Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsu2017

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap megcsörrent a telefonom: ismeretlen szám. Gong szó után egy nő szólt bele. Nagyon távolinak tűnt a hangja. Először azt hittem, hogy egy robottal beszélek. Hivatalos hangon megkérdezte, hogy velem beszél-e. Aztán elég körülményesen folytatta, hogy a telefonszámom az-e ami számukra rögzítve van…..
Mivel Kókusz élete első szilvesztere volt ez, így fogalmunk sem volt, hogy hogyan fog reagálni a petárdákra. Ezért úgy döntöttünk, otthon maradunk vele. De hogy mégiscsak különleges legyen ez az éjszaka, vendégeket hívtunk: a barátnőmet a kislányával. Ritáról tudtam, hogy nagyon jól neveli a…..
Mivel Kókusz is talált kutya, és ideiglenes befogadóktól került hozzám, kíváncsi voltam, hogy hogy működik ez a rendszer. Van-e egyáltalán erre rendszer, vagy az emberek kedvessége, segítőkészsége alkotja a civil állatmentést? Mielőtt azonban erre rátérnék, bemutatnám azokat a civil állatmentőket,…..
Majdnem nem lett cikk a héten, de szerencsére a múzsa homlokon csókolt: egy amúgy nagyon kedves öregúr eléggé felbosszantott kutyasétáltatás közben ma délután. Kókusz mentett kutya. Maholnap lesz egy hónapja, hogy nálunk van, és nagyon jól beilleszkedett. Az öregúr kérdezte, hogy mégis milyen…..
Öt évvel ezelőtt is sok szórakozóhely üzemelt Budapesten, de ezeknek a száma érezhetően megnőtt az elmúlt fél évtizedben, amíg külföldön éltem. A férjemmel anno talán az első romkocsmában jöttünk össze, ezért szívügyem a hely, mégis százszor átgondolom, hogy odamenjek-e szórakozni. Hogy miért? Mert…..
Zsu2017 2017.12.04 11:23:39
Szia @András Horkay: Te vagy az első, aki lecsapta a magas labdát! Köszönöm! Nagyon remélem, hogy találsz befektetőket, és megvalósulhatnak a terveid.
Szép napot kívánok Neked,
Zsu
Zsu2017 2017.12.04 15:58:26
@András Horkay: Igen, a vandálbiztos kérdést nehezebb megoldani technológiával. Itt jön képbe az élő személyzet.
Még meg sem érkezett a kiskutyánk, az egyik barátom máris fogadást ajánlott, ugyanis meg volt győződve arról, hogy a kutya helye majd a kanapén lesz. Hiába mondtam neki, hogy erről szó sem lehet, ő erősködött: "De meglátom, felmegy egyszer, felmegy kétszer, és mert olyan aranyos, végül ott fog…..
Zsu2017 2017.12.04 11:19:47
@furious ewok: Teljesen igazad van!
Zsu2017 2017.12.04 11:21:27
@vitéz Beverneky: Igen, ez a cikkből valóban kimaradt, pedig lényeges.
Évek óta vágyom újra egy kutyára, de az utazgatások és költözések miatt nem tudtam megteremteni a megfelelő körülményeket számára. Most végre újra átélhetem azt a boldogságot, amit a kutyával való együttélés jelent. Sőt mi több, a férjem is megtapasztalhatja ezt. Neki sohasem volt háziállata, és…..
Tettem egy fogadalmat, ugyanis felmerült a kérdés bennem is számtalanszor, hogy hogyan lehetne elérni, hogy a masszőr, a fodrász, a kozmetikus, a körmös, a takarítónő, a bébiszitter, a könyvelő, a postás, de még a szomszéd is csendben maradjanak végre! Megfogadtam, hogy nem megyek vissza olyanhoz…..
A mosolya miatt vásároltam meg az első dvd-met tőle 2008-ban, amit már aznap ki is próbáltam. Másnap irdatlan izomlázam volt, emlékszem. Aztán szépen belejöttem. Nagyokat nevettem Réka szövegén, és a „húha”-kon. A férjem is megtanulta őket, és együtt viccelődtünk. Egy idő után előre mondta nekem, mi…..
