogy kiskora óta a borász szakma lebeg a szemei előtt, mint álom hivatás. Böjt Gergő például sokáig biztosan nem azt vágta volna rá a „Mi leszel, ha nagy leszel?” kérdésre, hogy szőlész-borász, bár az azért neki is…..
Ha minden szőlőfajtának lenne egy védőszentje a Juniborászok között, akkor az Ezerjó borzasztóan büszke lehetne, hogy Miklós Csabi mellett Kamocsay Ákos vette őt a szárnyai alá. A móri borász egyik legnagyobb célkitűzése, hogy ennek az izgalmas fajtának a lehető legtöbb arcát megmutassa, a testes,…..
Október végi nyitása óta töretlen a DiVino Kecskemét népszerűsége. Egy kifejezetten jól sikerült megnyitó alapozta meg a borbár nyitását - Frittman Peti szerint nagyon sokat jelentett, hogy a város vezetősége képviseltette magát. "Számomra ez egyenlő volt azzal, hogy a város kiáll a DiVino mellett,…..
"Pár éve egy jótékonysági borárverésen kezdtünk el beszélgetni és álmodozni: szerettünk volna egy olyan helyet Székesfehérváron, amely még jobban felpezsdíti a város gasztronómiáját és a borszeretők találkozóhelye lehet. Beszélgetések, tervezgetések, borozások, aztán még borozások következtek, míg…..
Szekszárd az egyik legdinamikusabban fejlődő borvidék. Ez egyrészt köszönhető az olyan helyi, fiatal borászok, mint Sebestyén Csabi nyitottságának és közösségi összefogásának, másrészt annak a lelkes és nélkülözhetetlen marketing munkának, amit Sebestyén Csilla végez. A Sebestyén testvérek esetében…..
Ha lovagrendi kitüntetést lehetne osztogatni a Junibor berkein belül, akkor András és öccse, Ferenc már biztosan a „Kékfrankos Harcosok” címet viselnék. Ők ketten ugyanis, ha vérüket nem is, de szinte minden idejüket és energiájukat a Takler márka és Birtok felépítésére áldozták. Természetesen, ők…..
Peti valóságos titánja a fiatal és tehetséges magyar borász generációnak.  Fáradhatatlan lelkesedéssel veti bele magát a pincészet mindennapi munkájába,  segít összehangolni a szervezeti működést, segít a borok elkészítésében, az anyagbeszerzések lebonyolításában, valamint aktívan részt vesz a…..
Nagynevű, hatalmas pincészetet igazgat, felelősségteljes döntéseket kell meghoznia nap, mint nap, Gere Zsolt mégis tele van pozitív lendülettel és energiával. Valószínűleg, pontosan ez az a magával ragadó dinamizmus, aminek köszönhetően a Gere Tamás & Zsolt Pincészet újra és újra képes meglepni…..
Az ifjabb Szepsy István jó példa az erős, innovatív új borászgenerációra. Nem kisebb céllal alapított a családi mellett saját pincészetet, mint, hogy a tőkéjénél megragadva, világhódító útjára indítsa a száraz furmintot. A családi közös munkáról pedig azt mondja, édesapjával majdnem többet…..