Kissé ellazáskodtam a vasárnap megtervezését, pedig még fel is írtam, hogy legalább a ruhámat válasszam ki már szombat este. Ehhez képest még arra sem emlékeztem, hogy a rendezvény kilenckor, vagy tízkor kezdődik. A mindenkori sofőrömnek (férj) rossz címet adtam meg, így mire végre összeszedtem…..
Ahogy pihengetem ki a festés-költözés mizériát, rájöttem, hogy valami nem stimmel velem. El kell mondjam, hogy a festés nagyon fárasztó volt. Persze bevállaltam, örömmel csináltam, és szép is lett. De arra nem számítottam, hogy ennyire meg fog viselni fizikailag és lelkileg egyaránt. Azt hiszem,…..
Mikor hazaköltöztünk, felhívtam egy random villanyszerelőt a pesti kerületi kisokosból csupán azért, mert azonnal tudott jönni, ugyanis nem volt áram az albérletünkben. Aztán vettünk egy lakást és végre az az extrém ötletünk támadt, hogy beköltözünk. Ehhez viszont rengeteg munkát kell elvégeznünk.…..
Megérkezett az ősz, és vele együtt a konferencia szezon. Boldog-boldogtalan konferenciára hív/reklámoz, vagy rendez egyet. Valóban van ennyi jó előadó? Ennyi jó előadó szakértő, hogy érdemes legyen részt venni? Beültem egy igazán érdekesnek tűnő előadásra, de később rá kellett jönnöm, hogy hiba…..
Észrevetted már, hogy az emberek mennyire szeretnek turkálni a zsebedben? Hivatalos ürüggyel vagy baráti segítség gyanánt: teljesen mindegy. Hányszor fordult már elő veled, hogy boldogan meghoztál egy számodra fontos döntést – lényegtelen milyen értékben -, és akárki, bárki az üzleti kapcsolataid /…..
Eljárt volna a névjegykártya fölött az idő? Ebben a digitális világban valóban nincs már rá igény? Egy esős hétköznap délután nyakunkba vettük Budapestet a frissen ideköltözött olasz ismerősömmel, ugyanis szerette volna tudni, mit hol lehet kapni. Elindultunk boltról boltra, piacról piacra,…..
Előző posztjaimat is sokan olvasták, de a múlt heti cikkem az egekben szárnyalt. Pislogtam egyet, máris ezerrel többet mutatott a számláló. Hozzászólások is érkeztek bőven, emailt és privát üzeneteket is kaptam a bejegyzéssel kapcsolatban, mégis egy szokatlan tapasztalattal lettem gazdagabb. Sok…..
Idén végre lehetőségünk volt igazán nyaralni, élvezni a magyar ízeket, de tapasztalataink változóak voltak. Étterem látogatásaink során felmerült néhány meglepően gyakori hiányosság.  Az elmúlt öt évben bármikor hazalátogattunk a férjemmel, nem volt alkalmunk pihenni. Ezek a látogatások nagyrészt…..
Annyira nagy divat lett vásárlói értékelést „tarhálni”, hogy sok vállalkozás nincs is tisztában azzal, mennyit árthat saját magának egy-egy valótlan pozitív minősítéssel. Teljesen hamis képet mutat a potenciális vásárlóknak, akik aztán többnyire hangot is adnak elégedetlenségüknek. Nő létemre nem…..
  Korábban Magyarországról inkább dolgozni mentek a fiatalok nagy óceánjáró hajókra, amik neve kishazánkban „luxushajó” volt, manapság viszont egyre népszerűbb ez a rendhagyó nyaralási forma vendégként is. Két évig dolgoztam különböző méretű luxushajókon két világcégnél, ezért gondoltam, megosztok…..
Fotósként dolgoztam nagy hajókon pár évvel ezelőtt, exkluzív környezetben. Volt, hogy 800 képet is lekattintottam pár óra alatt. Hozzászoktam az emberek közötti különbségekhez, mivel 3-4 naponta több ezer utas cserélődött a hajón, és nagy részükhöz eljutottam a munkámon keresztül. Mégis volt egy…..